Menu
 

Topic:

flauw vallen

Even Ano  schreef op: 13-03-2018 12:42:57
Vanmorgen was ik aan het stofzuigen en toen ik op de telefoon keek had ik 5 oproepen van school gemist. Ik heb gelijk teurggebeld en hoorde een hoop lawaai en de mededeling. Kan je met de auto komen, je dochter is flauwgevallen.
Nu ben ik zelf verpleegkundige dus niet zo snel over de indruk maar in dit geval ben ik, met sloffen en al, de auto ingerend en stond ik binnen no time aan school. Mijn dochter lag op de grond en reageerde nog niet. Ik ben naast haar gaan zitten en heb zeker wel een minuut of 3 nodig gehad om haar naar me te laten kijken en te laten praten. Daarna was ze nog wat bibberig maar prima aanspreekbaar en heb ik haar mee naar huis genomen en op de bank gelegd.Nu is er weinig meer aan de hand
Ze heeft geen koorts, geen pijn, had net gedronken en gegeten, het was niet extreem warm of koud in de klas. En er was 5 minuten eerder nog niks aan de hand.
De versie van de juf is: ik zag haar spierwit wegtrekken, ze kwam aanwankelen en stamelde nog: juf ik..... juf heeft haar op kunnen vangen en ze hebben haar gelijk neergelegd.
Nu is mijn vraag want het zit me niet helemaal lekker. Iemand die ook meegemaakt met hun kind en is het vaker voorgekomen? Komt het vaker voor bij kinderen en moet je er echt werk van maken of?
Uiteraard gaan we vanmiddag toch even voor een kleine check naar de dokter.
 
Quote
Navigatie
RE: flauw vallen
Juudje  schreef op: 13-03-2018 13:23:06
Hier wel een flauwvaldochter, maar nooit zomaar vanuit het niets. Bij haar heeft het meestal met bloed te maken (tanden/kiezen eruit). 

Klinkt wel of ze heel lang weg was.... hier duurt het dan voor mn gevoel wel lang maar is het eigenlijk altijd maar even....zou haar ook even checken.
 
Quote
RE: flauw vallen
Minou  schreef op: 13-03-2018 14:09:16
Voor een flauwte vind ik dat ze wel erg lang “ weg” is geweest..ben benieuwd wat de dokter zegt. Wat een schrik!
 
Quote
RE: flauw vallen
Jen9  schreef op: 13-03-2018 14:51:17
Ik heb op het voortgezet onderwijs gewerkt en daar heb ik het vaak mee gemaakt. Pubers vallen wat vaker fllauw. Maar ik zou zeker even naar de huisarts gaan idd.
 
Quote
RE: flauw vallen
Even Ano  schreef op: 13-03-2018 15:26:47
Zijn geweest. We moeten morgen toch maar even nuchter bloed laten prikken want ook de dokter vond dat ze wat lang weg is geweest. Ze heeft gelukkig geen tekenen van een mogelijke epeleptische aanval iod, dus dat stelt me dan wel gerust
Nu lijkt er overigs bijzonder weinig aan de hand te zijn met haar. Ze kreunt alleen wat bij het uitademen. 
Bedankt voor de reacties
 
Quote
RE: flauw vallen
Mama-van-aimy  schreef op: 13-03-2018 15:27:02
Mijn dochter viel vorig jaar in ene uit het niks flauw.

Was haar haren aan het borstelen en ze zakte in ene in elkaar. Duurde ook een paar minuten voordat ze weer bij kwam.

Naar de dokter geweest en die kon er verder niks mee.

Pas als het meerdere keren gebeurd, zal er verder onderzocht worden.
 
Quote
RE: flauw vallen
Eefje15  schreef op: 13-03-2018 15:41:05
De dokter denkt misschien aan het gene waar ik ook aan dacht, lage bloedsuikerspiegel. Daarom het nuchter bloed prikken. Wat een schrik, bah! Hopelijk is het een eenmalig iets. Ik heb het gelukkig met mijn kinderen nog nooit meegemaakt. 
 
Quote
RE: flauw vallen
Mv5  schreef op: 13-03-2018 18:04:52
Hoe oud is ze? Want kinderen onder de zes horen helemaal niet flauw te vallen. Oudere kinderen kunnen soms wel flauw vallen en dat is meestal onschuldig maar bij een flauwte raak je niet minutenlang niet aanspreekbaar. Dan ben je dus eigenlijk gewoon bewusteloos. Dus heel goed dat je naar de dokter gaat. En als het vaker gebeurt in de toekomst zou ik zeker een doorverwijzing vragen voor verder onderzoek.
 
Quote
RE: flauw vallen
Soesjaa  schreef op: 13-03-2018 22:09:29
Mijn zoon van 17 had er ook last van, dat hij een paar keer was flauw gevallen op school. Ook bloed laten prikken en toen bleek extreem laag vitamine D. Daar krijgt hij nu aanvulling voor en sindsdien geen last meer.
 
Quote
RE: flauw vallen
Saskia  schreef op: 13-03-2018 23:29:10
Vroeger ben ik meerdere keren flauw gevallen omdat mijn bloeddruk te laag was
 
Quote
RE: flauw vallen
Duifje  schreef op: 13-03-2018 23:53:48
Dit lijkt me geen flauwvallen meer, maar buiten bewustzijn zijn. En is daardoor ook ernstiger als flauwvallen. Ik zou daarom ook zeker op verder onderzoek aandringen. 
 
Quote
RE: flauw vallen
Even Ano  schreef op: 14-03-2018 19:10:52
Dochter is 10 jaar. Dokter wilde toch uitgebreid bloedonderzoek dus dat is vandaag gedaan. morgen krijgen we uitslag.
Gistermiddag en vandaag was ze weer kiplekeer en haar eeuweige zelf. Hoop dat het eenmalig was. 
 
Quote
RE: flauw vallen
Saskiamv2boys  schreef op: 14-03-2018 19:46:48
hier een zoon wat het ook heeft. Hij heeft ijzer tekort en een b12 tekort. Nu aan de injecties en gaat het langzaam wat beter
 
Quote
RE: flauw vallen
Ikmaria  schreef op: 15-03-2018 12:02:43

Tien is een behoorlijk jonge leeftijd om zomaar flauw te vallen. Bij meisjes in hun puberteit hoor je dit wat vaker: hormonenspiegel, bloedspiegel, groeispurten, eerste ongesteldheid, enz. ... Hopelijk was het inderdaad maar eenmalig. Fijn dat ze er al wat bovenop is. Ik duim alvast voor het bloedonderzoek.

 
Quote
Navigatie


Reageren op flauw vallen
Naam
Bericht