Menu
 

Topic:

Nasi

Gewoon Ik  schreef op: 28-02-2012 16:10:50
Wat is jullie lekkerste recept voor nasi
 
Quote
Navigatie
RE: Nasi
J  schreef op: 28-02-2012 16:21:56
Wat ik vooral belangrijk vind is de toevoeging van Ketjap Manis van de Jumbo, die is zo veel lekkerder dan al die andere merken.
 
Quote
RE: Nasi
Gewoon Ik  schreef op: 28-02-2012 16:25:05
Laten we die nu net niet hebbn
 
Quote
RE: Nasi
Jolanda1974  schreef op: 28-02-2012 16:29:03
Ik marineer het vlees met ketjap en veel knoflook, goede rijst, soepgroente en voor mij onmisbaar de mix voor Nasi van Conimex. Zit een heerlijke groentemix in en nog een kruidenmix. Erg lekker.
En natuurlijk niet te vergeten de atjar, kroepoek, sate, gebakken eitje en seroendeng
 
Quote
RE: Nasi
Jolanda1974  schreef op: 28-02-2012 16:30:43
 
Quote
RE: Nasi
Caithy  schreef op: 28-02-2012 16:32:16
Tegenwoordig de boemboo uit zo'n zakje, geen idee hoe het heet!
Schouderkarbonade in stukjes, ui, knoflook, prei goed wokken mix erdoor en daarna ketjap (witte fles) erdoor!
Wel met geklopt ei of oree aree! (gebakken witte kool met ei en knoflook/ ui!)
 
Quote
RE: Nasi
Mama_anja  schreef op: 28-02-2012 16:39:04
kip in stukjes snijden
een zakje nasia mix
en dan of een prei in rinngen of zakje soepgroenten er door

rijst koken

sate saus maken kroepoek er bij en een glas appelsap smullen
 
Quote
RE: Nasi
Sennamvyent  schreef op: 28-02-2012 16:49:56
Ik blijf de pakjes van honig het lekkerst vinden. Lekkerder dan Boemboe of andere kruidenmixen.
Die van conimex vinden wij juist smerig hihi!

Kip ipv nasivlees, pakket nasigroenten of zelf groenten snijden. Rijst koken en na het koken even meewokken. Satestokjes met saus erbij en lekkere pittige kroepoek. Ow en gebakken ei erbij!

Heerlijk, heb er gelijk zin in
 
Quote
RE: Nasi
Mb2  schreef op: 28-02-2012 16:50:47
Snelkookrijst koken en goed af laten koelen.
Vlees (varkensfiletlapjes of kipfilet) in kleine stukjes snijden. Vlees met wat olie bakken in de wok; daarna uit de wok halen. Beetje olie in de wok en de rijst erin. Goed blijven scheppen, anders gaat het plakken. Rijst kruiden met kerrie, zoete ketjap, gele aromat en een beetje maggie. Vlees erbij doen en een zakje groenten (bijv. fijne soepgroenten). Dit mee laten bakken. Even proeven of er nog iets aan kruiden bij moet en eventueel een beetje sambal erbij doen.
 
Quote
RE: Nasi
Happysinglemum  schreef op: 28-02-2012 21:56:54
wat er sowieso bij mij in moet aan kruiden:
- knoflook
- ui heel klein gesneden
- sambal of madam jeannet
- bouillonblokjes
- ketjap (soms ook met beetje sojasaus)

Ik gebruik aboluut geen zakjes voor nasi, heeeel soms de kant en klare saus voor nasi van Faja Lobi
 
Quote
RE: Nasi
Blauwtje  schreef op: 28-02-2012 21:59:39
geen zakjes kruiden toeveogen maar boemboes, lekker!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Nasi
Naam
Bericht