Juudje schreef op: 23-03-2019 12:53:04 |
Ik heb een Syrische vluchteling als collega, maandag gaat hij iets lekkers voor me meenemen uit zijn
land (jammie ik verheug me er nu al op ![]() De appeltaart en boterkoek en stroopwafels heeft allemaal al wel een keer geproefd op de verjaardagen op de afdeling, dus ik wil arretjescake maken. Alleen de laatste keer dat ik het at is misschien wel 40 jaar geleden en ik heb het nooit zelf gemaakt. Als ik naar recepten zoek, kom ik de meest uiteenlopende recepten tegen. Iemand hier HET recept? |
Quote |
Amy-mv2 schreef op: 23-03-2019 13:37:16 |
Ik weet niet beter dan dat je het maakt met een pakje boter, een rol biscuitjes en een paar scheppen
cacaopoeder. Hoef denk ik niet te zeggen dat ik het niet zo euh "lekker" vind. Op mijn werk zelfs 2 Syrische vluchtelingcollega's, die trakteren met verjaardag gewoon op taart van de jumbo, maar iets echt Syrisch lijkt me ook wel interessant. Iraans is ook lekker, veelal met pistachenootjes en/of rozenwater, maar altijd mierzoet! Zal met Syrisch net zoiets zijn denk ik. |
Quote |
Heleenmv2 schreef op: 24-03-2019 10:07:11 |
Er zijn inderdaad veel recepten in omloop. Persoonlijk vind ik de recepten met rauw ei erin niet
geschikt, dus volg ik meestal deze: 250 gram maria biskwie in kleine stukjes breken in een pannetje 175 gram boter smelten (ik gebruik margarine: zeeuws meisje) 250 gram witte basterdsuiker bij de biskwie doen in een kopje 2 1/2 eetlepel cacao oplossen (met wat water tot een glad papje roeren) de gesmolten boter bij de biskwie doen cacao papje ook bij de biskwie doen 1/2 kopje melk er nog bij en dan goed omscheppen/husselen alles overdoen in een bakvorm die je met bakpapier hebt bekleed zeker 12 uur in de koelkast laten staan voor het aansnijden ik vind het zelf niet lekker. Net of je natte chocoladebiskwietjes eet. Ik doop koekjes ook nooit in de thee of melk bijvoorbeeld, vind ik ook "zonde". Andere gezinsleden vinden het wel lekker, dus maak ik het af en toe. Het is super machtig, dus dunne plakjes van snijden. |
Quote |
Juudje schreef op: 24-03-2019 13:55:04 |
haha "niet lekker"...."niet lekker".... misschien moet ik toch maar gewoon een boterkoek bakken ![]() kan het zelf niet eten/proeven dus denk dat ik toch maar op safe moet spelen ![]() |
Quote |
Jen9 schreef op: 24-03-2019 18:07:58 |
Ik ben er ook geen fan van? Helpt dat? ![]() |
Quote |
Amy-mv2 schreef op: 24-03-2019 23:33:16 |
Fryske dumkes, heeft hij vast nog nooit gehad. Met anijs en echt lekker (vind ik) Of oranjekoek. Maar dan moet je het wel echt in Friesland halen, beetje ver waarschijnlijk. |
Quote |
Juudje schreef op: 25-03-2019 18:28:18 |
Oranjekoek kent hij dat hebben we laatst nog gegeten ![]() Ik dacht dat hij iets mee zou nemen en ik een stukje zou proeven, komt hij vanmorgen met een heel pakket aan. Zijn vrouw had het zelf gebakken en ik kreeg 4 broodjes en ook nog 2 andere broodjes erbij. Hmmm zo lekker... ik hou ervan... |
Quote |
Bettie schreef op: 25-03-2019 22:52:14 |
Super attent zeg; dan jij hem en zijn vrouw maar uitnodigen voor een maaltijd van Bloemkool,
kruimige aardappels met draadjesvlees....oer-Hollands ![]() |
Quote |
Juudje schreef op: 26-03-2019 20:23:26 |
Haha nou ik denk niet dat ik iemand daar een plezier mee doe haha.... |
Quote |
Dano schreef op: 26-03-2019 20:35:43 |
Aaa joh gewoon een Hollandse appeltaart bakken. klaaaaaar of een oud Hollandse cake. of een stroopwafel cake of speculaas cake. 😀😀 |
Quote |
Juudje schreef op: 26-03-2019 22:12:13 |
Oh dat is wel een leuk idee idd..... stoofpeertjes ![]() Maar dat maak ik met alcohol, denk dat ik het veiligheidshalve (ik weet niet of ie alcohol mag) zonder alcohol moet maken dan ![]() Wat zou ik kunnen gebruiken? |
Quote |
Amy-mv2 schreef op: 26-03-2019 22:54:22 |
Kan prima zonder wijn gemaakt. Zelf al eens voor een veganist gekookt ( geen wijn ivm eiwit waarmee
ze filteren) Gebruik bessensap of cassislimonade( zo'n karvan cevitam iets) |
Quote |
Myself schreef op: 27-03-2019 07:36:51 |
Stoofperen seizoen is al voorbij denk ik, ben benieuwd of je ze nog kan krijgen. Ik maak ze tegenwoordig graag met een scheut slimpie-siroop, zodat ze suikervrij zijn Geeft vaak gelijk ook een mooie rode kleur. |
Quote |
Juudje schreef op: 27-03-2019 08:41:10 |
Ik ga wel 's even bij de landwinkel kijken ![]() Thnx voor de tips ![]() |
Quote |
Juudje schreef op: 27-03-2019 13:12:53 |
Stoofpeertjes nog gevonden overigens bij de landwinkel *check* |
Quote |
Juudje schreef op: 29-03-2019 22:00:00 |
Hij was goed gelukt en mn collega vond 'm heel erg lekker ![]() ![]() |
Quote |
Myself schreef op: 02-04-2019 09:04:20 |
Weet je waar ik iedere keer zin in heb als ik op het forum kijk.....? Om arretjescake te maken ![]() |
Quote |
Lientjex schreef op: 16-04-2019 18:19:22 |
Ik vind arretjescake heerlijk, maar Syrische desserts vinden ik eerlijk gezegd nog veel lekkerder. Nu ja, je collega zal misschien ook wel eens iets anders willen, dus veel succes! Ik maak die meestal als volgt: 150 gr boter en 150 gr chocolade smelten. De zachte boter met 50 gr suiker smelten en de cacaopoeder erbij. De koekjes met de chocolade mengen, goed mengen, aandrukken en een uur of 2 in de koelkast. Smakelijk! |
Quote |
Jel schreef op: 25-09-2019 21:04:51 |
Wist je dat arretjescake verdacht veel lijkt op een echt syrische cake die ik ooit van een syrische
vriend kreeg... |
Quote |