Menu
 

Topic:

Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium

Jo  schreef op: 21-08-2017 11:48:58
Vandaag zag ik een filmpje dat Alexia voor het eerst naar de 1e van het Gymnasium gaat net als Amalia 2 jaar geleden.
Wat ik zo wonderbaarlijk vind is dat alle prinsen en prinsessen vaak hele hoge opleidingen doen en studeren, zouden ze allemaal zo slim zijn of krijgen ze veel bijles??
Gewoon iets stom wat ik me ineens afvroeg.
 
Quote
Navigatie
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Jo  schreef op: 21-08-2017 11:49:39
Maima moet natuurlijk Maxima zijn
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Duifje  schreef op: 21-08-2017 12:06:33
Ik denk dat het een combi is. Ze zullen zeker extra goed begeleid worden, maar het zal er toch ook in moeten zitten. Ik denk niet dat je bijv een vmbo niveau met wat extra bijles kunt omtoveren tot een gymnasium niveau.
Volgens mij is iq ook gedeeltelijk erfelijk bepaald en aangezien de prinsen en prinsessen altijd wel een partner "kiezen" die ook een bepaakd niveau hebben zal dat ook wel meehelpen.
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Made  schreef op: 21-08-2017 12:48:39
Nou dat heb ik me dus ook altijd afgevraagd. 
Ik denk dat als de princes vmbo niveau zou hebben, ze daar niet heen zou gaan maar met een hoop extra les toch een zo hoog mogelijk niveau zou moeten behalen
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Mama Van Drie  schreef op: 21-08-2017 12:49:34
Willem Alexander was niet zo'n hele super goede leerling hoor, zijn broers deden het beter met name Constantijn.

Ik denk idd niet dat je iemand van kader niveau met wat bijles tot gymnasium kan brengen.

Maar het is wel zo dat ze natuurlijk indien nodig de beste begeleiding en bijles kunnen krijgen die er maar is.
En zo worden ze dan wel naar een niveau hoger gebracht.
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Chloe  schreef op: 21-08-2017 13:30:12
Natuurlijk kiezen ze partners uit bepaalde kringen, dus aanleg speelt zeker een rol. Maar dat zegt niet alles. Ik denk in ieder geval niet dat als deze kinderen in een gemiddeld gezin op zouden groeien, ze allemaal op het gymnasium en de universiteit terecht zouden komen. Ik vind het ook ergens best jammer, impliciet is dit toch wel één van de vele boodschappen dat alleen gymnasium ok is en een ' lagere' opleiding niet. Maar dat kan ook mijn persoonlijke frustratie zijn ๐Ÿ˜‰ Hier nl een kind dat zeer onzeker is over het feit dat ze op MAVO/HAVO niveau presteert en een omgeving waar veel ouders een niveau beneden VWO onbespreekbaar lijken te vinden. Kwalijke zaak vind ik dat.
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Bettie  schreef op: 21-08-2017 14:05:38
Als deze dames de capaciteiten hiervoor niet hadden, zouden ze daar ook niet heengaan maar vast wel op een lager niveau terechtkomen.

Daarbij vind ik....als je de talenten hebt....waarom zou je die niet gebruiken en een lager niveau gaan volgen omdat 'de gemeenschap'  dat beter voor hen acht (wellicht niet hier, wel elders op het www).Bovendien weten we dat Amalia onze troonopvolgster is. Hiervoor zal ongetwijfeld wel iets meer opleiding en scholing nodig zijn. En als de andere dochters van ons koningspaar ook de hersens hebben; laat ze die dan maar lekker gebruiken. Zij moeten tenslotte ook aan het werk later.

 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Duifje  schreef op: 21-08-2017 14:11:02
Ik denk dat een kind uiteindelijk het beste af is op het niveau wat bij hem of haar past. Dus of dat nou vmbo is of gymnasium, maakt dan niet uit.
Ik vind het overigens wel jammer dat er vaak gedacht wordt dat kinderen die op een hoger niveau zitten gepusht zouden worden door ouders.
Mijn kinderen zitten op het vwo, niet omdat wij dat willen, maar omdat school vindt dat dit niveau passend is. Of ze het uiteindelijk gaan redden zullen we an het eind van de rit wel zien. Ik "eis" wel inzet van ze, maar dat zou ik op het vmbo willen. Ik wil niet dat ze de kantjes er van af lopen. Redden ze het niet, maar ze hebben er alles aan gedaan, dan vind ik het ook geen probleem als ze een stapje terug moeten doen.
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Innie  schreef op: 21-08-2017 15:00:21

Ach, de jongste zoon van het koningspaar van België gaat naar een speciale school voor kinderen met leerstoornissen, zo zie je maar



Weet je, kinderen uit de hogere kringen hebben nu eenmaal heel specifieke vaardigheden nodig. Uiteindelijk moeten ze van alle markten thuis zijn: ze moeten iets kennen van kunst, klassieke muziek, geschiedenis, politiek,... Zodat ze kunnen meepraten met mensen met wie ze door hun functie in contact komen. Bij de "gewone" mens kan en mag dit redelijk oppervlakkig blijven, maar in hun contacten met staatshoofden, kunstenaars, politici en diplomaten kunnen ze zich dit niet veroorloven.

Dus vind ik het maar passend en normaal dat ze op het gymnasium terechtkomen als ze hier aanleg voor hebben, of als ze het mits heel wat extra inspanningen ook tot een goed einde kunnen brengen.

 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Sammy  schreef op: 21-08-2017 15:05:41
Mijn dochter heeft net haar Gymnasium diploma gehaald en mijn zoon is vandaag gestart in 4 Gymnasium. Mijn dochter is met VWO advies en het volgen van een twee jarige masterclass in het Gymnasium gerold en mijn zoon is er terecht gekomen omdat dit het beste bij zijn schoolprofiel paste.

Ik ben het eens met Duifje. Vind het belangrijk dat het schoolniveau bij het kind past, ongeacht welk niveau dit is. En verwacht ook zeker inzet van ze. Mijn zoon heeft nog wel eens een duwtje nodig. Niet omdat ik persé wil dat hij Gymnasium doet, maar omdat hij een gezonde puber is die soms nogal graag een loopje neemt met het fenomeen 'huiswerk'.
Bij mijn dochter werd, toen ze het behoorlijk zwaar kreeg op het Gymnasium, vaak gedacht dat ze vanuit thuis gepusht werd. Terwijl ze zelf de enorme drive had dat ze echt persé het Gymnasium met positief resultaat af zou ronden! Van een niveau lager wilde ze beslist niets weten! Het is echt knoerthard werken voor haar geweest, maar ze heeft het wel gered! Maar wat deed het als moeder zijnde verschrikkelijk veel pijn om te zien hoe je kind aan het worstelen is met school en met zichzelf. Maar ze wilde zelf. Neemt natuurlijk niet weg dat ik enorm trots op haar doorzettingsvermogen ben.

Ik geloof ook eigenlijk niet dat de kinderen van onze koning persé Gymnasium zouden moeten doen als ze daar de capaciteiten niet voor hadden.
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Mv5  schreef op: 21-08-2017 17:21:24
Mij verbaast het dus niks dat die kinderen allemaal mega slim zouden zijn. Aanleg en familie en begeleiding zal allemaal wel prima zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat ze er ook voor een deel zitten omdat ze van de koninklijke familie zijn. En maak me er verder ook niet druk over, want ben allang blij dat ik de koningin niet ben en mijn kinderen niet sociaal verplicht gymnasium hoeven te doen. Ik vind het het belangrijkste dat mijn kinderen op een niveau zitten dat bij hen past en dat ze lekker in hun vel zitten en het naar hun zin hebben op school. 
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Jen9  schreef op: 21-08-2017 19:58:32
Ik denk zelf dat er wel eens gesjoemeld wordt bij die opleidingen.. bestaat gewoon niet dat ze werkelijk allemaal gymnasium kunnen doen. Helemaal met Mv5 eens...

Mijn jongste is waarschijnlijk hoogbegaafd, laten we niet testen. de juf adviseerde dit, maar aangezien hij verder geen problemen heeft op welk gebied dan ook, daar bedoel ik vppral sociaal-emotioneel mee, laten we het verder lekker zo.

De oudste doet met veel moeite de mavo (hij zou van mij naar b/k mogen, maar dat wil hij zelf niet..), en het is echt enorm knokken, veel huiswerk en hij begint dit schooljaar met 38 lesuren... Ik vind t veel....

Op de oudste heb ik veel negatief commentaar gekregen.. MAVO? Ach, maak je geen zorgen, dat komt nog wel goed.. en misschien gaat hij later wel naar de Havo.. Pislink werd ik om dat soort opmerkingen.. MAVO is goed voor hem, past bij hem..  Meestal gaf ik asl,antwoord.. ik heb arheneum gedaan en verschoon nu luiers, mijn man heeft lts gedaan en verdient een goed salaris...

De jongste, werkelijk.. tot nu toe 2 vingers in zijn neus.. Ik hoop echt dat hij straks op t tweetalige even flink onderuit gaat.. Waarom. omdat ik merk dat hij denkt dat t iets normaals is, dat alles je aan komt waaien.....
Wij wonen in een rijke gemeente, en je merkt toch dat de niveaus daar hoger zijn.. denk dat t komt door verschillende oorzaken.. aanleg (want arts, advocaat etv=cetera wordt je niet met mavo), en geld.. veel kinderen krijgen bijles, (vind ik lang niet altijd goed te praten.. soms wel hoor), en verder alle kansen die er zijn.... VWO is hier eigenlojk de standaard merk ik bij veel ouders, lager toch liever niet....

Chloe, het is zo herkenbaar, ik word echt misselijk van dat soort lui.....
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Proestie  schreef op: 21-08-2017 21:25:33
Ik vind zowieso dat het school niveau zo weinig over een kind/persoon zegt. Mijn oudste heeft net VWO1 achter de rug, ze heeft het erg pittig gehad maar gaat en vooral wil zelf naar VWO2. Wij hebben diverse malen gezegd: meid, ga lekker naar de HAVO, dan heb je het iets makkelijker. Het gaat mij er trouwens niet om dat ze er niet hard voor hoeft te werken om iets te bereiken maar haar gedrag was thuis erg pittig op de momenten dat ze het moeilijk had op school. 
Maar het is een meisje wat sociaal gezien niet heel handig is, totaal niet praktisch is ingesteld ed.
Onze middelste gaat nu naar een TL/HAVO brugklas, ik ga er vanuit dat het TL wordt. Dat is zo'n ander kind. Hij is creatief, sociaal veel vaardiger en krijgt meer mee van de wereld om hem heen dan onze dochter. 
Ik merk ook dat mensen zeggen; o, maar misschien kan hij toch HAVO doen. Mijn antwoord is standaard; zoals ik hem ken denk ik dat hij veel gelukkiger wordt van een leuke MBO opleiding na TL dan dat hij HAVO gaat doen. 

Wat de prinsesjes aangaat denk ik dat het deels de kring is waarin ze groot gebracht worden. Er zullen veel hoog opgeleide mensen om hen heen zijn en ze krijgen heel veel aanbod op allerlei denkbare vlakken. Ik hoop dat die meiden een leuke schooltijd zullen hebben waarbij ze niet op hun tandvlees moeten lopen om hun gymnasium diploma te halen. 
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Dano  schreef op: 21-08-2017 23:00:17
Ik wordt er altijd een beetje bleeehhh van. Want weet je wel hoe belangrijk het VMBO en het praktijk onderwijs is?
wie gaat er anders je huis verbouwen? Wie doet je loodgieter werk? Mankracht, werken met handen, deze mensen zijn ook heel belangrijk in de maatschappij.

tuurlijk zou ik mijn kinderen stimuleren en trots zijn als ze naar gymnasium kunnen en willen.

mijn zoon gaat nu naar het tweede jaar van VMBO basis/kader.
met twee vingers in zijn neus. Als hij iets meer zijn best zou doen zou hij VMBO tl kunnen. Maar hij verafschuwd school. Hij doet er niks aan. Maar hij is met zijn 14 al een verdomd goede timmerman. Vreest sloten in kozijnen, hij maakt tuinbanken, plantenbakken. 

Laat hem maar lekker met zijn handen werken . Wordt hij veel
gelukkiger van dan een stapje hoger.

en ik denk dat Amalia en de rest het wrs wel kunnen, maar ook aan alle kanten geholpen worden. Want niet studeren later is een no go . Hier in push ik mijn kinderen ook niet . Wil je niet? Dan niet. Doe wat je gelukkig maakt. Al ga je in de kringloopwinkel werken. Als jij daar blij van wordt, wordt ik dat ook.
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Jen9  schreef op: 22-08-2017 07:50:15
Niet elke vmbo er kan met zijn handen werken...die van mij niet in elk geval. Maar hij is erg sociaal ondernemend en muzikaal...  Hij wil naar de muziek mbo... Mag van ons..aar hij moet wel eerst auditie doen...Hij weet verder niks.. Drie MAVO is net begonnen.. dus we gaan maar wat open dagen bijwonen.. Lastig hoor..zo vroeg al een beroepsopleiding kiezen...
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Jen9  schreef op: 22-08-2017 07:51:50
Tegen die jongste zeg ik altijd..dat hij zo goed kan leren en vwo gaat doen is niks om trots op te zijn..Dat is het aan komen waaien.. Het gaat erom wat je ermee doet... 
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Dano  schreef op: 22-08-2017 07:57:27
Klopt helemaal jen.....
 winkels hebben ook personeel nodig , vuilnis mannen hebben we ook nodig. Niks om je voor te schamen.
dus die gewoon wat je kan en wil, als je er maar gelukkig van wordt.
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Jo  schreef op: 22-08-2017 13:38:17
Ik denk dat 12 een onmogelijk leeftijd is om al te weten welke richtig je op wil (uitzonderingen daar gelaten) maar je moet wel dan al kiezen.
Niet alleen wat wil je is belangrijk maar ook wat kun je.




 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Jill1234  schreef op: 22-08-2017 15:24:00
Dat ze intelligent zijn verbaast me niks gezien het feit dat dat voor een groot deel erfelijk is.

ik ben juist nieuwsgieriger naar hoe hun schooltijd er uit ziet. Zouden klasgenoten het op den duur normaal vinden dat ze bij hen in de klas zitten of zou heg toch interessant blijven? En zitten er beveiligers voor het lokaal? Dat soort vragen heb ik dan weer
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Smvn&d  schreef op: 22-08-2017 19:48:48
Dat is toch bekend Jill? Ja er zijn beveiligers, continu. Zo onopvallend mogelijk, maar ze zijn er.
De kinderen in hun klas die vinden het niet anders dan andere kinderen. Ze hebben gewoon vriendjes, en kindjes die ze niet graag mogen.
En ze worden zelfs ook wel eens gepest, kijk naar WA, die is ook flink gepest. 

En ja een beetje hulp krijgen ze wel, ik denk niet dat ze het niveau eigenlijk niet aan kunnen, dat niet, maar ik denk wel dat er mensen zijn die helpen met huiswerk en dat ze waar nodig bijles krijgen, maar deze kinderen krijgen al vanaf kleins af aan hele andere dingen mee als 'normale' kinderen. 

Ze zullen heus stiekem wel een beetje een voorkeusbehandeling krijgen, maar zelf vind ik dat wel logisch. Het zijn nou eenmaal prinsesjes. Ze moeten nu al veel dingen en later helemaal. Ze moeten straks veel meer dan onze kinderen, dus allemaal goed dat ze extra dingen kunnen krijgen. En slimme mensen maken over het algemeen slimme kinderen. 

Kijk naar toen WA zwaar bezopen zijn bewakers afschudden in zijn auto, en de sloot in reed, als student zijnde. Hoe snel is dat wel niet verborgen. Tot op de dag van vandaag word dat ontkent, terwijl er veel mensen bij waren. 

En ik heb altijd begrepen dat de basisschool HAVO niveau is. Althans het is het middelste niveau, wat overeenkomt met HAVO, en dat als je op de basisschool gewoon gemiddeld bent je HAVO gaat doen, zit je daar onder dan word het VMBO, en er boven VWO. En bij die laatste 2 zijn weer verschillende takken. 
Ik denk niet dat maxima en WA het zouden toestaan dat hun kinderen iets moeten doen wat ze niet goed aankunnen en ze ongelukkig zou maken. Zo zijn ze niet.
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Jo  schreef op: 22-08-2017 20:38:12
WA heeft zich enorm verzet tegen alles tijdens de pubertijd/studie, maar misschien met in het achterhoofd nu "kan" het nog als ik koning ben niet meer.
Dat is de enige tijd voor hem geweest dat hij een soort van los kon gaan.
Ik kan dat ergens wel heel goed begrijpen.

 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Dano  schreef op: 22-08-2017 21:17:02
Oooo maar van deze drie gaan we ook nog wel wat horen! Als die pubers worden.๐Ÿ˜‰

ben alleen "bang" dat Amalia straks anorexia krijgt ofzo.
ze wordt zo afgekraakt in de media omdat ze toevallig wat zwaarder is ๐Ÿ˜ก
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Jo  schreef op: 22-08-2017 21:47:40
Wat ik van "royaltiekenners" hoor is WA best makkelijk maar Maxima een pittige strenge tante.

Dano, ik hoop het niet voor Amalia, arm kind! Vind het zo gemeen hoe ze soms op social media over haar praten.





 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Dano  schreef op: 22-08-2017 22:23:50
Ja daarom zo zielig. Is voor een "normale" puber al erg, maar zij staat helemaal in de media.
pubers zijn al zo onzeker .

ik hoop dat ze goede hulp voor haar hebben.( als ze er al last van heeft, misschien boeit het haar geen zier ๐Ÿ˜‰)
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Zijlijn  schreef op: 23-08-2017 00:12:26
Waarom zou het niet kunnen? Ik ken een gezin met 8 (jawel) vwo 'ers.
Ik denk dat ook als het HAVO meiden zijn ze met extra zetjes/bijles/ het brede aanbod wat ze meekrijgen gewoon gymnasium kunnen doen. 
VMBO tl is overigens gemiddeld hoor; 60 procent van de leerlingen gaat naar het VMBO.

 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Jen9  schreef op: 23-08-2017 07:56:31
Tja, het kan wel, het lijkt me alleen vrij onwaarschijnlijk dat het in alle generaties tot nu toe zo is.. Ik geloof er echt niet in.


VMBO is inderdaad het gemiddelde niveau (TL), en HAVO is het middelste niveau... als je tenminste de ondervredeling bij de niveas zelf niet meetelt... Het schuift wel op, de groep vmbo-ers, en havo/vwo samen zijn momenteel bijna even groot.

 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Jarofe  schreef op: 23-08-2017 14:50:43
Ik geloof er ook niet in dat iedereen daar gymnasium niveau heeft.

Kinderen uit achterstands buurten gaan vaak naar lagere niveau's en echt niet omdat daar toevallig allemaal wat minder slimme mensen wonen, maar omdat hun van kleins af aan niet aangeboden krijgen wat kinderen uit gezinnen van hoogopgeleide ouders wel krijgen.
Denk bv uit musea, muzieklessen etc daar is geen geld voor.
Bijscholing kost geld, dan maar een niveau lager.
Je moet er als ouders wel de middelen voor hebben.
Het begint al bij het aanmelden van je kind op de basisschool dan vragen ze naar het opleidingsniveau van de ouders, en hier kijken ze zeker naar met het geven van een schooladvies in groep 7 helaas.

Jammer dat schoolniveau nog steeds gekoppeld staat aan dom en slim.


Ik zou absoluut niet willen ruilen met het koningshuis.
Dat gedoe over het gewicht van Amalie vind ik echt erg, waar bemoeien mensen zich mee, ik hoop ook niet dat het arme kind met die rotziekte van een anorexia te maken gaat krijgen.
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Xxx  schreef op: 24-08-2017 12:56:22
Ik denk idd dat ze wel het niveau aankunnen, al dan niet met extra ondersteuning. 

Wat betreft mijn eigen kinderen.
Wij proberen onze kinderen mee te geven alles voor 100% te doen. Haal eruit wat erin zit zodat je later geen spijt kunt krijgen.

Mijn man heeft nooit alles eruit gehaald en heeft spijt.
Ik heb tot mijn 25ste gestudeerd om de PABO te halen en geen spijt!

Tuurlijk hebben we vuilnismannen en putjesscheppers nodig, maar als je meer in je mars hebt is dat toch zonde voor later?

Als dat is wat je kunt en je bent gelukkig, dan ben ik dat ook, maar kun je meer laat dar dan zien.
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Jen9  schreef op: 24-08-2017 17:25:09
Wat is er uit halen wat er in zit? Op welk gebied? Ik heb Pabo gedaan, daarna mijn master SEN..had ook universiteit kunnen dien nacht Atheneum..Altijd spijt gehad van t atheneum..vond er geen klap aan..wilde het zelf wel volhouden...voor later..Werk nu als pedagogisch medewerker en vind dat veel fijner momenteel.
Bij.kijn oudste wil.ik dat hij zich creatief.. muzikaal.. ontwikkelt..Daar ligt zijn hart en talent...Gaal eruit wat er in zit qua geluk. ...Ga voor wat je wil. Is dat een hoog niveau.. prima..maar moet je op je tenen lopen en wil hรจ niet. Dan.lievereen trapje lager en gelukkiger zijn...

Dat gepusht vind ik best eng..heb er te nare dingen door gezien...
 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Dano  schreef op: 24-08-2017 18:11:29
Ik ben het weer zeer ernstig met je eens jen ๐Ÿ˜‰
Mijn zoon kan VMBO tl wat ik al zei, als hij hard werkt. Dat wil hij niet en hij wordt er ongelukkig van.

hij doet nu basis en kader zonder na te denken, heeft gemiddeld een 8, maakt weinig huiswerk.
hij is super happy, en wij dus ook.

 
Quote
RE: Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Xxx  schreef op: 24-08-2017 19:22:09
Klopt wat je zegt Jen9, doe wat je wilt.
Maar je weet pas wat je wilt als je ouder bent. Als je dan de mogelijkheden niet hebt benut dan kun je ook spijt krijgen.

Pushen heb ik het niet over. 
Maar wel proberen je kinderen te leren alles eruit te halen.
Ik push ze niet, maar praat wel met ze over de toekomst. En mogelijkheden die evt voor ze weg gelegd kunnen zijn.
Onze oudste is HB. Hij wil graag "iets" met dieren doen. Hij is begonnen met dierenverzorger en wilde uiteindelijk bioloog worden (en nee, niet om Freek Vonk).
Van de week bedacht hij dat hij dierentuinen op wil zetten voor beschermde diersoorten.
Tja, daar zal je toch voor moeten leren.
Het gesprek gaat dan over de toekomst en wat hij evt moet doen om dat te kunnen bereiken, niet wat wij willen dat hij moet doen.

Wij hebben beide kanten.
Schoonouders die nooit gestuurd hebben, waardoor man spijt heeft dat hij niet doorgekeerd heeft/zijn ouders hem naar de mavo deden terwijl hij Havo met gemak kon.
Ikzelf die veel gesprekken (vooral met mijn vader) heb gehad over mogelijkheden en toekomstperspectieven. Ik ben op de mavo begonnen en heb mezelf opgewerkt naar wat ik wilde en kon bereiken.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Prinsesjes WA en Maxima naar Gymnasium
Naam
Bericht