Menu
 

Topic:

Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes

Jessiemv3  schreef op: 19-03-2012 13:47:24
Ik hoor graag even jullie mening over het volgende.
Onze buren hebben sinds een paar weken twee jonge katjes. De beestjes blijven binnen maar worden ongeveer 2 keer per dag even buiten gelaten in de achtertuin. Nu staat er tussen onze tuinen in wel een afscheiding maar daar kunnen de beestje gewoon doorheen kruipen. Nu is het al regelmatig voorgekomen dat ze dus in onze tuin staan te sproeien/plassen/graven of te poepen. Ik heb veel buxussen in de tuin en daar schijnen deze beestjes dol op te zijn. Heb ze al een aantal keer 'verjaagd' maar ze blijven terugkomen. Gisteren kwam ik buiten de buren tegen en heb het toch even aangekaart. Vind het altijd heel erg lastig dit soort dingen maar ons dochtertje kan nu lopen en zal de komende periode veel in de tuin te vinden zijn. Ik vind het dan gewoon smerig dat ze eventueel in de kattenpoep of plas zit te graaien. Ik heb netjes gevraagd of ze er misschien rekening mee willen houden. Toen vroeg de buurvrouw of ik misschien een oplossing had. Tja, misschien een bandje antwoordde ik toen. Waarop zij aangaf dat ze geen katten had genomen om ze aan een bandje te doen. Afijn, ik kreeg dus het gevoel dat ze er niet zo blij mee waren en voelde me er niet prettig bij. Heb einde van de middag nog een sms gestuurd dat ik het niet vervelend bedoelde en hoopte dat het niet zo was overgekomen...niets meer vernomen. Heb toch het gevoel dat ze zich aangevallen voelen. We gaan prima met de buren om, nooit iets gehad dus ik vind dit best vervelend. Wat vinden jullie hiervan? Heb ik er goed aan gedaan of had ik anders moeten handelen?
 
Quote
Navigatie
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Jessiemv3  schreef op: 19-03-2012 13:49:30
Vergeet ik nog te melden dat de buurvrouw aangaf dat de beestjes gewoon de behoefte binnen op de kattenbak doen dus dat zij zich haast niet voor kon stellen dat ze in onze tuin aan het poepen of plassen waren.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Caithy  schreef op: 19-03-2012 13:52:44
Katten zijn gek op graven en behoefte doen in andermans tuinen, dat doet die van mij namelijk ook...
Ik zou een stukje gaas spannen in de afscheiding, zodat ze niet meer in je tuin komen.
En klaar staan met een superwaterpistool! (niet helemaal eerlijk maar dat is wel een goede oplossing)
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Deborah Mv ...  schreef op: 19-03-2012 13:54:25
Zij hebben geen katten genomen om ze vast te binden.

Maar jij hebt er ook niet voor gekozen. Zou wat zijn als ik mijn huisdieren bij een ander door de tuin laat lopen zeg.

JIj hoeft je nergens schuldig over te voelen. Zij kiezen voor een huisdier. Ze zijn jou tot overlast. Dus moeten zij tot een oplossing komen.

Ik vind het behoorlijk asociaal.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Monique1988  schreef op: 19-03-2012 13:57:05
gaas zodat ze niet overal onderdoor kruipen..


en ik zou ook klaarstaan met plantenspuit..



en dat zeg ik als kattengek.. hier jagen de buren ze ook weg als ze t niet willen... maar ja die van mij hebben naast hier nog 2 huisjes waar ze ook binnen komen en de buren die dat helemaal gezellig vinden en het zelfs komen melden haha
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Mama Van Drie  schreef op: 19-03-2012 13:57:39
Ik gooi al heel lang de stront van de kat van mijn buren terug over de schutting.

heel vervelend allemaal maar mijn buren vinden dat ze er niks aan kunnen doen, wat natuurlijk dikke onzin is want jou beesten mogen geen overlast veroorzaken voor een ander, maar dat wordt nogal makkelijk vergeten helaas.

Ik vind dus dat jou buren moeten zorgen dat hun katten niet in jou tuin kunnen komen maar als ik het zo lees dan zijn ze niet echt meewerkend om er iets aan te doen.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Mie  schreef op: 19-03-2012 14:00:03
Stel je buurvrouw gewoon voor dat zij een rol kippengaas koopt en dat tussen jullie en hun tuin spant. Dat kost een 10-tje ofzo.
Mocht ze dat nou niet willen dan kost het je niet de kop om het zelf aan te schaffen.
En idd een waterpistool ofzo.

Zelf vind ik dat katten gewoon lekker buiten moetebn kunnen lopen, maar dit is toch een prima oplossing dacht ik zo.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Mama-van-aimy  schreef op: 19-03-2012 14:02:32
Jammer dat je buren zo makkelijk denken over katten en de overlast.

Ik zou ook gaas gaan spannen en water klaarzetten om ze weg te jagen.

Wij hebben in onze straat (van huizen) 3 katteneigenaren wonen. Wij hebben zelf geen katten, maar die krengen scheten onze hele tuin vol.

Nu hebben wij allemaal gaas (van dat groene) tegen de bovenkant van de schuttingen gehangen. Gelukkig geen katten in de tuin en mijn kinderen kunnen weer poepvrij spelen in de tuin.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Mama Van Drie  schreef op: 19-03-2012 14:07:37
Leuk dat gaas maar katten gaan met gemak over een schutting heen.
Hier komt hij altijd via de garages die onze huizen scheiden en via de bovenkant van de schutting dus niet er onderdoor, anders zou het simpel zijn idd.

We hebben ons gras er al voor weggehaald omdat dat na een winter VOL lag met stront, kwam een driekwart emmer vanaf, we hebben in onze borders al grind gedaan in de hoop dat hij daar niet meer gaat zitten maar helaas....er ligt iedere dag een kleffe zachte vieze hoor, onze hond vreet het op als ik die in de tuin komt dus nu keil ik het met een rotgang over de schutting terug, heel kinderachtig maar ik heb nu eenmaal buren die hun verantwoordelijkheid niet willen nemen voor hun huisdier, dan mogen ze de stront er ook bij hebben.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Dicha  schreef op: 19-03-2012 14:10:33
"Toen vroeg de buurvrouw of ik misschien een oplossing had."

Het zijn haar katten en als die voor overlast zorgen heeft zij maar een oplossing te zoeken en niet degene die er last van hebben.

Laat ze maar een schutting zetten en dan schrikdraad er boven op.. is te koop in een dierenspeciaalzaak, speciaal voor katten.
Dan blijven ze netjes in haar tuin.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Karinmv3  schreef op: 19-03-2012 14:15:18
Wij hebben ook katten, meestal blijven ze gewoon in onze achtertuin of op ons schuurdak, verder durven ze niet en met onze directe buren die er niet van houden hebben we afgesproken dat ze een emmer water over zich heen krijgen als ze toch daar komen. Ze hebben het daarmee vrij snel afgeleerd. Alleen hebben wij dus twee van die mutsen die serieus naar binnen komen om op de bak te gaan, dus de overlast had niks met ontlasting te maken, maar gewoon met dat de buren niet van katten houden.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
_sas_  schreef op: 19-03-2012 14:30:49
Hmz, ik herken het probleem. Wij wonen tussen twee huizen in met katten en hebben er zelf geen. Ik houd niet van katten en al helemaal niet van kattenpoep en plas. Toch zit onze hele tuin er vol mee. Ze zitten nl constant hier in de tuin. Alle emmers water ten spijt, ze laten zich niet verjagen. Ik vind het ook erg lastig en irriteer me er eerlijk gezegd behoorlijk aan. Ik snap dat katten niet binnen horen, maar ik vind ook niet dat je voor je buren kunt bepalen dat zij constant katten in de tuin hebben. Ik vind het alleen super lastig, want we hebben verder fijne buren en wil dus ook geen ruzie ofzo. Ik herken je probleem dus wel en heb helaas geen oplossing. Hier werd nog peper geadviseerd. Maar ja, dan moet ik er zelfs mee het dak op, want zo komen ze in de tuin....
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Jessiemv3  schreef op: 19-03-2012 14:31:46
Ben dus niet helemaal volledig geweest :de buurman heeft gistermiddag meteen kippengaas tegen zijn schutting aan bevestigd dus dat is op zich netjes geregeld. Wij waren ook in de tuin dus ik riep nog als grapje dat het ook niet zo'n vaart liep waarop hij antwoordde dat het maar beter gedaan kon zijn.
Het gaat me dan ook niet zo zeer om het niet (willen) oplossen maar om het feit dat ik hier zo'n ongemakkelijk gevoel aan over houd...ik vind zelf namelijk ook dat ik het volste recht heb om dit aan te kaarten. Blijkbaar delen zij niet dezelfde mening want kreeg oprecht het gevoel 'vervelend' te zijn. Nu ben ik inderdaad ook geen kattenliefhebber maar 'nat spuiten' of een emmer water eroverheen vind ik een stap te ver. Ik wilde dus eigenlijk van jullie weten of ik nu echt zo'n zeikerd ben of niet

Daarbij vraag ik me ook af in hoeverre dat gaas gaat werken, volgens mij klimmen die beesten idd makkelijk over een schutting heen. Dat wordt nog leuk van de zomer: heb ik mijn openslaande deuren bijna altijd openstaan en dan zul je zien dat die beesten zo naar binnen lopen...(zoonlief en ik zijn allergisch voor katten).
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Deborah Mv Priscilla
...
  schreef op: 19-03-2012 14:34:06
Toen ik de katten van mijn zusje hier had. Hebben wij een kattenren gemaakt. Zodat niemand er last van had. De katten konden zo vrij los lopen.

Ik vind het echt asociaal om anderen op te zadelen met stront en pis. Katten pis stinkt ook nog vreselijk.
Zou wat zijn zeg als iedereeen zijn huisdier zo vrijlaat.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Happysinglemum  schreef op: 19-03-2012 15:11:17
Nou voorlopig is het probleem gelukkig even opgelost.

Hier ook echt een kattenbuurt. Of ik de deur nou dicht houd of niet katten kunnen hoog springen en zitten zo op de schutting, liggen op m'n tafel in de tuin, al maakt me dat niet uit hoor.

Maar idd, die stront, daardoor is mijn gazonnetje mislukt haha, had graszaad gestrooid maar moest elke dag wel 3 kattendrolle weghalen, zo vies. Ik ga het gras dat er nu staat weer weghalen, waardeloos.

katten lopen hier trouwens ook zo binnen in de zomer als de deur open staat, lopen zelfs de trap op, die zit bij de gang, maar zodra ze iets horen rennen ze weer naar buiten.

Heb daar verder ook geen rast van, alleen die kattendrollen vind ik zo vervelend, bah. Ben net weer in de tuintjes bezig geweest, ligt weer nieuw grond, nou ben benieuwd hoe lang het drolvrij is, vrees dat het nog geen dag zal zijn.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Mie  schreef op: 19-03-2012 15:23:12
Je moet je zeker niet schuldig voelen om een bak water over een kat heen te gooien als je de kans krijgt.
Het is in mijn ogen zo'n beetje de meest kat-vriendelijke manier om die beestjes duidelijk te maken dat je ze daar niet wilt hebben.
En ik kan me ook haast niet voorstellen dat je buren het je kwalijk zouden nemen als je dat doet. Als iemend last heeft van mijn kat dan kiepen ze er maar een bak water op.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Kittymv5  schreef op: 19-03-2012 15:32:54
Ik vind jou geen zeikerd, natuurlijk mag je er wat van zeggen als je ergens last van hebt. In dit geval de katjes van de buren. Ik snap ook dat de buurvrouw het niet leuk vindt om kritiek te krijgen (kan ik zelf ook niet zo denderend mee overweg :lol, maar ze hebben voor nu een oplossing (het gaas). Verder zou ik me niet zo heel druk maken om hoe zij denkt over dat jij er wat van gezegd hebt.
Ik zeg zelf ook tegen mensen 'ruim die hondenstront van de straat' wanneer ik dat zie gebeuren en dan heb ik toch poep aan hoe zij over mij denken :d
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Mama Van Drie  schreef op: 19-03-2012 15:35:15

Quote SismvNick:
Of je neemt een hond.

Hier heeft geen kat het lef om in de tuin te komen.. Tenzei ze graag verscheurd willen worden. En ja de katten die wellis komen die verlaten de tuin al bloedend.

Vind ik ook wel zielig, maar goed moeten ze dat beest bij zich houden, ik ga mijn honden niet binnen houden voor ander mans kat.



Dat werkt dus niet....een hond...ik heb een hond....maar die doet echt niks tegen de katten....ja oke..hij zou er wel mee willen spelen haha...maar wegjagen of pakken...nee....helaas in dit geval.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Made  schreef op: 19-03-2012 16:13:53
Wat sis al zei: koffiedik werkt erg goed.
Toen ik hier net woonde was mijn tuin een buurthuis voor katten. Mn hele tuinpad bezaaid met kattenstront. Geloof dat iik wel zo'n 15 a 20 katten dagelijks in mn tuin had...vind katten best leuk, maar dit was niet leuk meer.
Heel veel koffie gedronken en de tuin bezaaid met koffiedik....nooit een kat meer gezien (alleen 1 volhouder van de buren, maar daar heb ik geen last van, die loert alleen maar mn keuken binnen :lol
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Bepje  schreef op: 19-03-2012 16:18:40
Jammer dat je er zo`n ongemakkelijk gevoel aan over gehouden hebt want je had een volkomen normale vraag.
Onze kat kwam ook niet in andermans tuin en ik vind het ook niet fris om overal poep tegen te komen. De eigenaar van het betreffende beest is altijd verantwoordelijk daarvoor en een ander mag er geen last van hebben.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Marie8  schreef op: 19-03-2012 16:36:54

Quote Mama van drie:
[...]

Dat werkt dus niet....een hond...ik heb een hond....maar die doet echt niks tegen de katten....ja oke..hij zou er wel mee willen spelen haha...maar wegjagen of pakken...nee....helaas in dit geval.



Mijn hond lenen? Ben je zo van het kattenprobleem af. En de buren trouwens ook van de katten...
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Mama Van Drie  schreef op: 19-03-2012 17:41:38

Quote Deborah mv priscilla...:
Toen ik de katten van mijn zusje hier had. Hebben wij een kattenren gemaakt. Zodat niemand er last van had. De katten konden zo vrij los lopen.

Ik vind het echt asociaal om anderen op te zadelen met stront en pis. Katten pis stinkt ook nog vreselijk.
Zou wat zijn zeg als iedereeen zijn huisdier zo vrijlaat.



Ik wou dat jij mijn buurvrouw was...er zijn er niet veel die zo denken en handelen.


Marie8, ik wil best jou hond lenen haha....of dat jou hond die van mij het ff leert
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Corine  schreef op: 19-03-2012 17:54:06
Ik wilde ook zeggen neem een hond

Die hond van ons is gek op katten! De kat van de buren weet nooit hoe snel die weer over de schutting terug moet gaan.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Mitch  schreef op: 19-03-2012 18:09:06
Toen wij nog de tokkies als onderburen hadden.
In een flat, met minimaal 20 katten en nergens een kattenbak te vinden.
Had ik regelmatig mijn goedmoedige jack Russel onder de kattennagels zitten, want die beesten besprongen hem gewoon.
Wat hij deed? Geen drol!
Hij ontwikkelde wel een hekel tegen katten, tot hij de main coons van mijn tante tegen kwam, die niet bang zijn en 2 koppen groter, het arme beest.

Dus nee ene hond helpt niet altijd.

Ik vind dat je gewoon in je volste recht staat dat je het aangegeven heb.
Ik vind dat je het nog netjes gedaan heb ook, dus dat rotgevoel moet je gewoon aan de kanten gooien, dat is hun pakkie an.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Marie8  schreef op: 19-03-2012 22:17:27

Quote mama van drie:
[...]

Marie8, ik wil best jou hond lenen haha....of dat jou hond die van mij het ff leert



Ja, haha in de 'hoeschakelikpoezenzosnelmogelijkeffectiefuit-leer' Het helpt alvast om als hond zijnde groot en lomp te zijn.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Blauwtje  schreef op: 19-03-2012 22:26:59

Quote Jessiemv3:
Ik wilde dus eigenlijk van jullie weten of ik nu echt zo'n zeikerd ben of niet



Nee dat zijn de katten

Maar lastige kwestie zeg...

Ik zou toch de plantenspuit maar gaan hanteren denk ik..
Het gaat erom dat het een schrikeffect heeft..dan doen ze het niet zo snel weer. Dus ze moeten eigenlijk niet zien dat je naar ze spuit..
In de bosjes dus!
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Jessiemv3  schreef op: 20-03-2012 09:48:13

Quote :



In de bosjes dus!


Dat wordt wat lastig, manlief heeft op geheel eigen wijze (zoals altijd) flink gesnoeid in de tuin afgelopen weekend. Die katten zien me dus meteen zitten Ach, misschien is dat wel schrik effect genoeg

Ik vind dit soort dingen altijd erg lastig. Wil niemand voor het hoofd stoten en voel me al snel een zeur. Ik kreeg gisteren nog een sms terug van de buurtjes: de timing was wat ongelukkig maar zand erover en genieten van het mooie weer.... Begrijp het gedeelte van de timing niet helemaal maar ik denk dat ze het niet prettig vonden dat hun twee kids erbij stonden of zo... Ik heb het er maar even bij gelaten.

De buurvrouw gaf aan dat ze in huis een kattenbak hebben en dat de katten daar hun behoefte op doen, ze kon zich niet voorstellen dat ze in onze tuin hadden gepoept of geplast. Nu was het inderdaad wel vroeg zondagochtend maar volgens mij heb ik hun kat toch echt met een kromme rug in onze tuin zien zitten om vervolgens het zaakje te verstoppen onder de aarde.

Ik wacht eerst maar even af of dat gaas helpt, we zullen zien.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Queen@home  schreef op: 20-03-2012 10:09:49
Wij hadden ook gaas gespannen tegen de coniferen, dat werkte goed, want over coniferen van 2 meter komen ze niet heen...
Onze buren zeiden altijd dat als we er last van hadden dat we ze dan maar nat moesten spuiten!
Nu zijn ze verhuisd dus de katjes ook!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat vinden jullie? Buren en jonge katjes
Naam
Bericht