Menu
 

Topic:

kleine hond, wel grote bench?

Ma Dalton  schreef op: 25-01-2017 12:14:00
mijn dwergteckel van 10 maandjes, en 3,8kilo slaapt elke dag in een katten/ kleine huisdieren bench. overdag kan ze kiezen waar ze wil liggen en heeft ze meerdere mandjes, Maar als ze wil slapen gaat ze zelf in die bench liggen. Deurtje blijft dan open uiteraard.
Als je haar alleen in huis loslaat gaat ze op slooptocht. In het mandje slaapt ze als een roos. En als we weggaan doen we haar daar ook in. In de garage is het te koud en niet veilig voor haar. Keuken is open met de woonkamer en dat kan niet ivm gesloop. Los in de hal kan niet, want de dame gaat traplopen en dat is niet zo goed voor haar teckelrug. Traphekje plaatsen gaat niet in onze afwijkende trap..

Nu komt het. Vanaf volgende maand moet ze 1 dag per week 6 uur alleen thuis zijn.  ze heeft dan wel al eerst echt goed gewandeld en ook al lekker in onze achtertuin gespeeld. zodra we thuis zijn is er genoeg reuring voor 10. dus op zich vind ik die 6 uur voor 1 dag in de week te overbruggen.
Maar ik vind die kleine bench dan voor dat soort lange tijden denk ik niet geschikt. En zelfs zielig. Ik heb een hele grote gezien die bij ons onder de trap kan staan.. maar ineens twijfel ik of ze dan de geborgenheid van die kleine bench kwijt is? Of zou dat op te lossen zijn met een los mandje in die grote bench? echt de grootste maat. 100cmx60 vloeroppervlak
 
Quote
Navigatie
RE: kleine hond, wel grote bench?
Minou  schreef op: 25-01-2017 12:16:23
Haar mandje in de grote bench?

balen dat ze zo'n eigenwijs slopertje is


 
Quote
RE: kleine hond, wel grote bench?
Smvn&d  schreef op: 25-01-2017 12:49:09
Het klopt wat jij zegt, ze moet die geborgenheid houden.
Maar wat mensen dan vaak doen, als de hond langere tijd alleen moet zijn, die zetten dan de kleine vertrouwde bench in de grote bench, zo houd ze haar eigen veilige bench, en ze kan in de rest van de ruimte lekker spelen/eten/drinken. 

Zo heeft ze dus beide voordelen.
 
Quote
RE: kleine hond, wel grote bench?
Anitaleonora  schreef op: 25-01-2017 13:25:20
Wij hebben in de woonkamer een stalen grotere bench voor onze jack russel met een lekker kussen en voor onderweg en op vakantie dezelfde bench als jij laat zien, omdat deze beter in de auto past... beide vindt onze hond leuk en gaat er graag in.. mss kan je voor thuis een vaste bench met favoriete kussen neer zetten of wen mandje erin doen.. wat wij thuis ook nog wel eens doen is een deken over de bench, hij wil snachts nog wel eens tekeer gaan omdat er jongelui luidruchtig langs lopen...
 
Quote
RE: kleine hond, wel grote bench?
Chloe  schreef op: 25-01-2017 14:14:33
Zou dan idd wel een mandje in de bench zetten om toch een veilig plekje te hebben. Ze is 10 maanden, dus waarschijnlijk is het niet meer aan de orde, maar toch: bij een grotere bench loop je het risico dat ze het niet meer als hun nestje zien en er dus in gaan plassen. Deed die van ons ook toen hij een grote bench had. Maar toen was het nog wel een jongere pup.
 
Quote
RE: kleine hond, wel grote bench?
Jolanda1974  schreef op: 25-01-2017 14:50:19
Het kleine mandje in de bench zetten lijkt mij een goede oplossing
 
Quote
RE: kleine hond, wel grote bench?
Ma Dalton  schreef op: 25-01-2017 21:32:03
Fijn die reacties. Ik heb vaniddag een Bench gekocht! Nog weer net een andere, wel net zo'n grote en van plastik. En een lekkere mat erin meteen en dan een van haar mandjes. Vanmiddag een uurtje geprobeerd met boodschappen doen en dat ging!  Ik ga ervan uit dat dit zo goed komt. staat trouwens wel koddig, zo'n mini hond in zo'n grote bench.
 
Quote
Navigatie


Reageren op kleine hond, wel grote bench?
Naam
Bericht