Menu
 

Topic:

bah, heb het even helemaal gehad....

Patricia2211  schreef op: 27-02-2012 22:13:18
zoals de titel al zegt, ben er even helemaal klaar mee...

nooit gedacht dat ik zo zou denken over deze zwangerschap, want tot vandaag toe heb ik altijd gezegd, dat ze maar het liefst tot 42 weken blijft zitten, maar nu... ik kan zo echt niet veel langer meer...

had al met regelmaat last van harde buiken en daarbij ook druk en branderig gevoel op mijn schaambot.. dat was een beetje vervelend, maar dat hoort erbij...

tot afgelopen woensdag.... stond lekker te dweilen in huis, en ineens pijn in mijn bil. dacht misschien iets verkeerd gedaan en een spiertje verrekt, trekt wel weer weg...
maar het trekt dus niet weg, word alleen maar erger.
het gaan zitten en opstaan, als ik zit mijn been verzetten, lopen draaien, bukken en rechtop komen, door de knieen zakken, sommige keren doet het geen zeer, maar de meeste keren wel
gisteravond bij de hap geweest, plotselinge hernia of ichias werd uitgesloten (zit in de fam zowel bij vader als mijn moeder) dus moest vandaag een afspraak maken bij mijn eigen huisarts.
dus vanmiddag geweest en moest urine meenemen, omdat het ook eventueel een ontsteking kon zijn waardoor je nierstuwing kunt krijgen.
dat was gelukkig neit en alles was helemaal schoon.
10 min daarna werd ik binnen geroepen, en de dokter had het verslag van de hap al gelezen, en deed nog wat testjes. moest gaan staan, en dan met alleen mijn bovenlichaam naar links buigen.... ging prima, maar toen naar rechts, auwww wat deed dat zeer. hij duwde wat op de plek, en eromheen, geen last van, behalve een stuk erboven dat voelde ik ietsjes.
hij wist het al meteen. dit is geen spier, ofja, dat is niet de oorzaak...
de oorzaak is dus dat er een scharnier zeg maar van het bekken, door het gewicht van mijn buik wat ik meedraag (en ook omdat ik zover naar voor draag) niet helemaal goed meer meewerkt, die kan het niet meer aan zeg maar.
daardoor gaan ook de spieren en zenuwen die daar net op dat punt bij elkaar komen overbelast raken, of haperen zoals hij het zei, en dat veroorzaakt dus die helse pijn, en het knakken wat er inmiddels ook bij is gekomen.
de zware ontstekingsremmende medicijnen die ze normaal geven mogen nu dus niet, omdat dat gevaarlijk kan zijn voor het hartje van de kleine. en fysiotherapie of iets anders zei hij, dat gaat hier ook niet voor helpen...

conclusie, er zit maar 1 ding op en dat is paracetamol nemen en zo veel mogelijk ontlasten (zeg ik dat goed?), en wachten tot de bevalling een keer gaat beginnen.
want zei hij, als je bevallen bent ben je er of meteen vanaf, of als dat niet zo is met de medicijnen er zo vanaf...

jee wat doet dit zeer, en dan ook nog een eigenwijze peuter van net 3 rondlopen, mijn vriend die in ploegen werkt, hoe moet ik het allemaal doen.... ben blij dat ik vandaag mijn dochter in de douche heb kunnen doen en naar bed heb gebracht, en nu zit ik weer te zitten omdat het weer zeer deed. dit is echt niks zo, die pijnscheuten telkens, zo erg is het dat me de tranen bij elke pijnscheut in de ogen staan...

sorry meiden maar moest het echt even van me afschrijven, weet het allemaal echt even niet meer...

liefs patricia
 
Quote
Navigatie
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Saskia 70  schreef op: 27-02-2012 22:17:28
Ach meid toch.. ik kan me heel goed voorstellen dat je er door zit hoor! Hoe ver ben je nu (of lees ik erover heen?) Dus daarom:

 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Ingrid  schreef op: 27-02-2012 22:18:49
ik ken je gevoel. Sterkte. Neem je rust en probeer nog te genieten van het kleintje in je buik. Ook al is dat nu niet makkelijk.
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Minou  schreef op: 27-02-2012 22:19:49
Herkenbaar..het schoot in mijn "bil" toen links en helaas af en toe heb ik het nog.
Meisjelief, je kunt hier alles van je afschrijven
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Angelique  schreef op: 27-02-2012 22:21:05
oo meid verschrikkelijk en ik herken het
door mijn overgewicht ahd ik er vroeger ook last van dat schanier en de zenuwen die daardroor blokkeeerde vreselijke pijn in rug en benen en billen enz en
alleen door afvallen is mbij mij overgegaan maar idd sommige dagen ging ikdoor hel andere dagen was t beter
ik hoop boor jou dat niet lang meer duurt want het is niet fijn
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Patricia2211  schreef op: 27-02-2012 22:28:09
bedankt meiden

saskia 70, ik ben nu 36 weken en 3 dagen, dus zou nog wel even moeten doorlopen zo..

jullie hebben het dus ook gehad? is echt niet leuk. en doet vreselijk zeer... de hiusarts zei ook, minder worden gaat het nu echt niet, en vroeg ook al vanaf nu zou ze "mogen"komen toch? ik zei ja de vk heeft afgelopen week gezegd ze ligt er klaar voor en als nu je vliezen breken hoeft je niet te gaan liggen... maar qua gewichtsschatting heb ik liever dat ze nog even blijft zitten..
weet ook niet waarom hij dat vroeg, en ook niet op doorgevraagd maargoed.

het is alleen, ik heb ook een draak van een dochter rondlopen, die moet ook eten en een schone pamper, en wat aandacht krijgen van mij uit, en dat gaat momenteel allemaal zo moeilijk, door de pijn ben ik snel shagrijnig, gewoon omdat ik boos ben dat mijn lichaam dit nu doet.
en over het huishouden maar niet te spreken, kreeg gisteren de aardappelen nog niet uit de kelder gepakt, en de vaatwasser inruimen ging ook bijna niet, want als ik buk of door mijn knieen ga doet het ook al zo'n zeer (een enkele keer niet maar vaker wel dan niet).

weet gewoon even echt niet hoe ik die praktische dingetjes allemaal moet oplossen, dat is het ergste eraan, normaal doe ik zowat alles hier, en nu lukt dat ineens niet meer

liefs patricia
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
_sas_  schreef op: 27-02-2012 22:28:22
Hè jakkes wat naar! Niks geen sorry, dit is gewoon niet leuk!
Hoe ver ben je in je zwangerschap? Als je het echt niet meer ziet zitten misschien ook even met de vk/gyn bespreken?

Sterkte met je hopelijk laatste loodjes!
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Krumelke  schreef op: 27-02-2012 22:28:41
hoop dat je al bijna op het einde loopt van je zwangerschap en dat je snel mag bevallen zodat je er snel vanaf bent !!!

sterkte
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
_sas_  schreef op: 27-02-2012 22:29:22
Oh, ongeveer tegelijk gepost. Mijn vraag is dus overbodig.
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Patricia2211  schreef op: 27-02-2012 22:50:58
sas, woensdag moet ik weer op controle, ga het daar ook zeker even aangeven.

liever heb ik dat ze gewoon lekker blijft zitten om op gewicht te komen, maar van de andere kant, hoe erg gaat die pijn nog verergeren, en hoelang houd ik het op deze manier nog vol. zit regelmatig per dag echt te huilen van de pijn, en de onmacht die het allemaal met zich meebrengt.

nu ook, mijn dochtertje ligt boven te spoken, en de trap oplopen doet al zo zeer dus wacht maar even af of ze zometeen stil is, en anders zo toch maar even naar boven.

liefs patricia
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Cir  schreef op: 27-02-2012 22:51:51
Kan de chiropractor niet nog wat voor je betekenen?

Misschien kan je wat hulptroepen inroepen? Familie of vrienden die je peuter op sleeptouw nemen. Dan krijgt ze ook wat aandacht en hoef je je daar niet zo rot over te voelen. En wat meer huishouden aan je vriend over laten.
Dingen uit handen geven is heel moeilijk, ik weet er alles van. Maar als je het eenmaal geregeld hebt dan valt er ook wat van je schouders af en dat is toch heel fijn.

Sterkte!
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Patricia2211  schreef op: 27-02-2012 23:07:12
hoi cir, nee daar had de huisartsenpost het gister wel over, over fisio of chiropractor, maar die hebben niet goed gekeken wat het was, en alleen een eventuele hernia of ichias uitgesloten, ze zei morgen even bij je eigen ha langsgaan zodat die kan kijken wat er nu presies aan de hand is. en die zei dat gaat hiervoor echt niet helpen.

de enige mensen waar ik eventueel op kan terugvallen is mijn moeder en mijn schoonouders. wat onze dochter betreft weet ik niet, zou kunnen vragen of ze een paar daagjes zou mogen logeren, alleen is het daar zo dat ze telkens de honden achterna zit en zit te vervelen, en dan op dat moment ook echt niet naar je wil luisteren. dus dan denk ik weer zo van moet ik ze dat wel vragen?

en mijn vriend werkt in ploegen dus dat is ook lastiger, en mijn moeder heeft wel aangeboden om wat mee te helpen, en dat vind ik ook goed, maar ook die moet doordeweeks gewoon werken.
maar als ik bel en ze is niet meer aan het werk is ze zo hier in ieder geval.

lastig lastig, maar idd, het zou op dit moment wel het beste zijn...

liefs patricia
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Mama_lisa_daan  schreef op: 28-02-2012 07:18:44
Wat vervelend.
maar heb je straks met bevallen dan geen last als je je benen moet pakken ??
Hopelijk kunnen ze tijdig iets voor je doen zodat je van de pijn af bent.

 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Bettie  schreef op: 28-02-2012 07:23:36
Heb er zelf geen ervaring mee maar wel met fikse bekkeninstabiliteit. Een aantal dingen die je mogeljik zouden kunnen verlichten...

Vraag je vriend of per dag hij de spullen uit de kelder wil pakken en in de keuken wil zetten. (dat betekent dus wel een beetje vooruit denken)
Weet niet of je een hoge kruk/stoel o.i.d. hebt. Gebruik die dan zoveel mogelijk bij bijvoorbeeld de tafel of het aanrecht. Juist staan is waarschijnlijk ook extra belastend.
Misschien kan je vriend ook wat in het huishouden doen op de momenten dat hij thuis is. Bijv. zuigen/dweilen/boodschappen etc. En maak toch echt gebruik van de aangeboden hulp. Al laat je ze maar even een wc boenen of met je dochter een ommetje maken.
Enne wat je kleine ''draakje'' betreft; is ze ergens mee te motiveren? bijv. knutselen, kleuren, puzzeltje maken of boekje lezen? Dat zijn dingen waar jij lekker bij kunt zitten. En als ze verder lief speelt kan ze prima helpen met speelgoed van de grond oprapen. Je kunt er een spelletje van maken. Wil jij voor mama dit oprapen, ik help je (hier kon ik doen alsof :lol. En verder....laat haar zoveel mogelijk zelf doen. Met luier verschonen laat je haar zelf op de tafel klimmen. Juist dat gewicht erbij kost je ook een berg energie.

Ik hoop dat je het zo nog een beetje vol kunt houden. Heel veel succes!
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 28-02-2012 08:58:46
Ach meis, heel herkenbaar als je lijf niet meer wil...

 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Anna28  schreef op: 28-02-2012 09:02:27
vervelend he die laatste loodjes!
Ik weet hoe zwaar het kan zijn.... ik heb vanaf de 20e week bekkeninstabiliteit gehad en kon daardoor bijna niks meer. Op het laatst vooral in een rolstoel en op krukken... wat een drama. Ik ben ook eerder ingeleid omdat mijn draagkracht op was.

Veel succes en sterkte!
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Patricia2211  schreef op: 29-02-2012 16:46:03
mama lisa daan, daar ben ik dus wel bang voor, maar het is net het ene moment doet het even geen pijn en dan doet elke beweging zeer.

bettie, idd vraag ik nu vantevoren de dingen te doen die ik zelf niet kan, zoals even de was boven zetten, aardappelen pakken enz. poetsen lukt me nu af en toe wel een klein beetje, totdat het er weer inschiet zeg maar, maar mijn vriend helpt ook mee als hij vrij is. als ik eenmaal zit kan ik makkelijk de was vouwen, en als ik sta aan het aanrecht gaat ook wel, alleen moet dan niet teveel stappen zetten of bukken want dat gaat niet.

sabina, idd heel erg vervelend ja

anna 28 jij hebt ook pech gehad dan zeg, ik heb voor de 20 weken wel al last van mijn banden achter bij het staartbeen gehad, daarvoor bij de fysio geweest en van de een op de andere dag was het ineens over. ze dacht toen dat het kwam omdat de kleine ineens was gedraaid van stuit naar hoofdligging in die week, dat het ineens overwas. maar toen zat het echt bij mijn stuit, en nu een heel stuk schuin erboven, echt in mijn bil.

vanochtend weer op controle geweest in het ziekenhuis, en meteen aangegeven wat ik voelde, hoevaak enzo.
Volgende week krijg ik weer een groei, vruchtwater en flow echo. En dan de dag erna weer op controle. Als de pijn zo blijft gaan ze volgende week inwendig onderzoek doen. Als ik dan al iets opening of ontsluiting heb wil ze gaan kijken of ze eventueel kunnen inleiden. Normaal als de baby het gewoon goed doet doen ze het niet zomaar zei ze maar met die pijn blijven lopen vond ze wel een reden om te kijken of het kan... Spannend dus weer. liever niet omdat ik liever heb dat ze voor het groeien nog ff blijft zitten, maar qua pijn liever vandaag nog. Maarja ze zei ook al misschien komt ze deze week wel vanzelf en hoeven we het niet te hebben over inleiden... Afwachten dus...

bedankt in ieder geval dat ik hier even lekker kan klagen, dat lucht echt heel erg op

liefs patricia
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Bettie  schreef op: 29-02-2012 16:50:07
Fijn dat de controle weer goed was. Enne....klaag maar even lekker hoor. Daar zijn we hier voor
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 29-02-2012 18:16:47
Ik snap je helaas helemaal, aan de ene kant is het voor de kleine beter om nog even te blijven zitten terwijl je voor jezelf wilt bevallen.
Ben nu 35 weken en heb ook overal pijn en verwacht een grote baby. Zit nog een heel verhaal achter door de vaccuumbevalling van Milou, die was 4630gr en bijna spoedsectio. De verloskundige wilde me niet doorsturen naar de gyn, maar nu via de huisarts wel een verwijzing gekregen. Ik ga vrijdag.

Fijn dat je hier je hart kan luchten! Hopelijk komt de kleine snel gewoon uit zichzelf!
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Patricia2211  schreef op: 04-03-2012 12:01:45
sabina, hoe is het gegaan bij de gyn??
hopelijk luisteren ze naar jou gevoel, hoe jij erin staat... lijkt me ook heftig hoor. wat is er presies gebeurd bij je eerste bevalling als ik vragen mag?

ik heb gelukkig nu iets minder last met lopen zelf, maar de rest zoals bukken, gaan zitten en opstaan is nog steeds heel pijnlijk.
het lijkt ook nu of het niet alleen dat ene plekje in mijn bil is, maar een groter oppervlak, het trekt door richting mijn onderrug zeg maar.
nouja als het niet erger word dan dit wil ik denk ik liever toch wachten tot ze vanzelf komt, maar als ik met lopen weer pijn krijg dat elke stap zeer doet, en ik weer moet lopen als een slak, dan hoop ik toch stiekem dat ze me inleiden. maarja dat is even afwachten. we zien het wel deze week op controle, hoe we ervoor staan.

liefs paticia
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 04-03-2012 12:18:50
Fijn dat je iets minder last hebt inmiddels. Hopelijk wordt het nog minder!

Wat lief dat je het vraagt!
De gyn was meelevend en snapte me helemaal. Over 2 weken wil hij zelf een groeiecho doen om te kijken hoe groot de kleine dan is en dan gaan we naar zijn eigen woorden spijkers met koppen slaan. Met andere woorden als hij dan ook nog groot blijkt gaan we inleiden. Nu weet ik dat dat ook geen pretje is, maar ik kan me de bevalling van Milou nog herinneren als de dag van gister en ook de bijbehorende pijn, stress en spanning daarvan.

Milou is in 11.5 uur geboren, op zich vrij vlot voor een eerste. Tijdens de zwangerschap meerdere groeiecho's gehad en daar bleek uit dat ze flink aan de maat zou zijn, maar ze bleven volhouden, je bent een wat stevigere vrouw dat gaat prima passen terwijl ik zelf al een vervelend voorgevoel had over de bevalling. Dit ook meerdere malen aangegeven maar ze deden er niets mee. Ze hebben me laten lopen tot 41.6 weken en de bevalling is toen spontaan begonnen.
Alles prima tot de persweeen begonnen. Ik mocht nog niet persen, had geen volledige ontsluiting en de vk heeft het laatste randje weggeduwd. Na anderhalf uur persen persweeen die verdwenen en een infuus om de weeen opnieuw op te wekken nog geen baby.
De vk heeft toen de gyn laten oproepen die kwam kijken en al vloekend de vaccuum liet halen omdat ze hadden kunnen weten dat het niet zou gaan passen. De vaccuum is 2x van Milou haar hoofdje afgeschoten, uiteindelijk de 3e x wel gelukt en werd Milou eindelijk geboren.
In het nagesprek met de gyn na 6 weken zei hij dat als het de 3e x niet gelukt was ik voor een spoedsectio naar de ok gemoeten had.

Nu heb ik dus weinig vertrouwen in de vk omdat ze aangeeft dat de weg al vrij is gemaakt door Milou en dat zelfs een 9 ponder makkelijk zal gaan passen. Nou sorry, maar ik geloof haar niet meer...

Sorry voor mijn lange verhaal!
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 04-03-2012 12:35:31
@Sabrina,
Ik heb ook een zware eerste bevalling gehad. Ook bij de laatste poging vacuum is Priscilla geboren.

Ik ben van Stan ingeleid met ruggenprik. Hij was 4700 gram hij is er prima uitgekomen. Wel schouderdystocio, maar verder geen problemen. Geen scheur niks.

Stevig of niet. Dat heeft er niks mee te maken. Ik ben normaal (165 cm en rond 60 kg).

Inleiding bij Stan vond ik geweldig. Zijn ook genoeg positieve verhalen. Ik vond het zeker een pretje! In combi met de ruggenprik hé .

Praatjes heeft je VK. De gang is vrijgemaakt.. bullshit. Zoek iemand die je vertrouwd.
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 04-03-2012 12:43:49
Deborah, daarom ook naar de gyn geweest die me gelukkig wel serieus neemt!
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 04-03-2012 12:49:26
Heel erg belangrijk!
Ik hoop dat je een goeie (droom) bevalling krijgt.
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Patricia2211  schreef op: 04-03-2012 12:50:39
sabina, jee ja ik kan geloven dat je er geen vertrouwen meer in hebt!
fijn dat de gyn je wel snapt, en ook naar je luisterd. hopelijk gaat deze bevalling, hoe die ook gaat gebeuren, goed, en voel ook jij je er prettig bij.

de bevalling ben ik zelf niet echt bang voor. heb bij romy een snelle bevalling gehad van 6,5 uur. de eerste wee begon om half 12 savonds, en om half 1 de vk gebeld. die is toen komen kijken en had 2 cm ontsluiting. ze zei toen nog ik kom om 6 uur nog wel even terug, voor die tijd zal het nog niet veel erger worden zei ze...
om half 4 hield ik het zowat niet meer, en heb weer gebeld, toen had ik 3 cm en om 4 uur zijn we naar het ziekenhuis gereden.
daar heb ik een half uur aan de ctg gelegen, en ze vonden het niks niet gek dat het zoo zeer deed, de weeen waren zo heftig, ook te zien op de monitor. toen hebben ze gekeken om 5 uur en had ik 4cm ontsluiting, en toen hebben ze mijn vliezen gebroken. toen kwam ik echt in een weeenstorm, de ene wee was nog niet weggetrokken, of de andere was er alweer zelfs de pijnbestrijding (spuit in been) hielp er niet tegen. weet zelfs nog niet meer dat mijn eigen vk sochtends weg is gegaan
om half 7 had ik 7 cm ontsluiting, en om 10 over half kreeg ik persdrang... maar nee ik mocht nog niet meepersen, want dat kon niet, nu al volledige ontsluiting... om kwart voor na een paar persweeen tegengehouden te hebben kon ik ze niet meer tegenhouden, en ze keken nog een keer en jawel hoor, 10 cm ontsluiting, wat volgens hun niet zo snel kon, dus om 13 min voor 7 mocht ik meepersen, en om 7 uur presies is onze dochter toen geboren.

als het nu weer zo'n snelle bevalling is zou ik dat fijn vinden, maar je hebt het niet voor het zeggen
wel ben ik enorm zenuwachtig voor het moment dat het echt gaat beginnen... bij romy was het meteen toen ik voorweeen/weeen kreeg, maar nu heb ik al wekenlang last van harde buiken.

laatste week ook vaak met regelmaat, dan weer geen regelmaat, veel druk van onder enzo.
eergisteren ook weer, alleen toen voelde de druk wat licht menstruatieachtig. savonds was het over, en gisteren is het slijmverlies met bloed (kijkt roze) weer begonnen. in de ochtend best veel, en gistermiddag weer een stuk minder. nu nog af en toe wat roze verlies, en af en toe een harde buik, maar meer ook niet.

liefs patricia
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 04-03-2012 13:13:11
dank jullie wel!

Ik heb nu ook al weken harde buiken en sinds gister af en toe een rommel wee hier en daar maar niets waar je van denkt, nou het gaat beginnen. Ook ik ben heel benieuwd
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 08-03-2012 08:13:05
Patricia, hoe is het met je?
 
Quote
RE: bah, heb het even helemaal gehad....
Patricia2211  schreef op: 09-03-2012 21:01:49
heey sabina, je had het al gelezen bij mijn andere topic met de buikfoto's en de echofoto's
ik denk dat ik gewoon daar verder schrijf, is denk ik wat overzichtelijker hihi
en hoe is het met jou?

liefs patricia
 
Quote
Navigatie


Reageren op bah, heb het even helemaal gehad....
Naam
Bericht