Menu
 

Topic:

jongensfeestje thuis, wat te doen?!

Pino  schreef op: 07-03-2012 21:12:43
Onze middelste, Thijs, wordt binnenkort 5 jaar en geeft zijn eerste feestje! Voor ons dus ons eerste jongensfeestje! Er komen 5 jongetjes (6 incl Thijs) en we willen gewoon met ze thuis blijven van 12.00u tot 15.30u.
Ik wilde eerst lekker pannekoeken met ze eten, daarna even vrij spelen (binnen of buiten, afhankelijk van het weer), ergens halverwege taart eten en cadeautjes geven en ook nog "iets doen". Maar wat?! Hij is pas zelf op een feestje geweest en daar hadden ze een schilderijtje gemaakt. Erg leuk, maar ja, niet origineel als ik dat nu ook doe! Maar zoiets zoek ik dus wel. Beetje crea, maar ook weer niet te, want het blijven jongens he... En eventueel ook iets van een spel ofzo... Maar er zitten een aantal drukke jochies bij en ik heb geen idee hoe lang hun concentratie voor iets is.

Wie heeft tips/ideetjes?! Alles is welkom!!

Zoek ook nog trakteertips trouwens...
 
Quote
Navigatie
RE: jongensfeestje thuis, wat te doen?!
Mamavonn  schreef op: 07-03-2012 21:16:46
Ideetjes met 6 jongens? Gillend wegrennen hahaha

O nee dat doe ik dus niet meer. Heb ook 2 jongens en heb de eerste feestjes thuis gehouden maar nee ze zijn zo druk en wild.

Maar goed jij wil het thuis doen. Wij hebben een keer schatkisten geverfd. Houten doosjes gehaald bij Xenos en die geverfd. Daar heb ik snoep ingedaan om mee naar huis te nemen.

Bingospel met kleine prijsjes.

Of misschien kun je een leuke themakist huren?
 
Quote
RE: jongensfeestje thuis, wat te doen?!
Mama Van Jurre En St
ijn En Joris
  schreef op: 07-03-2012 21:23:22
ik heb al 2 keer een feestje gegeven met ja de hele klas hahaha okee beide ki9ds op bijzonder onderwijs maar goed ongeveer 10 jongens moeder waren mee hoor dus maar die zaten te keutelen op de bank whaha heb met ze cakes verzierd en zakdoeken laten beschilderen met textielstiften en voor de rest niet teveel vragen als ze willen spelemn lekker laten spelen.
 
Quote
RE: jongensfeestje thuis, wat te doen?!
Corine86  schreef op: 07-03-2012 21:24:15
wij hebben het in januari gehad. Alleen had ik 4 kids incl eigen zoon. Het duurde van 15.30-19.00

drinken + chipje
cadotjes verstoppen en door de jarige laten zoeken dmv warm/koud spel
een speurtocht gedaan (2 volwassenen nodig)
snoephappen aan een koord
een grote ton duplo en ze vermaakte zich opperbest (terwijl ik patat bakte)
na het eten nog een half uurtje in het speeltuintje naast het huis
 
Quote
RE: jongensfeestje thuis, wat te doen?!
Mafkees  schreef op: 08-03-2012 07:58:32
ben dol op jongens en kan mij niet gek genoeg

ik vier feestjes ook thuis. vorig jaar hebben we een springkussen gehuurd.
eerst kadootjes en taart, daarna vrij spelen en toen het springkussen, tussendoor mochten ze een fotolijstje schilderen.
we hebben een groepsfoto gemaakt op het springkussen en deze afgedrukt zodat ze dat mee naar huis konden nemen.

groot succes!
veel plezier
 
Quote
RE: jongensfeestje thuis, wat te doen?!
Kyla  schreef op: 08-03-2012 09:08:45
Ik deed de meeste feestjes rond een thema. Komend feestje is eigenlijk het eerste feestje met alleen jongens van 9-10. eerder was het meestal 50-50 meisjes/jongens. IIk heb onder andere een heksen en tovenaars feest gedaan. Zelf een puntmuts versieren en een toverstaf maken. Bezemstelen race met hindernissen, stoelendans rond een ketel (uit een groot stuk karton geknipt en geverfd), verhaal voorgelezen, doet het met 7-8 jaar ook nog heeeel goed. Ezeltje prik, maar dan met een zwarte kat enz.... Een ander thema was ridders en prinsessen, de jongens hebben toen zelf een schild gemaakt (ik had de schilden al uit kartonnen dozen geknipt) ik liet ze met stiften in de weer gaan, maar die waren best snel leeg op die grote oppervlakken. Ook hebben ze een t-shirt versierd met textielstiften. Dit was zo'n succes dat ze de volgende dag vrijwel allemaal hun shirt de volgende dag op school aanhadden (zonder dat dit was afgesproken) Ik heb nog geprobeerd hoe ik zoiets als ringsteken ofzo uit kon voeren, maar zo crea was ik niet, dus een aardappelrace gedaan, was geen succes, ik heb ze maar lekker laten rennen/uitrazen. Cakejes hebben we versierd en ook weer een stoelendans. Probeer de activiteiten niet langer dan 20 minuten te laten duren als je nu al weet dat sommige kinderen weinig concentratie hebben, of hou iets voor ze achter de hand als ze klaar zijn, misschien kunnen ze juist wel meehelpen met voorbereiden voor de volgende activiteit. Is ook weer heel fijn voor hun zelfvertrouwen, vaak krijgen ze al veel negatieve aandacht. Zorg in ieder geval dat ze bezig gehouden worden, lege tijd is kliertijd blijkt vaak. Misschien heb je hier wat aan?
 
Quote
RE: jongensfeestje thuis, wat te doen?!
Baby2  schreef op: 08-03-2012 09:20:33
Misschien zou je pizza's met ze kunnen bakken. Eerst bijvoorbeeld kadootjes uitpakken en wat drinken/snoepen. Daarna zelf pizzadeeg met ze maken, zelf uit laten rollen, zelf versieren en daarna afbakken en lekker opeten. In de tijd dat de pizza's in de oven gaan kunnen ze eventueel vrij spelen, of je bedenkt een spelletje. Niet al te grote pizza's laten maken dan duur het afbakken ook niet zo lang.
 
Quote
RE: jongensfeestje thuis, wat te doen?!
Pino  schreef op: 08-03-2012 16:45:12
bedankt allemaal!! er zitten leuke ideetjes bij! zoals dat ridderschild en een springkussen!
pizza bakken gaat m niet worden, want dat lust thijs niet!
en tja gillend wegrennen.. zal wel iets meevallen denk ik!! ik vind ze echt nog te klein om ergens heen te gaan!! en zoonlief heeft niet zoveel met meisjes (ondanks zn grote zus) dus dat het een jongensfeestje zou worden was al snel duidelijk!
 
Quote
RE: jongensfeestje thuis, wat te doen?!
Veerle  schreef op: 09-03-2012 07:49:41
Kijk eens op Lobbes. Genoeg creatieve ideeën. Ook vogelhuisjess enzo, das ook wel weer leuk voor de lente..
 
Quote
RE: jongensfeestje thuis, wat te doen?!
Niekie  schreef op: 09-03-2012 07:57:45
Wij hebben eind januari gewoon ouderwetse spelletjes gedaan. Hier hadden we 6 kindjes van 6 jaar.
En ze vonden het geweldig!

Koekhappen, ballonnendans(ipv stoelendans), ballontrappertje, krantenmeppen, snoephappen, cake versieren. Krantenmeppen ws hier favoriet, daar konden ze helemaal geen genoeg van krijgen!

Verder geen fratsen rond het kadootje geven, want dat gaf te veel spanning. Voornamelijk voor de kids met kadootje, niet bij de jarige. Ze konden niet wachten om het te geven, dus dat gewoon direct gedaan.

En een snoepzakje met een paar snoepjes en een kleinigheid en het allerleukste vonden ze de 2 ballonen die erin zaten!!

Ik vond het supergezellig en de kids ook!

Succes!
 
Quote
RE: jongensfeestje thuis, wat te doen?!
Niekie  schreef op: 09-03-2012 08:04:32
Ojaaa, ik vind het een best lang feestje voor 5-jarigen; van 12 tot 15.30? Ik zou het zelf een uurtje korter doen, eerlijk gezegd.

Wij hadden op vrijdagmiddag van 3 tot half 6, dat was precies lang genoeg. Voor mij en voor de kids.

Nogmaals succes!
 
Quote
RE: jongensfeestje thuis, wat te doen?!
Myself  schreef op: 10-03-2012 06:55:42
OP die leeftijd deed ik feestjes van maximaal 3 uur is mijn tip, de concentratie bij iets knutselen kan bij sommige nog snel weg zijn en dan zijn ze uitgeknutseld.

Ik zou een spel maken van het uitpakken van cadeautjes, verstoppen en zoeken dmv koud-lauw-warm, met dobbelsteen leeftijd jarige gooien of wat ik hier laatst las, briefjes met namen in ballonnen en deze één voor één lek prikken.
Cake zou ik versieren ipv taart, zo win je ook weer wat tijd.

En inderdaad, lobbes en action hebben leuke knutseldingen voor weinig.
Bij action heb ik van die soort piepschuimfiguurtjes gekocht die je dmv water aan elkaar kunt plakken en zo kunnen ze maken wat ze willen.
Of iets leuks voor pasen? Eierdopje maken en eitje versieren?
Paashaas kleuren en mobieltje van maken? Staat vast wel zoiets op kleurplaten.nl
Hier maken we al een jaar of 5 elk jaar weer een paasmandje van een lege eierdoos, ze blijven het leuk vinden en de oudste is tien.
Van vier vakjes waar een ei in zit maar je één mandje.
Hengseltje eraan niet van karton en lekker laten verven of plakken.
Wat stro, papier propjes of wat dan ook op de bodem, chocolade eitjes erin en klaar ben je. Oh nee, nog een leuk geen kuiken, te koop bij zeeman in een doosje met een stuk of 6 voor één euro.
 
Quote
RE: jongensfeestje thuis, wat te doen?!
Pino  schreef op: 13-03-2012 09:45:48
Ja Lobbes is een goed idee! Ga zo eens kijken!

Tijd staat al vast want uitnodigingen zijn al weg! (het is volgende week vrijdag). Maar 12.00u is de school uit he. Dan nemen we ze mee, voordat we thuis zijn is het wel tegen 12.30u (we wonen wat verder weg). En dan eerst pannekoeken eten, dus dan ben je ook zo weer een uurtje verder. Denk dat tijd dus wel goed is.

Nu nog even bedenken wat te doen.. zoveel ideetjes ineens! Dat ridderschild vind ik een heel leuk idee, maar dan moet ik het eigenlijk toch wel omtoveren tot een ridderfeestje! En een fotolijsjte schilderen vind ik ook superleuk!! Zag dat ze die op Lobbes ook hebben!

Verder een springkussen.. hopelijk is het lekker weer! We hebben een grote tuin dus daar kunnen ze dan heerlijk ravotten! En bij slecht weer pak ik denk ik de duplo of playmobil of autootjes erbij. Desnoods om beurten in groepjes van twee/drie...

Verder sowieso cakejes versieren en cadeautjes verstoppen.

Nou gaat helemaal goedkomen denk! Nog even wat concreter uitwerken en niet te vergeten ook nog bedenken wat ie gaat trakteren!! Pfff wel weer een gedoe zo'n verjaardag haha!! Maar wel heel leuk!!

 
Quote
Navigatie


Reageren op jongensfeestje thuis, wat te doen?!
Naam
Bericht