Menu
 

Topic:

DHH test

Even Zo  schreef op: 18-05-2017 18:20:00
Hoi.

Heeft er iemand ervaring met de DHH test voor haar kind?

Wat kunnen wij er van verwachten?
 
Quote
Navigatie
RE: DHH test
Mamajenti  schreef op: 18-05-2017 19:30:36
Dat ligt eraan wat de insteek is. Hier is de test afgenomen om te bekijken of hij inderdaad tekenen vertoont van meerbegaafdheid. Ik heb direct aangegeven dat als het niet noodzakelijk is, ik niet door wil testen. School heeft nav de DHH zijn programma versneld en extra uitdaging toegevoegd en dat is voor nu genoeg.

het is een eenvoudige vragenlijst die jij/jullie en school invullen om signalen van meerbegaafdheid of hoogbegaafdheid duidelijk te krijgen. Daarna is het in overleg hoe verder.
 
Quote
RE: DHH test
Stefke  schreef op: 18-05-2017 21:29:19
DHH begint met een eenvoudige vragenlijst voor de leerkracht. Hieruit komen kinderen naar voren waarvoor een uitgebreidere vragenlijst ingevuld wordt. Daaruit komen kinderen waarvoor de ouders (en vanaf groep 5 geloof ik) ook het kind ook gevraagd worden een vragenlijst in te vullen. 
Aan de hand van al deze antwoorden komt er een advies naar voren. In gesprekken met jullie zal gekeken worden wat het best is voor jullie kind. Extra uitdaging, plusklas, capaciteitenonderzoek, gewoon niks doen en alles laten zoals het is etc. Het kan alle kanten op. Veel kan, niks moet. Niks om bang voor te zijn, maar ook vooral niet bij de eerste signalen gaan denken dat je kind HB is. Het kan nog alle kanten op. 
 
Quote
RE: DHH test
Even Zo  schreef op: 20-05-2017 16:47:59
We hebben ondertussen de dhh test ingevuld omdat er vermoedens zijn van meer/hoogbegaafdheid.

Ze krijgt al extra uitdaging maar dat is blijkbaar niet voldoende voor haar.
Nu gaan ze kijken wat de dhh test naar voren brengt en of er redenen zijn om haar wel verder te laten testen.

Binnenkort weer een gesprek met de juf en interne begeleidster.
 
Quote
Navigatie


Reageren op DHH test
Naam
Bericht