Menu
 

Topic:

Hoe gaat het bij jullie?

Juudje  schreef op: 18-03-2020 13:18:16
Gewoon even een topicje in deze rare tijd.

Hoe gaat het bij jullie, nu bijna iedereen thuis zit. Thuiswerkend, kinderen van school thuis die zelf aan de slag moeten.

Ik merk dat ik het best lastig vind om thuis te werken. De enige 'studeerkamer' is in beslag genomen door manlief, die daar de godganse dag zit te bellen.

Jongste die daar normaal haar huiswerk doet moet een ander plekje vinden en vindt het ook allemaal maar lastig zo zonder structuur.

Oudste is sowieso al lastig te motiveren dus dat gaat ook nog wat worden. Gister heeft ie een lange dag gewerkt, vandaag een paar uurtjes, want veel zieken op het werk en er moeten toch mensen achter de kassa zitten. Maar hij zal zo toch echt aan de slag moeten voor school.

Ik mis m'n collega's, even gezellig bij het koffieapparaat een kletspraatje, of kleine plagerijtjes over en weer.

De kat vindt het ook allemaal maar raar, iedereen zo de hele dag thuis 

Hoe gaat het bij jullie?
 
Quote
Navigatie
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Mv5  schreef op: 18-03-2020 15:45:30

Ik vind het ook allemaal maar gek. Is ook zo snel gegaan. Drie weken geleden zat ik nog snotverkouden op een cursus in Brabant. Is nu ondenkbaar. 
Mijn oudste werkt in de zorg, dus die is keihard aan het werk nu. Ze werkt op de kinderafdeling. Gelukkig, want ze is geboren met een te kleine linkerlong die ook niet helemaal functioneel is en heeft op haar 14/15e drie zware longontstekingen achter elkaar gehad en daarna pfeiffer en is toen bijna een half jaar ziek geweest (ook blijven zitten op school dat jaar). Verder is ze gezond, maar aangezien corona flinke long- en luchtwegproblemen kan geven, maak ik me er toch wat zorgen over. De tweede studeert nu vanuit thuis online. De jongste drie zitten nog op de middelbare school en moeten ook vanuit thuis opdrachten maken en lessen volgen. Maak me wel zorgen om de eindexamens van de middelste en de vierde. Hoop echt dat die door kunnen gaan. We hebben nu gelukkig wat laptops van school in bruikleen gekregen, want we hebben er niet genoeg voor iedereen en mijn werklaptop heb ik nu ook nodig om thuis te werken. Beetje een gekkenhuis hier met zoveel mensen thuis, maar inmiddels heeft iedereen zijn plekje wel gevonden.
Met de vierde was ik eergisteren in het ziekenhuis. Moest op controle bij de kaakchirurg. Helaas heeft ze vermoedelijk een beginnende relapse (dus dat het weer terug gaat staan naar de oude stand). Normaal gesproken houden ze dat dan eerst nog even in de gaten, maar omdat de kaakchirurg vreesde dat over een paar weken alle niet-spoedeisende zorg misschien wel plat ligt en hij niet wilde dat de kaakstand van dochter dusdanig zou verslechteren dat een nieuwe operatie nodig was, heeft hij meteen zes schroefjes in haar kaak geboord en met elastieken de boel gefixeerd. Niet leuk en dochter was ook echt wel verdrietig en heeft best wel wat pijn gehad, maar het liet me wel even de ernst van de situatie inzien. Wat er nu gebeurd, is ongekend. Heb dit zelf ook nog nooit meegemaakt. 
Sport en muziek is ook allemaal afgelast nu. Het voelt heel onwerkelijk. Je zit met zijn allen thuis en gaat nergens heen terwijl je niet ziek bent. 
Werkgever van de oudste had al opgedragen om met niet meer dan vijf mensen bij elkaar te zijn. Tja, das jammer want we wonen met zijn zessen en ik ga niet mijn kinderen het huis uit zetten. 

 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Banana  schreef op: 18-03-2020 17:27:30
ik ben nog even een weg aan t zoeken. Vind het lastig ,
Man is thuis hele dag achter laptop en ook in telefoon meetings enz . We hebben geen kamer over dus alles is beneden in de woonkamer. 
De oudste gaat prima kan zijn werk zelfstandig goed aan en is daarin ook bij. Heeft wat aansporing nodig maar gaat prima. 
De middelste werkt super goed maar wel angstig , hij is een jaar blijven zitten iep flink achter. Nu dit jaar hard gewerkt en loopt zelfs iets voor maar is vatbaar voor terug val. 
De jongste is kleuter groep 1 dus ja die stuitert rustig door het huis en elke vorm van structuur verdwijnt.
We hebben wel wat werkjes enz voor haar maar dat is toch lastiger . 
Ik doe een opleiding en ja dat is een pittige en maakt het nu extra uitdagend . Vind het lastig ene structuur te vinden omdat ik net in week 4 zit . Mijn stage ligt plat er is geen kind op school . En ondertussen gaat mijn school gewoon online door . 
Dus morgen zonder ik me af in een van de kinderkamers zodat ik wel mijn les kan volgen die nu online is ipv in een klas. Vrijdag zelfde dat waren al web lessen . 
concentratie en huiswerk is voor mij een struikel blok maar komt wel goed . 
Ondertussen vinden de kinderen het nu minder fijn dat ik voor "juf" leer want ik ben thuis nu ook wel stukje strenger helaas voor hun.


Ondertussen doe ik er alles aan om zo goed mogelijk met de situatie te dealen . Ik loop met een vol hoofd is niet heel handig . Dus zo nu en dan wat afstand van het nieuws. 
EN tja boodschappen doen is een grote ergenis het is hier overal druk en vol met mensen en de winkels zijn leeg . Het stoort me enorm . Ik heb nu weer aantal dagen in huis dus hoef voorlopig ff de deur niet uit gelukkig . maar goed van weekend zal ik toch weer brood moeten regelen . 

Ben erg benieuwd hoe t verder gaat ik dnek dat een lockdown niet te vermijden is . Zeker niet met dit gedrag van mensen ....
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Amy-mv2  schreef op: 18-03-2020 17:37:41
Ben zelf al een week thuis, vorige week ziek en daarna dus verplicht thuis.
Mijn baas ziet overigens de noodzaak niet zo dus weet niet of ik binnenkort weer op kantoor wordt verwacht. Lijkt mij een slecht plan.

Man heeft een eigen werk/studeer/muziekkamer waar hij de hele dag zit te bellen/appen en mailen.
De kinderen zitten op hun kamer of in de woonkamer, doen wat huis- en leerwerk. Ik maak me druk over de examens.

Zelf zit ik aan de eettafel, met een laptop en als 2e scherm een tvtje. Als dit langer gaat duren kopen we een extra scherm bij.
Ik vind het thuiswerken aan de ene kant wel lekker, maar mis het gekwek met mijn collega's ook wel een beetje.

Huisbeest vind het heel gezellig dat iedereen thuis is.

Vind het maar surreël momenteel, vanochtend om 800 uur was er geen kip op straat. Normaal is het dan enorm druk!

Volgens kind zat het hier op het kerkplein vol vanmiddag met allerlei mensen! Waarom??
Volgens andere kind, was het rete druk rond de recreatieplas.
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Rianne74  schreef op: 18-03-2020 18:16:56
Nou eigenlijk gaat het best hier in huis. Manlief is vandaag naar kantoor geweest. Daar hebben ze het zo georganiseerd dat iedereen bepaalde dagen naar kantoor mag. Hoeft dus niet maar mag, om wat in te scannen, printen opzoeken, weet ik veel wat nog meer. Oudste heeft vandaag al wat aan school gedaan, zit in de examenklas. Ik heb nog wel een brandje geblust.... hij had per ongeluk een bestand overschreven... Hoop kabaal boven maar lang leve google en binnen 5 minuten was het bestand terug getoverd... Daar heb je mama voor ;-) 
De jongste is gaan trainen. Yep trainen hij doet aan wielrennen. Heeft een trainingsrit gemaakt van bijna 100km. Dus die heeft zijn energie wel weer verbruikt vandaag.
Dan kwam ook nog eens het nieuwe schoolrooster. Nou we hebben gelachen hier hoor.... Alle vakken snap ik op 1-tje na.. Lichamelijke Opvoeding... Jawel smorgens om half 9 online.... Dus wat dat in gaat houden???? Wij zijn erg benieuwd... 

En ik??? Ik ben vooral erg opgelucht als alles weer normaal wordt. Het huis schoonmaken, normaal heb ik mijn eigen ritme en niemand die me stoort... Maar nu.... wil je de wc schoonmaken... zit er net iemand op. Stofzuigen... zuchtende pubers die tv/tablet aan het kijken zijn en een man die de deur van zijn kamer maar dicht doet.. Vind het allemaal niet erg hoor maar zou blij zijn als Corona overwonnen is
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Jolanda1974  schreef op: 19-03-2020 12:09:52
Onze meiden doen het super qua thuisonderwijs. Geen gemopper, behalve als de systemen platliggen omdat er zoveel tegelijk ingelogd zijn. Vooralsnog hier geen klassikaal online lessen. maar ze hebben wel een weektaak. 

Mijn man is gewoon nog aan het werk, hij is weer terug in zijn oude functie van het plaatsen van terras overkappingen en aanverwante artikelen. Afwachten hoe lang dat nog door kan gaan. We zien het wel.

Ik moet erg wennen aan het feit dat ik mijn normale dagroutine kwijt ben maar goed als dat alles is.. 

Verder houdt ik mij netjes aan de voorschriften en neem mijn verantwoordelijkheid, zeker nadat de diabetesverpleegkundige mij op het hart gedrukt heeft om daar voorzichtig mee om te gaan. Deed ik voor de preek ook al maar nu nog even extra. 
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Mamvan3  schreef op: 19-03-2020 19:45:49
Het moet hier nog zijn weg vinden. 2 van de 3 moeten online lessen volgen, dat vind mijn internet niet leuk, dus het systeem ligt hier steeds op z'n gat. Jammer dan, ik kan er niets aan doen. Nummer 3 mag uit boeken werken. 
Verder zijn 3 van de 4 ziek, al gaat met met mijn dochter wat beter, alleen nog koorts. We zitten al een week in quarantaine op last van GGD. Nee, niet getest, want dat deden ze eind vorige week niet meer. Zoon 1 heeft nergens last van, ideaal, want hij kan nu mooi met mijn auto boodschappen doen indien nodig. Zoon 2 is stevig ziek met erg hoge koorts en aanverwante klachten. Zelf ben ik ook al 2 weken ziek. Ik zou thuis kunnen werken, maar mijn laptop ging stuk op het werk, nieuwe ligt klaar, maar ik mag hem niet halen. Erg logisch, maar normaal zou ik met deze lichte klachten aan het werk gaan, nu mag het niet...

Nog zo'n rare... Dochter moet dit jaar examen doen. Nu heeft school bedacht, dat ze eind volgende week op school de toetsweek moeten doen. 75 leerlingen in een gymlokaal...  Gelukkig heeft ze nog koorts en mag ze niet, maar ik zou bijna wensen, dat ze volgende week nog steeds koorts heeft....
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Mv5  schreef op: 20-03-2020 11:02:35
Inmiddels beginnen hier de irritaties onderling behoorlijk op te lopen, vooral tussen de jongste twee. De vierde is vooral heel boos op de situatie. Ze maakt zich veel zorgen over de eindexamens (de middelste veel minder, die ziet het allemaal wel gebeuren) en heeft ook nog behoorlijk last van de schroeven en elastieken in haar mond. De jongste is behoorlijk slim en komt op school goed mee. Nu ze alles thuis moeten doen en ze niet meer de hele dag complete lessen heeft, scheelt haar dat enorm veel tijd en dus heeft ze veel meer tijd over. Die ze dan weer gebruikt om anderen te irriteren en grapjes te maken, wat vooral de vierde helemaaaaal niet kan hebben momenteel. De tweede en de middelste gaan een beetje hun gang, maar vooral de middelste mist echt wel beweging, ze voetbalt normaal heel veel dus ze gaat nu maar elke dag een stuk rennen. Mij begint het thuiswerken inmiddels ook wel de neus uit te komen. 
Schoolexamens gaan hier inderdaad ook gewoon door volgende week. School heeft wel al laten weten dat deze afgenomen gaan worden in normale lokalen en dus met maximaal dertig leerlingen per lokaal, gewoon in de groepssamenstelling waarin ze normaal ook de lessen volgen. En bij verkoudheid of koorts inderdaad thuis blijven. Gelukkig hier vooralsnog niet aan de orde.
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Juudje  schreef op: 20-03-2020 12:49:45
Nou ik ben blij dat ik vandaag niet de hele dag hoef, heb het ook wel gezien. Oudste riep gisteravond dat ie nog liever naar school ging dan dit 'gezeik'. Die is echt niet vooruit te branden.
Man heeft als het goed is vandaag laatste werkdag bij z'n huidige baan, ook een beetje raar dat je die thuis maakt hoor. En dan nog maar afwachten hoe dat straks op z'n nieuwe werk gaat per 1 april.... Nou ja we gaan het meemaken.
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Bettie  schreef op: 20-03-2020 16:51:06
Nou ik moet zeggen dat ik het knap pittig vind. 

Ben al vanaf december bezig om voor het zoveelste jaar op rij een longontsteking te kweken. EIN-DE-LIJK brak die begin februari door. Maar helaas...de medische protocollen schrijven voor dat je pas antibiotica krijgt als je koorts hebt. En ikzelf krijg eigenlijk nooit koorts. Hooguit verhoging. Als ik koorts heb, lijk ik als dood. 2 weken geleden uiteindelijk ten einde raad toch maar gebeld naar ome Dok. Kreeg ik op mijn dak dat ik niet eerder belde...ja hoezo? 1e kuur gehad. 3 dagen later 2e intensievere kuur eroverheen én vanmorgen maar weer gebeld. Opnieuw medicatie gekregen. En nee...ze denk dat ik geen corona heb maar 't zou kunnen dan...

Inmiddels restrictie absolute rust gekregen. Tja...lekker makkelijk in deze tijden.

Manlief werkt thuis. Heeft cruciaal werk, kan niet gemist worden maar werkt vanwege mijn gezondheid ca. 60 uur per week vanuit huis. Inmiddels 2 HB-kinderen thuis. Met een vracht basisstof die oersaai is, geen extra uitdaging alleen maar meer van hetzelfde. Dus elke avond bezig om nieuwe opdrachten te bedenken, plusopdrachten uit te draaien én te zorgen dat ze echt 3 á 4 uur per dag meer dan voldoende werk te doen hebben.

Word ik a.g.v. 7 hersenoperaties in een vakantie al 'gek' van alle prikkels om mij heen. Nu is dat extra door het ziek-zijn, het schooljuf spelen én inmiddels ook poetsvrouw want die mag voorlopig hier niet komen vanwege mijn ziek-zijn. En alles en iedereen om mij heen. Níet even lekker naar buiten kunnen want de wind is te koud en ik blaf te veel en te hard

Maar...ik klaag niet hoor (ok, nou hier een beetje dan). Tot nu toe geen gekkigheden én we roeien met alle riemen die we hebben.
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Mamvan3  schreef op: 21-03-2020 07:14:18

Quote mamvan3:

Nog zo'n rare... Dochter moet dit jaar examen doen. Nu heeft school bedacht, dat ze eind volgende week op school de toetsweek moeten doen. 75 leerlingen in een gymlokaal...  Gelukkig heeft ze nog koorts en mag ze niet, maar ik zou bijna wensen, dat ze volgende week nog steeds koorts heeft....



Inmiddels lijkt het erop, dat ik me geen zorgen hoeft te maken dat dochter naar school moet. Gisteren met 2 kids naar de huisarts geweest, en gezien de klachten hebben dochter en ik toch het corona virus opgelopen. 
Nu maar goed in de gaten houden dat we niet zieker worden. Wat zal ik blij zijn, wanneer dat virus is uitgewoed!!!
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Anne  schreef op: 21-03-2020 11:27:10
Nu begint het meer op een gevangenis te lijken, wij wonen in België net over de grens bij Nederland,
drie van de vier richtingen die je uitrijd komen op Nederland uit.

Gisteren besloten ze de grenzen echt dicht te gooien.
Overal moet je nu bewijs voor hebben, de reden waarom je de grens overheen moet.

Mijn dochter least een paard, dat staat op 7 minuten rijden, maar net over de grens.
Dat paard moet gevoerd en bereden worden.. en jawel het is ook noodzaak dat zij rijdt.
Ze heeft adhd en zat aan de medicatie, tot ze drie tot vier keer in de week ging rijden,
nu gaat het zo goed dat ze geen medicatie meer nodig heeft, ze is ontspannen en kan de hele wereld aan.
Zeker nu ze pubert, ze is 12 is dat heel belangrijk vind ik.

Mijn zonen zitten in een woongroep, ook 10 min rijden vanaf hier, maar ook weer, net over de grens..
de jongste beseft alleen dat we niet komen, en maakt zich dan druk, maar hij kan niet praten, dus maakt meer geluiden en voelt zich ongelukkig.
De oudste beseft heel erg goed dat als we niet hem komen ophalen, hij dus niet naar huis kan, niet in zijn eigen kamer kan slapen, niet aan zijn eigen computer kan..

Hij had alleen vorige week al twee hele heftige woede aanvallen, nooit eerder zo heftig.
Het voelt zo niet goed als we niet de moeite zouden nemen om hem op te halen, ze hebben de woongroepen ingedeeld in categorieën en hij heeft toestemming om naar huis te gaan.

Toch voelt het allemaal heel erg zwaar om te beslissen.. ze zitten afgezonderd, en wij eigenlijk hier net zo.. kans op besmetting lijkt klein.
Maar toch he? Je gevoel.. bij mij spreekt het allemaal elkaar tegen.
Zeker omdat beide landen elkaar zo tegenspreken.

Alle drie gaan ze school in Nederland.. en alle drie zijn ze dus nu vrij van school, maar  het is voor geen van de drie fijn. Dochter zit helemaal alleen , ze mag niet naar vriendinnetjes toe,
en we wonen dan vrijstaand, met veel ruimte tussen de huizen, fijn , maar nu even niet..
De jongens willen school, die willen schema volgen en worden onrustig omdat het nu allemaal anders gaat.
Ze krijgen nog wel een soort dagopvang, gelukkig. En echt alleen zijn ze natuurlijk ook nooit.
Maar toch he.. pfff

Eigenlijk speelde drie kwart van alles wat we doen en laten , zich in Nederland af.
Opeens besef je dat je alles opnieuw moet gaan bekijken..
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Son  schreef op: 21-03-2020 11:40:48
Hoe gaat het...nou gewoon ruk..

Ben  nu 36 weken zwanger en dit hakt er in bij mij. Het zal wel de druppel zijn van alles wat is gebeurd.

Eerst verwerken en omschakelen dat ik zwanger ben, tuurlijk een mooie tijs en posotief, maar ook best wel wat stress en onzekerheid.

Toen bleek dat mn bloeddruk te hoog is, ik moet wat rustiger aan doen en op controle bij gynacoloog. Ondertussen ook gehoord dat er een keizersnee moet komen ivm laaliggende placenta.
Allemaal te overzien, maar een zorgeloze zwangerschap is het niet meer.

Toen overleed mijn vader, ondanks dat hij al lang ziek was, kwam dit heel onverwachts en hoeveel vrede ik er mee heb, os dit toch eem struggel en ben ik flink van mn wolk gedonderd.

Na het afscheid klom ik wel weer op  de wolk en leek het rustig te worden. Uiteraard wist ik dat het verdriet niet over was en er vast nog wel een klap zpu komen, maar mn zwangerschap en alles er omheen zorgde dat ik wel weer wat kon genieten.

Toen kwam het corona gedoe...eerst vond ik het allemaal een beetje ver van mn bed show, maar al snel werd het menes. Mn bloeddruk werd niet goed laag en besloot iets eerder met zwangerschapsverlof te gaan om toch meer rust te hebben. Even niet de hele dag moeten, al.die kinderen om me heen, op tijden letten en druk van de ouders.
Dus dat waren een paar fijne dagen....
En nu zit onze eerste week in een andere wereld er heel anders uit
Eerste maandag  had ik het moeilijk, merkte dat ik gestresst raak van mn kind de hele dag thuis die de hele dag zeurt dat hij dingen niet snapt en vanalles wil. 
Gelukkig werd het in de loop van de week beter en vinden we onze weg. Maar ik ben erg emotioneel, niet ontspannen en genieten is lastiger. Leuk die hormonen en de verwerking....
Vandaag zou mn babyshower zijn, over een paar weken een keizersnee en mn kinderen mogen niet komen er na. Dat doet mij veel verdriet. 
Dan mn moeder die alleen thuis zit. Ik durf bijna niet heen, heb mezelf soort van opgesloten thuis. Ik moet regelmatig naar het zh en wil geen risico lopen en al zeker mn moeder niet besmetten. Het ziekenhuis lijkt wel een spook ziekenhuis , het is heel bizar allemaal.
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Amy-mv2  schreef op: 21-03-2020 12:06:37

Quote mamvan3:

Nog zo'n rare... Dochter moet dit jaar examen doen. Nu heeft school bedacht, dat ze eind volgende week op school de toetsweek moeten doen. 75 leerlingen in een gymlokaal...  Gelukkig heeft ze nog koorts en mag ze niet, maar ik zou bijna wensen, dat ze volgende week nog steeds koorts heeft....



Allereerst beterschap, ik las je berichtje dat jullie toch echt Covid-19 hebben. Hoop dat jullie er goed door komen!

Hier heeft er 1 ook SE's in de gymzaal volgende week. Een hele brief met strenge regels via de mail ontvangen.
Ze zijn ingedeeld op achternaam ipv klas. Heel rare gewaarwording.
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Ma Dalton  schreef op: 21-03-2020 16:52:26

Hier alles thuis. Thuiswerken alweer gewend voor mij en mijn man.Gelukkig veel ruimte in huis  en een grote tuin. Dat scheelt nu enorm. De oudste 2 zijn met digitaal onderwijs begonnen op woensdag en de jongsten hebben ook hun schoolwerk.  Wat is de wereld veranderd in een dag of 10 tijd! 


Wij hebben eerder wel eens in het buitenland vast gezeten in huis vanwege sneeuw of andere narigheid. Maar dit is wel een rare gewaarwording.
sterkte iedereen !

 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Mv5  schreef op: 24-03-2020 16:02:02
De centrale eindexamens gaan dus niet door...logisch ook wel, want dat is met de huidige regels niet te organiseren.
Hier twee heel opgeluchte dochters. Ze staan er redelijk goed voor en hoewel ze nog een paar schoolexamens af moeten leggen, is de kans dat ze zakken nihil. 
Maar ergens hebben ze toch wel het gevoel van; centraal examen hoort erbij, ook iets wat je met je klas en je vrienden samen beleeft. Het telefoontje van de mentor dat je bent geslaagd, de vlag die uit kan, examenfeestjes, diploma-uitreiking, introductie op de nieuwe opleiding. Dat gaat wellicht allemaal anders dit jaar. Maar goed, het is niet anders en de gezondheid van ons allemaal is belangrijker dan een feestje. Dat beseffen ze gelukkig ook wel.
Inmiddels is hier nog steeds niemand ziek, maar de ergernissen onderling krijgen met de dag wel een hogere frequentie. 
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Madalton  schreef op: 24-03-2020 17:58:59

 


komt nu toch dichtbij. Vriendin van ons is positief getest. Ik heb haar 9  dagen geleden gezien. Net voordat we ons huis op slot hebben gezet. Denk dat wij er nu bij langs lopen.. maar dan toch wel op het naadje.  Hopelijk krijgt ze het niet te erg

 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Juudje  schreef op: 25-03-2020 11:24:08
Even gewoon nieuwsgierig, waarom is ze getest als ze het nog niet heeft?

Ik begreep dat ze zelfs mensen die het wel (lijken te) hebben niet meer testen omdat er testen te kort zijn.

Hier gaat het niet geweldig, maargoed hopen dat het snel voorbij is.
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Ma Dalton  schreef op: 25-03-2020 15:59:35

Mijn vriendin heeft het virus, werkt in de gezondheidszorg . En is getest vanwege klachten.


Wij hebben het niet. Denk ik. Normaal lopen wij en onze kinderen bij elkaar de deur plat.  Maar nu hebben we waarschijnlijk net op tijd afgesproken dat we even niemand ontvangen.

alleen heb ik nogal last van hooikoorts en raakt nu het halve huis in de stress als ik hoest, of een loopneus heb.   

 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Juudje  schreef op: 25-03-2020 16:43:26
Haha ja hier ook hooikoortspatienten. Ik heb al medicatie besteld bij de huisarts, en de apotheek gemaild of ze het in het afhaalapparaat willen leggen en me de code willen sms-en, maar morgen maar even de apotheek bellen om te vragen of ze mn mailtje gezien hebben, want nog niks gezien (niet om ze te heu-en, maar t zou zonde zijn als het er al ligt en ik voor niks zit te wachten )
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Fransje72  schreef op: 05-04-2020 19:17:03
Ik ben al gewend om veel thuis te zijn, maar nu iedereen hier is, ben ik mijn routine kwijt. Zoon en dochter volgen on line les, zoon in computer kamer, dochter op haar kamer, manlief zit in de kamer. Heeft vaak conference celles, zodat ik maar naar boven ga. Mijn "kamer " waar ik schilderde, staat nu vol met troep. We waren net begonnen met het opruimen van de zolder en Heeft en de rotzooi tijdelijk daar neer gezet. Nu wordt er hier opgeroepen om  niet  naar de milieustraat te gaan ivm uren wachttijd, dus schilderen gaat ook niet. In september (hopelijk) expositie,  moet nog wat afmaken, maar kan nergens bij.
Aan de ene kant fijn dat iedereen thuis en gezond is, aan de andere kant is doen waar ik zin in heb ook fijn. Zoon had van de week zijn mondeling voor Nederlands, via Microsoft link. Dat punt is binnen. De rest stond ie goed voor, behalve economie, maar denk dat ie het wel haalt. Maar dit jaar vergeet ie nooit meer
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Mv5  schreef op: 08-04-2020 10:50:54
Hier zijn de middelste en de vierde (examenjaar) vanaf deze week weer af en toe op school om de laatste toetsen te maken. Die waren eerst uitgesteld omdat met de hele klas in een lokaal een toets maken niet meer mocht en de school moest kijken hoe ze dit gingen organiseren. Nu hebben ze dus in heel kleine groepjes schoolexamens. Vijf leerlingen per lokaal. Zodat iedereen ver uit elkaar kan zitten. Na de toets moeten ze ook meteen weer naar huis. Vreemde gewaarwording, aldus mijn dochters. Maar ze begrijpen het wel. De vierde moet ook nog haar praktijkexamen van tekenen afmaken. Dat is een soort hele grote opdracht waar ze vanaf januari tot half april ongeveer aan werken. Maar alle spullen en materialen lagen op school. Theorie van kunstgeschiedenis kon wel via online les. Maar ze mogen nu nog een aantal dagdelen daar aan werken. Want ook daarvoor moet voor 1 juni een cijfer zijn. Gelukkig heeft de tekenklas van mijn dochter maar zes leerlingen dus kunnen ze in het lokaal voldoende afstand houden. 
Het huishouden is ook nog wel een ding hier. Ik laat ze wel meehelpen met koken en de was doen en zo. Tuurlijk gaat school voor, maar als je de hele dag thuis bent en geen sport hebt, kun je best meehelpen. En dat doen ze gelukkig ook zonder te mopperen.
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Fransje72  schreef op: 11-04-2020 10:05:41
Hier hebben we gisteren bericht gehad dat alle toetsen ingekort worden en digitaal worden afgenomen.  Er zijn een aantal besmettingen gemeld bij leerlingen en familieleden,  heeft er misschien mee te maken. Komende weken hebben ze verplichte oefentoetsen, en dan vanaf 7 mei hun eindtoetsen.
Een ding is zeker: dit jaar vergeten ze niet meer.
Dochter heeft gewoon van 8.45-15.00 uur les. Klassikaal via Microsoft.  Ze klaagt alleen dat ze nu veel meer huiswerk krijgt. Maar dat lijkt misschien zo.
Momenteel is het druk met de lifeliner,  hoor hem nu al voor de 3e keer overvliegen. Ze zijn patiënten aan het verplaatsen. 
Mooi dat het kan, maar ook confronterend.  
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Juudje  schreef op: 11-04-2020 21:06:56
Mijn jongste klaagt ook dat het meer is (huiswerk). Ook omdat ze best veel online lessen heeft, ook vaak achter elkaar. En in die tijd kan ze niet doorgaan met de opdrachten.

Maar ik moet zeggen ik vind het ook best heftig voor zo'n brugpieper. Koud gewend aan de middelbare, en dan dit....
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Mamailese  schreef op: 04-09-2020 10:50:14
Hier weer de dagelijkse sleur van het normale leven nu de scholen zijn begonnen en man te werken  De rest gezond we mogen afkloppen. Vanmiddag met de kids na een broodje en drinken met een andere moeder met kids naar een groot bos met speeltuin. 

Zelf nu net de keuken uitgesopt en was gedaan 
 
Quote
RE: Hoe gaat het bij jullie?
Anoniemepuber.nl  schreef op: 04-11-2020 09:41:03
bij mij gaat het goed


iemand zin in een spelletje? 
goed luister dan goed.

ik begin met een zin en jullie maken steeds met de laatste letter van de zin een nieuwe zin enzovoort. leuk toch. 

goed ik begin: Ik hou van kaas.

nu jullie maak een zin met de letter s
als de reactie voor jou eindigt op een d begin je met een veel plezier. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoe gaat het bij jullie?
Naam
Bericht