Menu
 

Topic:

Kan niet ziekmelden!

Effezo  schreef op: 14-03-2012 09:19:58
We hebben een erg zwaar jaar achter de rug en dat begint me nu echt op te breken. Ik loop bij een psycholoog omdat ik ADD heb en op aanraden van hem besloot ik me vanmorgen dan toch maar ziek te gaan melden. Hij zegt al langer dat ik op het randje van een burn out zit maar ik vond het allemaal wel meevallen.

Vanmorgen al extra vroeg gebeld zodat er vervanging geregeld kon worden maar helaas, ik kan niet thuis blijven want er is geen vervanging !! Dit is toch eigenlijk te gek voor woorden? Wat als ik nu aangereden werd door een bus o.i.d. wie zou er dan voor me werken ?

Vanmiddag dus toch maar weer mijn boeltje inpakken en op mijn tandvlees naar mijn werk, nu ben ik toch heel benieuwd wat jullie hadden gedaan ?!
 
Quote
Navigatie
RE: Kan niet ziekmelden!
Mafkees  schreef op: 14-03-2012 09:22:08
aan de ene kant denk ik "ziek is ziek" en jammer voor je werk, maar jijzelf gaat echt voor!

maar aan de andere kant....je werkgever heeft te maken met 1001 regeltjes en zal het toch op deze manier proberen aan te pakken.

ik zou nogmaals bellen, wel naar je werk gaan vandaag maar direct vandaag nog een gesprek aanvragen en EISEN...jouw situatie moet besproken worden.

veel sterkte gewenst
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Mama-van-aimy  schreef op: 14-03-2012 09:26:09
Vandaag nog proberen een afspraak te maken bij je HA.
En als die hetzelfde adviseert als je psych, dan zou ik gewoon ziekmelden. Ziek = ziek.

Aan de andere kant snap ik je werkgever ook wel als hij geen vervanging kan regelen en dus jouw collega's de dupe worden.

Ik zie het nu aan mijn man. Zijn collega is nu al een aantal weken ziek. En mijn man moet continu andere roosters draaien omdat ze geen andere vervanging hebben. Dan moet hij weer extra zaterdagen draaien, dan weer extra koopavonden zodat hij meerdere dagen per week erg laat thuis is (en ik alleen met 4 kinderen).
Nee geen pretje iedere keer die roosterwisseling en ik baal er ondertussen ook hevig van dat mijn man altijd weer de sjaak is omdat hij altijd maar "ja" zeg.

Wellicht niet een antwoord die je graag leest.
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Effe Zo  schreef op: 14-03-2012 09:31:52
Ik begrijp heel goed wat je bedoeld mama van Aimy, hier is dat hetzelfde, werk ik niet komt het op de schouders van mijn collega.
Dat is iets wat ik ook heel vervelend vind maar waar ik natuurlijk niks aan kan doen.

Mijn huisarts is hier ook van op de hoogte en heeft me een maand of 3 geleden al aangeraden om even een stapje terug te doen.

Nou ja er zit niks anders op, ik zal moeten gaan..

 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Annie  schreef op: 14-03-2012 09:34:05
Kun je niet minder gaan werken ipv ziekmelden? Dus dat je deze week halve dagen werkt om je collega's uit de brand te helpen ofzo.
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Caithy  schreef op: 14-03-2012 09:35:35
Wat een vervelende situatie! Maar dit is een probleem van je werkgever en niet van jou. Helaas zijn jij en je collega de dupe!
Ik zou niet gaan, ziek is ziek. Inzien dat je echt niet meer kan is de eerste stap. Als je erover heen gaat dan ben je verder van huis.

Dus ik zeg niet gaan, bellen dat het echt niet gaat.
(ik ben wel nieuwsgierig wat voor werk je doet, waarom ben je zo onmisbaar?)
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Kim Mv Sem  schreef op: 14-03-2012 09:44:11
Ik zou ook niet gaan, hij heeft het recht niet om jou te verplichten om te werken omdat hij anders niemand heeft.

Misschien kun je kortsluiten dat je anders vandaag nog komt en dat hij dan voor de andere dagen maar een ander moet regelen?

Sterkte!

Ga niet te lang door want je hebt alleen jezelf ermee!
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Effezo  schreef op: 14-03-2012 09:45:35
Ik heb helemaal geen belangrijke baan en ben zeker niet onmisbaar.
Ik werk maar enkele uren op een dag (schoonmaakster) daarom heb ik ook nog zolang doorgewerkt.

 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Minnie Mouse  schreef op: 14-03-2012 09:48:02
Je moet ook aan jezelf denken.Jou gezondheid is wel erg belangrijk.
Ik snap je baas wel,maar straks word het erger en kan je een aantal maanden niet werken.
Ikzelf ben een keer zwaar depri. geweest en zat aan de medicijnen ik mocht ook niet werken. Zelfs de arboarts zei dat ik onmogelijk kon werken toen moest mijn baas me wel thuis laten.
Na een tijdje ging ik weer op therapeutische wijze werken ( eerst 2 uurtjes en daarna steeds meer) maar dit allemaal in overleg met de psyg en de arbo.
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Effezo  schreef op: 14-03-2012 09:51:08
Ze zegt dat ze gaat proberen te regelen dat ik misschien morgen of vrijdag kan thuisblijven. Volgens mij mist ze het hele punt.

Ik verwacht niet met een dagje de boel weer op de rit te krijgen. Zelf vind ik het heel vervelend om me af te moeten melden voor die paar uurtjes, het ging lange tijd goed. Maar nu is het zover dat ik om het minste of geringste al in huilen uitbarst.

 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Caithy  schreef op: 14-03-2012 09:54:39
Ze mist idd het hele punt!
Gewoon ziekmelden, dan gaat ze zelf maar schoonmaken!
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Effezo  schreef op: 14-03-2012 09:58:36
En dat kan dus weer niet omdat er een heleboel nieuwe panden geopend moeten worden.
Er zit niks anders op dan vanmiddag gewoon te gaan.
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
E Mv 2  schreef op: 14-03-2012 10:05:23
Ja maar hoe geloofwaardig kom je over,als je je eerst ziek meld en als ze daar zeggen nee dat kan niet,kom maar werken en je gaat dan?
Ziek is ziek dus dan kan je niet werken......
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Effezo  schreef op: 14-03-2012 10:08:47
Daar heb je inderdaad gelijk in maar wat moet ik dan ? Als ik niet ga ben ik misschien mijn baan wel kwijt en daar zit ik nu helemaal niet op te wachten. Ik zie geen andere mogelijkheid helaas..
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Tanja1981  schreef op: 14-03-2012 10:12:52
ze mogen je niet onslaan omdat je ziek bent, ze kunnen je nu beter even rust geven en dat je daarna weer met volle 100% er tegen kan. , maar ze moeten je wel die kans geven
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 14-03-2012 10:14:48
Ik zou wel proberen te gaan vanmiddag en kijken hoe je het volhoudt. Dan wel nog even een goed gesprek met je baas aangaan over het hoe en wat, want ze mist idd het hele punt van je ziekmelding.
Vraag desnoods aan je psycholoog of hij het eea voor je op papier wil zetten dat als je je niet mondeling duidelijk kan maken bij haar, je je brief van de psycholoog kan laten lezen!
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Stefke  schreef op: 14-03-2012 10:34:54
Geef ze geen reden. Ziek is ziek! Wat je mankeert daar hebben ze in eerste instantie niks mee te maken! Dat komt later wel! En het is idd heel lullig voor je collega's, maar als jij er op deze manier mee om blijft gaan (ziek melden maar toch komen) zullen ze ook niet hard zoeken naar een vervanger!
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Lisje  schreef op: 14-03-2012 10:39:11
Misschien zit ik er helemaal naast hoor. Maar als je het zo zwaar hebt, psychisch, is het dan niet heerlijk die 2 uurtjes per dag te werken, dat je er even helemaal uit bent. Een zwaar verantwoordelijk baan, kijk dat is wat anders, dan moet je goed je aandacht erbij houden. Maar schoonmaken is toch iets wat je op de automatische piloot doet. Of je je baan kwijt kan raken, ligt aan het contract dat je hebt. Heb je bv. een half jaar contract en ben je aan het einde van die tijd nog ziek zullen ze wel zeggen dat het klaar is.
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Esther Mv Thomas  schreef op: 14-03-2012 10:42:46
Als je je been breekt, kan je toch ook niet gaan? Ziek is ziek hoor.
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Effezo  schreef op: 14-03-2012 10:46:17
@Lisje, zo was het eerst dus ook. Mij werd aangeraden om een stapje terug te doen maar heb doorgewerkt juist omdat het maar een paar uurtjes per dag zijn en het geen werk is waar ik over na hoef te denken.
Helaas is het nu zo ver gekomen dat ik zelfs die paar uurtjes met lood in mijn schoenen werk en ik gewoon merk dat ik verder onderuit zak inplaats van weer een beetje omhoog te klimmen.

Ik zal echt voor mezelf moeten kiezen. Ziek is ziek inderdaad, helaas neemt mijn leidinggevende het niet zo nauw met afspraken. Vandaag werk ik nog, ze heeft beloofd me vandaag nog even terug te bellen, heb ik vanavond niks gehoord (waar ik van uit ga) bel ik morgen het hoofdkantoor en meld ik me bij hun ziek.
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Annikamv3  schreef op: 14-03-2012 11:36:07
Effezo.


Ik zat nog gene anderhalf jaar geleden in het zelfde schuitje.
Ziek is ziek.
Ik werkte maar 9 uurtjes in de week verdeelt over 3 ochtendjes als huishoudelijke hulp in de thuis zorg.

Opgegeven moment moet je echt voor jezelf kiezen om die cirkel te doorbreken.
het is heel lullig voor je baas maar tegenwoordig zijn ze er voor verzekerd en krijgen ze zieke geld om jou door te kunnen betalen.

Als jou leiding gevende een loopje met je neem kan je zelf naar het uwv bellen en dit voorleggen zij zullen hierin jou ook begeleiden.

Misschien raar vraagje ben je lid van een vakbond? als jou leiding gevende je tegen werkt tijdens je ziek melding of salaris in gaat houden of wat dan ook kan de vakbond het ook regelen voor je
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Joltje  schreef op: 14-03-2012 12:00:30
lieve effezo, elke dag dat jij nu nog gaat werken , is er 1 teveel. Een burnout is niet niks. En elke dag dat jij langer doorgaat en niet aan jezelf denkt, gaat het herstel ook langer duren.
Ik ben blijven dorgaan en ben uiteindelijk neergevallen met een mega depressie. Ook ik kreeg advies op advies om rustiger aan te gaan doen, ook ik dacht, ik doe het wel ff allemaal, nog even dit, nog even dat. Nou en toen kwam het mannetje met de hamer. Ik heb er dik een jaar uitgelegen en ik weet zeker, dat als ik eerder aan mezelf had gedacht, dat dat nooit had hoeven gebeuren.

Denk aan jezelf! Blijf bij jezelf! Voor jou leidinggevende is het alleen maar handig dat jij toch blijft komen, maar zij zien van de buitenkant niet, hoe jij je aan de binnenkant voelt. Het is een van haar taken om vervanging te regelen als er iemand ziek wordt en als er niemand is, bestaat er ook nog zoiets als een uitzendburo.......geen vervanging kunnen vinden is een slappe smoes. Waar een wil is is een weg.
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Bianca  schreef op: 14-03-2012 12:34:00
Het hele lastige is dat als je in zo'n situatie zit je ook niet voor jezelf kan opkomen. Ik zou vragen of je man dat voor jou nu kan doen.

Ik heb een paar jaar geleden in hetzelfde schuitje gezeten kon om alles huilen zag het allemaal niet meer zitten nergens zin in en ik was zo moe.
Ik heb me steeds naar me werk gesleept en achteraf denk ik ik had me ziek moeten melden ik ben echt gek geweest maarja dat is achteraf op dat moment kon ik niet mijn grenzen aangeven.
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Kaatje  schreef op: 14-03-2012 12:43:28
Kun je zelf niet rechtstreeks contact opnemen met de arbodienst. En anders vandaag al het hoofdkantoor bellen en niet wachten tot morgen.
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Anne Mv 3  schreef op: 14-03-2012 12:49:22
Wat heb je tot nu toe al met je met je werkgever besproken? Als je tot nu toe nog niet aangegeven hebt dat je op je tandvlees loopt dan kun je ook niet verwachten dat je werkgever direct een oplossing heeft.

Sinds dit jaar zijn de regels rondom ziekmelden op mijn werk verandert. Ziekmelden is geen recht meer maar eigenlijk een gunst.... Als ik ziek ben bel ik mijn leidinggevende, leg uit wat er aan de hand is en dan ligt de eindbeslissing bij de leidinggevende of dat reden is voor ziekmelden.
Zegt de leidinggevende dat ik in aanmerking kom voor ziekteverlof dan worden er in dit gesprek al direct afspraken gemaakt wanneer er weer contact is, of de bedrijfsarts wordt ingeschakeld etc.
Zieke werknemers kosten veel geld, de huidige trend is dat het voor iedereen het beste is als je in het arbeidsproces blijft. Vind je dat je leidinggevende een verkeerde keus maakt dan moet je bezwaar maken.

Het is daarom belangrijk dat je zelf je verantwoordelijkheid neemt en tijdig meldt als je overbelast dreigt te raken. Heb je het advies van je huisarts al eens besproken met je werkgever?
En kun je aantonen dat je in je privéleven ook al zaken aanpast om maar zo snel mogelijk weer goed in je vel te zitten?

Beterschap!
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Nina1  schreef op: 14-03-2012 16:51:56
quote annika: het is heel lullig voor je baas maar tegenwoordig zijn ze er voor verzekerd en krijgen ze zieke geld om jou door te kunnen betalen.

dit is helaas niet zo hoor!! niet meteen althans. pas na een aantal weken wachttijd krijg ik het als werkgever vergoed! dus dat ze meteen geld krijgen is niet zo.
en bovendien kan de baas je tegenwoordig ook maar 70% van je loon gaan betalen als hij heel lullig wil doen.(wil to niet bang maken maar het kan wel, zei onze accountant vorige keer toen onze werknemer ziek was voor langer tijd)

maar hoe dan ook ga het gesprek aan met je werkgever. en laat anders je arts ook bellen met de werkgever als je er niet uitkomt.
maar denk idd aan jezelf. kijk ik snap je werkgever maar ik snap jou ook. en je hebt het ruim van te voren aangegeven dat je niet komt.
sterkte en beterschap meid!
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Ikee  schreef op: 14-03-2012 17:32:07

Quote Effezo:
We hebben een erg zwaar jaar achter de rug en dat begint me nu echt op te breken. Ik loop bij een psycholoog omdat ik ADD heb en op aanraden van hem besloot ik me vanmorgen dan toch maar ziek te gaan melden. Hij zegt al langer dat ik op het randje van een burn out zit maar ik vond het allemaal wel meevallen.



Meid ik ben 2,5 jaar geleden met dezelfde reden uitgevallen. Alleen had ik echt te lang doorgewerkt. Gevolg 2 jaar op en af in de ziektewet. Een werkgever die je idd totaal niet meer serieus neemt, ben je nu echt ziek? (psychisch is niet makkelijk he, je kunt aan de buitenkant niets zien!) 2e spoor reintergratie opgezet, en uiteindelijk via een advocaat uit elkaar gegaan. Lang verhaal en daar zal ik je niet mee lastig vallen.

Nee is nee en wat niet gaat dat gaat niet. Neem het advis van je psych ter harte en meld je ziek, vraag een gesprek met een bedrijfsarts aan. Die kan (zonder medische inhoud) een informatie brief en advies aan jouw en je baas geven.
Stop meid, voor het te laat is want wat ik de afgelopen 2,5 jaar heb meegemaakt is echt niet goed voor jezelf, je relatie en voor je kids.

Sterkte
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Anno  schreef op: 14-03-2012 18:04:09
Als leidinggevende zou ik graag zien dat als je deze klachten hebt dat je aangeeft dat je ziek bent, maar dat je wel graag met je leidinggevende een gesprek wilt.
Burn out klachten zijn vaag en bij iedereen anders. Een bedrijfsarts moet de leidinggevende adviseren of de afwezigheid als ziekteverlof geduid kan worden of dat een medewerker in staat is om te werken (volledige baan, maar ook bijv. AT basis, minder uren, aangepaste taken / werktijden, etc).
Standaard advies bij bedrijfsartsen is juist om bij een burn out niet een tijd volledig thuis te gaan zitten, maar om een gesprek te voeren over wat wel haalbaar is. Al is het enkel koffie drinken met collegae.

Geef in jouw geval in een gesprek met leidinggevende en een derde (die notulen kan maken) aan dat je je door de reactie van je leidinggevende niet serieus genomen voelt en dat je echt niet zomaar je ziekmeldt, maar dat dit het resultaat is van een proces bij de psych en ha. Maar dat je ook begrijpt hoe vervelend dit is voor je werkgever en dat je bereid bent om te kijken naar wat wel mogelijk is.
Dan komen jullie er vast wel uit.
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Annie  schreef op: 14-03-2012 18:16:42

Quote anno:
Als leidinggevende zou ik graag zien dat als je deze klachten hebt dat je aangeeft dat je ziek bent, maar dat je wel graag met je leidinggevende een gesprek wilt.
Burn out klachten zijn vaag en bij iedereen anders. Een bedrijfsarts moet de leidinggevende adviseren of de afwezigheid als ziekteverlof geduid kan worden of dat een medewerker in staat is om te werken (volledige baan, maar ook bijv. AT basis, minder uren, aangepaste taken / werktijden, etc).
Standaard advies bij bedrijfsartsen is juist om bij een burn out niet een tijd volledig thuis te gaan zitten, maar om een gesprek te voeren over wat wel haalbaar is. Al is het enkel koffie drinken met collegae.

Geef in jouw geval in een gesprek met leidinggevende en een derde (die notulen kan maken) aan dat je je door de reactie van je leidinggevende niet serieus genomen voelt en dat je echt niet zomaar je ziekmeldt, maar dat dit het resultaat is van een proces bij de psych en ha. Maar dat je ook begrijpt hoe vervelend dit is voor je werkgever en dat je bereid bent om te kijken naar wat wel mogelijk is.
Dan komen jullie er vast wel uit.



Dit lijkt mij een hele goede en juiste insteek!
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Anno  schreef op: 14-03-2012 18:59:37
euh heel makkelijk ziek is ziek en vervanging regelen is niet mijn probleem...
 
Quote
RE: Kan niet ziekmelden!
Kaatje  schreef op: 14-03-2012 20:40:43
En is het nog gelukt verder of moet je blijven werken?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kan niet ziekmelden!
Naam
Bericht