Menu
 

Topic:

cito

Even Anoniem  schreef op: 07-02-2017 17:44:05
Even anoniem: zoon zit in groep 6 en heeft pas de M6 cito's gemaakt. Nu scoort hij overal I of I+ (A of A+ volgens oude termen) en ik vraag me af of wij of school hier iets mee moeten. Ik weet dat hij het heel goed doet maar wat betekent het concreet? Heeft hij heen extra uitdaging nodig? Heb de indruk dat er weinig tot geen aandacht is voor hem; hij doet het goed, veroorzaakt geen overlast in de klas,dus de aandacht van juf gaat al snel uit naar de lastpakken en de kinderen met een zorgvraag.
Iemand een idee? / ervaring?
 
Quote
Navigatie
RE: cito
Toedeledoki  schreef op: 07-02-2017 18:03:07
Hier zelfde scores. School doet er wel wat mee. Eindelijk dit jaar.  Ze heeft levelwerk gekregen en mag sinds na de kerstvakantie  ook 1x per week naar level studio. Nog weer een stapje verder. Ze ontwerpen en het vraagt een andere manier van denken. Ze vindt het geweldig. 
Ze zat ook niet lekker in haar vel en dat gaat nu een heel stuk beter. 
 
Quote
RE: cito
Spatje  schreef op: 07-02-2017 18:16:18
Mijn dochter kreeg met deze scores plus werk.  Doet nu havo/vwo combi . Op het eind van het jaar kunnen ze kiezen en haar mentor heeft nu al als advies vwo gegeven.  Ze kan hoger, maar wij vinden het prima.  
 
Quote
RE: cito
Myself  schreef op: 07-02-2017 18:20:38
Mijn kinderen kregen ook pluswerk met deze scores, jongste is opdenduur een klas doorgeschoven omdat ze daar veel beter bij aansloot.
 
Quote
RE: cito
Caithy  schreef op: 07-02-2017 18:35:07
Hier ook pluswerk.
 
Quote
RE: cito
Duifje  schreef op: 07-02-2017 19:34:01
Mijn kinderen kregen een extra takenboek voor als hij klaar was met het reguliere werk. 
 
Quote
RE: cito
Chloe  schreef op: 07-02-2017 20:28:13
Als ze verder goed in hun vel zitten hoeft school er in principe niets mee te doen. Als ze zich gaan vervelen is het een ander verhaal.
 
Quote
RE: cito
K  schreef op: 07-02-2017 20:29:33
Hier ook pluswerk bij mijn zoons, maar ook omdat zij snel klaar waren met taken. Bij mijn oudste (nu in de eerste klas) bleken een aantal kinderen naar het vwo te gaan die nooit in plusgroepjes hebben gezeten, nooit uitgenodigd waren voor kangaroewedstrijden etc. Er wordt dus gekeken naar wat bij het kind past. 
En als je kind zich verveelt, niet lekker in zijn vel zit of iets in die trant, dan zou ik om pluswerk of extra uitdaging vragen. Gaat het goed vraag dan in gesprek met de docent hoe zij de ontwikkeling zien en of er meer nodig is of niet. 
 
Quote
RE: cito
K  schreef op: 07-02-2017 20:30:12
Huh...??? Die smiley hoort zeker niet!!!

 
Quote
RE: cito
Toedeledoki  schreef op: 07-02-2017 20:35:46
Hier was het in groep 4 al dat ze zich verveelde, maar dat kwam er vooral thuis uit die frustratie.

Op school waren ze verbaasd (geloofde het niet).

In groep 5 zelfde verhaal.... pas eind groep 5 gingen ze haar eens doortesten met rekenen toen ik voor de zoveelste keer aangaf dat ze niet lekker in haar vel zat. 

Ze maakte de rekentoets van de stof die ze nog niet gehad hadden foutloos.... toen ging het balletje eindelijk rollen.

En dit jaar heeft ze gewoon superjuffen. Eentje die haar helemaal door heeft (op het gebied van haar gevoeligheid ook) en doorpakt, haar ook mindfullness oefeningen leert (en soms gewoon met de hele klas). En de andere juf die heeft oudste (ook levelwerker) ook gehad dus die weet ook wel een beetje hoe ze in elkaar steekt


 
Quote
RE: cito
Even Anoniem  schreef op: 07-02-2017 21:06:24
Dank voor de reacties.
Onze zoon zit niet zo lekker in zijn vel; heeft geen aansluiting in de klas, totaal andere interesses (kijkt graag discovery, national geographic, Z-doc, leest  veel informatieboeken/encyclopedieën) en kan de laatste tijd moeilijk in slaap komen en moet dan huilen. Komt dan niet er uit wat er is, enige wat hij zegt is dat hij huilt omdat hij niet kan slapen en dat hij wil slapen want te weinig slapen is ongezond etc.

Weet het dus niet zo goed. Dit schooljaar is ook erg rommelig vanwege uitval juffen; heeft nog niet langer dan een paar weken achter elkaar dezelfde leerkracht gehad; na de voorjaarsvakantie komt er wel iemand voor de rest van het schooljaar (als het goed is)

 
Quote
RE: cito
Minou  schreef op: 07-02-2017 21:18:17
Lijkt me heel lastig, hij heeft meer uitdaging nodig als ik het zo lees.


hier de andere kant.. juist cito's altijd onder de maat, extra hulp nodig voor taal  en alles..maar wel hele vrolijke kinderen.

knuf, lijkt me moeilijk..heb hier een nichtje..net 6 en extreem ver vooruit..qua leerstof dan( denk gr 7 niveau) verder is elke verandering gelijk drama en veel te zwaar denken en alles volgens de planning.



 
Quote
RE: cito
Toedeledoki  schreef op: 07-02-2017 21:36:38
Oh dat niet kunnen slapen en dan huilen herken ik....

en dan was er ook maar weinig voor nodig om helemaal over de zeik te gaan. Alles werd erbij gehaald. Het leek alsof het ging om een ruzietje met vriendinnetje of iets wat er die dag voorgevallen was, maar uiteindelijk kwam er toch uit dat ze het op school helemaal niet leuk vond..... en best frustrerend dat de juf je dan niet geloofd omdat ze in de klas zo gezellig meedoet...

maar ook dat zwaar denken herken ik (ook wel een reden dat ze niet kan slapen vaak).


 
Quote
RE: cito
Even Anoniem  schreef op: 07-02-2017 21:47:07
Minou: vrolijke kinderen zijn zoveel meer waard dan goed scorende kinderen. Ik zou willen dat onze kinderen wat onbezorgder waren.

Toedeledokie: lastig he. Hebben jullie ooit overwegen jullie dochter te laten testen? iq?
Ik weet niet goed wat we er mee zouden opschieten maar hem zo regelmatig ongelukkig zien wil ik ook niet.
 
Quote
RE: cito
Minou  schreef op: 07-02-2017 21:49:39
ja idd he, daarom vind ik het zo sneu, herken het zo van nichtje. 

Ik denk dat het idd wel goed zou zijn om te testen voor handvatten.
 
Quote
RE: cito
Toedeledoki  schreef op: 07-02-2017 21:54:34
Nee niet overwogen, het gaat nu gelukkig weer goed. Oudste is wel getest, maar niet perse om die reden, ze onderzochten 'm ook op autisme  

Ik denk niet dat zo'n cijfertje verschil maakt, voor nu niet iig.

Ik zou het gewoon op school aankaarten, gesprek aanvragen en uitleggen dat hij niet lekker in zijn vel zit. 

Merken ze het op school niet (of is het net zo'n goede toneelspeler als mijn jongste )

 
Quote
RE: cito
Toedeledoki  schreef op: 07-02-2017 21:56:02

Quote Minou:
ja idd he, daarom vind ik het zo sneu, herken het zo van nichtje. 

Ik denk dat het idd wel goed zou zijn om te testen voor handvatten.



Ik zou eerst kijken wat school kan betekenen (begrijp dat dat nog niet gebeurd is?) en misschien gaat hij zich dan beter voelen als hij meer uitdaging krijgt... dan is zo'n test misschien niet eens nodig.
 
Quote
RE: cito
Even Anoniem  schreef op: 07-02-2017 22:04:14
het lastige is dus dat er op school dit jaar geen vaste kracht voor de klas staat. Ze zijn nu met hun 12e vervanger bezig.
Voorgaande jaren scoorde hij ook goed maar niet zo extreem. Nu alles I+ (hoog in de I+ zelfs), behalve DMT, dat is een gewone I.
Feit dat hij geen aansluiting heeft (is nooit heel goed geweest maar nu echt helemaal niet meer) baart me wel zorgen. Hij is bijna jarig maar zegt dat hij geen kinderfeestje hoeft want hij heeft toch geen vrienden . Dan breekt je moederhart toch?
 
Quote
RE: cito
Even Anoniem  schreef op: 07-02-2017 22:06:14
Overigens vanuit school inderdaad nog niks gehoord. En toneelspelen kan hij inderdaad heel goed op school. Hij is daar de ideale leerling: leergierig, een strebertje, wil alles goed doen.  Op zijn rapporten staat steevast dat hij als wandelende encyclopedie leuke bijdragen heeft tijdens de les.
 
Quote
RE: cito
Spatje  schreef op: 07-02-2017 22:07:10
Hè bah, ja dan breekt je moederhart zeker 
 
Quote
RE: cito
Toedeledoki  schreef op: 07-02-2017 22:17:17
Kun je het niet bespreken met de afdelingsleider dan of de IB-er ? (Als er dan toch geen vaste kracht is..... hier was dat bij oudste in groep 2.... vreselijk irritant elke keer een ander)
 
Quote
RE: cito
Jen9  schreef op: 07-02-2017 22:23:23
jpngste wordt nu bekeken op hb. ook altijd hoge cito-scores (aan plussen doen ze hier niet...), maar eigenlijk zegt dat niet eens zoveel. Maar nu wel een juf die ziet dat hij echt erg slim is (wel erg gelukkig en sociaal, daar ben ik zo blij mee!). Hij is idd een wandelende encysclopedie, maar nog opvallender, hij filosofeert de hele dag door en stelt vragen waar niemand een antwoord op weet. Ze zijn nu aan t kijken of hij misschien hb is.. (wat me werkelijk helemaal niks kan schelen trouwens, school wil kijken hoe ze m verder kunnen helpen.. pima, maar ik wil geen openbaar dossier, nergens voor nodig..., dus ze kijken nog hoe ze t in t vat kunnen gieten..)

Meer uitdaging is fijn, hier al een paar jaar de plusklas... eindelijk.. In groep 3 en 4 werd er nog gezegd....  Eerst maar eens netter leren schrijven
 
Quote
RE: cito
Myself  schreef op: 08-02-2017 07:01:29
Inderdaad de IB-er inschakelen is een goede tip denk ik hiervoor.

Ook kindercoachen kunnen volgens mij hierbij wel een rol spelen, sowieso voor het beter in je vel zitten van je kind, zelfvertrouwen geven, maar als het goed is hebben zij als je dat wilt ook overleg met school en kunnen dus leerkrachten advies geven met bv aanpassing vd lesstof of leerjaar.
 
Quote
RE: cito
Saskiamv2boys  schreef op: 08-02-2017 08:43:18
onze zoon heeft altijd hoge scores gehad. Niks mee gedaan en toen is het in groep 7 helemaal mis gegaan.
Hij vond het allemaal wel best. Zijn cito werd  kader. En met veel moeten hebben we er mavo uit kunnen halen.
Nu dit jaar heeft hij een hele fijne school en zal hij zelfs door kunnen stromen naar de havo. Bassisschool staat met hun mond vol open.
Onze zoon was ook altijd een rustige jongen en met goede punten  en werd dus niet goed genoeg gezien.

 
Quote
RE: cito
Saskiamv2boys  schreef op: 08-02-2017 08:46:41

Quote even anoniem:
het lastige is dus dat er op school dit jaar geen vaste kracht voor de klas staat. Ze zijn nu met hun 12e vervanger bezig.
Voorgaande jaren scoorde hij ook goed maar niet zo extreem. Nu alles I+ (hoog in de I+ zelfs), behalve DMT, dat is een gewone I.
Feit dat hij geen aansluiting heeft (is nooit heel goed geweest maar nu echt helemaal niet meer) baart me wel zorgen. Hij is bijna jarig maar zegt dat hij geen kinderfeestje hoeft want hij heeft toch geen vrienden . Dan breekt je moederhart toch?




Dit herken ik onze zoon heeft ook nooit aansluiting gevonden op de basisschool ging ook niet naar kinderfeestjes en deed
ze zelf ook niet vieren en hij sprak nooit af. Soms best wel eens lastig geweest. Maar nu is hij zo veranderd door dat hij 
een school heeft gekozen van zijn eigen gevoel. En is het een heerlijke sociale jongen die vooral zijn eigen plan trekt.
Nog niet veel vrienden een stuk of drie. Maar heeft zijn draai wel gevonden... Ik wil je alleen maar zeggen heb hoop het kan ook nog helemaal veranderen.
 
Quote
RE: cito
Even Anoniem  schreef op: 08-02-2017 10:59:12
Dank voor de reacties. Ik ga inderdaad maar eens contact opnemen met de IB'er.
 
Quote
RE: cito
Nellemv2  schreef op: 11-02-2017 14:36:53
Onze zoon had op de cito ook overal de hoogste score, we hebben aankomende week oudergesprekken en zullen dan wel meer horen. Hij had zelf afgelopen week al van de juf gehoord dat hij 3sterren werk gaat doen ipv 2sterren (werkmethode lijn3) .
Hij zit in groep 3.

Ik merk dat hij op sociaal gebied soms echt nog veel kan bijleren.. Heeft vaak wel gedoe met de drukkere kinderen, waar hij niet goed mee om kan gaan. En hij zal nooit uit zichzelf vragen om een speelafspraakje of in de buurt naar een vriend gaan. 
Hij is wel geliefd in de klas 
 
Quote
Navigatie


Reageren op cito
Naam
Bericht