Menu
 

Topic:

Man en werk

Pien  schreef op: 02-05-2017 22:35:47
Mijn man is projectleider bij een groot Wegenbouw bedrijf. Maar man wat vindt ik het ondanks het prima salaris toch een piepbaan. 24/7 bijna stromen de mails en appjes binnen, gestoord wordt je ervan want man gaat toch weer even kijken. Hij baalt er zelf ook van, nooit rust voor je idee. Beide vinden we het van de zotte dat de maatschappij zo wordt. Het wordt ook verwacht in de functie hoor. Telefoon uitzetten kan echt niet! Niets aan.



 
Quote
Navigatie
RE: Man en werk
Juudje  schreef op: 02-05-2017 22:49:17
Pfff vervelend. Wij hebben van het werk een mobiel en eigenlijk moet daar ook een speciale app op. Zodat je werkmail op je telefoon ontvangt. Maar ik werd ook gek van die mail elke keer ook op mn vrije dag. Toen ik een nieuw toestel kreeg heb ik die app er niet meer op gezet. (Zal ik die app er nog even voor je opzetten? Oh nee hoor dat doe ik zo zelf wel (not)).
Voor mijn functie is het ook niet echt noodzakelijk hoor. Maar man wat een rust. En ik doe gewoon 2 dagen met mn batterij ipv een halve dag

Het is toch van de zotte dat het als gewoon gezien wordt, dat je 24/7 klaar staat om mailtjes en appjes over je werk te beantwoorden.

Kunnen ze daar geen afspraken over maken met de betreffende groep mensen van dat project?

 
Quote
RE: Man en werk
Amy-mv2  schreef op: 02-05-2017 22:58:12
Mijn man heeftdat ook maar hij maakt zich er meestal niet zo druk om (ik meer dan hij).
Als je man er zelf last van heeft dan kan hij de appjes op -onderdrukken- zetten voor een dag of zo of het geluid van zijn telefoon uit.
In elk geval als hij of jij er echt even klaar mee is . Bijv een paar ur of een dag.
Ik kan me je ergernis wel heeeel goed voorstellen hoor .Sommige functies daar hoort dit kennelijk gewoon bij.
 
Quote
RE: Man en werk
Juudje  schreef op: 02-05-2017 23:10:13
Mijn man heeft dus geen telefoon van de zaak, en ze presteren het gewoon om onder etenstijd (of ver daarna) op zijn privenummer te bellen soms 
 
Quote
RE: Man en werk
Sammie  schreef op: 03-05-2017 00:01:57
Ik heb een I-phone en een laptop van mijn werk, maar als ik vrij ben, ben ik vrij. Het ligt ook aan je eigen instelling. Nu ik op vakantie ben, heb ik mijn mail op de telefoon gewoon uit gezet.
En ja, ik heb ook een heel goedbetaalde en verantwoordelijke functie, denk maar aan rond de 90K bruto en leidinggevende van 30 vaste medewerkers (plus nog een heleboel inhuurkrachten en uitbestede dienstverlening waar ik verantwoordelijk voor ben).

Maar ik ben ook maar een mens én ik heb ook een privéleven. En ja, mailtjes en apps vliegen je bijna 24-7 om de oren. Maar het is aan jezelf om daarmee om te gaan. Heb er ook een goed, maar stevig gesprek met de directeur over gehad. En die gaf toen eerlijk aan, dat hij het van geen van zijn managers verwachtte dat ze a la moment mails etc. lazen. Maar als iemand dat wel doet, zal hij er ook geen bezwaar tegen maken. Ik heb hem verteld dat als hij van mij verwachtte dat ik tot 's avonds laat zou werken, dat dat de verkeerde verwachting was. En dat we dan maar andersoortige afspraken moesten maken zodat hij voor mij een ander kon zoeken. Daar was dus geen sprake van. En natuurlijk heb ik ook wel eens een deadline te halen, dus ik ben echt niet heilig. Maar in principe lees ik na werktijd geen berichten meer, ben wel telefonisch te bereiken. Dat moet ik wel i.v.m. mijn taak binnen de calamiteitenorganisatie. Maar ik word zelden gebeld.
 
Quote
RE: Man en werk
Chloe  schreef op: 03-05-2017 05:57:59
Heb ook een iphone en laptop van het werk, maar ik bepaal toch echt zelf wanneer ik die aan heb staan en dat is in principe alleen op mijn werkdagen. Is bij mij -overheid-gelukkig ook geen probleem- Als er echt iets bijzonders is, dan word ik wel privé gebeld. Man heeft geen tel van het werk, wat als nadeel heeft dat hij geregeld op zijn privé tel gebeld en geappt wordt buiten werktijd. Als het voor je functie mogelijk is, is het wel belangrijk om zelf paal en perk aan je bereikbaarheid te stellen.
 
Quote
RE: Man en werk
Jolanda1974  schreef op: 03-05-2017 06:02:31
Ik vind het persoonlijk de verantwoordelijkheid van je man. Hij maakt zelf de keuze om steeds te kijken. Zet het geluid van de mail en app uit als hij thuis is of bijv. na 20.00 uur. Als het echt nodig is bellen ze maar. Geen enkele werkgever verwacht dat zijn werknemer 24/7 beschikbaar zal zijn.
 
Quote
RE: Man en werk
Ladybug  schreef op: 03-05-2017 07:24:45
Helemaal eens met Jolanda
 
Quote
RE: Man en werk
Jomi  schreef op: 03-05-2017 07:46:41
Zet na 18 uur en in het weekend het geluid van app en mail uit en kijk dan ook echt niet als er een enorm noodgeval is dan bellen ze wel hoor.
Wat voor een functie het ook is, iedereen heeft recht op een priveleven en niemand is onmisbaar. Het ligt er echt aan hoe je er zelf mee om gaat. Als hij niet oppast heeft hij atraks een burnout of kost het m zijn relatie....
 
Quote
RE: Man en werk
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 03-05-2017 07:58:49
Hier net zo.. maar ligt aan.man zelf bij ons...
Laptop mee op vakantie, tijdens een.weekendje wef toch nog deelnemen aan een conference call..
Hoeft allemáál niet van zijn baas maar hij kan het zelf niet loslaten.. helaas..
 
Quote
RE: Man en werk
Pien  schreef op: 03-05-2017 12:37:22
Precies Linda, mijn man kan het ook zelf niet los laten, en dan er maar over mopperen. Ik had het allang uit gezet als het mijn telefoon was. Ik zou me er dood aan ergeren. Maar mijn werk is makkelijker wat dat betreft. Mijn werk blijft op mijn werk. Heb ook geen telefoon ervan of wat dan ook.

Mijn man reageert overigens niet terug hoor op de avond. Als er echt iets spannends is bellen ze inderdaad wel. Mijn man stuurt na het werk (na 18.00) zeg maar zelf ook niet meer. Het zijn andere collega's die de hele avond maar blijven sturen. Die van mij probeert zoveel mogelijk een prive leven te hebben. Inderdaad heeft hij dit ook al regelmatig bij vergaderingen aan gegeven dat hij niet reageert s avonds. Zo niet bijna in de nacht dat sommige nog menen te moeten mailen.


 
Quote
RE: Man en werk
Duifje  schreef op: 03-05-2017 13:37:08
Wij kunnen flexwerken en daardoor gebeurd het regelmatig dat ik ook 's avonds in het weekend aan het werk ben. Dan mail ik ook, maar ik verwacht echt niet meteen antwoord terug. Ik denk dat je moet uitkijken om dat voor een ander in te vullen. En ik heb ook een privéleven, maar juist door flexibel te kunnen werken, kan ik werken en privé beter combineren. 
 
Quote
RE: Man en werk
Mv5  schreef op: 03-05-2017 14:31:18
Ik werk in principe alleen op kantoortijden, heel af en toe 's avonds, maar dat is alleen als ik een deadline niet dreig te halen. Ik maak bijvoorbeeld het rooster voor de ploegendiensten en de schoonmakers. Dat gebeurt per maand en moet een maand voor aanvang klaar zijn. Het rooster voor juni heb ik vorige week dus afgemaakt.
Ik heb geen telefoon van de zaak, kan thuis wel bij de mail van het werk. Maar dat doe ik dus alleen als het echt nodig is. Ik merk dat bij ons vooral de jongere generatie het heel normaal vindt om savonds nog te mailen of te bellen of te appen. Mailen vind ik dan geen probleem, dat lees ik de volgende dag of na het weekend wel. Bellen en appen vind ik wel vervelend. Als het heel dringend is, geen probleem, maar er wordt ook vaker gebeld voor dingen die prima op een ander moment of via de mail kunnen. Vorige week belde er om half twaalf savonds een jongeman op die nog graag een paar dagen vrij aan wilde vragen omdat hij een lang weekend weg ging met vrienden. Helemaal prima joh, maar daar hoef je me niet op dat tijdstip nog voor te bellen. Stuur maar een mail, dan lees ik het wel. Heb ik hem ook gezegd.
 
Quote
RE: Man en werk
Ma Dalton  schreef op: 03-05-2017 15:59:26
Mijn man werkt vrijwel de hele dag door. Bij hem hoort dat wel degelijk bij de zwaarheid van zijn functie en zou hij die ook niet kunnen invullen met het aanhouden van normale werktijden.

ik baal er ook wel eens van.
 
Quote
RE: Man en werk
Nina1  schreef op: 03-05-2017 23:22:38
Wij hebbem een   eigen bedrijf. En ik kdijg dus alle mail wel binnen. Reageer meestal niet metden. Maar ben daar van terjg gekomen. Mensen ginge  dan maar bellen, 10 min later! Waar het antwoord bleef. Zelfs particulieren. Nou ja wij hebbe  ook een vrije avond hoor... blijkbaar is dat voor veelmensen lastig te  begrijpen.
Of zo vam goh, ik heb net een mail gestuurd, kun je ,eteen even kijkem. Nee  nu niet, ik bem aan het produceren en kan  niet de pc aanzettdn of op dde teld kijken. Dus ik hdb ee standaard replay erop gezet.
 
Quote
RE: Man en werk
Dano  schreef op: 04-05-2017 07:40:02
Man heeft eigen bedrijf en wordt op allerlei rare tijdstippen gebeld. Zondagochtend om 08.00 bijvoorbeeld ( help lekkage ofzo)
hij is meestal bereikbaar maar neemt vaak niet meteen op. Hij belt wel vaak terug op een normaler tijdstip.

ach ik ben er aan gewend. Het boeit mij niet zo. 
 
Quote
RE: Man en werk
Minou  schreef op: 04-05-2017 12:38:44
Ik weet ook niet beter, door de week is hij er nooit enn verder ook vaak oefeningen van weken. En genoeg uitzendingen meegemaakt.

helaas wel een schijtsalaris..maar het is zijn ding.


 
Quote
RE: Man en werk
Nellemv2  schreef op: 06-05-2017 11:04:48
Mijn man heeft een eigen zaak en momenteel topdrukte. Hij werkt 6 dagen in de week en 's avonds nog weer achter zijn bureau..
Hij heeft ook heel zwaar werk, hovenier, en is dan die ene vrije dag in de week ook echt aan het bijkomen. 

Ik weet niet beter dan dat ik alles alleen doe in huis en met de kinderen ook het meest. Niet altijd leuk, maar we wisten het voor die tijd.
Heb zelf ook een baan met lange werkdagen en weinig tijd voor mezelf. Maar ach, ook dat wisten we. En als ik een keer alleen ben of even niets te doen heb vind ik er ook nog eens niets aan! 😀
 
Quote
Navigatie


Reageren op Man en werk
Naam
Bericht