Menu
 

Topic:

heel klein kamertje

Anoniem  schreef op: 06-03-2012 21:07:23
Wij willen over een tijdje misschien een derde kindje.

Onze twee kinderen hebben nu een eigen slaapkamer en dan hebben we nog een heel klein kamertje over. De zolder verbouwen tot slaapkamer is wel mogelijk maar een hele onderneming en omdat we misschien ooit nog wel gaan verhuizen beginnen we daar liever niet aan.

Maar dat kleine kamertje is slechts 2 bij 2,5.meter. Zijn er mensen die ook zo'n kleine ruimte in gebruik hebben voor hun kind? Er hoeft eigenlijk alleen een bed in want een kledingkast zou eventueel nog wel op de gang kunnen of bij ons op de slaapkamer. Maar dan nog is het wel erg klein, zou het te doen zijn?
 
Quote
Navigatie
RE: heel klein kamertje
Fruitsalade  schreef op: 06-03-2012 21:10:00
Tsja als er een raampje in zit wat open kan en waar licht door kan stromen zou ik zeggen waarom niet. Er hoeft inderdaad alleen maar een bedje in.
 
Quote
RE: heel klein kamertje
>monique  schreef op: 06-03-2012 21:10:27
wij hebben nu ook een klein kamertje, weet niet precies de afmetingen.
er staat alleen een bedje in een commode en een badje, de kledingkast staat op onze kamer.
het is heel krap maar het past net.
heb nog geen ervaring hoe het werkt met de kleine, maar ik voorzie geen problemen.
 
Quote
RE: heel klein kamertje
Anna28  schreef op: 06-03-2012 21:14:02
Op zich zou het best kunnen voor zolang het kindje baby is. Maar bij het opgroeien heeft het denk ik toch een grotere kamertje nodig.
Wij hebben als baby altijd in een bedje op mijn ouders' slaapkamer geslapen. Daar stond ook de commode en de rest van de spullen. Geen probleem.
Er zijn er nog miljoenen die het zo doen. Een eigen kamertje hoeft de eerste maanden eigenlijk ook niet perse.
Als je in de toekomst wilt verhuizen naar een groter huis zou ik er geen bezwaar in zien hoor, volg dan je hart en ga er voor
 
Quote
RE: heel klein kamertje
Mvl&d  schreef op: 06-03-2012 21:20:10
Wij hebben ook zo'n klein slaapkamertje, 1.80 bij 2.5.
Eerst sliep daar onze oudste dochter (toen ze 2 was tot haar 4e). Ik had een peuterbedje wat precies naast de deur paste en de commode (grote ladekast van ikea) paste precies voor het raam. Verder stond er een mand met knuffels en had ik op de muur een groot schoolbord gemaakt zodat ze toch wat kon spelen op haar kamer.

Nu slapen onze dochters samen op 1 slaapkamer (was eerst onze slaapkamer) en zijn wij verhuisd naar het kleine kamertje. We hebben er 1 groot bed van gemaakt, slaapt echt heerlijk, voelt heel knus. Onze kledingkast staat in de werkkamer (ik werk aan huis). Ik vind het zelf totaal niet nodig om een grote slaapkamer te hebben, ik doe er weinig anders dan slapen (nouja en andere dingen in bed ) terwijl kinderen op hun kamer spelen, alleen of met vriendjes. Zij hebben die ruimte meer nodig dan wij.
 
Quote
RE: heel klein kamertje
Anoniem  schreef op: 06-03-2012 21:30:04
Wat een snelle reacties, leuk!

Er zit inderdaad gewoon een raampje in en een verwarming. In theorie zou er dan naderhand een eenpersoonsbed kunnen staan (een halfhoogslaper of anders zo'n smaller bed met lades eronder). En zou er nog plek over moeten zijn voor wat speelgoed en naderhand een bureautje. Nou ja, ik heb dus al flink zitten meten met de meetlat en het zou moeten passen. Maar in de praktijk is het natuurlijk wel krapjes haha.
 
Quote
RE: heel klein kamertje
Anoniem  schreef op: 06-03-2012 21:35:03
Mvl&d, wij zouden inderdaad ook kunnen verhuizen naar de kamer van onze tweede. Ook een creatieve oplossig. Maar hoe zit het met het leeftijdsverschil tussen jouw kinderen?
Bij mij schelen de 2 oudste 3 jaar en zijn een meisje en jongen, de jongste zal ook weer minimaal 3,5 of 4 jaar schelen met de middelste. Ik weet niet of dat zo handig te combineren zou zijn op een kamer.
 
Quote
RE: heel klein kamertje
Corine86  schreef op: 06-03-2012 21:46:04
hier slapen de 2 boys samen, leeftijdsverschil 3,3 jaar
 
Quote
RE: heel klein kamertje
Corine86  schreef op: 06-03-2012 21:46:24
maar pas toen de jongste 1 jaar was
 
Quote
RE: heel klein kamertje
Mieper  schreef op: 06-03-2012 22:17:53
Ik zou de wens voor een derde daar zeker niet van af laten hangen. Wat heeft een kind de eerste jaren nou nodig aan slaapkamer? Je moet nog zwanger worden, dus de eerste pakweg 6 jaar zal t geen probleem zijn. Tegen die tijd kun je nog zien hoe de zaken ervoor staan toch?
 
Quote
RE: heel klein kamertje
S@ssefr@s  schreef op: 06-03-2012 22:25:24
Ja joh, dat kan best. Mijn nichtje van bijna 11 slaapt al dr hele leven op zo`n klein kamertje. Ze kreeg gewoon een hoogslaper en heeft er ook altijd gespeeld. Zelf had ik`voor de oudste een kamertje van 2x2 met een hoek eruit, dus nog kleiner en zijn zusje had toen een babykamertje van 2x2. Zijn was 2,5 en haar broer bijna 5 toen we verhuisden en ze een grotere kamer kregen, maar het is nog nooit een probleem geweest hoor.
 
Quote
RE: heel klein kamertje
Lampie  schreef op: 06-03-2012 22:27:32
Hier hebben wij het omgedraaid. Wij zijn op het kleinste kamertje gaan liggen. Wij hoeven er toch alleen te slapen de kinderen spelen nog op hun kamers. Kamer is 1.80 breed en ons bed is 1.60
 
Quote
RE: heel klein kamertje
Mvl&d  schreef op: 06-03-2012 22:51:29
Haha Lampie, precies zoals bij ons ! Ik duik straks vanuit de deuropening mijn bed weer in !

@anoniem, het leeftijdsverschil is hier 4 jaar. Het eerste jaar sliep de jongste bij ons op de kamer en vanaf dat ze 1 was, zijn ze samen op 1 kamer gegaan. (ik zie dat ik een foutje had gemaakt; oudste sliep tot haar vijfde in het kleinste kamertje). Bij mijn vriendin schelen de kinderen 2.5 jaar, jongen en meisje, maar die slapen ook op 1 kamer. Daar is inmiddels al een jaar de zolder klaar als slaapkamer maar ze willen niet uit elkaar haha. Wij hebben ook de zolder nu verbouwd tot slaapkamer, mijn oudste dochter is inmiddels 8.5 en zij gaat daar binnenkort slapen. Straks moet ze huiswerk gaan maken en ik denk dat ze het wel fijn zal vinden een eigen plek te krijgen, ook om samen te zijn met vriendinnen zonder eeuwig en altijd haar kleine zusje erbij. En ik merk dat nu mijn jongste van 4 ook speelvriendjes krijgt, het handiger is als ieder een eigen kamer krijgt.
 
Quote
RE: heel klein kamertje
Bepje  schreef op: 06-03-2012 23:10:04
Wij hebben op een nog iets kleiner kamertje nu een stapelbed zodat er een kamer over is om te spelen.
 
Quote
RE: heel klein kamertje
Jolijn  schreef op: 07-03-2012 05:49:52
in zo'n klein kamertje past sowieso een volwaardige babykamer (ledikant, kast, commode). En daarna valt ook nog het ledikant voor een peuterbed te ruilen. die gaat wel mee tot het kind een jaar of vier is.

Je zou daarna ook nog kunnen denken aan keukenbovenkastjes voor kleertjes. Die hang je dan vlak onder het plafond.

en op een gegeven moment inderdaad ook een hoogslaper. Maar als je er nog zolang gaat wonen, zou je de zolder ook kunnen doen....
 
Quote
RE: heel klein kamertje
Fruitsalade  schreef op: 07-03-2012 07:02:46

Quote jolijn:

Je zou daarna ook nog kunnen denken aan keukenbovenkastjes voor kleertjes. Die hang je dan vlak onder het plafond.






Ik heb inderdaad de oude kastjes van mijn keuken in de kinderkamer gehangen. Wat leuke disney stickers er op en klaar....
 
Quote
RE: heel klein kamertje
Mafkees  schreef op: 07-03-2012 07:41:56
hier hadden we geen slaapkamer over, maar moest de evt 2e bij de oudste op de kamer.
ik vind dat geen reden om niet voor een kindje te gaan.

wij zijn allemaal zo aan deze situatie gewend. jongens slapen altijd al samen, geen enkel probleem. hun slaapkamer is erg klein. een stapelbed en een kledingkast. de gang en de woonkamer zijn enorm groot, dus speelruimte genoeg.

dus ga vooral verder met creatief denken en meten, dan komt het best wel goed
 
Quote
RE: heel klein kamertje
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 07-03-2012 08:23:33
Milou heeft een grote slaapkamer, wij ook en de baby heeft straks het kleinste kamertje. Van 2 x 3m, alles past erin, ledikantje commode en kledingkast. Wel is het iets krapjes, maar het pas wel en de meubels zijn flink aan de maat, gewoon even wennen.
heb er ook aan zitten denken dat wij daar zouden gaan slapen en de kleine op onze kamer, maar de deur gaat naar binnen open en dat past niet met ons bed helaas.
 
Quote
RE: heel klein kamertje
Anoniem  schreef op: 07-03-2012 09:18:35
Nou, een hoop positieve meningen en ervaringen. Ik vind het wel fijn om te lezen dat er meerdere kleine kamertjes in gebruik zijn. Het is natuurlijk ook maar net wat je gewend bent en kinderen zijn over het algemeen vrij flexibel.

We zijn erover aan het nadenken om dan in ieder geval wel een vaste trap naar zolder te plaatsen. Dat is "maar" een paar duizend euro en dan zien we daarna wel hoever we doorgaan met opknappen. Dan kan ik daar mijn was drogen en de kinderen kunnen daar dan ook nog wat rommelen en spelen.

En ik ga eens brainstormen of het voor ons mogelijk zou zijn om op een andere kamer te slapen. Dan moeten we wel een ander bed want we hebben nu een vrij groot bed, is ook wel weer handig omdat de jongste nog wel eens gezellig wil aanschuiven 's nachts. Maar op termijn zou dat ook een leuke oplossing zijn.
 
Quote
Navigatie


Reageren op heel klein kamertje
Naam
Bericht