Menu
 

Topic:

kinderen steeds jonger een pinpas

Mv5  schreef op: 12-10-2017 20:22:31
Zojuist op het nieuws: kinderen hebben steeds vaker al op relatief jonge leeftijd een pinpas.
Wanneer kregen (of mogen) jullie kinderen een pinpas? En waarom?

Hier kregen ze op hun twaalfde automatisch een pinpas toegestuurd van de bank. Eerder vond ik ook niet nodig, want contant geld werkt ook prima. De jongste was nog elf toen ze naar het vo ging, maar aangezien je daar ook contant kunt betalen, vond ik het niet nodig om eerder een pinpas aan te vragen. Als dat niet had gekund, had ik dat voor haar wel gedaan.
 
Quote
Navigatie
RE: kinderen steeds jonger een pinpas
Smvn&d  schreef op: 12-10-2017 20:41:26
Aankomende december. Eerder was dat niet mogelijk bij de rabo.
Hij is 8.

Hij gebruikt nu mijn bankpas. 
 
Quote
RE: kinderen steeds jonger een pinpas
Miepie1972  schreef op: 12-10-2017 20:48:06
Mijn dochters kregen met 7 jaar een eigen pinpas (sns). Naast dat hij er erg leuk uitziet (eigen foto en gepimptj vind ik het ook best handig. Ze hebben ook wel geld in hun spaarpot, maar dat hebben ze niet altijd bij zich. Hun pinpassen heb ik altijd bij me in mijn telefoonhoesje.
Als we eens ergens lopen en ze zien iets leuks, kunnen ze het van hun eigen geld kopen ipv dat ze het aan mij vragen. En dan denken ze wel eerst 10 keer na voordat ze het kopen😉
Het enige lastige is dat de pinautomaten soms best hoog hangen en mijn dochters niet de grootsten😉
 
Quote
RE: kinderen steeds jonger een pinpas
Kees  schreef op: 12-10-2017 20:48:13
uhm...hier hebben mijn jongens dat niet.
11 en 7 jaar...

ze zijn totaal niet met geld bezig..ik vergeet al maanden hun zakgeld ook..

als ze een boodschap halen geef ik ze gewoon cash mee (wat ik speciaal in huis heb voor dit soort gevallen)

ik zal er eens over nadenken..ik zie de noodzaak niet nu
 
Quote
RE: kinderen steeds jonger een pinpas
Miepie1972  schreef op: 12-10-2017 20:50:56
Mijn oudste is er echt wel mee bezig! Laat haar spaarpot regelmatig door ons storten op haar rekening en weet door de app van de bank ook precies wat er op haar rekening staat. Weet daardoor ook hoe lang ze moet sparen voor haar wensen.
 
Quote
RE: kinderen steeds jonger een pinpas
Juudje  schreef op: 12-10-2017 21:04:37
Hier heeft de oudste pinpas gekregen toen ie 12 werd. Hij heeft 'm zelf altijd bij zich en gebruikt 'm. Jongste heeft er nog geen. Ik wist tot voor kort ook niet dat dat al kon (dacht pas vanaf 12). Net als Kees vergeet ik haar zakgeld ook altijd 

Zo af en toe geef ik haar een bedrag om het "af te kopen" haha. Ze komt niks te kort hoor. Vraagt ook nooit om d'r zakgeld.

Oudste z'n zakgeld stort ik op z'n rekening.

Binnenkort voor jongste ook rekening met pinpas aanvragen, dan kan ik het naar haar ook automatisch overmaken, en kan die flink gevulde spaarpot er ook op 
 
Quote
RE: kinderen steeds jonger een pinpas
Bepje  schreef op: 12-10-2017 21:15:25
Ik heb er nog nooit over nagedacht eigenlijk.  Geen idee wanneer dat handig is ook. Nu hebben ze gewoon een portemonnee waar het zakgeld,  wat wij ook vergeten en dan eens in de zoveel tijd,  in gaat. 
 
Quote
RE: kinderen steeds jonger een pinpas
Boterbloem  schreef op: 12-10-2017 21:30:41
11 jaar, toen hij met de trein naar het VO ging.
Handig om kaartjes te kopen (eerst nog op de railrunner) en als hij eens eten is vergeten.
Heeft hij altijd geld bij zich.
 
Quote
RE: kinderen steeds jonger een pinpas
K  schreef op: 12-10-2017 22:14:30
De jongens kregen pinpassen toen ze 9 en 11 waren en ik heb zeiden eerste instantie   in beheer gehouden. Sinds een paar maanden heeft mijn oudste zijn pinpas bij zich, iets na zijn 13e verjaardag. Hij krijgt zijn zakgeld automatisch overgemaakt en ik zorg dat er altijd rond de 50.- op zijn rekening staat. Als hij spaart maak ik dat over naar zijn spaarrekening. 
Naast kleinigheden voor zichzelf doet hij ook regelmatig boodschappen voor het gezin. Hij vindt dat leuk om te doen in het weekend, bijv verse dingen van de markt voor de lunch. Dat wat hij uitgeeft stort ik dan weer op zijn rekening. 
Mijn jongste (nu 11) heeft voorlopig enkel wat klein geld bij zich. Ook hij krijgt zijn zakgeld automatisch op zijn rekening, maar ik wil nog niet dat hij zijn pas bij zich gaat dragen. Hij zou onder zijn vrienden ook de enige zijn en zelf spreekt hij die behoefte ook niet uit. Af en toe pint hij een klein bedrag wat hij dan weer in zijn portemonnee doet, hij doet daar maanden mee...
 
Quote
RE: kinderen steeds jonger een pinpas
Son  schreef op: 12-10-2017 23:10:57
12 geloof ik.....daar vergaten we ook altijd zakgeld haha, nu krijgt ze t automatiesch gestort.

En de jongste heeft een geldobsessie  en krijgt sinds vorige week zakgeld...hij roept al 3 dagen dat hij zin heeft in zaterdag, want dan mag hij voetballen....en krijgt hij zakgeld 😂


 
Quote
RE: kinderen steeds jonger een pinpas
Mam Van Twee  schreef op: 13-10-2017 07:57:26
Hier nog geen pinpassen (6 en 10) maar oudste zal die binnenkort wel krijgen ivm middelbare school. In de sportkantine kunnen we vanaf dit seizoen ook pinnen. Daarvoor was er geen noodzaak. 

Ik gebruik een zakgeld app otly zodat ik hun zakgeld niet vergeet te geven. En als ze iets willen kopen komen ze bij mij geld opnemen. Werkt heel handig. Oudste heeft de app ook op haar telefoon en kan verschilllende spaarpotjes maken. Jongste heeft ook nog een losse spaarpot met muntjes om mee te oefenen.
 
Quote
RE: kinderen steeds jonger een pinpas
Minou  schreef op: 13-10-2017 08:34:15
Hier wel een pinpas, ze hadden zoveel los geld hier liggen dat ik nog een betaalrekening heb geopend, deel daarop en deel op spaar


ze doen met de pasjes nog niks eigenlijk
 
Quote
RE: kinderen steeds jonger een pinpas
Dano  schreef op: 13-10-2017 08:46:16
Zoon 14 heeft pinpas maar doet er niks mee. Heeft op school losgeld nodig voor de automaat en verder
kopen pappie en mammie alles voor ‘m. Verwende scheet ik
weet het 😱
zijn pinpas zit in mijn portemonnee . Hij vraag er ook niet om. Hij weet trouwens wel hoe het werkt want soms pakt hij man’s pas en pint in de winkel. 
 
Quote
RE: kinderen steeds jonger een pinpas
Anmv3  schreef op: 13-10-2017 10:26:22
Hier vanaf hun twaalfde. Iedere maand automatisch hun zakgeld erop. De jongste van 10 heeft het nog nooit over zakgeld gehad, maar wanneer we bijvoorbeeld bij de action zijn en ze ziet een kleinigheid dan koop ik dat voor haar. Soort van afkopen  heb ook bijna nooit cash in huis om haar zakgeld te kunnen geven..
 
Quote
RE: kinderen steeds jonger een pinpas
Mv5  schreef op: 13-10-2017 10:28:03
Hier gaan ze er vrij wisselend mee om. Ze krijgen zakgeld vanaf zes jaar en dat ging toen altijd contant. Ik vergat het eigenlijk nooit en anders dacht op zijn minst eentje er wel aan. Vanaf een jaar ongeveer de middelbare school maak ik het automatisch over.
Mijn pinpas gebruiken ze niet, dat wil ik niet hebben. Contactloos betalen kan er niet mee en wil ik ook niet en ik ga ze mijn pincode dus niet aan hun neus hangen. Ik heb ze namelijk geleerd dat je pincode prive is (hoewel ik die van hun wel weet). Dus als ik ze naar de winkel stuur dan geef ik ze contant geld mee. Sowieso betaal ik bijna alles contant, ik heb mijn eigen pas vaak ook niet bij me. De oudste twee hebben hem wel altijd bij zich, maar die studeren al. De middelste nooit, maar die koopt ook niks, volgens mij moet die nog gaan zoeken waar dat ding ligt als ze wat wil hebben. De jongste twee hebben hem in hun portemonnee zitten, maar ze gebruiken hem niet echt vaak.


 
Quote
RE: kinderen steeds jonger een pinpas
Lonneke  schreef op: 13-10-2017 14:12:37
Zoon is 13 en  kijkt er niet naar om
 
Quote
RE: kinderen steeds jonger een pinpas
Jomi  schreef op: 13-10-2017 21:38:13
Mijn oudste is 14 jaar en gebruikt zijn pinpas regelmatig. Als hij naar stad gaat en bijvoorbeeld iets gaat eten bij Mac, als hij iets wilt kopen voor zichzelf, op school in de kantine. Hij heeft net zoals ik eigelijk ooit contant geld. Soms als hij iets gaat doen dan maak ik wat over naar z'n rekening om 'm iets toe te stoppen

Hij doet weleens boodschappen of ik betaal iets voor hem en dan mag hij mijn pinpas gebruiken, hij kent mij code. Geen enkel probleem mee
 
Quote
RE: kinderen steeds jonger een pinpas
Juudje  schreef op: 13-10-2017 22:33:50
Ik weet pincode van oudste niet (meer). In het begin wel samen naar gekeken, maar ik zou het echt niet meer weten. Nou ja zolang ie 'm zelf maar weet 

Ik heb mijn kids nooit mijn pinpas of pincode gegeven. Als ze een boodschap doen krijgen ze of contant mee of oudste betaald het met zijn eigen pin en ik maak het gelijk over als ie terug is.
 
Quote
Navigatie


Reageren op kinderen steeds jonger een pinpas
Naam
Bericht