Menu
 

Topic:

Gluten intolerantie

Heleen  schreef op: 29-02-2012 21:01:23
Ha meiden,

Mijn zusje heeft Coeliakie nou willen wij graag met haar morgen uit eten gaan maar dit is erg lastig.
Ik heb net een chinees/wok restaurant gebeld, deze geven aan dat veel producten van hun zonder sauzen gluten vrij zijn, ze gewoon wok kan eten maar dan zonder saus, dit snappen we niet zo goed want het word wel in dezelfde pan bereid als met saus.
Ik twijfel nu een beetje of we haar wel hier mee naar toe moeten nemen, heeft iemand ervaringen met dit dieet en uit eten gaan? zo ja weet iemand een restaurant in omgeving van Sliedrecht waar we goed glutenvrij kunnen eten? en niet onbelangrijk waar ik ook onze zoon van 2 mee naartoe kan nemen;-)
 
Quote
Navigatie
RE: Gluten intolerantie
Mitch  schreef op: 29-02-2012 21:05:34
Bij mijn weten mag glutenvrij eten, en eten wat wel gluten bevat elkaar totaal niet aanraken.
Kennis van mij had ooit verkeerd brood gebakken in haar broodbak machine, en die kon dus een nieuwe kopen.
 
Quote
RE: Gluten intolerantie
Bianca  schreef op: 29-02-2012 21:12:43
Ik weet pas vanaf oktober dat ik coeliakie heb.
Thuis geen probleem maar uit eten vergt heel veel voorbereiding doe ik nu ook niet zo graag eigenlijk.
Chinees doe ik al helemaal niet gezien al die sausjes en je spulletjes laten wokken moet dan ook echt in een schone wok die dan alleen voor jou gebruikt mag worden. Hier mogen zeker geen sausjes in bereid zijn. En zo'n buffet je moet er maar vanuit gaan dat mensen met die lepel niet in uit een andere bak opscheppen.
Ik check voor mezelf altijd livaad.nl ideale site en zo op die manier toch achter adresjes gekomen. En dan nog van te voren bellen.

Mitch dat klopt ik heb mijn eigen cakeblik waarin ik mijn brood bak die gebruik ik niet voor glutenvolle producten en ook mijn eigen mixer.
 
Quote
RE: Gluten intolerantie
C.  schreef op: 29-02-2012 21:18:25
Nee dat kan dus absoluut niet mensen met Coeliakie kunnen ziek worden van een kruimel gluten. Buiten dat mie, noodles, bami zijn echte tarwe producten die ze dus al niet mag. Ze zou natuurlijk rijst kunnen eten maar ik zou er niet op kunnen vertrouwen dat het ook echt met apart gereedschap pannen enz word bereid. En dat niet iemand met de bami lepen per ongeluk ook zijn rijst opschept

Restaurant Bellevue
Merwestraat 55, 3361 HK, Sliedrecht Is een restaurant waar je glutenvrij kunt eten
 
Quote
RE: Gluten intolerantie
M.m.  schreef op: 01-03-2012 09:35:37
Er zijn online lijsten te vinden vna restaurants waar je glutenvrij kunt eten. Maar mijn ervaring is dat het bijna overal lukt. Het is een kwestie van even navragen bij de kok, en je merkt al snel of die kok heel (te) makkelijk roept dat alles kan, of dat hij er echt verstand van heeft. Alleen Chinees, dat durf ik echt niet.

We hebben het laatst wel een keer gedaan, toen konden we er niet onderuit, en toen hebben ze voor mijn zoontje apart rijst gekookt, met komkommer, sate zonder saus (hun ketjap was gelukkig glutenvrij maar dat is zelden zo) en een gekookt ei.
Nu is mijn zoontje 7, dus die vindt dat nog een prima maaltijd, maar dat zal voor je zus wel anders zijn...

Kortom, ik zou gewoon een paar leuke, relaxte restaurants in je omgevnig waar je met je kindje zou durven/willen eten, gewoon even bellen (of langsgaan) en de vraag voor je zus voorleggen!

M.M.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Gluten intolerantie
Naam
Bericht