Menu
 

Topic:

Slecht horen zoon 4.5jr

Jacq38  schreef op: 16-02-2012 21:39:48
Onze zoon is echt slechthorend voor ons gevoel. Als we iets zeggen is het 9 van de 10 keer "wat zeg je". Ook kan hij heel driftig worden als hij iets niet goed hoort. Hij zit sinds het begin van het schooljaar in groep 1 en het is de juf ook al opgevallen.

Hij heeft niet extreem veel oorontstekingen gehad maar wel eind vorig jaar oren uitgespoten. Dat was voor zijn oorontsteking, daarna kreeg hij een ontsteking en moesten we wachten met de gehoortest.

Eigenlijk duurt dit al langer aangezien ze op het cons. buro toen al aangaven dat zijn spraak achterliep maar goed we gingen er eerst vanuit dat hij gewoon lui was omdat hij een oudere broer en zus heeft die alles voor hem doen en hij natuurlijk ook door ons wat meer "verwend" wordt aangezien hij de jongste was.

Maar nu het nog steeds voortduurt en de juf (hij heeft er 2 en ze merken het allebei) zegt dat er erg veel langs hem heen gaat (bv ze geeft de kids instructie en dan staat hij verdwaasd te kijken zo van wat is de bedoeling) en dat is geen concentratiegebeuren) hij hoort het gewoon niet.

Vandaag moest hij voor de gehoortest bij de assistente en hij is blijkbaar te speels voor deze test het duurde ook best lang met zo'n joekel van een koptelefoon op, hij had na afloop ook knal rode oren. Het was heel moeilijk te meten als hij een toon hoorde stak hij zijn hand op maar kwam deze toon nog een keer(om te testen) deed hij het niet, tja hij had die piep al gehoord dus waarom nog een keer je hand opsteken?

Uiteindelijk nog het andere oor maar toen was hij helemaal gaar en ging lopen friemelen zelfs met een toon die ik hoorde gaf hij geen krimp, dus test mislukt.

Nu volgende week weer naar de HA voor overleg want er moet echt iets gebeuren. Heeft iemand een idee wat er achter kan zitten? Bv als kinderen buisjes moeten kan een HA dat dan zien via onderzoek of moet je dan naar de KNO?

Ik maak me best wel zorgen, ik weet het is even afwachten.....

BEdankt voor de reacties!
 
Quote
Navigatie
RE: Slecht horen zoon 4.5jr
Linn03  schreef op: 17-02-2012 10:04:07
Ik zou een afspraak maken bij een KNO arts.Mijn ervaring is dat de HA toch niet alles bij de hand heeft om het allemaal goed uit te zoeken,een KNO arts heeft dat wel.
 
Quote
RE: Slecht horen zoon 4.5jr
Baby2  schreef op: 17-02-2012 10:08:23
Ik denk dat de huisarts je doorverwijst naar de KNO-arts.
 
Quote
RE: Slecht horen zoon 4.5jr
Veerle  schreef op: 17-02-2012 11:15:13
Mijn dochter had veel vocht achter de trommelvliezen en hoorde dus bijna niets (bleek later na een testje).
Zij was dus geen oren kind en heeft nooit last gehad van haar oren. Er zitten nu buisjes in en alles hoort ze weer. De tv kan weer op een nomaal geluidsniveau en zelf schreeuwt ze niet meer. Ook het "wat zeg je" is verleden tijd.

De KNO ziet gelijk aan de hoeveelheid vocht of een kind dan slecht hoort hoor! Ik zou gelijk een verwijzijng voor KNO vragen. Het heeft geen zin om voor oren bij de huisarts te blijven sukkelen En buisjes is zo gedaan! Succes!
 
Quote
RE: Slecht horen zoon 4.5jr
Riviera_mv_1  schreef op: 17-02-2012 11:30:01
ik zou ook naar de kno gaan hoor, ik ken ook een meisje en die bleek zo doof als wat en heeft nu buisjes en amandelen eruit en het is nu helemaal goed
 
Quote
RE: Slecht horen zoon 4.5jr
Jacq38  schreef op: 17-02-2012 19:39:31
Bedankt voor de reacties, zo herkenbaar die harde TV of hij gaat er vlakbij staan omdat hij het niet hoort, en schreeuwen idd hoe vaak wij niet zeggen "hallo we staan vlak bij je hoor!".

We gaan eind van de week naar de HA en dan zal ik idd aansturen op een verwijzing want dit is echt niet normaal en belemmert hem ook in zijn ontwikkeling.

Prettig weekend!
 
Quote
RE: Slecht horen zoon 4.5jr
Bianca  schreef op: 18-02-2012 17:11:19
Inderdaad aansturen op een doorverwijzing naar de KNO.
Duidelijk zeggen dat hij regelmatig vraagt wat je zegt dat hij ook hard praat. En dat ze ook op school merken dat hij niet goed hoort en dat zelfs zijn spraak achter achter gaat lopen en dat dit ook op school is gesignaleerd.
Dan moet een huisarts je echt doorsturen.

hier ook een dochter die steeds zo doof als een kwartel is nu pas voor de 2de keer buisjes , amandelen zijn er al uit. En we lopen nu voor haar spraak ook bij de logopedie en zij vertelde dat bij kinderen het nog niet vastligt hoe een woord gezegd moet worden kinderen t/m 7 jaar praten een woord nog zo na zoals ze hem horen en ja als ze niet optimaal horen, zeggen ze een woord als daarom rustig uit als dajom omdat ze het zo horen en denken o zo zeg je dat dus dat woord.

Bij de KNO nemen ze het ook heel serieus als ze horen dat ze achter gaan lopen met de taalontwikkeling. Mijn dochter had ook nooit echt grote problemen.

 
Quote
RE: Slecht horen zoon 4.5jr
Saskiamv2boys  schreef op: 18-02-2012 18:54:50
wij zijn wel eens bij een audiologisch centrum geweest voor de gehoortesten en daar meten ze ook het binnen oor.
Met een soort van zendertje maken ze een grafiek en kunnen ze zo zien hoeveel gehoor verlies hij heeft.
Google maar eens op audiologisch centrum...

Verder zal je naar de kno arts gaan en die zal wat testen gaan afnemen..
Hier wel een oren kind en nog steeds een gehoor verlies door ontstekingen enz..
Maar hij kan er goed mee omgaan met zijn handicap.
Hij is nu bijna 9 en met 2 en half zijn we naar een audiologisch centrum geweest

Succes
 
Quote
RE: Slecht horen zoon 4.5jr
Brabbel  schreef op: 18-02-2012 20:46:03
Mijn zoontje was ook zo doof! Naar de KNO arts geweest en hij heeft nu buisjes en hij heeft zijn neusamandelen eruit. Heeft echt goed geholpen! Hij hoort nu alles weer en ook goed.
 
Quote
RE: Slecht horen zoon 4.5jr
Jacq38  schreef op: 22-02-2012 21:09:19
Vandaag bij de HA geweest en zijn oren waren weer rood van binnen, glanzend en trommelvlies ingetrokken. Kregen meteen verwijzing naar de KNO arts. hij dacht ook dat buisjes nodig zijn. Ben benieuwd 6 maart naar de KNO.

Bedankt voor de reacties.

Groetjes
 
Quote
RE: Slecht horen zoon 4.5jr
Saskiamv2boys  schreef op: 22-02-2012 22:39:03
nou op naar 6 maart dan maar en fijn dat de huisarts jullie gelijk doorstuurde...


succes meid
 
Quote
Navigatie


Reageren op Slecht horen zoon 4.5jr
Naam
Bericht