Menu
 

Topic:

kids willen niks

Pubermama  schreef op: 16-04-2017 14:24:49
Ik dacht dat het makkelijker zou worden als de kids ouder worden. Nou  mooi niet. Naast de puberbuien veel strijd over huiswerk. Ze willen nergens mee naar toe want afgesproken met vrienden. Ik durf ook niet weg te gaan met man want ik vind ze nog te jong om hele dag alleen te laten (ook al hebben ze een sleutel). Ze zijn 11 en 13.

We hebben ook niet veel te besteden dus dagjes weg die zij leuk vinden zijn veel te duur (efteling, jumpxl). Kortom we zijn erg veel thuis, mijn enige uitstapje deze week is boodschappen doen.

Vroeger ging je naar kinderboerderij, picknicken, stuk fietsen. Maar dat willen ze niet meer. Ik en man vinden het heerlijk om naar het bos of strand te gaan met de hond, maar de kids willen niet meer mee. 

Nu gaat man of ik vaak apart wat doen zodat 1 van ons thuis is voor de kids. 1 van onze kids heeft ASS en kan niet lang zonder toezicht.

Hoe lossen jullie dat op ??
 
Quote
Navigatie
RE: kids willen niks
Jill1234  schreef op: 16-04-2017 14:49:33
Ik zou denken; soms hebben ze niks te willen en gaan ze gewoon mee naar het bos of het strand...
Waarschijnlijk hebben ze het als ze er eenmaal zijn wel naar hun zin. Iets lekkers mee voor onderweg en gezellig picknicken. Zou er niet teveel in mee gaan eerlijk gezegd.
 
Quote
RE: kids willen niks
Dano  schreef op: 16-04-2017 15:09:30
Precies wat jill zegt. Zoon van 13 had ( heeft soms nog) ook z'on periode. Gewoon mee gesleept en daar vondt hij het hardstikke leuk.
 
Quote
RE: kids willen niks
Sammie  schreef op: 16-04-2017 15:17:03
Hier misschien nog een graadje erger. Wij hebben wel wat meer te besteden, maar jongedame heeft gewoon nergens zin in. Ik wil graag met de kerst naar één of ander tropisch eiland, maar zij wil niet. Wil gewoon op de bank hangen bij de open haard. Weekendje Londen? 'Ach misschien wel leuk, maar als je niet gaat mis je ook niks.' Uhhh, je mist niks? Een ander kind springt een gat in de lucht. En huiswerk maken is een drama. Maar ja, zolang ze voldoendes haalt, ga ik de strijd niet meer aan. Pick you battles, toch?
Maar inderdaad verplichten we haar gewoon om mee te gaan. Morgen naar oma, in het verzorgingstehuis. En als ze er eenmaal is, gedraagt ze zich gelukkig ook gewoon.
 
Quote
RE: kids willen niks
Jen9  schreef op: 16-04-2017 15:29:59
Hier dezelfde leeftijd... En vind eigenlijk dat ze prima alleen kunnen zijn..... Ze hoeven van ons niét overal mee naar toe..Ze krijgen hun eigen leven..Dat hoort...Wat wij leuk vinden hoeven zij niet leuk te vinden en uiteraard zijn hun vrienden belangrijker dan die van ons...Maar soms doe je wat voor een ander en moeten ze dus mee...En dat gaat eigenlijk prima

 
Quote
RE: kids willen niks
Spatje  schreef op: 16-04-2017 15:56:34
Heel herkenbaar bij onze 13 jarige en eigenlijk is dat al 2 jaar zo.  Wilt ze ergens niet mee is dat prima.  Maar verjaardagen van oma's en opa's of mijn broer of mijn mans zus is verplicht.  Zo ook de zondag.  De enige dag dat we echt samen zijn.  De rest trekt ze haar plan maar. 
 
Quote
RE: kids willen niks
Pubermama  schreef op: 16-04-2017 16:09:34
Ik snap jullie hoor maar onze zoon met ASS kan echt niet alleen thuis zijn. Hij laat gerust de voordeur open staan als hij besluit weg te gaan 😉. 

Hier werkt meeslepen niet altijd. Zitten we met 2 oorwurmen in de auto die continu vragen hoe laat we thuis zijn zodat ze het vrienden iets leuks kunnen doen. Vorige keer broodjes meegenomen naar het bos, commentaar waarom we niet gewoon op een terras gaan zitten zoals anderen en daar iets eten. Schaam me rot zegt dochter, nu ziet iedeteen dat we weinig geld hebben.

Pubers zijn gewoon gevoelig dat weet ik. Maar ik had me dit toch anders voorgesteld. Ze zitten allebei op een wat sjiekere school waar veel kindeten met rijkere ouders zitten. Vakanties zijn op deze manier niet leuk. Normaal kampeerden we altijd maar dat vinden ze saai worden. Of ze zijn boos dat er geen wifi is of ze hangen de hele dag in een stoel achter tablet of telefoon. Iets bekijken is saai dan willen ze liever gaan zwemmen of met vrienden iets doen. 

Ik word er soms echt verdrietig van.


 
Quote
RE: kids willen niks
Jen9  schreef op: 16-04-2017 16:27:27
Hoe die je dit nu met je zoon eigenlijk? Die ADHD-er van.mij doet ook dat soort dingen...Maar hij wordt volgende maand 14..,en jij zal zich straks toch zelfstandig moeten kunnen redden... , Lastig hè? Hier werkten kleine stapjes goed..Nu kan hij prima een hele dag alleen zijn... 

Om eerlijk te zijn klinkt het verder echt alsof je gezonde pubers hebt die zich aan het losmaken zijn..... Niet dat je dat altijd hoeft te pikken.. Soms moeten ze gewoon iets...Klaar..En ja..Daar komen woorden over..Jammer dan. Maar leuk is t niet altijd..Wel goed en natuurlijk.
 
Quote
RE: kids willen niks
Jen9  schreef op: 16-04-2017 17:14:19
O ja..Nog een tip..Laat je oudste een baan zoeken.. Wellicht alleen voorde zomervakantie..Vaak leren ze dan goed hoe hard je moet werken om iets te kunnen doen of te kopen..En leert hij.omgaan met dingen moeten van iemand anders anders dan zijn ouders...
 
Quote
RE: kids willen niks
Mama Van Drie  schreef op: 16-04-2017 17:28:21
Geen herkenning eigenlijk.
Ze hoeven hier ook niks, wij gaan zelf ook niet veel weg, wandelen doen we wel veel maar dan samen met man en honden.

Mijn jongste is 12, heeft nu sinds een maand een krantenwijk waarbij ik altijd help omdat ze nog wel jong is.

Ik laat ze rustig alleen, het enige waarbij ze nog meegaat is op opa oma bezoek maar die wonen dan ook 200 km verderop, en de andere opa en oma zo'n 250 km verderop.
Ik zou haar dan ook wel bij haar broer van 20 kunnen laten maar ze wil zelf nog wel mee voor opa en oma.

Nu hebben mijn kinderen geen ass of ADHD of iets dergelijks,cdat scheelt wel denk ik met het alleen laten.

Ik denk dat je ook niet moet willen dat ze meegaan om te picknicken in het park of bos, accepteer dat ze hun eigen pad gaan kiezen.
Ik snap ook best dat ze dat niet zo leuk meer vinden.

 
Quote
RE: kids willen niks
Jessiemv3  schreef op: 16-04-2017 19:39:25
Herkenbaar, hier ook twee pubers in huis. Niet altijd leuk maar ik snap het ook wel. Ze hebben best veel 'verplichtingen'  op school en sport, dan willen ze in het weekend graag iets doen wat ze zelf kiezen en leuk vinden. Bos en strand worden altijd als 'saai' bestempeld maar als ze er eenmaal zijn vermaken ze zich prima. Ik laat ze regelmatig alleen thuis en dat vinden ze ook heerlijk. Ze zijn hier 13 en 14 jaar. Ze hebben een zusje van bijna 7 en het kan niet zo zijn dat zij hele weekenden thuis binnen zit omdat haar broers niets willen. 
 
Quote
RE: kids willen niks
Jomi  schreef op: 16-04-2017 21:46:38
Hier een puber van bijna 14 jaar. Hij heeft vaak ook nergens zin in. Ik zeg altijd je mag best thuis blijven of je eigen plan trekken met je vrienden, maar je gaat niet zitten gamen ipv mee gaan.

Ik dwing hem niet mee te gaan met iets wat hij echt niet leuk vindt, maar verder hoort het er gewoon bij om weleens iets te doen waar je geen zin in hebt. Visite, mee winkelen, rondje door het bos, hij zet zich er maar even overheen.

Soms laat ik m oppassen op zn broertje van 8, dat vindt hij wel gewichtig eigelijk






 
Quote
RE: kids willen niks
Annie  schreef op: 17-04-2017 10:04:49
Dat hoort bij pubers...

mijn oudste 10 en al flink aan het puberen moet gewoon mee. Als ik alleen zou doen wat de oudste wil kom ik inderdaad ook nergens dus ze zit als een brok chagerijn in de auto om het vervolgens heel stiekem best leuk te vinden.

Shoppen vind ze ook leuk. Kan ook prima met beperkt budget. Ik geef bv €10,- waarvoor ze zelf iets mag kiezen bij primark of claires ofzo. 

Wat zouden ze zelf willen en hoe kunnen ze helpen om het mogelijk te maken. Efteling heeft jaarlijks alAvro/Tros-ledendag, dan ga je voor €15,- pp naar de Efteling. En lidmaatschap is €7,50 ofzo per jaar. 

Voor kleinere uitstapjes laat ze hun vrienden meenemen. Houden ze bijvoorbeeld van skaten combineer wandelen dan met een leuk skatepark in de buurt.

Laat ze werken voor hun geld. Jumpxl kunnen ze toch zonder begeleiding heen. Zelf betalen van zakgeld/bijverdiensten.

En je zoon trainen om alleen thuis te zijn. Kaartjes maken van de stappen zodat hij weet wat hij moet doen voor hij het huis verlaat. Geef eventueel buren een seintje om oogje in het zeil te houden als hij alleen thuis is.

 
Quote
RE: kids willen niks
Son  schreef op: 17-04-2017 12:55:37
Herkenbaar....en als je er vanuit gaat dat ze toch niet mee wil, dan wordt ze boos dat je het niet gevraagd hebt 

Soms hebben ze gewoon niks te willen en gaan ze gewoon mee omdat t moet...en soms laat ik ze (als de mogelijkheid er is) gewoon thuis.

Mischien kan je afspreken dat als jij weg bent je niet wil dat je jongste weg gaat dat hij dus thuis blijft. Kan hij ook de deur niet vergeten dicht te doen.
Bij mn jongste begint het nu ook al.....hij is 6 
 
Quote
RE: kids willen niks
Pubermama  schreef op: 18-04-2017 17:56:52
dank jullie wel voor de verhelderende verhalen
 
Quote
Navigatie


Reageren op kids willen niks
Naam
Bericht