Menu
 

Topic:

blijvem zitten

Channy81  schreef op: 17-03-2012 12:37:27
Mijn dochter van 9, blijft waarschijnlijk zitten. we hebben gister een 10minuten gesprek gehad en die was niet goed. Ze heeft alle cito's een E score behaald en is emotioneel nog niet zo ver. we hebben besproken hoe wij over laten zitten denken en ik zei dat het voor haar mischien wel beter is. Ze heeft zoveel moeite met alles op school en ook in de klas hangt gewoon geen leuke sfeer, ze hebben alleen maar ruzie. Het is voor haar denk ik wel gewoon beter. Maar ik weet dat ze ook zeer verdrietig zal zijn als we dit haar vertellen. Mijn moederhart huilt!!!

Ik wil het gewoon even van mij afschrijven, en mischien zijn er mensen die dit ook mee hebben gemaakt en bij wie het heel goed is gegaan.
 
Quote
Navigatie
RE: blijvem zitten
Channy81  schreef op: 17-03-2012 12:39:37
ze zal dan wel in een klas komen met kinderen die ze wel kent want ze had een groep 1/2 gemengd dus zijn geen wild vreemde voor der maar toch...... Wat is dit moeilijk. Ik mocht wel zeggen van nee hoor ze moet perse naar groep 6 maar voel me dan zon ontaarde moeder!!!
 
Quote
RE: blijvem zitten
Esthermv2  schreef op: 17-03-2012 12:57:31
Toevallig zit ik met precies het zelfde...maar net iets anders .
Jasper is 9, zit in groep 6, heeft add, weten we sinds kort...heeft een geweldig leuke klas...De helft heb ik op t kdv in de groep gehad (ik werkte als groepsleidster).
Hij moet zooo hard werken..pfff...Sinds een paar maanden heeft hij ritalin en gaat het beter. Maar de leerstof van de eerste helft van dit school heeft hij door de concentratieproblemen niet opgepikt...hij mist dus heel veel. Hij krijgt al bijles, thuis en op school. Maar of hij het gaat redden...Ik wil héél graag dat hij over gaat, gewoon omdat hij zo'n leuke klas heeft, zich hier thuis voelt en omdat hij zo'n moeite heeft met nieuwe situaties (de nieuwe klas dus). Maar ik gun hem ook zijn rust en dat hij het eens wat makkelijker allemaal kan halen....Wat een dilemma....in mei hebben wij weer een gesprek met de rt, zijn juf en de coordinator van de bovenbouw....
 
Quote
RE: blijvem zitten
Mama Van Drie  schreef op: 17-03-2012 14:24:00
Niet te erg vinden hoor, kinderen passen zich prima aan, het is even vervelend maar het went zo snel voor kinderen.

Mijn middelste hebben we groep 5 nog een keer laten doen, er zat toch wel een dalende lijn in het onderwijskundige rapport, hij was ook een vroege leerling, is van 21 september en was nog geen 6 toen hij naar groep 3 ging.
Dat ging toen goed maar op een gegeven moment zie je dat ze het toch minder makkelijk bijbenen.

Wij hadden het voordeel dat we toen juist gingen verhuizen van het buitenland terug naar NL dus het voelde niet als zitten blijven, alles zou toch anders worden, school/kinderen....alles was nieuw.

Ik heb er zelf nooit moeilijk over gedaan en ik denk dat het al heel veel scheelt met hoe je jezelf als ouder opstelt.

Hij zit nu inmiddels in de derde van het voortgezet onderwijs, toen geen spijt van gehad dat we dat gedaan hebben.
 
Quote
RE: blijvem zitten
Corine  schreef op: 17-03-2012 15:19:40
Mijn zoon is blijven zitten in gr 3. Hij had een leuke klas, dus hij vond het best erg op dat moment, dat hij niet meer bij zijn toenmalige beste vriend in de klas zat.
Maar nu zijn we 4 jaar verder en hij vind het een geweldig leuke klas waar hij in zit. Hij wende heel snel en scheelde natuurlijk ook dat de kinderen bij wie hij kwam, hem ook al kende(er zijn er toen meerdere blijven zitten uit zijn klas en gemengde gr 1, 2). Nu is het helaas wel zo dat hij door sommige kinderen uit zijn vorige klas gepest wordt, en nog erger dat de school er niks aan doet

succes en ik denk wel dat ze snel zal wennen hoor.
 
Quote
RE: blijvem zitten
Bianca  schreef op: 17-03-2012 18:06:38
Hier een dochter van 9 in groep 5. Zij is blijven zitten in groep 3 en o wat vond ik het jammer voor de klas en nu zoveel jaren later ben ik zo blij. Ze zit nu in veel beter in haar vel nu eindelijk zelfverzekerd geworden ze hoort nu met een aantal dingen tot de beste van de klas.
De reden dat ze bleef zitten was ernstige concentratie problemen dit bleek adhd te zijn en ze heeft ook dyslexie.
Nu slikt ze ritalin en het gaat super waren we hier eerder mee begonnen had ze geen jaar over hoeven te doen.
 
Quote
RE: blijvem zitten
Channy81  schreef op: 17-03-2012 20:23:09
Wij hebben met de juf samen besloten om er nog niks over te zeggen tegen der en had het vandaag met opa en oma erover en doe dan net of ik het alleen maar goed vind, maar van binnen huilt mijn hart dat mijn meisje het zooo moeilijk vind!!! Pfff waren we soms maar al 10 jaar verder...
 
Quote
RE: blijvem zitten
Esthermv2  schreef op: 18-03-2012 18:50:36
[quote]Niet te erg vinden hoor, kinderen passen zich prima aan, het is even vervelend maar het went zo snel voor kinderen.
quote]

Ik vind dit te gemakkelijk gezegd, je kunt niet alle kinderen over één kam scheren. Zoals ik al zei heeft Jasper add...zijn iq is hoger dan gemiddeld. Hij heeft de lesstof van de eerste helft van dit schooljaar gemist....De helft waar we nu in zitten krijgt hij goed mee (door de ritalin). Gaat hij zich straks niet vervelen...als hij moet doubleren?
Verder weet ik uit ervaring dat hij langer moet wennen dan een gemiddeld kind, bij ieder clubje wat hij uitprobeerde is hij om vage redenen gestopt...hij voelde zich er zo ongelukkig....
We wachten maar af wat ons geadviseerd wordt!
 
Quote
RE: blijvem zitten
Int  schreef op: 22-04-2012 21:49:31
Ik hoorde laatst een goede tip. Daar heeft de juf het verteld. Dan is de juf de slecht-nieuws-brenger, en zijn pappa en mamma juist degenen om haar op te vangen en te troosten. Misschien kunnen jullie dat ook doen. Dat pakte daar goed uit.

En verder denk ik dat wij als volwassenen ons er misschien wel meer druk om maken dan kinderen zelf. Die wennen zo snel. En als ze na de vakantie merkt dat alles op school veel lekkerder loopt, zal ze vast snel wennen!
 
Quote
RE: blijvem zitten
Int  schreef op: 22-04-2012 21:50:43
Het meisje wat ik bedoel bleef niet alleen zitten, maar werd in maart in groep 4 zelfs terug geplaatst naar groep 3. Zodat ze de basis nog even goed mee zou pakken. En dat is super uitgepakt bij haar!
 
Quote
RE: blijvem zitten
Mrtj  schreef op: 22-04-2012 21:54:47
geheel off topic: hoe werkt dat BELLETJE ook alweer?
 
Quote
RE: blijvem zitten
Jolanda1974  schreef op: 22-04-2012 21:57:28
Helemaal boven de titel van dit topic staat "meld dit topic". Ik heb al een melding gemaakt van de spam.
 
Quote
RE: blijvem zitten
Dani  schreef op: 22-04-2012 21:58:37
verwijderd
 
Quote
RE: blijvem zitten
Mrtj  schreef op: 22-04-2012 21:59:54
tnx Jolanda!
 
Quote
RE: blijvem zitten
Joltje  schreef op: 22-04-2012 22:05:25
Dit lijkt me idd heel erg moeilijk. En het ene kind zal zich makkelijker weer aanpassen in een nieuwe klas als een ander kind. Wat voor mij wel heel erg zwaar zou meetellen is moet jou kind op haar tenen lopen.....hoe ervaart zijzelf het minder scoren dan de rest? Het kan voor een kind heel goed zijn om een jaar te doubleren en dan weer de lol in school te kunnen ervaren. Het ervaren van goed mee kunnen komen en goede punten halen. dat zou voor mij persoonlijk het allerbelangrijkste zijn. Plezier hebben in wat ze doet en in school, want ze moeten nog zolang!
Sterkte met de beslissing.
 
Quote
RE: blijvem zitten
Marimammavanalec  schreef op: 01-05-2012 09:19:50
spammer is maar druk hier
 
Quote
Navigatie


Reageren op blijvem zitten
Naam
Bericht