Menu
 

Topic:

Hoe riblappen?

Lauw  schreef op: 22-02-2012 12:00:06
Die ga ik maken maar hoe..

Ik heb laurablaadjes
pak croma
en riblappen(draadjesvlees)

maar me nicht zegt gewoon die dingen bakken en daarna water erbij en sudderen met een laurablaadje, is dat goed?
 
Quote
Navigatie
RE: Hoe riblappen?
Jolanda1974  schreef op: 22-02-2012 12:02:04
ja en vooral niet vergeten lekker te kruiden en hoe langer sudderen hoe lekkerder.. Neem er de tijd voor.
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Zozo  schreef op: 22-02-2012 12:16:38
Ik koop eigenlijk als ik weinig zin heb gewoon een zakje rundvleeskruiden van silvo.
Anders kruid ik het met zout, peper, knoflook en paprikapoeder. Even aanbakken en daarna net onder water zetten om een aantal uren te sudderen. Gooi dan altijd nog een tweetal laurierbladen en een stuk of 5 kruidnagels in de pan. Bij variatie wil ik er nog weleens een gesneden uit en tomaat bij doen.. hmmmm!
Ga zo maar even naar de winkel denk ik
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Lauw  schreef op: 22-02-2012 12:29:38
volgens me zus moet er ook een bolion blokje in.
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Anoniem  schreef op: 22-02-2012 12:30:26
Ik maak er altijd een hele stoofpot van met half riblappen in blokjes en half schouderkarbonades in blokjes, met daarbij winterwortel en ui, tijm, laurierblad en bier (leffe trippel).

2-3 uur sudderen en 1 uurtje voordat je wil eten 2 boterhammen met dik mosterd en appelstroop erbij zodat het vocht bindt.

Helemaal lekker.
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Lauw  schreef op: 22-02-2012 12:31:46
Bier?? maar me kindjes gaan t ook eten, altans dat hoop ik haha
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Zozo  schreef op: 22-02-2012 12:36:39
Zo'n blokje kan ook hoor! Ik vind het alleen niet zo lekker hihi, vaak vind ik het dan te zout worden.

Bier kan prima met kinderen trouwens! De alcohol vervliegt tijdens het opwarmen, het is puur voor de smaak.
Vind alleen wel dat je ervan moet houden, ikzelf hou er niet van maar ik lust dan ook geen bier e.d.
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Lauw  schreef op: 22-02-2012 12:38:55
ik lust ook echt geen bier haha dus doe t maar niet,. als ik bier ruik ga ik al bijna over me nek haha
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Angelique  schreef op: 22-02-2012 12:41:07
ik ga toevallig vandaag weer stoven
maar maak stoofpot met riblappen
wortels paprika en uien en zakje stoofpotje van maggie


soms maak ik ook geowon los riblappen en dan kruid ik ze met rundvlees kruiden dan gewoon aanbraden in boter en dan afblussen laag zetten en zeker 3 uur sudderen liever langer

wat ook erg lekker is rode wijn erbij
en alchol vervliegt als warm word is puuur voor de smaak
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Peppa  schreef op: 22-02-2012 12:45:41
Ik gooi er altijd een scheut azijn bij dan blijft het vlees lekker mals. En altijd onder water zetten met warm water.
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Kyla  schreef op: 22-02-2012 12:46:47
Als je van indonesisch houdt:

Smoor van vlees

500 gr rib of runderlappen
20 rode sjalotjes (kan ook 4-5 grote uien)
3/4l water
2 eetl. olie
1 theel. peper
1 theel. nootmuskaat
zout
1/2 dl ketjap
stukje foelie (ik gebruik vaak een theel. uit het kruidenpotje)
citroensap

Eerst vlees aanbraden, tot het bruin is, dan de rest van de ingr erbij, behalve het citroensap, totdat de uien goudbruin zijn. Ketjap en water erbij, op een zacht vuur smoren (minstens 3 uur) totdat de saus dik wordt. Extra water toevoegen als nodig. Vlees opdienen in schaal, beetje citroensap erover.

De volgende dag is het nog lekkerder!
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Angelique  schreef op: 22-02-2012 12:47:45
waarom vernaaie sis ?
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Sennamvyent  schreef op: 22-02-2012 12:48:41
Gewoon niet maken, blegh!
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Angelique  schreef op: 22-02-2012 12:50:07
mijn stoofpotten zij anders subliem hoor niets mis mee
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Zozo  schreef op: 22-02-2012 12:53:01
Vernaaien? Ik naai vaak... ver ga ik niet.. dus vernaaien gaat het hier niet worden hoor Sis

Hachee maken we hier zoals jij zegt, uien dubbel gewicht van vlees. Goed kruiden, aanbakken en flink lang sudderen.
Bij 'gewoon' draadjesvlees is het nou eenmaal vlees kruiden, aanbakken en sudderen. Voor extra smaak kan je er wat aan toevoegen.. zoals een 4 sterrenkok mij geleerd heeft met wat uit en tomaat. Ga hem morgen vertellen dat hij zijn vlees naait whahahaha
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Lauw  schreef op: 22-02-2012 12:54:35
ik eet peen en uie en daarvbij gewoon stuk draadjesvlees..
dus moet eerst gesneden worden? ik dacht gewoon die hele lappe in de pan
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Angelique  schreef op: 22-02-2012 12:56:39
idd snijden kan achteraf ook
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Lauw  schreef op: 22-02-2012 12:58:31
okeee dan ga ik dalijk beginnen whahha.. moet eerst rapport bespreking van demi toe
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Juulmvjens  schreef op: 22-02-2012 13:10:22
Wat ik doe is de lappen kruiden met peper, zout, nootmuskaat, kardemom, gemalen kruidnagel en kaneel. Dan aanbraden in roomboter, ongeveer een minuut of 5 per kant.
Lappen uit de pan en in het braadvet een fijngesnipperde ui en een gehakt teentje knoflook fruiten. Dan nog een blikje tomatenpuré mee laten bakken (sorry Sis ) en afblussen met een flesje bruin bier of ander donker bier. Evt. nog een beetje water erbij en wachten tot de vloeistof kookt. Dan lappen er weer bij en úúúren laten sudderen. Vlak voor het opdienen een plak ontbijtkoek of wat speculaas erbij om te binden. Dan krijg je zo'n heerlijke dikke bruine jus. Hmmmmmmmmmm.

Volgens mij maakte Dirksmama het altijd ongeveer zo. Ik heb het iig van BB. Kan trouwens ook met pepernoten ipv koek of speculaas.
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Marjolein852  schreef op: 22-02-2012 14:59:06
Ik heb 2 heerlijke recepten geplaatst bij een topic onder eten en drinken: wat is nou lekker rundvlees..

Gaat om italiaans stoofvlees en indisch stoofvlees. Heerlijk!

Succes!
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Lente-marjolein  schreef op: 22-02-2012 15:03:15
Vlees (1 kg) kruiden met Peper zout, in blokjes snijden en aanbakken

Spekreepjes bakken en bij het rundvlees doen

2 uien vlees + provencaalse kruiden + 1/2 liter water en 1 bouillonblokje + knoflook erbij + kruidnagel (gevijzeld).
Op zacht pitje uren koken, hou het vocht in de gaten.

Doosjes champignons in plakjes en erbij doen als het gaar is, lekker door laten pruttelen in het vocht.
Half uur voor het eten 3 plakken ontbijtkoek in stukjes erdoor om te binden.

Dit is lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrr
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Mieper  schreef op: 22-02-2012 16:38:47
Ik gebruik meestal tomatenpuree en een scheut rode wijn en peperkoek voor de saus. Heerlijk! Voor wijn en bier hoef je niet bang te zijn met de kids hoor. Daar is de alcohol heel snel uit als je t aan de kook brengt.
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Ouwe Muts  schreef op: 22-02-2012 16:54:15

Quote LauMvDJN:
Die ga ik maken maar hoe..

Ik heb laurablaadjes
pak croma
en riblappen(draadjesvlees)

maar me nicht zegt gewoon die dingen bakken en daarna water erbij en sudderen met een laurablaadje, is dat goed?



Waar haal je die, Laura blaadjes
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Lauw  schreef op: 22-02-2012 16:56:23
bij de supermarkt haha..jaa iknoem laurier blaadje en laurier drop : laura blaadjes of dropjes
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Ouwe Muts  schreef op: 22-02-2012 16:57:42
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Lauw  schreef op: 22-02-2012 17:02:59
hij gaaat goeddd ik dacht eerst dat er een paar schoen zolen inme pan lagen maar ze worden al zachter
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Juulmvjens  schreef op: 22-02-2012 19:07:59
En? Heeft het gesmaakt?
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Lauw  schreef op: 22-02-2012 20:50:49
het was heerlijk goed gelukt
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Mama_anja  schreef op: 22-02-2012 21:57:02
hachee lekker zeker als me moeder het maakt die doet er trouwens pakje goulasch door

mijn moeder maakt het een dag van te voren klaar en dan smullen maar smikkel
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Heleenmv2  schreef op: 22-02-2012 22:24:11

Quote SismvNick:
Ja zeg hem dat maar, tomaat.. hoe durft ie.. Gewoon zonden!!

Ook bij gewoon draadjes vlees is het goed kruiden, en nog wat uitjes, 2 grote is dan wel genoeg..



Nou hoe durft 'ie? Dat is nou juist hoe je die specifike draadjesstructuur krijgt!
Bij hogere temperaturen breken de zuren, zoals uit wijn, mosterd, azijn en TOMAAT namelijk de gelatine die uit het bindweefsel komt af. En dan krijg je een zachter (minder taai) eindresultaat en echt alleen maar draadjes....
Zo krijg je dus juist het heerlijke zachte 'smelt-op-de-tong' vlees.

Heel verstandig dus juist om al die dingen er bij te gooien!
 
Quote
RE: Hoe riblappen?
Jen9  schreef op: 13-12-2012 14:42:53
Een zuurtje erbij, in de vorm van wat tomatenpuree of azijn, persoonlijk vind ik rode wij erg lekker erbij.. en een beetje verkruimelde ontbijtkoek.. lekkerder jus bestaat niet en idd zeker een uurtje of 5 op laten staan.. Hele lappen kan best en dan gaar koken tot t vanzelf uit elkaar valt... 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoe riblappen?
Naam
Bericht