Menu
 

Topic:

is gekocht woz waarde

Anmv3  schreef op: 30-03-2017 15:10:21
Vorig jaar hebben wij ons eerste huis gekocht.
De woz waarde was toen bepaald op een bepaald bedrag.
Nu krijgen we de woz waarde van 2017 en is dat bedrag met 17.000 gestegen.
Ik heb er niet zoveel verstand van, maar waar kan dat aan liggen ?
We hebben niet verbouwd ofzo..de huizen in de buurt worden al jaren voor hetzelfde bedrag
verkocht als waar wij het voor gekocht hebben. De koopprijs lag wel meer in de richting van
de nieuwe woz waarde trouwens..
 
Quote
Navigatie
RE: is gekocht woz waarde
Spatje  schreef op: 30-03-2017 15:48:34
Vaak is de woz een zuig uit de duim waarde.  Hoe hoger de woz hoe hoger de gemeentebelastingen, dus je gaat meer betalen hierdoor. 
 
Quote
RE: is gekocht woz waarde
Femke  schreef op: 30-03-2017 16:00:15
De woz waarde wordt vaak bepaald aan de hand van verkoop-bedragen, nu de huizenprijzen omhoog gaan gaan de woz waardes ook weer omhoog, vaak zit er wel een jaar vertraging tussen... wij wonen in ons huidige huis 10 jaar, de woz waarde is afgelopen tijd stuk gezakt en gaat nu idd weer omhoog, de huizenprijzen zijn hier nu zo ongeveer weer op de waarde als dat we het 10 jaar geleden kochten. Tussendoor is hij stuk hoger geweest en stuk lager en nu weer gelijk en de woz waarde volgde trouw.
Het betekent dus eigenlijk dat vergelijkbare huizen ( vaak in de wijk/ straat) voor veel hogere prijzen verkocht zijn als het jaar ervoor...en dat is wel de huidige tendens..
 
Quote
RE: is gekocht woz waarde
Anon  schreef op: 30-03-2017 16:12:11
De gemeente moet het onderbouwen met huizen die rond een bepaalde datum zijn verkocht die vergelijkbaar zijn met jouw huis. Ze mogen geen natte vinger werk afleveren want anders worden ze direct afgestraft doordat mensen allerlei procedures gaan starten wat de gemeente weer geld gaat kosten... Ze zullen mogelijk wel op het randje gaan zitten, want hoe hoger je WOZ hoe hoger je belasting...
 
Quote
RE: is gekocht woz waarde
Bettie  schreef op: 30-03-2017 21:57:26
De WOZ waarde wordt bepaald per 01-01 van het jaar ervoor. In dit geval dus 2016. Het kan zijn dat er medio 2015 veel huizen verkocht zijn richting de WOZ-waarde die je nu hebt ontvangen. Met andere woorden...de verkoopprijs van vergelijkbare huizen in jullie omgeving bepalen de WOZ-waarde van alle gelijksoortige huizen.

De WOZ waarde wordt ook gebruikt om te bepalen wat de gemeentelijke belastingen gaan worden.

Hier is onze WOZ-waarde t.o.v. vorig jaar ook gestegen met € 22.000. Maar in tegenstelling tot wat hierboven gezegd wordt gaan wij geen enkele cent meer betalen. A.g.v. de crisis is de WOZ-waarde van ons huis in totaal met € 70.000 gekelderd maar onze gemeentelijke lasten zijn al die tijd nagenoeg hetzelfde gebleven. Er kan eens een euro of wat erbij gekomen zijn maar wij hebben zeker niet minder betaald ondanks de WOZ-waarde daling.
 
Quote
RE: is gekocht woz waarde
Anmv3  schreef op: 31-03-2017 06:25:13
De huizen in de buurt komen qua verkoopprijs inderdaad dicht in de buurt van de nieuwe woz waarde. Dus dan kan het wel kloppen dat het ineens met zoveel gestegen is ?
 
Quote
RE: is gekocht woz waarde
Jill  schreef op: 31-03-2017 11:14:30
Bettie, de gemeentelijke belastingen veranderen niet als gevolg van de WOZ waarde; de WOZ waarde heeft invloed op de inkomenstenbelasting omdat je aftrekpost minder wordt bij hogere WOZ. Aftrekpost is namelijk de hypotheekrente min het eigen woningforfait en dat eigen woningforfait is hoger als de WOZ hoger is.

 
Quote
Navigatie


Reageren op is gekocht woz waarde
Naam
Bericht