Menu
 

Topic:

'Babyzwemmen is ongezond'

Mamavonn  schreef op: 09-03-2012 10:21:18
BRUSSEL - Baby’tjes laten zwemmen in een zwembad met chloor is hartstikke slecht. Dat zegt de Belgische Hoge Gezondheidsraad, die de Volksgezondheid adviseert.


Volgens de Raad zijn de chloordampen schadelijk voor longen die nog in volle ontwikkeling zijn. Daarom wordt zo’n cursus babyzwemmen voor kinderen onder het jaar afgeraden. De Raad baseert zich op een wetenschappelijke studie. “De negatieve effecten van chloor zijn te groot”, aldus Micheline Kirsch-Volders van de Vrije Universiteit Brussel, die het onderzoek leidde in Het Laatste Nieuws. Volgens de Gezondheidsraad zouden de chloordampen op termijn zelfs astma kunnen veroorzaken.

Toxicoloog Jan Tytgat vindt het standpunt overdreven. Volgens hem is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat zegt dat er een verband is tussen chloordampen en longaandoeningen bij baby’s. ”De Gezondheidsraad baseert zich op de studie van een Waalse professor die elk jaar opnieuw met zijn chloorverhaal komt aanzetten. Ik wil die man niet afbreken, maar er zijn een heleboel wetenschappers die het niet met hem eens zijn”, zegt Tytgat in de Belgische krant.

“Als je met je baby gaat wandelen in een stad vol fijn stof is dat een pak slechter voor zijn longetjes dan een halfuurtje zwemmen”, aldus Tytgat.

 
Quote
Navigatie
RE: 'Babyzwemmen is ongezond'
Mitch  schreef op: 09-03-2012 10:22:02
Volgens mij is dit al een oud onderzoek.
Jaar of 2 terug was er ook al zo een artikel.
 
Quote
RE: 'Babyzwemmen is ongezond'
Angelique  schreef op: 09-03-2012 11:00:45
nou idd komt eens in de zoveel tijd terug


verder heb ikz elf babyzwemles gegeven en denk dat die babytjes die daar een krap half uur in water liggen minder last van hebben dan idd luchtverontreiniging en rokende mensen buiten
das ook precies wat mijn ha mij gister vertelde

verder heb ik zelf aanleg voor long klachten en moest dus ook stoppen met mijn werk in het zwembad na 3 jaar was duidelijk waar mijn astamtische bronchitus vandaan kwam
juist 40/50 uur pw in een zwembad staat das niet gezond
sinds ik gestopt ben was ik binnen paar maanden van mijn klachten af en zijn neit meer terug gekeerd
maar goed dan was ikd us ook extreem veel in zwembad en ook in het water
 
Quote
RE: 'Babyzwemmen is ongezond'
Dano  schreef op: 09-03-2012 11:50:45
naaa ik vindt het onzin. ik heb met beide kinderen gezwommen vanaf 4 maanden en het was gewoon leuk, gewoon lekker gezond bezig zijn met je kind.
het was ook gewoon echt een half uurtje tussen mijn en mijn kind en ook lekker socialisen met de andere moeders.

en inderdaad aan een drukke weg wonen of roken bij je kind is slechter dan een half uurtje babyzwemmen in de week.
 
Quote
RE: 'Babyzwemmen is ongezond'
Dano  schreef op: 09-03-2012 11:51:39
en trouwens, tegenwoordig zijn zwembade op zoutbasis en wordt chloor nog zelden gebruikt.
 
Quote
RE: 'Babyzwemmen is ongezond'
Baby2  schreef op: 09-03-2012 12:21:04
Ik moet trouwens wel zeggen dat ik pas met mijn zoontjes ben gaan zwemmen toen ze de eerste 3 vaccinaties hadden. Ik vind zwemmen namelijk niet erg hygiënisch. Allemaal mensen bij elkaar in een bad waaronder ook veel kinderen en wie weet wat die allemaal doen (bijvoorbeeld plassen). Begrijp me niet verkeerd ik laat me er niet door tegenhouden, maar je moet er gewoon niet al teveel bij nadenken.
Ik ben vorig weekend met mijn kinderen gaan zwemmen en voor mijn jongste was dit de eerste keer en hij is nu 6 maanden. Ik zag daar echt hele hele kleine baby's voorbijkomen waarvan ik ze soms niet ouder schatte dan 6 a 7 weken, echt pasgeborenen dat kon je echt wel zien. Dit zou ik dus persoonlijk niet doen en dan niet zozeer om het chloor maar zeker ook om bovenstaande redenen.
 
Quote
RE: 'Babyzwemmen is ongezond'
Angelique  schreef op: 09-03-2012 12:29:43
de echte lesje is vanaf maand of 3/4 idd omdat ze dan ok de vaccinaties hebben
dat mensen met zon minibabytje zo ndoig moeten zwemmen tja
mijn ding is het niet die kindjes hebben er gewoon echt helemaaal niets aan meeste kindjes vinden op die leeftijd badtijd nog al erg dus waarom zo jong al mee naar zwembadn
en dan heb ik idd nog niet over hychiene
 
Quote
RE: 'Babyzwemmen is ongezond'
3prachtkinders  schreef op: 09-03-2012 13:18:39
Ik ben met alizee naar babyzwemmen gegaan, geweldig vond ze het, ook toen ze net een week of 7 of 8 was (weet het niet meer zo precies) Maar, het was toen een hete golf, en ze had het zelf ook warm. (2002).

Bij mijn zoon ben ik niet gegaan, ging niet, had nog een peuter rondlopen. Maar hij is naar kleuterzwemmen gegaan.

En bij bryannah hebben we net opgegegeven.
 
Quote
RE: 'Babyzwemmen is ongezond'
Mieper Niet Ingelogd  schreef op: 09-03-2012 14:20:47
Dat is een oud onderzoek waar daarna de nodige commentaar op is gegeven. Klopt helemaal niet en in de meeste Nederlandse zwembaden kun je gewoon veilig zwemmen met je baby. Jammer dat zulke dubieuze onderzoeken dan na zoveel jaar weer eens de kop op steken. Worden er weer mensen onnodig bang.
 
Quote
Navigatie


Reageren op 'Babyzwemmen is ongezond'
Naam
Bericht