Anna28 schreef op: 06-03-2012 19:02:09 |
Een aantal mensen hadden het hier al gelezen: al mijn tanden en kiezen worden getrokken omdat ik een
gebitsprothese krijg. Op een enkele bovenkies na, ben ik vanaf nu kies-loos... en dat duurt nog wel een week of 5. De overige tanden worden in fasen getrokken en na de laatste fase krijg ik mijn prothese. Dus nu het volgende: Wat is lekker en kan ik toch eten zonder kiezen? Ik heb nog wel tanden, dus ik kan ook niet vermalen met mijn kaakbeen (te veel ruimte tussen de 2 kaken) Soep... aardappelpuree... en dan stopt mijn fantasie. En om nou alles met de staafmixer fijn te malen trekt me ook niet echt... Het hoeft niet allemaal vloeibaar te zijn, kan ook zachte voeding zijn. Wie heeft tips om de komende 5 weken door te komen qua eten? (en nee geen potjes van olvarit haha) |
Quote |
Mitch schreef op: 06-03-2012 19:04:00 |
Mijn tante heeft toen heel veel pasta's gegeten, die kon ze dan met haar tong " pletten" tegen haar
gehemelte. Bloemkool en broccoli kan je ook doorkoken, dan is het al bijna pap als je het op je lepel krijgt. |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 06-03-2012 19:13:35 |
courgette is ook vrij zacht. |
Quote |
Miesje schreef op: 06-03-2012 19:46:00 |
rijst gerecht stampot gevulde courgettes/paprika aardappelanders (ietsje langer erin evt.) |
Quote |
Dani schreef op: 06-03-2012 19:50:13 |
idd pasta dingen zijn makkelijk soep idd sommige dingen uit de frietpan ook ik at ook veel cornflakes |
Quote |
Anna28 schreef op: 06-03-2012 20:44:42 |
thanks! pasta kan wel, alleen de kleine pastaatjes. In spagethi ga ik stikken, dat deed ik namelijk
al toen ik nog maar 3 kiezen had... Rijst kan inderdaad ook wel, kan dat zo wegslikken natuurlijk.
thanks voor de andere tips, stamppot niet aan gedacht en aardappel anders ken ik niet, ga ik eens proberen! Ga nu maar eens een soepje eten denk ik.... honger!! Verdoving is net uitgewerkt en bloeden is gestopt (zowaar binnen een paar uur ) |
Quote |
Miesje schreef op: 06-03-2012 22:09:29 |
aardappel anders is een saus uit pot die je te samen met aardappel schijfjes en gehakt in een
ovenschote doet.erg lekker. wat ook lekker is is risotto van knor wereld gerecht.lekker smeuig..glijd zo naar binnen hihi |
Quote |
Zozo schreef op: 06-03-2012 22:30:58 |
Ik heb het even aan mijn moeder gevraagd, zij heeft in hetzelfde schuitje gezeten vorig jaar. Wat ze
nog weet als tips : Wortelen uit pot, zijn heel zacht. Erwten kan je tegen gehemelte pletten. Eventueel door appelmoes heen doen. Spinazie a la creme met stukjes gekookt ei erdoor. Maaltijdsoep maken met vermicelli groente aardappel. Vult prima en je krijgt toch van alles wat binnen. Gepofte aardappel, kan je ook nog met vanalles vullen. Omelet met fijngesneden groente erdoor. Spaghetti, en deze dan vooraf in kleine stukjes breken of klein snijden. Flink laten doorkoken en zelf heel fijngesneden groente toevoegen. (Stoof)peren, mango en perzikken voor tussendoor. Luchtige crackers.. crackotte dacht ik dat het heet. Word zodra het in je mond komt zacht en kan je zo wegslikken. |
Quote |