Menu
 

Topic:

Zo leuk om te leren!

Debbel79  schreef op: 16-02-2018 06:24:52
Mijn oudste en ik zijn samen bezig met een cursus gebarentaal.dit is echt zo leuk om te doen! We zijn nu een aantal weken bezig en kunnen nu al kleine gesprekjes voeren. 
Aan de eettafel zitten we vaak te oefenen. Echt leuk!

De reden hiervoor is overigens omdat beide ouders van mijn dochters beste vriendin doof zijn. Daar thuis wordt dus veel in gebarentaal gecommuniceerd. De moeder van dat vriendinnetje is tevens een hele goede vriendin van mij geworden. Ze kunnen ook heel goed liplezen, maar met gebaren als ondersteuning kun je een gesprek veel makkelijker voeren. Dat merk ik nu al na een paar weken. 

Zij vinden het ook super leuk dat wij dat doen en helpen ons graag met oefenen. 

Ook op mijn werk kan ik het toepassen. Echt leuk!
 
Quote
Navigatie
RE: Zo leuk om te leren!
Bepje  schreef op: 16-02-2018 08:28:48
Zeker leuk, en nuttig in deze. Ga je ergens heen of via internet of iets ? 
Veel succes samen.
 
Quote
RE: Zo leuk om te leren!
Minou  schreef op: 16-02-2018 09:11:49
Wat mooi! Lijkt me geweldig om dit te beheersen❤️
 
Quote
RE: Zo leuk om te leren!
Mv5  schreef op: 16-02-2018 11:14:46
Wauw, dat lijkt me echt cool om te leren. Maar ook heel moeilijk. Sowieso super lief van jullie dat jullie dit leren voor hun. Deed mij opeens denken aan een situatie jaren geleden op mijn bijbaan toen een paar jongens niet wilden luisteren en deden alsof ze doof waren door zogenaamd gebarentaal tegen de badmeester te spreken. Alleen was dat net uitgerekend de enige badmeester die gebarentaal beheerste omdat hij op een school voor doven en slechthorenden zat (hij had een andere communicatieve beperking).
 
Quote
RE: Zo leuk om te leren!
Wanouk  schreef op: 16-02-2018 12:39:40
 Wat super zeg! Toevallig zei mijn dochter pas dat ze ook graag gebarentaal wil leren. 

 
Quote
RE: Zo leuk om te leren!
Ikmaria  schreef op: 11-03-2018 15:22:34

Toen ik 18 was en pas afgestudeerd heb ik ook een avondcursus gebarentaal gevolgd. Heel interessant! Ik was vast van plan om hiermee door te gaan en daarna een gidsencursus te volgen speciaal voor doven en slechthorenden. Helaas heb ik mijn plannen hiervoor opgeborgen: je weet hoe dat gaat: vriendje, samenwonen, kindjes, enz... Jouw berichtje zet me wel aan het denken... misschien neem ik mijn grootse plannen van toen wel weer op.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Zo leuk om te leren!
Naam
Bericht