Menu
 

Topic:

Is het raar dat ik dit vraag?

Nellemv2  schreef op: 18-03-2017 21:09:09
Op de school van onze kinderen zijn de kinderen in groep 1 op vrijdag altijd vrij.

Nu is mijn dochter in december 5 geworden en zit dus al meer dan een jaar in groep 1.
Ik merk dat ze zich op vrijdag enorm verveelt en ze brengt veel tijd door voor tv of ipad. Ik wil dat liever niet natuurlijk; maar in huis moet ook op vrijdag het nodige even gebeuren. 

Ik ben ook al heel lang niet flexibel meer op mijn werk omdat ik op vrijdagochtend geen opvang heb voor haar.


En ik voel me ook wel schuldig dat ik zo denk, maar ik wil ook graag weer wat meer tijd voor mezelf. 
Na de zomervakantie gaat ze  pas op vrijdag naar school, dat duurt dus nog een halfjaar! 
Ik ben nooit een moeder geweest die uren gaat zitten kleien en kleuren met de kinderen, even wel hoor, maar ik wil ook wel eens een boekje lezen of moet strijken.

Nou heb ik naar school gemaild met de vraag of ze op vrijdag niet met groep 2 mag meedraaien. Ik denk dat ze dat geweldig zal vinden, want ze is een slimme meid en wat uitdaging kan ze wel gebruiken als een van de oudste groep 1'er.

Ben benieuwd wat jullie hier van vinden! En ook wat school vindt natuurlijk  
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Nellemv2  schreef op: 19-03-2017 14:19:53
Dat is ook zo xsara, mijn zoon was nog lang geen 2 toen zij kwam , dus zij was al gauw overal bij. Maar goed, dat zal ook vast eens omgekeerd zo kunnen lopen in een bepaalde periode misschien 
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Proest  schreef op: 19-03-2017 15:34:30
Ga lekker samen boodschappen doen als je de oudste af hebt gezet. Laat je dochter dan helpen: pak jij 5 bananen? We hebben 4 pakken melk nodig enz.. Geef haar daar maar verantwoordelijkheid in. Plan het zo dat je de klusjes in huis die je echt alleen wilt doen op woensdag kunt doen en kijk naar de dingen die je samen met haar kunt doen en plan dat op vrijdag. Nog maar een half jaar en ze gaat vrijdag ook naar school. Geniet er alsjeblieft van. 
Wat betreft het vervelen; maak een dagstructuur voor de vrijdag. Daarin ga je bijv boodschappen doen, heeft ze tablet tijd, mama-tijd en tijd die ze zelf in mag/moet vullen. Als je echt denkt dat ze qua leren meer uitdaging nodig heeft kun je mini-loco met haar doen, maar op internet staan ook 1001 werkbladen. 
Ik denk ook niet dat je zoon lijdt onder het feit dat jullie samen wat gaat doen. Je dochter is gewoon vrij. Als je denkt dat hij zich te kort geschoten voelt, kun je ook een keer in het weekend 1 op 1 wat met hem doen. Maar ik heb mijn kinderen daar nooit over gehoord. Hier in het dorp zijn groep 1 en 2 eens in de maand op vrijdag vrij, een dorp verderop elke vrijdag. Op de school waar mijn kinderen op zitten was het eerst zo dat ze op maandagmiddag vrij waren. Toen mijn jongste kleuter was is dat gewijzigd naar wel op maandagmiddag naar school en eens in de maand op vrijdag vrij. Ik vond het heerlijk. 
Ik denk dat school, los van het wel/niet doubleren verhaal, 'nee' zegt. Dan wil iedereen straks zijn of haar kind op vrijdag naar school. Die dag is nu voor groep 2, daar zitten vast ook kinderen in die die aandacht heel hard nodig hebben. 
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Ils33  schreef op: 19-03-2017 17:45:47
Hier is zoon van november en hielden ze ook echt oktober als grens aan. Gevolg was dat zoonlief heel goed mee kon komen en zich is gaan vervelen. Hij was zijn motivatie kwijt en vond niks meer leuk en had nergens geen zin in. Al zijn vriendjes waren wel door. Nu in gr 3 heeft ie gelukkig zijn drive weer terug maar vind geen aansluiting bij deze kindjes. Dus als jou kind de uitdaging nodig heeft zou ik er gewoon voor gaan.
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Cindymvdewielindanae  schreef op: 19-03-2017 18:12:59
Mijn kinderen zitten op de Sterrenschool en wij mogen dus onze eigen invulling geven aan de schooltijden,

Mijn 2 jongste van 10 en 5
Oudste is 15 dus niet van toepassing.

mijn 5 jarige zit in gr 2 overigens gaan ma-di-do en vr van 9:00-14:30
en op woe van 8:30-14:00 vanaf gr 1
maar ik kan ook kiezen om ze vanaf 8:00,8:30 of9:00 tot 14:00,14:30 of zelfs 15:00 te laten gaan.
De extra uren die we dan maken nemen we op als extra vakantie.

Misschien is het een idee om tot aan gr 2 zelf wat extra uitdaging aan te bieden aan je dochter mbt lezen en schrijven aan de hand van spelletjes bijv.
Ik vond het heerlijk toen ik nog een kleintje om me heen had,ik mis dat zucht.
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Jessiemv3  schreef op: 19-03-2017 22:00:14

Quote son:
Ik vind wel dat je steeds een andere rede hebt..je zet mij steeds op het verkeerde been... Eerst las ik echt dat je er gewoon geen zin in had, toen was t beter voor haar ontwikkeling en nu is t weer sneu voor broer... Dus ja...mar goed, ik begrijp dat het met je beste intenties is. Dan nog zou ik er niet om vragen. Maar ik denk dat je wel even met school moet praten hoe dat zit met dat gr 1/2 want ze hadden jou voor de zomervakantie moeten inlichten dat ze niet naar groep 2 zou gaan.... dat is vreemd. En als ze idd uitdaging nodig heeft zou ik dat ook zeker melden op school.




Ben het eerlijk gezegd met Son eens..in je eerste stukje heb je het vrijwel alleen over hoe lastig het voor jou is en daarna probeer je dat toch een beetje goed te praten door andere redenen erbij te halen.
Voor je zoon is het echt niet sneu en waarschijnlijk heeft hij het niet eens door, hij zal vast ook zijn 1 op 1 aandacht krijgen.
Verder geef je aan dat je dochter zelf zegt dat ze het wel prima vindt zo, laat haar dan. Blijkbaar is ze toch iets minder toe aan meer uitdaging dan jij denkt. Ze moeten in de toekomst nog genoeg, hoe fijn is het dan om een paar uurtjes op de bank te hangen. 
En als extra kun je zelf ook initiatief nemen, ga naar de bibliotheek en haal wat boekjes, neem alvast de letters met haar door. Dat hoeft echt niet uren te duren. 
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Inky69  schreef op: 19-03-2017 22:22:04
Bij mijn kinderen op school hebben ze eerst een soort 0 groep, daarna gaan ze naar groep 1. Mijn dochter is ook 5 en zit in groep 1. Het is dus echt niet zo dat iedere 5 jarige in groep 2 hoort te zitten. Dat is per school verschillend.
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Nellemv2  schreef op: 19-03-2017 23:19:25
Inky69 ik weet het ook niet precies; ligt er blijkbaar aan wanneer ze jarig zijn en wat de school aanhoudt qua richtlijn. Schijnt ook per school te verschillen. 


Tja,het ligt er ook aan hoe het gelezen wordt hé sommigen lezen alleen wat ze willen lezen. Dat het voor mij alleen maar lastig is bv. Ik kan mezelf  hier over blijven verdedigen maar dat heeft niet veel nut want het oordeel is dan al geveld. Toe maar.. 


Ik wacht even af wat de school me hier over kan vertellen. Maar het feit dat dochter het zelf eigenlijk niet eens wil maakt me aan het twijfelen. Maar goed,  wat sis ook al zei ; als je lekker thuis kan rondhangen en het leuk hebt met mams zou ik ook niet naar school willen!
Want ja, we doen ook gewoon leuke dingen samen hoor op deze vrijdagen, maar ik MERK dat ze zich toch snel verveelt. En idd ik ben haar moeder en geen animatie team en probeer dus ook te kijken of er een oplossing voor haar is. En moeders hoeft niet altijd zelf de oplossing te zijn! 
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 20-03-2017 04:26:31
Vrijdags geen contact op school om af te spreken..... dan doe je dat woensdag of donderdag toch alvast? 
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Duifje  schreef op: 20-03-2017 08:10:16

Quote Nellemv2:

 idd ik ben haar moeder en geen animatie team en probeer dus ook te kijken of er een oplossing voor haar is. En moeders hoeft niet altijd zelf de oplossing te zijn! 


Sorry, maar ik word hier echt een beetje boos om. Je bent geen animatieteam, dus "moet" ze maar extra naar school?
Ik twijfel echt aan je beweegredenen en daar zullen mensen misschien boos om worden, maar ik ik kan er niet over uit. Wat als ze schoolvakantie heeft? Dan verveeld ze zich misschien ook wel en dan kun je haar toch ook niet naar school brengen? Ik denk dat je haar beter kunt leren hoe ze zich moet vermaken en extra uitdaging geven, dan haar dumpen op school omdat je geen animataieteam bent.
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Emilie  schreef op: 20-03-2017 08:45:19
Nelle,
Jammer dat je je zo moet verdedigen. Nee, ik zou het ook niet gevraagd hebben, maar kijk niet erg, zo ben ik en zo ben jij. Ik denk dat dat extra half jaar zo voorbij is.
Ik snap je wel als je zegt dat je geen animatieteam bent. Maar dat hoef je als mama ook niet steeds te zijn hoor. Kinderen mogen zich echt wel eens een halve dag vervelen. En dat ze dan op de tablet  spelen en in de zetel hangen, daar worden ze echt niet slechter van. Laat ze maar eens doen. Als ik als kind een vrije dag had, zat ik altijd strips te lezen. Mijn moeder werd er helemaal dol van. Steeds riep ze: "lees eens een echt boek!" En toch heb ik ontzettend veel geleerd van alle suskes en wiskes die ik heb gelezen. Tablets zijn de strips van vroeger. Wees er maar zeker van dat ze aan het lezen zijn, engels leren, problemen leren oplossen enz.... En voor de rest, van vervelen worden ze creatief.
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Narim  schreef op: 20-03-2017 09:03:52
Hai Nelle,

Mijn oudste is ook een kind dat zich snel verveelt en om mij heen gaat hangen als hij zich verveelt. Ik word er soms ook gek van. Mijn oplossing is dat ik iets actiefs met hem (buiten) ga doen, bv lopend naar de supermarkt of fietsend naar de bibliotheek. Dan gaat het de rest van de middag beter thuis. En misschien zijn luisterboeken iets voor haar? Ook als afwisseling op de tablet en tv. Succes!
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Jolanda1974  schreef op: 20-03-2017 09:08:03
Als zij meer uitdaging nodig heeft zal school dat toch op de andere dagen moeten aanbieden. Hun beleid is nu eenmaal dat groep 1 op vrijdag vrij is. En je klaagt nu wel dat mensen niet goed lezen maar in je OP zeg je dit toch echt zelf. 

Ik ben ook al heel lang niet flexibel meer op mijn werk omdat ik op vrijdagochtend geen opvang heb voor haar.


En ik voel me ook wel schuldig dat ik zo denk, maar ik wil ook graag weer wat meer tijd voor mezelf. 
Na de zomervakantie gaat ze  pas op vrijdag naar school, dat duurt dus nog een halfjaar!  "

Als je daar reactie op krijgt ga je jezelf in allerlei bochten wringen en andere dingen aanhalen.
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Ma Dalton  schreef op: 20-03-2017 09:30:11
Nelle, ik denk dat je gewoon met de juf moet gaan zitten en moet vragen waarom ze in groep 1 zit en niet in 2.
Als je kind zich verveelt en het is eigenlijk gewoon toe aan meer school, dan kun je thuis wel "mini"school uithangen met werkbladen en al dat soort meer, maar misschien is het dan voor de hand liggender om haar mee te laten draaien met de groep waar ze kwa leeftijd in thuis hoort.

En sorry ik weet niet wat die van jullie in groep 1 en 2 uitspoken, maar die van mij, in een dubbelklas van 1 en 2. ongeveer hetzelfde in beide klassen. Dus dat ze dan niet genoeg tijd zou hebben om zich dingen eigen te maken, dat kan.. maar als ze er klaar voor is.. dan is ze dat.
als het mijn kind was, zou ik vragen of ze in groep 2, ( waar ze eigenlijk ook zou kunnen meedraaien) mee mocht doen.. en dat als het oordeel dan is dat ze toch niet rijp is voor 3, dat ze nog eens 2 doet, ipv dat ze nu is blijven hangen in groep 1 zonder uitgesproken reden...


 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Jessiemv3  schreef op: 20-03-2017 10:16:29
Ik vind ook dat school inderdaad beter had moeten communiceren over de langere tijd in groep 1 maar zo gek is dat helemaal niet. Bij ons op school zijn er ook 0-groepen en daarna stroom je door naar groep 1 met ingang van het nieuwe schooljaar. Hierdoor kleuteren deze kinderen dus langer.

Daarnaast is het volgens mij in dit geval zo dat moeder vindt dat haar dochter meer uitdaging nodig heeft, niet school. Dan had ik eerst met school om tafel gegaan of zij dat ook zo ervaren. Daarna kan je nog de keuze maken of ze mee gaat draaien in groep 2. 
Ik denk dat als school opmerkt dat het meisje meer uitdaging nodig heeft, ze haar dat ook bieden. Daarnaast moet het naar voren komen in scores etc. Aangezien ik TO daar niet over hoor, leid ik daaruit af dat zij zelf constateert dat dochter meer uitdaging nodig heeft (alhoewel ik twijfel of het echt daarom gaat of andere redenen heeft gezien de openingspost).


Persoonlijk genoot ik juist van die tijd die je extra hebt met je kind, ze worden zo snel groot...

 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Chloe  schreef op: 20-03-2017 14:13:42
Ik ben het uit ervaring echt niet eens met het standpunt dat school zelf wel ziet dat een kind meer uitdaging nodig heeft en dat dan ook geeft. Hier zijn bij 2 kinderen de signalen van hoogbegaafdheid in combi met een rekenprobleem gemist door school. Pas nu na aandringen en iq test en hulp van buitenaf is er extra uitdaging. Ik denk dat het dus heel goed is om dat zelf aan te geven. Verder denk ik dat het verstandig is om het gesprek aan te gaan of ze sowieso niet volledig in groep 2 moet meedraaien. Het gaat niet alleen om die vrijdag.
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Nellemv2  schreef op: 20-03-2017 14:34:54
Wat een reacties weer

Inmiddels heb ik al besloten dat ik haar lekker nog een halfjaar bij me houd op vrijdag en dat we daar samen gewoon van genieten. 

Waarom ik dit besloten heb is vooral omdat zij het echt niet wil. En het hoeft ook niet, ze zit blijkbaar gewoon in groep 1 en dat betekent dat ze op vrijdag vrij is. 


De juf gaathet nog met me oppakken begreep ik van school (via mail) maar ik heb teruggereageerd dat ik vooral benieuwd ben of hier meer ouders tegenaan lopen ( van de oudste kleuters dus) en of ze vanuit school nog bepaalde tips hebben qua werkbladen of een programma ' the oid...

Jullie reacties hebben veel met me gedaan en ik heb mezelf echt af en toe ontaard gevoeld bij wat ik voor reacties las..
Maar het heeft me ook aan het denken gezet om gewoon ook echt te genieten, nu! En het idee van toch ook een beetje structuur op zo'n vrijdagochtend vond ik wel heel goed en dat ga ik ook proberen. 

Vanmorgen vroeg vertelde ik haar al dat ze voorlopig echt niet naar school hoeft op vrijdag, pas als ze in groep 2 zat en het maakte haar echt blij! Dat vond ik zo fijn... want ik had echt verwacht dat ze het anders leuk had gevonden.. 


Bedankt!
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Duifje  schreef op: 20-03-2017 14:41:30
Ik weet niet welke reacties je hebben aangegrepen, maar als dat mede er een van mij is dan wil je daardoor mijn excuses aanbieden. Mijn bedoeling was niet om je aan te vallen, maar ik ben wel van mening dat je de oorzaak moet aanpakken en niet het gevolg. Misschien heb ik mij daarin te hard geformuleerd. Dus als je meisje te weinig uitdaging in school vindt dan los je dat m.i. niet op met een extra dag school, maar wel met meer uitdagende taken. Maar je hebt ondertussen een keuze gemaakt, ik hoop dat je m.b.t. extra uitdaging nog wel met school in gesprek gaat.
Succes.
 
Quote
RE: Is het raar dat ik dit vraag?
Nellemv2  schreef op: 20-03-2017 14:45:05
Ik heb sowieso nog contact met juf, maar dat zal pas woensdag zijn ivm werk..helaas 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Is het raar dat ik dit vraag?
Naam
Bericht