Bettie schreef op: 08-12-2016 19:18:22 |
Ha mede ML-ers, De afgelopen periode zijn er diverse kerenen een eet-topic, koken zonder geraffineerde suikers of pakjes en zakjes hier op het forum aan de orde geweest. In de diverse topics zijn ook recepten gedeeld. Bij het zoeken daarnaar, stuit ik op een behoorlijke brei aan informatie maar DE informatie die ik zoek, kan ik niet meer vinden. Dus...tijd voor een nieuw topic maar dan eentje die we gebruiken voor alles. Wil jij je favoriete, meest lekkere, of welk recept dan ook met ons delen? Doe dat dan hier. Ik hoop dat iedereen dan het gezochte recept weer snel kan vinden. Groetjes, |
Quote |
Mie schreef op: 13-02-2017 22:04:03 |
Een van de favorieten van mijn dochter. Ze is ziekjes, maar werd helemaal enthousiast toen we
onderstaand gerecht bleken te eten. Gesmoorde witlof met ham en kaas 3 pers 4 stronkjes witlof in dunne schijfjes ( bittere kern weggooien) 75 gr kaas ( geraspt of in plakjes) 3 of 4 plakjes ham ( ik gebruik casseler) in kleine stukjes 1 EL bloem 100-150 ml melk/water peper/paprikapoeder tl mosterd boter/kokosolie Smelt wat olie/boter in een pan en voeg de witlof toe, schep even om en doe er wat water bij om te smoren ( echt een heel klein beetje). Deksel op de pan en 5 min op laag vuur. Roer ondertussen de bloem met een beetje melk of water los en voeg na de 5 min aan de witlof toe. Breng aan de kook en het zal binden, vuur weer laag. Kruiden erbij. Voeg de kaas er langzaam aan toe, steeds een beetje en dan roeren tot het is gesmolten, dan pas weer een beetje Roer de casseler/ham erdoor. Dan de mosterd. Laat zachtjes nog even pruttelen. Mocht je het te dik vinden, dan kun je nog wat vocht toevoegen. Lekker met (gebakken) aardappels en een slavinkje oid |
Quote |