Menu
 

Topic:

Kan/ mag dit zomaar?

No Name  schreef op: 01-03-2012 11:20:17
Afgelopen zaterdag werd ik door een dierenarts een paar dorpen verder gebeld, dat onze poes daar gebracht was.
Ze zat bij onze overburen onder de auto. Ze had een grote schaafplek in haar nek en de buren wisten niet van wie ze was, dachten dat ze aangereden was of zoiets en hebben haar naar de dierenarts gebracht.
Wij waren op dat moment even boodschappen doen.
Wij wonen hier nog niet zo heel lang, ken die mensen wel, maar zij wisten niet dat wij een poes hebben. Soms is ze een hele nacht buiten en soms gaat ze voor een uurtje naar buiten, blijft wel altijd binnen een staal van 100 meter van het huis.

Onze poes heeft al van kitten af aan een huid probleem en bij tijd en wijlen krapt dat flink open. Op het moment was het weer heel heftig, maar iedere medische behandeling is maar van korte duur.

Onze overburen hebben haar dus naar de DA gebracht en die zag gelijk dat het " niets ernstigs" was.
Omdat ze gechipt is, kon hij mij bereiken. Ze staat nog op ons oude adres ( vergeten om te zetten) maar ik heb al bijna 15 jaar hetzelfde telefoonnummer.
Ik ben haar uiteraard gelijk gaan ophalen en toen bleek de DA alvast een langdurige antibiotica toegediend te hebben en ik moest ook naar gaan smeren net een cremetje...
Omdat het ook nog weekend was mocht ik naar liefst bijna 100 euro afrekenen.....

Mijn man zei: dat had je niet moeten betalen, je hebt niet om die behandeling gevraagd. Maar zo assertief ben ik dan niet.

Dat de overburen haar naar een DA gebracht hebben kan ik inkomen hoor, want die plek zag er ook rot uit, maar waarom heeft hij niet even gewacht ( was er met 10 minuten) totdat ik er was en ik de geschiedenis even uit kon leggen.

Wat zouden jullie gedaan hebben?
 
Quote
Navigatie
RE: Kan/ mag dit zomaar?
Annie  schreef op: 01-03-2012 11:22:05
Ik zou betalen en vooral heel blij zijn dat de kat niets ernstigs had den de buren zo lief zijn geweest om 'm naar de dierenarts te brengen!
 
Quote
RE: Kan/ mag dit zomaar?
Angelique  schreef op: 01-03-2012 11:30:36
als de kat gechipt is en ze op die manier de eigenaar snel kunnen berijken mogen ze zonder toestemming geen behandeling geven zeker omdat de da zelf al zag dat niets ernstig is
in geval van levens gevaar word dat heeel ander verhaal

enige wat hij zou kunnen en mogen is kostenm voor opvang ofzo declareren maar vaa doet een da dat niet

ik wrkte voor dierenambu en als we reden moest eoigenaar rotkosten betalen
wij brachten diertje als ze geen chip hhadden naar t asiel (werden daar door da nagekeken ) en dan betaalde ze een bedrag bij asiel voor en de ambu en de opvang
 
Quote
RE: Kan/ mag dit zomaar?
No Name  schreef op: 01-03-2012 11:33:00
Jij leest kennelijk maar de helft....ik heb gewoon betaald en neem het de buren ook niet kwalijk.

Onze poes loopt dagelijks buiten, met of zonder plek in haar nek. Er lopen hier wel een stuk of 5/6 poezen in de straat (9 woningen). Ik weet ook niet precies welke poes bij wie hoort, maar wel dat ze in de straat wonen.
 
Quote
RE: Kan/ mag dit zomaar?
No Name  schreef op: 01-03-2012 11:35:38
Oh was voor Annie bedoeld.

Angelique, dat hij opvangkosten zou rekenen vind ik tot daar aan toe, maar de antibiotica die ze gekregen heeft werkt helaas niet/ van korte duur. Geloof me, we hebben al van alles geprobeerd, tot aan dageijks rijst met struisvogelbiefstuk geven aan toe.
 
Quote
RE: Kan/ mag dit zomaar?
Jessica  schreef op: 01-03-2012 11:35:39
Huh, No Name???

Annie zegt toch gewoon wat zij zou doen?
Hetzelfde als jij dus...

Niet zo aangebrand hoor!
 
Quote
RE: Kan/ mag dit zomaar?
Angelique  schreef op: 01-03-2012 11:36:30
idd sis daarom had hij dit ook never niet mogen doen
voor zelfde geld had hij net bij eigen da al dosis gehad had beest ok nog goed ziek kunnen worden zeker als je de eigenaar al opgespoort hebt
 
Quote
RE: Kan/ mag dit zomaar?
Esther Mv Thomas  schreef op: 01-03-2012 11:40:43
Daarom kwam onze poes dus nooit alleen buiten....Dan krijg je dit soort voorvallen ook niet.
Je kan ook een kokertje aan haar bandje hangen met adres en bijv. medische gegevens (het is bekend dat ze kale plekken kan hebben).

Ik snap dat je een buitenkat niet opeens binnen kan gaan houden, maar denk erover na bij een eventueel volgende kat......(die kan je het namelijk wel leren).
 
Quote
RE: Kan/ mag dit zomaar?
Stefke  schreef op: 01-03-2012 11:43:21
Ik vind niet dat hij de kat had moeten behandelen voor iets dat niets ernstigs was. Maar dat heeft de dierenarts dus wel gedaan.

Ik heb een ontzettende hekel aan katten die los rondlopen. Wij hebben er geregeld een in de tuin. Mijn zoon omschreef het heel mooi: mama, waarom laten mensen hun poes altijd buiten lopen? Nou hebben zij geen poes in hun tuin terwijl ze wel van poezen houden en wij haten poezen en hebben er wel een! Het liefst zou ik ze wat aandoen.... maar dat terzijde.

Ik vind dat dit eigen risico is als je je kat zo nodig buiten wil laten. En dat de dierenarts hem behandeld heeft zal dus ook betaald moeten worden... ja, ik had het dus wel gedaan.
 
Quote
RE: Kan/ mag dit zomaar?
Chantalmvsamen  schreef op: 01-03-2012 11:44:19
Ik vind het ook heel slecht van de dierenarts voor hetzelfde geld heeft het beestje al medicijnen en gaat alles dubbel op en word het beestje hartstikke ziek!!

Hij had dan ook wel ff op jouw kunnen wachten!

Ik zou dus absoluut niet betaald hebben!
 
Quote
RE: Kan/ mag dit zomaar?
No Name  schreef op: 01-03-2012 11:46:25
Bedankt voor jullie reacties

Esther, de DA vond het juist misschien beter er een buitenkat van te maken, maar dat komt meer omdat ze sinds we een pup hebben weer ( in het verleden ook gedaan) in huis is gaan plassen en poepen. Bij de kinderen in bed, poepen in onze kledingkast, maar ik vind het zielig als ze niet meer naar binnen zou mogen. Zo af en toe naar buiten vindt ze lekker, maar ze is ook graag binnen.

Overigens komt er na deze geen kat meer
 
Quote
RE: Kan/ mag dit zomaar?
Cir  schreef op: 01-03-2012 11:48:10
Daar had ik nog niet eens aan gedacht! Die poes had idd wel aan allerlei medicatie kunnen zitten die helemaal niet goed samen gaan met AB.

Ik ken trouwens het huidrobleem. Wij hadden vroeger een witte kat. Die lag op sommige momenten helemaal open, was niet om aan te zien. Hij krabte vooral z'n kop en z'n oren stuk. Dan kreeg hij van de DA zo'n kap om. Dat jeukte ook weer dus krabte hij z'n nek tot bloedens aan toe open. Werden z'n achterpootjes in een soort sokjes ingebonden. Dat ging natuurlijk ook weer jeuken dus probeerde hij met kap en al zijn achterpootjes kaal te liken en te bijten. Wat een lijdensweg was dat. Gelukkig had hij ook wel goede momenten.
 
Quote
RE: Kan/ mag dit zomaar?
Myself  schreef op: 01-03-2012 11:48:54
Gevalletje van pech voor jullie, maar blij zijn met de goede bedoelingen van een ander, is mijn mening hierover.
Als je je beest buiten laat lopen, weet je dat zoiets kan gebeuren.

Zo had ik dit najaar een kat onder mijn auto die door de dierenambulance opgehaald is en behandeld door de dierenarts.
Dierenambulance vertelde toen ook dat de kosten altijd voor de eigenaar zijn, die laat zijn beest los buiten lopen, waardoor het ongeluk gebeurde, het best rende plots vanuit de bossen de weg op. Als bestuurder ben je dan machteloos.
(en wat was het akelig om mee te maken, stond erbij te janken)
 
Quote
RE: Kan/ mag dit zomaar?
Angelique  schreef op: 01-03-2012 11:53:08
vreselijk he myself
maar idd eigenaar treft schuld in dat soort gevallen

officeel is het bij wet verboden om dieren los buiten te laten lopen
er word veel getollereerd maar als diertje dan toch buiten loopt is verantwoording voor de eigenaar omdat het beestje zelf dus niets kan beslissen

en nu is het ook niet zo dat to de menen niet dankbaar is dat ze diertej bij da gebracht hebben
hij is enkel ontrecht behandeld en das iets waar ik ook best boos om zou zijn geworden

en aangeereden dieren blijven gewoon heftig beestjes zijn zo klein dat altijd heftig is en vaak een wonder als ze er niets aan over houden
 
Quote
RE: Kan/ mag dit zomaar?
Annie  schreef op: 01-03-2012 12:01:29
Ik begrijp je reactie op mij niet zo goed. Ik heb alles gelezen. Jij vroeg wat ik zou doen en dat schreef ik en dat is dus hetzelfde als wat jij gedaan hebt. Ik zou op zo'n moment niet denken aan de financiele dingen maar betalen en blij zijn dat de kat in orde is en ik zulke oplettende (met dierenwelzijn begane) buren heb.
 
Quote
RE: Kan/ mag dit zomaar?
No Name  schreef op: 01-03-2012 12:10:14
Wij wonen niet in Nederland, dus weet niet hoe het hier gaat wat betreft het loslopen van katten.
Poes was overigens wel bij een Nederlandse DA gebracht

Sorry Annie, was niet zo bedoelt.

Zo'n kap heeft die van ons ook wel een gehad, maar daarvan ging ze helemaal raar doen, hijgen, als een gek door het huis rennen.
 
Quote
RE: Kan/ mag dit zomaar?
E Mv 2  schreef op: 01-03-2012 14:14:24
Ik zou ook niet zomaar betaald hebben,hij heeft niet het recht om zomaar een abkuur te geven voor die plek.
Weet hij veel,misschien was je er de dag van te voren ook al bij de da geweest.
Nee vind dit een gevalletje makkelijk verdienen,daarbij vind ik het echt belachelijk duur!!!
Maar goed,als hij extra ervoor gekomen is dan llopen de kosten al snel op maar zohoog!
Weet je wel waar je niet naartoe moet gaan
 
Quote
RE: Kan/ mag dit zomaar?
No Name  schreef op: 01-03-2012 15:28:03
Dit was ook de enige DA waar ze terecht konden. Ik begreep dat ze er diversen gebeld had.

Maar wat jullie ook zeggen is idd zo. Stel dat ze wel onder behandeling was. DA-en in dit land zijn goedkoper dan de Ned. DA-en, dus als ik het nodig had gevonden was ik hier wel naar onze eigen DA gegaan.

Onze vorige DA heeft toen aangeboden haar te laten inslapen, omdat het zo sneu is. Daar komt bij dat ze ook volgens ons niet helemaal in haar koppie in orde is. Maar verder is/ lijkt het een gezonde poes, die graag aangehaald wordt. Ze komt overigens niet op schoot zitten en wordt niet graag opgetild. Maar omdat we gingen verhuizen naar een ruimer huis, met ruime tuin, hadden we zoiets, we proberen het nog. Maar het is er niet beter op geworden.
De DA van afgelopen weekend vond haar overigens " te goed" om in te laten slapen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kan/ mag dit zomaar?
Naam
Bericht