Menu
 

Topic:

Liever lui dan moe.. pfff

Ma Dalton  schreef op: 26-03-2017 13:18:05
Hebben jullie dat ook wel eens? Mijn zoons kunnen zooooooo nonchalant zijn. Ik kan daar dan echt niet tegen.

de oudsten zijn 9 en 10 en hebben aangegeven bij hun muziekjuf examen te willen doen. Ze heeft ze gewaarschuwd dat ze dan aan het werk moesten.. ja hoor, doen we juf.

uhuh.die van 10 jaar met hakken over de sloot een voldoende voor de theorie. Die van 9 jaar gezakt! Rest van de kinderen zijn heel mooi geslaagd. Tja niet leren.. Gisteren dan maar een herexamen  gedaan, en dan toch maar een uurtje echt geleerd.  en hup heeft hij een 8.

Ik haal opgelucht adem. Tijd van muziekjuf niet voor niks versleten. Dinsdag hebben ze namelijk het echte examen. blijkt die van 10 nog een stukje in te moeten leveren...  2 pagina's moest het zijn. Knul was volgens hem ruim klaar! Op lettergrootte 24😵Ooit ga ik hierom lachen, maar djeez.. er is ook echt altijd wat!
 
Quote
Navigatie
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Jen9  schreef op: 26-03-2017 13:20:09
vanochtend strijd over het glas wegbrengen... alsof ik m vroeg de Himalaya te verzetten.....
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mie  schreef op: 26-03-2017 14:07:37
Hier is er eentje woest naar boven gestampt omdat ik hem eraan herinnerde dat hij nog even samen met zus de vaatwasser uit moet ruimen en (een deel) van zijn folderwijk lopen.
"Ik kan dat toch niet allemaal tegelijk!!!!".........BAM deur dicht..stampstampstamp...
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Nina1  schreef op: 26-03-2017 14:11:18
 blijkt die van 10 nog een stukje in te moeten leveren...  2 pagina's moest het zijn. Knul was volgens hem ruim klaar! Op lettergrootte 24😵
hahahahaha  sorry maar dit vind ik echt slim! ik kan hier heel hard om lachen! hahaha geweldig!!

soms.. kun je ze wel achter het behang plakken...
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Son  schreef op: 26-03-2017 14:21:24
Mn dochter gooit dr jas tas en schoenen neer....loopt vervolgens richting gang om naar de wc te gaan.
Als ik dan zeg dat ze dr troep gelijk mee moet nemen....... ...........
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Xsara  schreef op: 26-03-2017 14:48:43
haha, die van mij zei van de week dat Hij (10) nu wel eens geld wil verdienen. Met ECHT werk. dus hij vroeg om een krantenwijkje ofzo.. hij krijgt 1,50 zakgeld per week en vindt het te weinig. Dus mijn man zei dat de tegels in de tuin nog aanslagvrij moesten worden gemaakt en als hij wil helpen hij een euro krijgt. (hier is opruimen en tafel afruimen, wasgoed in de was, eigen sporttas vol en leeg maken, kamer opruimen al goed standaard trouwens daar krijgen ze niks voor) maar goed, puntje bij paaltje, hij had geen zin en was eigenlijk ook wel moe dus liet papa het alleen doen! goede werk ethiek! Not dus!! 
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Sammy  schreef op: 26-03-2017 15:31:51
Ik moet ze hier er wekelijks standaard minstends 66x aan helpen herinneren dat ze nog even hun eigen schone gestreken en gevouwen was in de kast moeten leggen... Ze weten dat ik in het weekend was en dat niet op tijd de vuile was in de mand gegooid hebben pech is. De keren dat ik boze gezichten krijg omdat ze weer te laat waren en ze een week later weer aan de beurt zijn... is niet meer op 2 handen te tellen.

Heb ze ook het advies gegeven om later geen inbreker te worden, ze laten teveel sporen achter...
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Chloe  schreef op: 26-03-2017 15:37:29
Herkenbaar, zeker die van twaalf.. Ze breekt ook nog liever haar nek dan dat ze spullen mee naar boven ligt die klaarliggen op de trap. Overal sporen van vuile kleding als ze gedoucht heeft.. maar qua huiswerk is ze weer wel super ijverig. En diep van binnen vind ik dat het belangrijkst, ook al erger ik me kapot aan de troep die ze laat slingeren.
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Dano  schreef op: 26-03-2017 15:56:48
Heeeeeeel herkenbaar . En aangezien ze hier in huis allebei helemaal NIKS in huis hoeven te doen klagen ze om van alles.

Die ene keer dat wij een vragen of ze ajb even de troep van de tafel kunnen halen omdat wij gaan eten...... Die koppen 😡 Zo ongeveer. Ze zijn zo zielig.
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mv5  schreef op: 26-03-2017 16:07:30
Bijna alle kinderen hebben ooit zo'n fase. Hier vanochtend nog een dochter die zwaar geïrriteerd was dat een bepaald shirtje niet gewassen was. Lag het dan in de wasmand? Uh nee dat niet maar blijkbaar moet ik dat zo ook weten dat het gewassen moet worden. Yeah right.
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Jen9  schreef op: 26-03-2017 17:43:54
Die fase duurt hier al 10 jaar geloof ik
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Jo  schreef op: 26-03-2017 18:07:10
Op dit moment een boze dochter van 11 die NOOIT iets achter haar kont opruimt.
Kom ik net beneden met een volle wasmand, lager er weer schoenen midden op de trap!
Was zo boos dat ze traf heeft gekregen, ben niet voor straf maar was het spuugzat, mag vandaag niet meer buiten spelen.

Heb het er uit boosheid uitgegooit en vind dat als je zegt dat ze straf hebben dit ook moet nakomen.
Vind het wel sneu maar ga een keer volhouden want ze leert het nooit.
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Toedeledoki  schreef op: 26-03-2017 18:24:01
Oh hou op.... zoon moet voor morgen zijn portret voor tekenen afhebben..... en nu net om 10 voor half 6, als NET de winkels dicht zijn blijkt..... hij heeft verf nodig en niet mee.... *zucht*

En hij moet ook een verslag van een film schrijven die ze van de week bij Engels gezien hebben... en wanneer moet dat af dan ? Moet dat nog aan bepaalde voorwaarden voldoen ? *weetikveel* 

Woensdag een boekverslag voor Nederlands inleveren.... hij heeft het boek nog niet eens uit.... als ik zeg 'ga lezen' dan leest ie misschien 10 blz en dan is ie er alweer klaar mee....

Need I go on ?? 


 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Toedeledoki  schreef op: 26-03-2017 18:29:08
Heb nu via vriendje van jongste plakkaatverf kunnen regelen, maar dan is het weer zucht steun kreun dat ie aan de slag moet. Nou ZOEK HET MAAR UIT. Ik heb genoeg gedaan

Heb jongste er bij gezet met een papier voor dr neus, ga maar samen verven

Geloof dat ie nu wel bezig is...
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mama Van Drie  schreef op: 26-03-2017 19:37:04
Herkenbaar,cgaat pas over als ze de deur uit zijn en echt op eigen benen gaan staan.

Mijn jongste trekt haar kleding altijd binnenstebuiten uit en flikkert het ook zo de was in, zelfs sokken....Hoe vaak ik al niet gezegd heb dat ik dat niet fijn vind.....Ze leert het nooit...Ja één dag ofzo dat het goed gaat.

Mijn kinderen hebben allemaal een eigen wasmand op hun kamer staan en dat werkt prima. Ook op de overloop staat een gemeenschappelijke wasmand.
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Toedeledoki  schreef op: 26-03-2017 20:12:12
Oh dat was hier ook met sokken.... ook de man.... nou ik vouw ze binnenste buiten op en ze doen ze zelf maar goed als ze ze aantrekken
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mie  schreef op: 26-03-2017 20:16:09
Ja, hier doet zoon de sokken ook binnenstebuiten....ik heb gezegd deze niet meer terug te keren en ze na het wassen aan elkaar te doen en dan doet hij het zelf maar.
De rest van de kleding moet juist binnenstebuiten van mij( behalve als er dikke vlekken op zitten) en die gooit hij juist "gewoon" in de was en maakt knopen en ritsen niet dicht...grrrrrrr ( dochter ook vaak niet, maar die doet haar sokken tenminste wel normaal.
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Toedeledoki  schreef op: 26-03-2017 20:35:50
De puber moet lezen van mij..... ik kom boven... hij zit muziek te maken op de computer.... uuuh wat is dit ?? Jaja even pauze.... ik kijk waar hij is.... hmm da's nog dezelfde bladzijde als waar het boek gister op open lag..... 
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Sammy  schreef op: 26-03-2017 20:47:42

Quote toedeledoki:
Oh dat was hier ook met sokken.... ook de man.... nou ik vouw ze binnenste buiten op en ze doen ze zelf maar goed als ze ze aantrekken



dat doe ik hier dus ook....
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mama Van Drie  schreef op: 26-03-2017 21:57:00
Sokken draai ik niet terug nee, de rest wel....Ik heb twee jongens en 1 meisje en juist zij doet het.....Andere hebben dit nooit gedaan.....

 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Bettie  schreef op: 26-03-2017 22:04:37
Sokken doe ik ook niet meer goed. En sinds deze week was ik ook de kleding niet meer die half binnenstebuiten worden uitgetrokken. Kleine moeite om beide mouwen/broekspijpen óf aan de goede óf aan de verkeerde kant in de wasmand te stoppen.

En überhaupt schijnt het ontzettend moeilijk te zijn om je was IN de wasmand te stoppen. Ik ben al blij als het in de badkamer ligt. 

Al het speelgoed dat ik 's avonds na de koffie nog op de vloer vind (met uitzondering van dat wat ze gevraagd hebben of het mocht blijven staan) gaat in een vuilniszak. Zak staat in de kast en 1x per maand (of eerder omdat hij vol zit) mogen ze alles netjes gaan sorteren op de juiste plek.

En dat verhipte huiswerk. Oudste zit in groep 5 maar ik word er nu al gek van. Heb 'm vorige week op z'n giegel laten gaan. Elke dag aangegeven dat hij zijn toets moest leren. Geen zin, je moet mij helpen etc etc etc. (helpen met overhoren, woordjes schrijven e.d. is prima maar leren moet je toch echt zelf doen). Dus heeft vrijdag mooi een keer een 3 gehaald. Hoop dat het deze week minder strijd oplevert.

Hier hoeven ze niet heel veel in het huishouden te doen. Maar hun bord en beker naar de keuken brengen, is soms ook al teveel gevraagd. Offe...de bekers en trommels die naar school meegaan uit je tas halen? Waarom zou je dat doen?

Aan de andere kant...zijn ze ook weer superlief en behulpzaam als het echt nodig is. En dat proberen we dan maar niet te vergeten als ik die waslijst hierboven zie
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Kate  schreef op: 26-03-2017 22:26:28
oooh, wat een feest der herkenning! Vieze kleren laat je liggen waar je ze uittrekt. Banaan niet opgegeten in de rust? Die blijft lekker tot volgende week pletten/rotten in de sporttas. Nieuwsbegrip uit jezelf op tijd maken? Waarom zou je. eigen bord naar de keuken brengen? Wat een onzin, mama doet toch de afwas. De ontbijttafel dekken? Waar is dat voor nodig dan. Grrrrrr..
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mv5  schreef op: 27-03-2017 09:44:35
Ik was dus principieel niks wat niet in de wasmand ligt. Dat weten ze en meestal gaat het goed, maar soms ook niet en natuurlijk ben ik dan de gebeten hond, want pubers hebben allemaal een heel zwaar leven en een rotmoeder en mogen niks etc.
Huiswerk ga ik dus echt niet allemaal controleren en achteraan zitten. Ze weten dat het moet gebeuren, helpen met een planning maken wil ik ook doen, ook eventueel helpen als je iets niet snapt, maar het uitvoeren doe je echt zelf. Inmiddels gaat het hier redelijk goed.
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Myself  schreef op: 27-03-2017 09:53:10
Hier hebben we er ook zo'n weekend opzitten, daarbij zelf nog ziek dus wat genoten we weer van ons vrije weekend.

Zoon loopt met een houding rond of hij de Koning is hier in huis, stelt zijn vraag en bevalt het antwoord hem niet, dan sluit hij de deur al voordat je uitgepraat bent.
Daar werden man en ik allebei heeeeel erg vrolijk van

Dochter hebben we heel de tijd aan alles moeten herinneren, op afspraken moeten wijzen en wanneer ze dat niet deed standjes gegeven.

Sfeer was super, gelukkig moet ik volgend weekend werken .
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Sammy  schreef op: 27-03-2017 11:15:41
Op maandag vouw en strijk ik de was die in het weekend gewassen is. Zal me benieuwen hoe vaak ik ze er vandaag aan moet herinneren dat ze de was nog even op moeten ruimen...

Mijn heeft er dan nog een handje van om de schone was dan nog minimaal een halve week op haar bureau te laten liggen, of op de grond. Heb haar beloofd dat als ik dat nog 1x zie ik voortaan voor haar niet meer vouw en strijk en de schone was rechtstreeks haar kamer in gooi... Ik geloof dat het indruk heeft gemaakt want tot nu toe ruimt ze het gewoon gelijk op (oké na minimaal 6x vragen... dat dan weer wel).
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Radijsje  schreef op: 27-03-2017 17:17:21
Alleen maar herkenning lees ik hier...................................pfff en ik ben z'n gekke moeder die vroeger heeeel veel achter hun kont opruimde. Voordat ik na het werk ging maakte ik nog effe een rondje door hethuis, zoals slaapkamer lampen nog aan, gordijnen niet openen, kleding op de grond, wc lamp nog aan. Ben nu zo ver dat ik alleen de lampen nog maar uit doe en de rest vissen ze maar ergens van de grond. Alles wat niet in de wasmand ligt wordt niet niet meer gewassen   huiswerk niet af eigen schuld dikke bult. De wc rol vernieuwen was ook z'n ding deden ze ook niet (zelf manlief niet) en toen zat manlief zonder papier Ik was er klaar mee om als sloof behandeld te worden en ruim hun troep dus niet meer op voor de visite jammer dan kijk er maar langs heen!!!


 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Tessa_mv2  schreef op: 27-03-2017 18:48:22
Mijn dochter, 14, doet in zelden wat in de was. Zo te lezen vrij normaal gedrag. Maar mijn zoon, bijna 12, teveel. Halve dag aan...  het ruikt nog naar wasmiddel en moet toch gewassen... echt niet. 
Dat gaat zo op de stapel gewassen kleding. 

En helpen uit jezelf is idioot. Dat doet niemand. Helpen nadat het gevraagd is echt niet gelijk. Uiteindelijk gebeurd het wel.  Maar pas als zij er aan toe zijn.  Ik vraag nu al ver voordat ik ga koken of ze de tafel willen dekken. 
Dat gaat nog vaak op het laatste moment maar het gaat beter. 

Zonet vroeg ik mijn dochter of ze de container wilde ophalen. 
Antwoord kwam gelijk: ok
En ze stond binnen een minuut buiten. Wow 

Mijn man wilde vragen of ze ziek was. Heb ik afgeraden. Dan doet ze nooit weer wat. 
Toen ze weer binnen kwam riep ik alleen maar Ah Top! Teveel positieve aandacht werkt ook niet meer. Haha

Per fase bekijken hoe we het beste kunnen reageren. 

Ondanks dat mijn dochter en ik op het moment best wel botsen  (we lijken teveel op elkaar) vind ik de puberteit toch ook best leuk!




 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Kate  schreef op: 27-03-2017 21:39:43
Oh ja, voor ieder wissewasje trekken ze hier ook weer een schone handdoek uit de kast. Skelter of voetbal nat? Hupsakee, schone handdoek. Iets geknoeid? Weer schone handdoek. In bad geweest? Dan wordt de vloer gedweild met een schone handdoek. Nat haar? Om de paar minuten een nieuwe handdoek over het haar/schouders want die andere is nat. En niet dat ze ze weer netjes te drogen hangen ofzo,nee gewoon op de grond . Er komt al geen einde aan die ellenlange stroom wasgoed maar op deze manier is er helemaal niet tegenop te wassen.

Tassen ruimen ze ook niet uit als we thuiskomen. Dat doen ze misschien de volgende ochtend afvraag waar al die broodtrommels en waterflessen zijn. Dan kan ik dus eerst weer afwassen. En spullen op de trap? Ze presteren het hier zelfs om te roepen dat het best onhandig is, al die zooi op de trap . En het is verdorie echt niet mijn troep. Boeken, tekeningen, armbandjes, nerfpijltjes, tijdschriften, sokken. Niks van mij bij.

En inderdaad, lichten uit,gordijnen open, kastdeuren dicht, bed fatsoenlijk opgemaakt. Dat is ook echt geen moeite maar toch ze doen het nooit. Het is dat ik zo veel van ze houd . .
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Toedeledoki  schreef op: 27-03-2017 21:42:47
Hahaha nou vandaag was ie als was in mn handen na mijn tirade van gister

Ik heb er maar even ven genoten.... morgen kan alles weer anders zijn hahaha.
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Kees  schreef op: 27-03-2017 21:48:51
ik lig helemaal in een deuk om jullie! wat grappig om te lezen..

geen herkenning. er zijn vaste taken (tassen leeg..bed opmaken..) en de rest doe ik. hoef ik me ook niet te storen hahaha!

kleding binnenstebuiten doe ik zelf ook trouwens...zo hang ik het ook te drogen en als we het aanmoeten keer ik het om hihi
 
Quote
RE: Liever lui dan moe.. pfff
Mie  schreef op: 27-03-2017 21:49:53
Drinkflessen van school was IK af als ze ze aan mij geven.
Dus na 2 weken toch maar eens verteld dat ze best wel ziek kunnen worden als die dingen gaan schimmelen.
Toen wisten ze 'm beide zo te pakken haha ( was niks mee aan de hand overigens, scheelt dat ze alleen flink verdunde limosiroop drinken uit die dingen).

Na het douchen vind ik handdoeken door de hele bovenverdieping en het liefst over kleding op de badrand gegooid.....die dan dus vochtig is.

Gordijnen open en/of bed opengeslagen...totaal niet nodig vind zij...

Als ze vakantie hebben of weekend en ik zeg er niets van dan liggen de nog gevulde schooltassen her en der in de weg.

Zal ik nog ff doorgaan?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Liever lui dan moe.. pfff
Naam
Bericht