Menu
 

Topic:

Huiswerk

Lindavdb  schreef op: 25-10-2017 11:18:20
Goedemorgen!

Ik ben Linda, moeder van een dochter van 13 en een zoontje van 15. Mijn beide kinderen zitten momenteel op de middelbare school en dit brengt natuurlijk een extra zorg met zich mee; huiswerk. Ik merk dat mijn kinderen vaak veel te druk zijn met hun smartphones en hierdoor hun huiswerk niet willen maken. We hebben al geprobeerd om de smartphones in te nemen maar dan komt er al helemaal niks van het huiwerk terecht. Nu heb ik dit probleem al in mijn omgeving aangekaart maar de meeste ouders lopen tegen hetzelfde probleem aan, zowel het niet maken van het huiswerk als het probleem mbt afpakken van smartphones. Ik vroeg me af of jullie andere oplossingen hadden om onze kinderen aan het huiswerk te krijgen? De ideale manier hier lijkt me een manier waarmee het huiswerk maken gecombineerd wordt met het smartphonegebruik maar ik zie dit nog niet helemaal voor me....

groetjes,

Linda
 
Quote
Navigatie
RE: Huiswerk
Femke  schreef op: 25-10-2017 13:04:21
Niet willen maken, maakt hier dat ik ze ook niet naar hun sporten wil brengen of naar hun feestjes, het komt van twee kanten, kinderen hebben maar 1 verantwoordelijkheid eigenlijk en dat is hun school. School (niveau) niet redden prima, niet je best doen niet. Hier hebben ze voor school een chromebook( soort laptop) met internet, dus kan mobiel wel afpakken maar dan hebben ze nog een chromebook waar ze hun huiswerk op moeten maken. En waar ook op geappt wordt en ook spelletjes en youtube op zitten. Je moet dus het gesprek aangaan en als ze niet hun best doen voor school dan pak ik hun luxe af. Wij hadden het voor de vakantie voor het eerst echt nodig, huiswerk werd hier niet gedaan, niet eens doorhet vele schermgebruik, maar toen was er dus ook geen zwemuitje en ook geen chippies op de bank. Wat vond mijn oudste dat erg, maar het was wel duidelijk, luxe dingen hier verdien je, ik wil jemet alle liefde naar 3 clupjes in de week brengen en kadootjes kopen voor de vrienden die weer een feestje geven, maar voor school wordt wel je best gedaan en al het huiswerk wordt gemaakt. Zo niet dan pak ik daar wat vanaf, kan mobiel zijn, kan een clupje zijn, kan snoep/lekkers zijn of de woensdag tosti op school...  Wel kijk ik samen met ze naar hun huiswerk elke paar dagen, zeker in het begin moesten we wel samen plannen en worden de leermomenten bijv en woordjes toets ook opgeschreven, makkelijke toetsen 2 leermomenten en moeilijke toetsen meer. Succes vind het ook best druk en dan hebbenwe nog niet over projecten, het werken in de groepjes en de ckv uitjes...
 
Quote
RE: Huiswerk
Jen9  schreef op: 25-10-2017 14:57:22
Hier moeten ze hun smartphone beneden laten, huiswerk maken ze boven. Natuurlijk zorgt dat wel eens voor strubbelingen, maar dat is dan jammer. Ze moeten... Hebben ze hem nodig, dan kan hij even mee naar boven. Ik kom dan gewoon een keer een kopje thee brengemn;-)

Gaat het op school wat minder door slecht/niet leren dan volgt er een stevige overhoorperiode en desnoods een keer huisarrest.. dus verplicht extra lang huiswerk maken.
 
Quote
RE: Huiswerk
Caatje  schreef op: 25-10-2017 15:01:02
Hier ongeveer hetzelfde als bij Jen9. Door school zelf wordt ook aangeraden om de smartphone niet in dezelfde ruimte te laten als waar ze huis werk maken. 
 
Quote
RE: Huiswerk
Chloe  schreef op: 25-10-2017 16:05:37
Nog nooit over nagedacht ­čś▒Dochter van 13 maakt gewoon uit zichzelf huiswerk, heeft ze grotendeels zelfs op school al af. Ze neemt haar telefoon gewoon mee naar haar kamer, heb er nooit over nagedacht om daar regels voor te bedenken en bemoei me niet met haar huiswerk. Heb wel een zoon van 9 die nauwelijks aan zijn huiswerk te krijgen is. Daar moet ik het huiswerk echt samen mee doen.
 
Quote
RE: Huiswerk
Anitaleonora  schreef op: 25-10-2017 19:21:39
Twee dametjes op de middelbare.. oudste is twee jaar een ramp geweest met huiswerk maken en zat dus regelmatig beneden aan tafel huiswerk te maken wat ik steekgewijs controleerde.. nu nog steeds af en toe controle maar he5 gaat nu in de derde goed.. jongste net begonnen en op zich gaat het goed.. mochten haar cijfers slecht zijn is het hier beneden huiswerk maken zonder telefoon.. daar mag alleen gekeken worden wat voor een huiswerk ze hebben..  oor de steekproef zijn e toch wel een beetje bang geloof ik.. ik doe het niet elke dagmaar gewoon zomaar een keer vragen..
 
Quote
RE: Huiswerk
Dano  schreef op: 25-10-2017 21:30:03
Hier hielp een gesprek met de mentor. Die begon over komen naar het B uur en 8 uur op school zijn voor bijlessen.

toen was het snel bekeken en ging hij als een gek leren en huiswerk maken. 
 
Quote
RE: Huiswerk
Mv5  schreef op: 26-10-2017 08:58:10
Hier is huiswerk eigen verantwoordelijkheid. Heb je hulp nodig bij de planning, dan moet je dat zelf vragen. In het begin wel even bij geholpen met opstarten. Zijn de cijfers ondermaats of is er vaak straf omdat het huiswerk niet gemaakt is, dan volgen er maatregelen. Dat kan variëren van telefoon inleveren tot niet naar sport/feestjes tot controles. Gelukkig hier nog geen noemenswaardige problemen gehad wat betreft huiswerk maken en leren. En, van een onvoldoende op zijn tijd als ze te weinig hebben gedaan leren ze ook. Soms moet het op de harde manier.
 
Quote
RE: Huiswerk
Dano  schreef op: 26-10-2017 09:15:46
Btw, huiswerk is eigenlijk een stom iets toch !!! Plan dan de dag wat langer en doe en laat alles gewoon op school.
thuis is voor lekker ontspannen en niet aan je school werk denken.

Maar dat is mijn mening.
 
Quote
RE: Huiswerk
Jen9  schreef op: 26-10-2017 11:55:47
Nog langer..dat kind van mij zit bijna elke dag van 7 tot 3 op school... uurtje fietsen heen en terug... 
Gaat m niet worden.. Gelukkig kan hij maakwerk veel.op school maken.... Leren op school lijkt me lastig.het stampwerk...
 
Quote
RE: Huiswerk
Jen9  schreef op: 26-10-2017 13:31:30
Van 8 tot 3
 
Quote
RE: Huiswerk
Mv5  schreef op: 26-10-2017 13:35:31
Ik heb niks tegen huiswerk. Ik heb liever dat de les op school besteed wordt aan uitleg en nuttige dingen/dat de docent iets toevoegt aan wat in het boek staat, dan aan het maken van opdrachten die ook thuis gemaakt kunnen worden.
 
Quote
RE: Huiswerk
Ladyb  schreef op: 26-10-2017 14:45:03
Hier is het huiswerk maken niet het probleel, veel word al op school gemaakt. Hier is het leren voor toetsen juist een heel groot drama. Mijn kind is gewoon heel graag beneden en het liefste achter de pc. Er mag geen apparatuur mee naar boven, hij heeft ook geen wifi boven, haha. 
Maar al gaat hij naar boven om te leren, ik heb het idee dat hij gewoon niets doet. Ja een boekje lezen ofzo. Op zijn cijferlijst staat nu vooral 3-en en 4-en en bijna geen voldoendes. Ik kan er wel om janken maar een 14 jarige kan je niet dwingen.

Weet ook niet meer goed wat te doen, eerste jaar heb ik uren met hem zitten leren, vooral jaar bijles en naar huiswerkklas ( kost ook nog veel geld ) en nu vind ik toch wel dat hij het ook zelf moet gaan doen. Heb nog twee kinderen die wel graag leren en jonger dus meer hulp nodig hebben. 

Nu is het wel zo dat we een afspraak hadden dat hij bij 2 onvoldoende punten geen computer, telefoon en ipad meer mocht, dus vanaf volgende week heeft hij niets meer. Maar dan nog gaat hij de Donald Duck op zolder zitten lezen. Dus dat word ook allemaal weghalen, alsof ie een kleuter is....
 
Quote
RE: Huiswerk
Ma Dalton  schreef op: 27-10-2017 14:05:46
huiswerk aan de eettafel maken. Mobiel pas geven als alles gedaan is. 

Niet alle kinderen zijn zelf gedreven en ze kunnen niet overzien wat de schade is. 

Ik geloof dat ik eigenlijk maar 1 kind ken die zo gedreven is dat ze zelf haar mobiel er niet bij pakt. Ze krijgen zo ontzettend veel groepsappjes. Die komen aan het werk niet toe. .
 
Quote
RE: Huiswerk
Marcella  schreef op: 07-11-2017 16:03:44
 
Quote
RE: Huiswerk
Nina1  schreef op: 07-11-2017 17:45:55
Huh? Waarom hebben zowel to als marcella een roze kleur?

sluikreclame?????
 
Quote
RE: Huiswerk
Sammie  schreef op: 07-11-2017 18:36:04
Die Marcella heeft alleen maar aangemeld om reclame te maken inderdaad. Hoe die ook roze is geworden, begrijp ik ook niet.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Huiswerk
Naam
Bericht