Menu
 

Topic:

Geen blijvende tand

Soesjaa  schreef op: 13-12-2017 20:55:13
Vandaag weer met de kinderen naar de tandarts geweest. Er werden ook rontgenfoto's gemaakt en bij mijn zoon van 7 was daarop te zien dat er geen blijvende tand is bij 1 van zijn onder voortanden.. 

Boven voortanden zijn er al uit en 1 van de onder voortanden is al gewisseld. De andere onder voortand , melktand dus, zit nu nog stevig vast en heeft een lange wortel maar er gaat dus geen andere tand voor in de plaats komen als deze uiteindelijk eruit gaat die is gewoon nooit aangelegd..

Ik had er nog nooit van gehoord. Ze zei dat het nu allemaal nog geen probleem was en dat ze het in de gaten ging houden. Maar wat gaat er later gebeuren dan? Die jongen kan toch straks niet met een gat in zijn mond gaan rondlopen??

Ik was op dat moment met stomheid geslagen dus ben van alles vergeten te vragen.. 

Iemand ervaring mee?
 
Quote
Navigatie
RE: Geen blijvende tand
Mrtj  schreef op: 13-12-2017 20:58:49
Snap dat je daar van schrikt. Mijn broer had dat ook. Het voel eigenlijk niet zo op; die tanden zetten zich naar met zijn hoevelen ze zijn zeg maar. En, toen mijn broer was uitgegroeid heeft hij een stifttand geplaatst gekregen (ja, wel na een beugel-periode om ruimte te maken voor die tand)
 
Quote
RE: Geen blijvende tand
Soesjaa  schreef op: 13-12-2017 21:01:55
Ik had al op google gekeken, daar staat dat behandeling meestal pas begint met 18 jaar.. Dat duurt nog even en dan lees ik ook over protheses enzo

Dus eerst loopt die jongen zoveel jaar met een gat en daarna met 18 jaar al een kunstgebit? 
 
Quote
RE: Geen blijvende tand
Debby1977  schreef op: 13-12-2017 21:26:19
Klinkt wel heel dramatisch, een kunstgebit . Waarschijnlijk zal hij een plaatje krijgen met een tand wat wordt vastgeplakt aan weerszijden aan de andere tanden. Valt helemaal niet op joh, heb ik ook gehad voor ik mijn kunstgebit kreeg. Leuk is het natuurlijk niet, maar niet het einde van de wereld
 
Quote
RE: Geen blijvende tand
Vikki  schreef op: 13-12-2017 21:45:42
Ik heb nog 2 melkkiezen. De tandarts verwachtte dat ze tot ongeveer mijn veertigste zouden blijven zitten. Ik ben nu 40 en ze zitten nog muurvast. Met een voortand is dat toch iets opvallender. Die is toch veel kleiner dan de rest. Kiezen vallen niet zo op.
Maar ik heb inderdaad ok gehoord dat als zo'n tand eruit gaat de andere tanden gaan aansluiten. 
 
Quote
RE: Geen blijvende tand
Xxx  schreef op: 13-12-2017 21:49:19
Ik zou me niet te druk maken. Vaak zet zich dat vanzelf.
Mijn jongste heeft ook 1 tand ruimte over, maar dan juist andersom.
Hij had 5 melksnijtanden onder.
Daar zijn er (tot nu toe) 4 voor terug gekomen.
Hopelijk blijft dit zo

 
Quote
RE: Geen blijvende tand
Dano  schreef op: 13-12-2017 22:00:15
Ik mis een tand naast mijn bovenvoortand. Is gewoon nooit doorgekomen.

doordat ik 7 ofzo was, is er niets aangedaan en heeft mij kaak dit zelf opgelost door de tanden naar elkaar te laten groeien.
ik heb nu nog een iets grote ruimte er tussen, maar het valt
niet op.

mijn dochter is 9 en mist ook nog steeds die zelfde tand.
 
Quote
RE: Geen blijvende tand
M.m.  schreef op: 13-12-2017 22:54:27
Ik heb ook een melktand nog, rechtsboven hoektand. Die is gewoon lekker blijven zitten, omdat er geen 'grote mensen tand' was die hem naar beneden duwde. Ik ben nu 46 en hij zit er nog. Niks aan de hand.
 
Quote
RE: Geen blijvende tand
Mv5  schreef op: 13-12-2017 23:39:01
Komt vaker voor. Meestal komt het vanzelf (of met een beugel) wel goed. Mocht er echt teveel ruimte zijn, dan kan er plaats gemaakt worden voor een kunsttand (stifttand of implantaat of een tand die aan de naastliggende tanden vast wordt geplakt). Dat is geen kunstgebit, maar een kunsttand. Ik heb zelf al vanaf mijn achttiende twee kronen. Voelde destijds ook een beetje alsof ik een kunstgebit moest maar het valt echt enorm mee. De behandeling is niet echt fijn, maar dat is niks bij de tandarts, maar het is echt geen drama. Voorlopig dus gewoon die melktand laten zitten en in de gaten houden. Meer kun je niet doen. En niet te druk maken, komt wel goed.
 
Quote
RE: Geen blijvende tand
Femke  schreef op: 14-12-2017 07:05:12
Mijn moeder heeft nog steeds 1 melktand, hij is wat donkerder van kleur, de kwaliteit is wat minder natuurlijk van zon tand. Mocht hem dat later storen kan er een kapje overheen maar als hij hem aals kind verliest dan doen ze vaak het gat dichttrekken met de overige tanden, zie je dr niks van...als je hem op latere leeftijd verliest is het net als dat je rotte tand hebt, heb je nog een wortel dan kan een kroon, zonder wortel een stift of idd een plaatje als je dat financieel niet red... 
 
Quote
RE: Geen blijvende tand
Anon  schreef op: 14-12-2017 08:29:06
Mijn dochter heeft ook zo'n geweldig gekunsteld gebit. Zij heeft geen melktand, maar ik zou ook niet weten waar die er nog bij had gemoeten, want er is gewoon weg geen plek voor. Er komt ook geen blijvende tand voor terug en dat gaat rechtgetrokken worden (evt met wat hulpmiddelen) door de rest van het gebit. Ons lichaam kan meer zelf oplossen dan we zelf denken. Een andere tand was vastgegroeid aan de hoektand en die zijn er tegelijk uit gegaan. 

Zelf heb ik 2 dode voortanden. De verwachting was dat ze de 18 niet zouden halen. Nou voel ik mij net 18 maar ben ik het al bijna 30 jaar niet meer. Ze zitten er nog steeds. Ze zijn iets verkleurd en soms irriteren ze omdat ze ook echt los zitten. (er is nauwelijks wortel meer) maar zolang ze er zitten, zitten ze er. Ik ga mij pas druk maken als ze eruit vallen....
 
Quote
RE: Geen blijvende tand
Mvl&d  schreef op: 14-12-2017 08:55:29
Mijn beide dochters missen de twee tanden naast de voortanden. Bij mijn oudste zijn we twee jaar geleden met beugelen; alles wordt opgeschoven naar voren, haar hoektanden worden straks bijgevijld. Hoe we het gaan doen bij mijn jongste weten we nog niet. Zij heeft een veel grotere mond (letterijk ) en ze moet eerst uitgewisseld zijn (ze is nu 10).
 
Quote
RE: Geen blijvende tand
Spatje  schreef op: 14-12-2017 10:28:38
Mijn man heeft 2 porseleinen voortanden sinds zijn 18e.  Zitten met een schroef in zijn kaak.  Zie je niks van.  Beide tanden verloren als kind zijnde met bokje springen. 

 
Quote
RE: Geen blijvende tand
Chloe  schreef op: 14-12-2017 13:21:25
Ik ken iemand bij wie de melktand is blijven zitten. Zij heeft daar een soort van porceleinen kapje overheen zitten, je ziet er zo niets van.
 
Quote
RE: Geen blijvende tand
Soesjaa  schreef op: 14-12-2017 19:30:34
Wauw! Wat een reacties! Ik had er echt nog nooit van gehoord. Nou zo te horen valt het inderdaad erg mee! Gelukkig maar 
 
Quote
RE: Geen blijvende tand
Jen9  schreef op: 14-12-2017 19:40:45
Met orthodontie kunnen ze een hoop . hét komt vaker voor. Bij een vriend van mijn oudste hebben ze het op die manier opgelost
 
Quote
Navigatie


Reageren op Geen blijvende tand
Naam
Bericht