Menu
 

Topic:

ideale baan?

Ma D  schreef op: 19-03-2019 11:51:45
Ik heb door omstandigheden tijdelijk wat extra verantwoordelijkheden geaccepteerd en wordt meteen even weer wijzer waarom ik dat vroeger met mijn kleine kindjes nooit wou. Meteen slibt mijn agenda vol met meer werkuren en late (ook avond) vergaderingen. Niet ideaal omdat mijn man ook erg veel uren werkt.

Toch komt de inhoud van alle werkzaamheden dicht bij de ideale baan voor mij. Ik ga nog even nadenken of ik dit voor langere tijd zou willen( als me dat al gevraagd wordt ) en ga deze tijd gebruiken om te kijken of het te doen is met mijn gezin.

wat zou jouw droombaan zijn? en wat accepteer je wel om je droombaan uit te oefenen en wat niet?
 
Quote
Navigatie
RE: ideale baan?
Kees  schreef op: 19-03-2019 12:11:36
Belangrijkste voor mij is dat de balans tussen thuis en werk oke voelt.

Heb nu ook echt een geweldige baan! Zo blij dat ik de stap genomen heb.
Het is onregelmatig, best ingewikkeld als alleenstaande moeder. Maar kan gelukkig zelf mijn dagen beetje inplannen maar zodra ik meer uren werk en dus thuis gemist word trek ik aan de bel.
Als ik overal achteraan hobbel word ik doodongelukkig.
Hoewel ik graag werk staan mn jongens echt op 1
 
Quote
RE: ideale baan?
Jolanda1974  schreef op: 19-03-2019 16:29:58
OP dit moment zou elke baan voor mij de droombaan zijn . Maar inderdaad wat Kees zegt er moet een juiste balans zijn. En het moet voor mij lichamelijk haalbaar zijn.
 
Quote
RE: ideale baan?
Sammie  schreef op: 20-03-2019 13:25:13
Mijn droombaan voldoet aan de volgende vereisten: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid tot een wat hoger niveau binnen de organisatie, vrijheid en flexibiliteit. Ik ben behoorlijk gedreven in mijn werk, kan moeilijk thuis zitten.

Ik heb altijd al 36+ uren per week gewerkt, sinds 1 januari zit ik weer op 40 (+) uren. De zorg voor onze dochter pakken mijn man en ik sinds haar geboorte samen op. Hij kan makkelijker thuiswerken, dus als ze ziek is zit hij meestal thuis. Nou hebben we een redelijk makkelijke dochter, die is haast nooit ziek. Maar op zich ben ik er altijd voor haar geweest. Op de basisschool ben ik jarenlang de klassenmoeder geweest én ik ben zo'n 6 jaar voorzitter van de Medezeggenschapsraad geweest. Ging ook met alle schooluitjes mee. Alles was altijd goed te combineren, kwestie van gewoon doen. Ik ben wel ambtenaar, dus ik heb recht op veel vrije dagen - 41 stuks per jaar. En die gaan ook gewoon ieder jaar op. Naast de vakanties vooral aan mijn dochter.

Het vraagt allemaal wat organisatie, maar dat heb ik er voor over. Ik heb een leidinggevende functie, samen met mijn teamleiders ben ik verantwoordelijk voor de inzet van zo'n 50 medewerkers. En de dienstverlening aan zo'n 15.000 personen. En ik vind mijn werk steeds leuker door de vrijheid die ik krijg om alles te organiseren volgens mijn eigen inzichten.
 
Quote
RE: ideale baan?
Dano  schreef op: 20-03-2019 13:35:09
Ik werk 24 uur . Opzich een “droombaan” want ik kan verknip reis. Ineens zit ik dan weer 5 dagen ergens op een fjord in Noorwegen, of hang ik achter een hondenslee in Finland. Maar ik kan niet tegen die kantoortijden.
en dat is toch wat ik de meeste tijd doe. “ working 9 to 5” op
maandag en dinsdag , en de ene week op donderdag en andere week op zaterdag . Het kantoor staat ook nog eens midden in een kantoren gebied in Amsterdam-zuidoost dus ook geeneens een leuke omgeving. 
Maar meer dan 24 wil ik ook echt niet werken.
ik ben nogal slecht in het keurslijf en het moeten. Maar ja, wat anders? Ik wil gewoon veel geld en nooit meer werken en altijd op vakantie gaan en een dikke auto rijden.

maar anderzijds, dit werk past mij verder en ik mag blij zijn dat ik werk heb en dat wij daardoor royaal kunnen wonen en leven.
 
Quote
RE: ideale baan?
Cora38  schreef op: 20-03-2019 16:56:56
Ik werk 20 uur De ene week 16 en de andere 24. Van 7:30 tot 17:00 uur. In het onderwijs en dat gaat echt altijd veel verder dan deze uren. Aan de andere kant doe ik wat ik leuk vind en daarom geeft het ook niet dat het meer is. Het enige is dat het mij nooit een gevoel geeft dat ik vrij ben. Je bent altijd in je achterhoofd met school bezig. Ook het administratieve gedeelte is veel te veel in mijn ogen. Omdat het geen fulltime baan is kan ik het goed combineren met thuis. Dat is voor mij de allerbelangrijkste regel voor een ideale baan, Ben ik overal even gezellig dan is het goed. Gaat er teveel tijd in zitten, dan wordt ik daar niet gezelliger op en meestal krijg ik dan ook allerlei lichamelijke klachten. Die heb ik gelukkig al een hele poos niet gehad.
 
Quote
RE: ideale baan?
Bettie  schreef op: 25-03-2019 22:56:29
Mijn ideale baan? Inderdaad combineerbaar met gezin, gezondheid én vooral alles eromheen.

Op dit moment heb ik geen betaalde baan. Ehh...nou ja...niet helemaal waar. Ik help op afroep bij mijn vader op kantoor én hij mij daar altijd voor betalen.

En zit nu met een dilemma; krijg een vraag of ik wil nadenken over de volgende job. Secretaresse van een opleiding. Werktijden voornamelijk vrij inpasbaar en 90% thuis. Uren: oktober t/m februari-maart 10-14 uur per maand, maart-september ca. 40-50 uur per maand. Oei....vast staat dat dit voor mij een enorme uitdaging is waar ik best heel veel zin in heb. Maar ja....al die beperkingen he....ga ik dat redden etc etc etc. Dus ik dilemma nog even lekker verder.
 
Quote
RE: ideale baan?
Ma Dalton  schreef op: 26-03-2019 10:04:58
Bettie ik pb even
 
Quote
RE: ideale baan?
El64  schreef op: 26-03-2019 21:35:31
Kees werk je niet meer in de kinderopvang? Ik wel en nog steeds tevreden maar een kdv van mijzelf is een droom die helaas nooit uit zal komen. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op ideale baan?
Naam
Bericht