Menu
Topic:
recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Boterbloem Lid
| Wat is jullie recept?
Ik wilde op het internet zoeken, maar zie recepten met dezelfde
hoeveelheden bloem en suiker, maar ook dat als je 500 gram bloem doet dat je maar 250 gram suiker
hoeft te gebruiken...
Een groot verschil dus!
Wat is jullie recept en hoe maak ik die dingen eigenlijk? Heb met een kniepertjesijzer nu dus wilde het graag eens proberen..
|
Datum: 17-12-2016 15:09:36 | Quote |
Boterbloem schreef op: 17-12-2016 15:09:36
|
Wat is jullie recept?
Ik wilde op het internet zoeken, maar zie recepten met dezelfde
hoeveelheden bloem en suiker, maar ook dat als je 500 gram bloem doet dat je maar 250 gram suiker
hoeft te gebruiken...
Een groot verschil dus!
Wat is jullie recept en hoe maak ik die dingen eigenlijk? Heb met een kniepertjesijzer nu dus wilde het graag eens proberen.. |
|
Quote |
Navigatie
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Duifje schreef op: 17-12-2016 15:26:24
|
Uhhhh wat zijn kniepertjes? |
|
Quote |
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Bettie schreef op: 17-12-2016 15:36:49
|
kniepertjes...ook wel bekend als vechterrolletjes... Ik heb alleen geen idee hoe of de verhoudingen
zijn Bloem... |
|
Quote |
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Duifje schreef op: 17-12-2016 15:43:03
|
Oh had ik nog nooit van gehoord. Ik ken ze gewoon als ijskoekjes. Maar geen idee wat het
recept is. |
|
Quote |
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Mie schreef op: 17-12-2016 16:47:29
|
Volgens mij zijn er basically 2 recepten. 1 die je gelijk kunt gebruiken 1 die je een
nachtje moet laten staan
De suiker zorgt overigens voor de crunch, dus hoe meer hoe
beter.....
Moet ze ook nodig zelf weer eens maken |
|
Quote |
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Toedeledoki schreef op: 17-12-2016 19:03:19
|
Quote
mie: | Volgens mij zijn er basically 2
recepten. 1 die je gelijk kunt gebruiken 1 die je een nachtje moet laten staan
De suiker zorgt overigens voor de crunch, dus hoe meer hoe beter.....
Moet ze ook nodig
zelf weer eens maken |
Ik hou je niet tegen |
|
Quote |
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Mie Lid
| Boter: beetje extra kaneel doorhet beslag is lekker trouwens! Of als je ze oprolt je slagroom
na het opkloppen met wat jam omscheppen of gehakte noortjes ( hazel) erdoor. En
Toedel....jij krijgt Churros...so chill Ik groei
al dicht en wie bakt moet proeven...........
|
Datum: 17-12-2016 19:29:52 | Quote |
Mie schreef op: 17-12-2016 19:29:52
|
Boter: beetje extra kaneel doorhet beslag is lekker trouwens! Of als je ze oprolt je slagroom
na het opkloppen met wat jam omscheppen of gehakte noortjes ( hazel) erdoor. En
Toedel....jij krijgt Churros...so chill Ik groei
al dicht en wie bakt moet proeven........... |
|
Quote |
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Toedeledoki schreef op: 17-12-2016 19:44:23
|
Ga jij bakken, ga ik proeven Oh ja Churros.... hebben ze die weer bij Lidl ? Vorige keer zat mn vriezer
vol, nu heb ik ruimte hahaha |
|
Quote |
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Jolanda1974 schreef op: 17-12-2016 19:48:13
|
Churros ook gewoon zelf maken.. Veel lekkerder dan die kant en klare die je ook nog zelf moet bakken |
|
Quote |
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Mama Van Drie Gast
| En wat zijn churros, ik zie dat wel eens bij een kraam...hoe of met wat eet je dat?
Kniepertjes houd ik niet van, kon ik niet ook totdat ik in Drenthe ging wonen. Ik lust geen
slagroom en daar moet je mee vullen blijkbaar dus nee....bedankt.
|
Datum: 17-12-2016 20:03:30 | Quote |
Mama Van Drie schreef op: 17-12-2016 20:03:30
|
En wat zijn churros, ik zie dat wel eens bij een kraam...hoe of met wat eet je dat?
Kniepertjes houd ik niet van, kon ik niet ook totdat ik in Drenthe ging wonen. Ik lust geen
slagroom en daar moet je mee vullen blijkbaar dus nee....bedankt. |
|
Quote |
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Jolanda1974 schreef op: 17-12-2016 20:13:30
|
churro's is een snack van deeg dat gefrituurd wordt, oorspronkelijk uit Spanje |
|
Quote |
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Mie Lid
| Quote Mama van
drie: | En wat zijn churros, ik zie dat
wel eens bij een kraam...hoe of met wat eet je dat?
Kniepertjes houd ik niet van, kon ik
niet ook totdat ik in Drenthe ging wonen. Ik lust geen slagroom en daar moet je mee vullen
blijkbaar dus nee....bedankt. |
Eigenlijk zijn die rolletjes gevuld
met slagroom "nieuwjaarsrolletjes" en worden commercieel geproduceerd door vegter, vandaar de naam
vegtersrolletjes. Je kunt ze prima als gewoon rond wafeltje eten en dan dus zonder slagroom. Churros zijn door een mal gedrukte (doort) oliebollendeeg dat gefrituurd wordt en met
poedersuiker bestrooid of met amaretto od met nutella wordt gegeten , van oorsprong Spaans.
|
Datum: 17-12-2016 20:31:12 | Quote |
Mie schreef op: 17-12-2016 20:31:12
|
Quote Mama van
drie: | En wat zijn churros, ik zie dat
wel eens bij een kraam...hoe of met wat eet je dat?
Kniepertjes houd ik niet van, kon ik
niet ook totdat ik in Drenthe ging wonen. Ik lust geen slagroom en daar moet je mee vullen
blijkbaar dus nee....bedankt. |
Eigenlijk zijn die rolletjes gevuld
met slagroom "nieuwjaarsrolletjes" en worden commercieel geproduceerd door vegter, vandaar de naam
vegtersrolletjes. Je kunt ze prima als gewoon rond wafeltje eten en dan dus zonder slagroom. Churros zijn door een mal gedrukte (doort) oliebollendeeg dat gefrituurd wordt en met
poedersuiker bestrooid of met amaretto od met nutella wordt gegeten , van oorsprong Spaans. |
|
Quote |
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Eefjl schreef op: 17-12-2016 21:06:13
|
Hier in Twente worden kniepertjes gemaakt met een klein beetje anijszaad erdoor (ff Googelen voor
het recept). Zo maakt mijn schoonmoeder ze ook. Heerlijk! Wel goed opletten als je slagroom uit een
spuitbus gebruikt. Op de meeste bussen zit een brede spuitmond, en dan loopt alles erlangs
haha! |
|
Quote |
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Eefjl schreef op: 17-12-2016 21:10:05
|
En ze worden trouwens hier knieperkes genoemd. Net iets andere tongval |
|
Quote |
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Mariette35 Lid
| Ik gebruik altijd dit recept, heb ik van mijn schoonvader. Dit is dikker deeg hiervan draai
je bolletjes die je dan vervolgens op het kniepertjesijzer legt en dan bakt.
Ik heb vandaag onze andere oudejaars traditie gebakken...spekkedikken, deze bak
je ook op de kniepertjesijzer. Het deeg is van Roggemeel met gerstemeel op heg deeg leg je een
stukje rookspek en 2a3 stukjes droge worst.
- 500 gram bloem
- 250 gram basterdsuiker
- 250 gram kristalsuiker
- 200 gram margarine
- 3 eieren
- 2 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel kaneel
|
Datum: 17-12-2016 22:32:50 | Quote |
Mariette35 schreef op: 17-12-2016 22:32:50
|
Ik gebruik altijd dit recept, heb ik van mijn schoonvader. Dit is dikker deeg hiervan draai
je bolletjes die je dan vervolgens op het kniepertjesijzer legt en dan bakt.
Ik heb vandaag onze andere oudejaars traditie gebakken...spekkedikken, deze bak
je ook op de kniepertjesijzer. Het deeg is van Roggemeel met gerstemeel op heg deeg leg je een
stukje rookspek en 2a3 stukjes droge worst.
- 500 gram bloem
- 250 gram basterdsuiker
- 250 gram kristalsuiker
- 200 gram margarine
- 3 eieren
- 2 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel kaneel |
|
Quote |
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Mieke Gast
| Rolletjes volgens oma,s recept
250 gr bloem 200 gr basterdsuiker of 150 gr witte suiker 125 gr roomboter 1 ei Citroenolie of 1 zakje vanillesuiker 1/2 liter water
Suiker en water op een zacht vuurtje laten oplossen en koud laten worden. Roer de bloem met
de koude suiker oplossing tot een glad beslag, voeg de los geklopte ei erbij , met de lauw
gesmolten boter. Voeg ook het citroenolie of vanilesuiker erbij. Het beslag moet ongeveer
als pannekoekenbeslag zijn.
|
Datum: 14-12-2017 14:36:36 | Quote |
Mieke schreef op: 14-12-2017 14:36:36
|
Rolletjes volgens oma,s recept
250 gr bloem 200 gr basterdsuiker of 150 gr witte suiker 125 gr roomboter 1 ei Citroenolie of 1 zakje vanillesuiker 1/2 liter water
Suiker en water op een zacht vuurtje laten oplossen en koud laten worden. Roer de bloem met
de koude suiker oplossing tot een glad beslag, voeg de los geklopte ei erbij , met de lauw
gesmolten boter. Voeg ook het citroenolie of vanilesuiker erbij. Het beslag moet ongeveer
als pannekoekenbeslag zijn.
|
|
Quote |
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Tineke72 Gast
| Ik koop mijn kniepertjes deeg kant en klaar bij de bakker en ga dan thuis lekker de kniepertjes
bakken. Betaal dan 2.50 voor een kilo
|
Datum: 14-12-2017 20:14:44 | Quote |
Tineke72 schreef op: 14-12-2017 20:14:44
|
Ik koop mijn kniepertjes deeg kant en klaar bij de bakker en ga dan thuis lekker de kniepertjes
bakken. Betaal dan 2.50 voor een kilo |
|
Quote |
Navigatie
Reageren op recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes