Menu
 

Topic:

recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes

Boterbloem  schreef op: 17-12-2016 15:09:36

Wat is jullie recept?

Ik wilde op het internet zoeken, maar zie recepten met dezelfde hoeveelheden bloem en suiker, maar ook dat als je 500 gram bloem doet dat je maar 250 gram suiker hoeft te gebruiken...


Een groot verschil dus!

Wat is jullie recept en hoe maak ik die dingen eigenlijk?
Heb met een kniepertjesijzer nu dus wilde het graag eens proberen..

 
Quote
Navigatie
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Duifje  schreef op: 17-12-2016 15:26:24
Uhhhh wat zijn kniepertjes?
 
Quote
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Bettie  schreef op: 17-12-2016 15:36:49
kniepertjes...ook wel bekend als vechterrolletjes...

Afbeeldingsresultaat voor
kniepertjes

Ik heb alleen geen idee hoe of de verhoudingen zijn Bloem...
 
Quote
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Duifje  schreef op: 17-12-2016 15:43:03
Oh had ik nog nooit van gehoord. Ik ken ze gewoon als ijskoekjes. 
Maar geen idee wat het recept is. 
 
Quote
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Mie  schreef op: 17-12-2016 16:47:29
Volgens mij zijn er basically 2 recepten.
1 die je gelijk kunt gebruiken
1 die je een nachtje moet laten staan

De suiker zorgt overigens voor de crunch, dus hoe meer hoe beter.....

Moet ze ook nodig zelf weer eens maken
 
Quote
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Toedeledoki  schreef op: 17-12-2016 19:03:19

Quote mie:
Volgens mij zijn er basically 2 recepten.
1 die je gelijk kunt gebruiken
1 die je een nachtje moet laten staan

De suiker zorgt overigens voor de crunch, dus hoe meer hoe beter.....

Moet ze ook nodig zelf weer eens maken




Ik hou je niet tegen
 
Quote
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Mie  schreef op: 17-12-2016 19:29:52
Boter: beetje extra kaneel doorhet beslag is lekker trouwens!
Of als je ze oprolt je slagroom na het opkloppen met wat jam omscheppen of gehakte noortjes ( hazel) erdoor.

En Toedel....jij krijgt Churros...so chill 
Ik groei al dicht en wie bakt moet proeven...........
 
Quote
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Toedeledoki  schreef op: 17-12-2016 19:44:23
Ga jij bakken, ga ik proeven

Oh ja Churros.... hebben ze die weer bij Lidl ? Vorige keer zat mn vriezer vol, nu heb ik ruimte hahaha
 
Quote
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Jolanda1974  schreef op: 17-12-2016 19:48:13
Churros ook gewoon zelf maken.. Veel lekkerder dan die kant en klare die je ook nog zelf moet bakken
 
Quote
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Mama Van Drie  schreef op: 17-12-2016 20:03:30
En wat zijn churros, ik zie dat wel eens bij een kraam...hoe of met wat eet je dat?

Kniepertjes houd ik niet van, kon ik niet ook totdat ik in Drenthe ging wonen.
Ik lust geen slagroom en daar moet je mee vullen blijkbaar dus nee....bedankt.
 
Quote
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Jolanda1974  schreef op: 17-12-2016 20:13:30
churro's is een snack van deeg dat gefrituurd wordt, oorspronkelijk uit Spanje
 
Quote
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Mie  schreef op: 17-12-2016 20:31:12

Quote Mama van drie:
En wat zijn churros, ik zie dat wel eens bij een kraam...hoe of met wat eet je dat?

Kniepertjes houd ik niet van, kon ik niet ook totdat ik in Drenthe ging wonen.
Ik lust geen slagroom en daar moet je mee vullen blijkbaar dus nee....bedankt.



Eigenlijk zijn die rolletjes gevuld met slagroom "nieuwjaarsrolletjes" en worden commercieel geproduceerd door vegter, vandaar de naam vegtersrolletjes.
Je kunt ze prima als gewoon rond wafeltje eten en dan dus zonder slagroom.

Churros zijn door een mal gedrukte (doort) oliebollendeeg dat gefrituurd wordt en met poedersuiker bestrooid of met amaretto od met nutella wordt gegeten , van oorsprong Spaans.
 
Quote
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Eefjl  schreef op: 17-12-2016 21:06:13
Hier in Twente worden kniepertjes gemaakt met een klein beetje anijszaad erdoor (ff Googelen voor het recept). Zo maakt mijn schoonmoeder ze ook. Heerlijk! Wel goed opletten als je slagroom uit een spuitbus gebruikt. Op de meeste bussen zit een brede spuitmond, en dan loopt alles erlangs haha! 
 
Quote
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Eefjl  schreef op: 17-12-2016 21:10:05
En ze worden trouwens hier knieperkes genoemd. Net iets andere tongval 
 
Quote
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Mariette35  schreef op: 17-12-2016 22:32:50
Ik gebruik altijd dit recept, heb ik van mijn schoonvader. Dit is dikker deeg hiervan draai je bolletjes die je dan vervolgens op het kniepertjesijzer legt en dan bakt.

Ik heb vandaag onze andere oudejaars traditie gebakken...spekkedikken, deze bak je ook op de kniepertjesijzer. Het deeg is van Roggemeel met gerstemeel op heg deeg leg je een stukje rookspek en 2a3 stukjes droge worst.


- 500 gram bloem

- 250 gram basterdsuiker

- 250 gram kristalsuiker

- 200 gram margarine

- 3 eieren

- 2 zakje vanillesuiker

- 1 theelepel kaneel
 
Quote
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Mieke  schreef op: 14-12-2017 14:36:36

Rolletjes volgens oma,s recept


250 gr bloem
200 gr basterdsuiker of 150 gr witte suiker
125 gr roomboter
 1    ei
Citroenolie of 1 zakje vanillesuiker
1/2 liter water


Suiker en water op een zacht vuurtje laten oplossen en koud laten worden.
Roer de bloem met de koude suiker oplossing tot een glad beslag,
voeg de los geklopte ei erbij , met de lauw gesmolten boter.
Voeg ook het citroenolie of vanilesuiker erbij.
Het beslag moet ongeveer als pannekoekenbeslag zijn.


 

 
Quote
RE: recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Tineke72  schreef op: 14-12-2017 20:14:44
Ik koop mijn kniepertjes deeg kant en klaar bij de bakker en ga dan thuis lekker de kniepertjes bakken. Betaal dan 2.50 voor een kilo
 
Quote
Navigatie


Reageren op recept kniepertjes/ nieuwjaarsrolletjes
Naam
Bericht