Menu
 

Topic:

Knaapje verdacht van racisme

Lilly  schreef op: 19-02-2012 16:00:55
Elliott Dearlove, een Brits jongetje van zeven, werd beschuldigd van racisme omdat hij aan een vijfjarige op de speelplaats had gevraagd: "Ben jij bruin omdat je uit Afrika komt?" Elliotts moeder moest van de basisschool een formulier ondertekenen met de bekentenis dat haar zoon een racist is. Dat meldt de Daily Mail.

Hayley White (29), de mama van Elliott Dearlove, kreeg vorige maand een telefoontje van de Griffin basisschool in Hull om haar te melden dat haar zoon voorwerp was van een "racistisch incident". Ze moest meteen naar de school komen voor een gesprek met haar zoontje. "Toen ik daar aankwam, was mijn kind in alle staten. 'Ik stelde alleen maar een vraag, ik wou niet gemeen zijn', stamelde hij de hele tijd", aldus White in de Daily Mail.

De moeder werd gevraagd het schoolreglement te lezen, dat een duidelijke nultolerantie voor racisme nastreeft. White moest daarop een formulier ondertekenen dat zou worden opgestuurd voor verder onderzoek, maar de vrouw weigerde.

Het jongere ventje aan wie de vraag van Elliott gericht was, had geklaagd bij zijn mama en die had de racismeklacht overgebracht aan de school. Zo gingen de poppen aan het dansen. Hayley White heeft inmiddels een aanvraag ingediend om haar zoon naar een andere school te sturen.

Uiteindelijk kwam er ook een politicus aan te pas, Karl Turner, die het opnam voor de kleine Elliott. "Hij was niet racistisch, hij was gewoon nieuwsgierig." De school beweert dat ze handelde naar de richtlijnen die ze van de overheid kreeg. (jv)




Oeps , mijn manneke van 4.5 jaar zei vorige week:
Mama, in mijn klas zit een kindje die niet flink is.
toen ik vroeg waarom zei hij, omdat hij niet luisterde toen zijn mama riep dat hij binnen moest komen en hij te lang in de zon was blijven staan. En nu is ie helemaal zwart geworden.

Ben blij dat onze school dit dan anders aanpakt en de kindjes gewoon uitlegt hoe het zit
 
Quote
Navigatie
RE: Knaapje verdacht van racisme
Angelique  schreef op: 19-02-2012 16:41:23
nou jaaaaaaaa en hoe zou dat hier moeten rond sint tijd jj ziet overal pieten
 
Quote
RE: Knaapje verdacht van racisme
Else  schreef op: 19-02-2012 16:47:10
Wat een bizar verhaal zeg. Dat kan toch niet waar zijn! In mijn ogen een hele normale vraag voor een kind van zeven, kan me voorstellen dat het jochie van 5 er niet zoveel mee kon, maar goed.
Dit had op zijn hoogst tot een goed gesprek moeten leiden.

Mijn zoon was vier toen hij hardop op straat zei.Waarom woont die mevrouw uit China, in NL en niet gewoon in China. Moet zeggen dat ik me toen wel een beetje opgelaten voelde. Maar goed voor hem was het een hele normale vraag.

Deze week nog:Mijn dochter had een donker vriendinnetje te spelen. Een van mijn kinderen vroeg aan haar: kom je uit afrika. Nee uit Haiti. O ok, en de kinderen speelden lekker verder.

Kortom: hoe maak je van een mug een olifant!

 
Quote
RE: Knaapje verdacht van racisme
Happysinglemum  schreef op: 19-02-2012 16:49:17
Wat raar zeg, ik kan me dit bijna niet voorstellen.

Misschien hebben die ouders vh kindje veel met racisme te maken gehad ofzo en verkeerd begrepen? Ik weet het niet hoor, vind het heel vreemd. Daarbij is het een normale vraag. Ook als oudere kan je vragen wat zijn afkomst is toch?

Vreemd. Als mijn dochter thuis komt met dat iemand haar dat heeft gevraagd (ze is ook bruin) zal ik in ieder geval geen klacht indienen
 
Quote
RE: Knaapje verdacht van racisme
Marie8  schreef op: 22-02-2012 23:34:02
Ik houd van dit soort vragen. Juist de gelegenheid om kids iets bij te brengen over de wereld, over bevolking, over cultuur. Heerlijk dat ze dat nog vragen zonder na te denken wat passend is. Juist door er zo mee om te kunnen gaan, vinden mijn kids alles volgens mij volstrekt normaal terwijl wij in een hele witte wijk wonen. Maar het valt ze wel op....mijn dochter zei laatst: ik wil ook zo'n haar als dat meisje. Welk meisje schat? Dat hele mooie meisje die een beetje bruin is. Vond ik wel schattig.
 
Quote
RE: Knaapje verdacht van racisme
Baby2  schreef op: 23-02-2012 09:17:02
Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo'n vreemde vraag die het jochie stelt. Zo zijn kinderen nu eenmaal, kinderen zien iets en willen daar meer van weten en stellen een vraag. En zo gek is die vraag toch niet? Als hij het kind nou had uitgescholden om huidskleur of zo, maar dat was helemaal niet aan de orde. Tenminste niet voor zover we weten.
Vind het eigenlijk wel een beetje Amerikaans, lekker over the top reageren......
(of discrimineer ik nou?)
 
Quote
RE: Knaapje verdacht van racisme
Kaasje  schreef op: 23-02-2012 09:34:18
Je gaat je bij zoiets wel afvragen hoe die school regels verder zijn....

Mijn oudste had op kdv een vriendje met een donkere vader...
vroeg hij een keer aan die moeder of ze veel chocomelk had gedronken toen vriendje nog in de buik zat.... want vriendje had chocomelk kleur vond hij ( en tegen mij dat ik teveel melk had gedronken omdat zijn eigen velletje helemaal wit is.....)

Kinderen zien wel verschil en zoeken daar verklaringen voor....
 
Quote
RE: Knaapje verdacht van racisme
Boterbloem  schreef op: 23-02-2012 09:36:20
Nog los van de regel: er staan daar dus mensen voor de klas die hiervan niet eens de onschuld inzien... Hoe bedreigend voor een kind, zo beperkt te worden in vragen stellen...
 
Quote
RE: Knaapje verdacht van racisme
Minou  schreef op: 23-02-2012 10:59:41
ja juist Boterbloem! Je zegt het exact!
 
Quote
RE: Knaapje verdacht van racisme
Mitch  schreef op: 23-02-2012 11:01:23
We slaan met zijn allen een beetje door in alles denk ik.
Dit is er weer zo een prima voorbeeld van, een onschuldig kind mag niet eens meer een vraag stellen of het word wel weer overtrokken.
Jammer.
 
Quote
RE: Knaapje verdacht van racisme
Happysinglemum  schreef op: 23-02-2012 11:17:01
Ik vraag me echt serieus af in hoeverre dit waar is.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Knaapje verdacht van racisme
Naam
Bericht