Menu
 

Topic:

Kinderen/pubers met messen

Mv5  schreef op: 25-02-2020 17:39:47
De laatste tijd is er veel in het nieuws over jonge kinderen/tieners die met enorme messen over straat lopen en naar school gaan, niet schromen deze ook daadwerkelijk te gebruiken (om zichzelf te verdedigen, maar waartegen?) en ouders die machteloos toekijken of het zelfs de normaalste zaak van de wereld vinden.
Merken jullie in je omgeving dat dit speelt? Ik merk het namelijk helemaal niet. Mijn kinderen hebben geen messen en hebben het er ook niet over dat anderen dat wel hebben. Heb ook nog niet gehoord dat het op school een ding is (onder bepaalde groepen). Maar ik vind het wel een zorgelijke trend. 
 
Quote
Navigatie
RE: Kinderen/pubers met messen
Juudje  schreef op: 25-02-2020 22:41:20
Nee merk er ook niks van eigenlijk. Die van mij heeft alleen een zwitsers zakmes (als ie nog weet waar die ligt  )
 
Quote
RE: Kinderen/pubers met messen
Bettie  schreef op: 25-02-2020 22:41:38
Hier ook iemand die dat een zéér zorgelijke trend vind. En ook niet begrijp dat je als ouders niet met je kind(eren) in gesprek gaat hierover.

Nu ben ik ook een echte dorpse dame waarvan de kinderen richting puberleeftijd gaan. Maar zélfs zij talen niet naar messen/steekwapens of vuurwerk(bommen). En zijn eigenlijk rasechte watjes. Gaan het liefste op vakantie met oud en nieuw...scheelt een boel herrie e.d.

Wij hebben in december diverse keren het filmpje dat online rondzwierf gezien over die 9 jarige jongen die door de politie gearresteerd werd. Waarvan moeder in nachtkleding het ontzettend vreemd vond dat het vast zat tegen middernacht. Want ja...hij moes selluf mar wete of hij buite bleev. 

Ik denk echt dat het daar al begint; in gesprek gaan en blijven, energie in je kroost steken én steeds weer spiegels voorhouden. Zowel bij jezelf als bij je kinderen. 
 
Quote
RE: Kinderen/pubers met messen
Jen9  schreef op: 26-02-2020 10:25:52
Hier ook een dorp, in de duinen en bossen. En eigenlijk hebben ze al vanaf vroeg messen. Ze sneden er takken.mee om fikkie te stoken in de tuin, maakten vroeger speren van stokken, bewerkten hout.Nu zitten er messen in de viskoffers, bijvoorbeeld om lijn mee te snijden. 
Naar school mogen ze uiteraard niet mee.
Vind het dubbel, ik snap een verbod zeker. Wel jammer dst de goeden weer onder de kwaden moeten lijden.Maar kinderen moeten van jongs af aan wel leren om er mee om te gaan
 Sommige ouders slaan weer zo door.
 
Quote
RE: Kinderen/pubers met messen
Amy-mv2  schreef op: 26-02-2020 23:03:37
Hier loopt 1 vn de 2 dagelijks met een mes op zak, een zakmesje welteverstaan om op school in de kantine een broodje of snack te kunnen delen of eten.

Van mijn andere kind hoor ik dat er op de school waar het vorig jaar zat weldegelijk messen ( überhaupt wapens) op zak zijn bij veel scholieren. Onder bepaalde groepen/niveaus inderdaad.
Maar daar werd ook elke pauze gevochten, kind was gewoon af en toe bang op die school.
Volgens school zelf is er niks aan de hand trouwens.
 
Quote
RE: Kinderen/pubers met messen
Jolanda1974  schreef op: 28-02-2020 14:31:24
Toevallig gister bij onze meiden op school een kluisjescontrole geweest, er is 1 wapen gevonden, een teaser (geen idee of ik het goed schrijf) Is in beslag genomen en de betreffende jongen meteen meegenomen door de politie.

Bij ons zijn messen en wapens sowieso niet aan de orde, hebben meiden en die talen daar in mijn beleving toch minder naar.
En ik ben misschien streng, maar die van ons komen niet na 21:00 uur alleen de straat op.
 
Quote
RE: Kinderen/pubers met messen
Banana  schreef op: 29-02-2020 10:14:10
vind het zeer bijzonder . Ik ben in de grote stad opgegroeid en zie echt wel een stijging in problemen . Jonge kinderen die andere jonge kinderen neersteken of schieten enz .
Onze jongsn zitten op scouting dus ja die hebben een zakmes om stokjes voor een houtvuur te verzamelen of om te pioneren 
Verder hoor en zie ik ze er niet over maar ook niet in de omgeving hier direct. 

Ik denk dat het groot deel toch met normen en waarde te maken heeft en dus de opvoeding . 
Men wil kinderen "vrij" opvoeden en raakt op een bepaald punt de controle kwijt. Dan denken ze dat t goed komt maar het word snel erger. Vervolgens zoeken ze hulp maar deze is overbelast dus kan niet te pas en te onpas structureel hulp bieden 

Ik zie bij ons op school dit gebeuren . 3 zoons in een gezin . twee van dezelfde leeftijd . Moeder geeft aan het moeilijk te vinden , school blijft naar ouders toe parten . leerkrachten en iedereen betrokken in school zet zich hiervoor in maar of dat nu de juiste weg is ?
Er schijnt hulp te zijn in huis moeder heeft het lastig . Een puber 11 en tweeling die gewoon zo enrom op de grens leven 
Maken elkaar het leven zuur en een knokpartij gaan ze niet uit de weg 
ik heb vaker door hun blauwe schenen op gelopen , maar ze worden niet geschorst omdat moeder het niet aan kan .
Nu worden ze dus positief benaderd . Zij zijn degene die iets mogen halen bij congerge of directeur zij mogen steeds "leuke klusjes doen om ze maar af te leiden . Als we ze op hun huid zitten en alleen hun negatieve gedrag benoemen word het in een snel tempo erg vervelend.
na weekend moeten ze op school weer hele dag hard werken om ritme te krijgen 
het is een circeltje waar ze eigelijk niet uit kunnen komen 
mend denkt dat ze goed doen door ... maar ik persoonlijk vind het niet fair tegen over de rest van de klas 
en ja zon ongveer 27 lln en dan stuk of 5 va die gappies in je klas . 
Het zou me niets verbazen dat zodra ze naar voortgezet zijn ze zeer snel met politie in aanraking gaan komen en wellicht met messen en dergelijke gaan lopen ....

En feit dat het me niets meer verbaasd is best zorgelijk 

 
Quote
RE: Kinderen/pubers met messen
Mv5  schreef op: 29-02-2020 16:39:40
Ik vind een mes hebben voor vissen of scouting toch anders. Als je kind dat als hobby heeft, heeft hij/zij dat nodig. Net als dat die voor voetbal voetbalschoenen nodig heeft en voor schermen een zwaard. Maar dat hoeft niet mee naar school of als je met vrienden op straat gaat chillen.
Mijn kinderen hebben ook wel eens een aardappelmesje mee naar school om fruit te snijden, maar dat is het dan ook. En thuis koken ze wel eens en dan gebruiken ze ook scherpere messen.
Ik had het er laatst ook met collega's over. Eentje zei dat hij ook een mes had toen hij zestien was. Om te vissen inderdaad. En ja, het was groter dan strikt noodzakelijk want dat was cool, maar het ging niet mee naar school of op stap en het was ook niet zo dat hij zich onveilig voelde zonder mes.
Dat is misschien nog wel het zorgelijkste. Dat jongeren zich niet meer veilig voelen zonder een mes met een lemmet van minstens een halve meter tot zelfs een meter lang bij zich te hebben. En dat ze ook absoluut niet schromen het te gebruiken. 
Ik heb het er wel over met mijn kinderen. Dan vraag ik of ze het herkennen. Of het speelt. Wat ze er van vinden en hoe ze zich erbij zouden voelen als vrienden of klasgenoten het wel zouden hebben.
Een verbod is heel lastig, want veel mensen gebruiken messen voor huishoudelijk gebruik en die kun je ook gewoon bij de action of de hema kopen.
Maar bij grote messen vind ik wel dat je die niet zou mogen kopen onder de 18 jaar. Net zoals met alcohol en tabak. Want het is toch van de zotte dat mijn jongste twee kinderen van 16 en 17 niet zelf een fles wijn mogen halen bij de supermarkt, maar dat gastjes van 14 wel messen van >0,5 meter kunnen kopen.
Maar nog belangrijker is handhaving; maak het strafbaar om dergelijke dingen bij je te hebben. En richt je op opvoeding en preventie. Ik snap niet hoe je het als ouders normaal kan vinden dat je kind met grote messen, wapens en een bivakmuts over straat loopt met 'vrienden'. En dat je kind dat mee naar school neemt. 
 
Quote
RE: Kinderen/pubers met messen
Mamvan3  schreef op: 04-03-2020 21:27:54
Ik had dus zo'n kind die messen bij zich had. Toen ik het ontdekte, heb ik ze direct ingenomen. Heb ook de hulpverlening ingeschakeld. Alleen ging het toen heel snel bergafwaarts met mijn kind. Ernstige bemoeizucht van vader die zich nooit om de kinderen bekommerde en foute hulpverlening hebben ervoor gezorgd, dat mijn kind tot 2x toe een zelfmoordpoging heeft gedaan. Inmiddels is de juiste hulpverlening opgestart, maar wat heb ik daarvoor moeten knokken. Ik heb inmiddels mijn eigenwijze pubertje terug, ééntje waar ik nu duidelijke afspraken mee kan maken. Ja, hij heeft verkeerde vrienden, maar omdat ik ze gedoog, wordt er niet meer gelogen. Ik weet nu direct wanneer er iets is gebeurd.
Heb er even over nagedacht, of ik hierop zou reageren. Ik vind het een heftig onderwerp, wat binnen ons gezin diepe sporen heeft nagelaten. Maar ik wil hiermee ook aangeven, dat je het ook niet altijd weet.
 
Quote
RE: Kinderen/pubers met messen
Banana  schreef op: 07-03-2020 09:43:58
je hebt er wel nar gehandeld schat je hebt heel hard geknokt voor hem . 
De meeste berichten nu hier op tv zie je niet ouders die verbaasd en in shock zijn omdat ze erachter komen . Je ziet geen ouders die het inbeslag nemen en hulp zoeken . 
Je ziet ouders die t niet gek vinden , hun kind aan t lot overlaten en het aan moedigen enz . Daar zit wel dergelijk het verschil 

Mijn kinderen zijn ook niet heilig en zullen ontgetwijfeld ook wel eens iets doen waar ik niet achter sta , Maar kom ik erachter handel ik er wel naar. 
BIjv mijn middelste jongen van 8 heb van de week met hem samen is zijn tablet opgeruimd en bekeken (had dit natuurlijk al gezien ) 
er stonden games op waar je als sniper mensen moest doodschieten en dan met veel details die mensen zag dood gaan. Ik vind dat ongeschikt voor hem , Heb hem zelf laten zoeken naar nog meer van die games en uitgelegd waarom we die verwijderen . Hij heeft ze uiteindlijk zelf weg gehaald en was het ergens ook wel met mij eens dat het niet zo leuk was . Dit is natuurlijk enorm onschuldig en totaal niet vergelijk baar maar ik hoop dat mede hierdoor ze toch beter gaan nadenken over bepaalde zaken .
 
Quote
RE: Kinderen/pubers met messen
Ron Bouwman  schreef op: 03-06-2023 16:19:38
Geachte, inderdaad we speelden met stokken , messen en vochten spelenderwijs met andere jochies . Nu is het niet anders als volwassene in de krijgskunst Eskrima . Nu is het volwassen speelgoed de stokken en messen. Het zit in onze genen , dna kortom het kind blijft altijd in onze ziel . Het zijn dingen uit onze prille jeugd die altijd in je ziel geworteld blijft. Ik instrueer workshops in Eskrima . www.ronbouwmanmesinstructeur.nl mvg Ron.           
 
Quote
RE: Kinderen/pubers met messen
Liever Anoniem  schreef op: 05-06-2023 17:52:57

Quote Mv5:
De laatste tijd is er veel in het nieuws over jonge kinderen/tieners die met enorme messen over straat lopen en naar school gaan, niet schromen deze ook daadwerkelijk te gebruiken (om zichzelf te verdedigen, maar waartegen?) en ouders die machteloos toekijken of het zelfs de normaalste zaak van de wereld vinden.
Merken jullie in je omgeving dat dit speelt? Ik merk het namelijk helemaal niet. Mijn kinderen hebben geen messen en hebben het er ook niet over dat anderen dat wel hebben. Heb ook nog niet gehoord dat het op school een ding is (onder bepaalde groepen). Maar ik vind het wel een zorgelijke trend. 




Omdat er tegenwoordig veel mensen met slechte bedoelingen rondlopen op straat, ikzelf ook 16 jaar heb er al eens last van gehad, seksuele intimidatie
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kinderen/pubers met messen
Naam
Bericht