Moortje schreef op: 01-12-2016 23:04:59 |
hee meiden, welk gourmetstel hebben jullie? moet een nieuwe kopen,liefst niet te duur. en wat eten jullie zoal bij de gourmet? |
Quote |
Eefjl schreef op: 01-12-2016 23:18:30 |
Wij hebben er één van Tefal, die het al 20 jaar volhoudt ![]() Vlees, zalm, stokbrood, sausjes, ui, paprika, champignons, geraspte kaas, pannenkoekjes eten we tijdens het gourmetten. En eventueel wat lekkere salade en bv. brie/ananaskaas/filet american voor op het stokbrood erbij. |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 01-12-2016 23:23:02 |
Wij hebben zo'n grote hapjespan (geen pannetjes dus gewoon alles in een grote (electrische)
pan.... ![]() |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 01-12-2016 23:23:54 |
Heb ook nog een tefal, een ronde, maar zit altijd te kloten met die pannetjes die net wel net niet
passen met z'n allen op de bovenste plaat.... |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 01-12-2016 23:26:28 |
Dit zag ik vorig jaar, lijkt me ook best cool.... ieder z'n eigen bakplaatje/bord ![]() ![]() |
Quote |
Zijlijn schreef op: 01-12-2016 23:57:55 |
Wij gebruiken een grote grillplaat. Werd gek van al die pannetjes. Ik eet graag vooral vlees; meestal verschillende soorten biefstuk, (spaanse, knoflook e.d.) tartaartjes en duitse biefstuk in vieren gesneden en verschillende gemarineerde kipfiletjes. paprikareepjes uienringen champignons sausjes stokbrood kruidenboter ayoli groene salade frietjes/aardappeltjes of aardappelsalade. |
Quote |
Mie schreef op: 02-12-2016 00:12:44 |
Wij hebben ook een tefal. Al zo'n 15 jaar oud denk ik Bovenplaat is marmer en onder pannetjes ( die ook bovenop kunnen) Zulke maken ze niet meer...en ik snap niet waarom niet eigenlijk Wat eten we: sowieso vlees in allerlei soorten zpals kipfilet, biefstuk, mini frikandellen, varkenshaas enzo ( ik snijd meestsl zelf) maar ook: Grote garnalen Champignons Paprika Ui En als toetje meestal Pannenkoekenbeslag en appelpartjes. Die even zacht bakken in boter en wat suiker karameliseren En een bak ijs erbij Dat wat Toedel laat zien lijkt me leuk voor een keer, maar een drama om op te ruimen/op te slaan ![]() ![]() |
Quote |
Debbel79 schreef op: 02-12-2016 06:39:19 | ||
maar op de bovenste plaat grill je los en de pannetjes gebruik je op de onderste. Kids maken in de pannetjes onderop altijd een stokbroodje prut. Dus beetje (kruiden) boter in het pannetje, sneetje stokbrood erin, spekblokjes, geraspte kaas en beetje satesaus erop. Dat schuiven ze onderop dus dat staat dan onder de grill. Vinden ze heerlijk! | ||
Quote |
Orange schreef op: 02-12-2016 07:00:24 |
Wij gebruiken nu een hele grote lange (gladde) plaat. Daarop gebruiken de kinderen de oude pannetjes
voor het bakbegin (sorry raar woord) van een pannenkoek of een omelet om die daarna op de plaat te
gooien. Dit bakt zoveel beter dan zo'n gourmetstel. Het fijne is ook dat iedereen er nu goed bij kan. Vlees (bv: mini tartaartjes, biefstuk, kip, shoarma, en vis (bv: zalm, gamba's). Wel zelf snijden, die kant en klare mini's zijn niet lekker en te groot. Voor de kinderen kleine knakworstjes (die gaan springen als ze warm worden). Verschillende groentes (champignons, ui, paprika), Stokbrood met kruidenboter. Salade. |
Quote |
Minou schreef op: 02-12-2016 07:43:59 |
Hier een princess dacht ik, was een aanbieding jaren terug bij de ah |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 02-12-2016 07:51:43 |
Die van ons wordt slecht na 20 jaar dus wij gaan nu voor de rechthoekige van de action. Deze week in
de aanbieding voor € 18,95 ![]() |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 02-12-2016 07:56:30 |
Wij hebben altijd: vlees, kan van alles zijn maar de carero mag niet ontbreken champignons ui paprika geklutst ei spekjes stokbrood geraspte kaas salades brie roomkaas / kruideboter sausjes |
Quote |
Debbel79 schreef op: 02-12-2016 08:06:16 |
Jolanda. Die van de action loopt schuin weg. De plaat. Die loopt bovenop beetje rond waardoor al het
vet eronderuit looot naar dw randen en daar in een geultje blijft liggen. Is heel onhandig. |
Quote |
Moortje schreef op: 02-12-2016 08:09:11 |
oh wat een fijne tips al heerlijk!! krijg al zin om te gourmetten ![]() |
Quote |
Mama Van Drie schreef op: 02-12-2016 08:09:29 |
Paar jaar terug hebben we een Gourmet stel gekocht met grotere ronde pannetjes als de doorsnee
gourmerpan. Ideaal vinden wij want er kan nu meer meegebakken worden bij het vlees zoals uien paprika prei champignons. Wij houden van het duurdere vlees, ik ben voor met z'n vijven ongeveer 60/65 euro kwiht aan alleen vlees. Gemarineerd hebben we alles zoals kogelbiefstuk....gewone biefstuk...varkenshaas ( heerlijk boterzacht) kalfsoester en zalm. Geen gehakt of kipfilet, dat deed ik er nog wel eens bij maar dat blijft dan liggen. Verder maak ik zelf een Ham/ prei salade op verzoek van oudste zoon die dat heerlijk vindt. En dan de gebruikelijke dingen zoals paprika...prei.... champignons....mandarijntjes en ananas uit blik...perzik....stokbrood en sausjes. Toedeledoki dat lijkt me ook een fijn gourmetstel....waar zag je dat? |
Quote |
Bettie schreef op: 02-12-2016 08:17:58 |
Ik heb een steengrill van Tefal. Ook al 17 jaar oud maar doet het prima. Ik geloof dat dat ding niet
meer dan 10x is gebruikt ![]() |
Quote |
Mama Van Drie schreef op: 02-12-2016 08:18:40 |
Oh.,ik heb het al gezien op Google....lijkt me best handig maar wij zijn met z'n vijven dus dat
werkt niet. |
Quote |
Banana schreef op: 02-12-2016 09:02:32 |
hier zon lange grilplaat min ervaring is zeker met de goedkopere sets dat het met die pannetjes echt heel lang duurt dan gooi je snel alles boven op maar als j dan met meer mensen bent is het ook snel vol dus toen over gegaan op zon grilplaat kan je ook nog is gebruiken in de keuken ![]() en anders zou ik voor steengrill gaan vele male lekkerder wij hebben verschillende vlees en vis net waar je van houd of zin in hebt het wisseld nog al eens wij gourmetten wel regelmatig verder daarnaast altijd iets van aardappel salade of gewone slade champions ui paprika stokbrood kruidenboter pinda saus en bij ons mag neit ontbreken plakjes bacon (bij broodbeleg) die plakjes bakken we helemaal hard uit op de plaat heeerlijk soms ook ei om te bakken of pannenkoekenmix voor 5 dec liggen mini pannenkokejes klaar zijn al gebakken dus kunnen kids zelf opwarmen en evt vullen |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 02-12-2016 09:06:51 | ||
Bij Bol.com geloof ik maar dan is het elders vast nog wel goedkoper.... Dit is 'm https://www.bol.com/nl/p/princess-tafelgrill-dinner-4-all-104000-4-personen/9200000008836896/ | ||
Quote |
Toedeledoki schreef op: 02-12-2016 09:07:44 | ||
Volgens mij kun je uitbreiden.... die borden kun je ook los kopen. | ||
Quote |
Meelezer schreef op: 02-12-2016 09:58:17 |
Ze hebben nu ook zo'n lange en een gewone gourmetset bij de lidl. De lange kost geloof ik 18.95 en
de grote weet ik niet meer, maar was wel duurder.... |
Quote |
Debbel79 schreef op: 02-12-2016 10:23:16 |
Net een 8 persoons raclette gekocht van Tristar bij Albert Heijn. 25 euro. Met grilplaat, ronding voor pannenkoek en 8 pannetjes. En met een vlakke plaat. (Lidl en action hebben geen mooie vlakke plaat, loopt beetje rond, bakt echt bagger) |
Quote |
Duifje schreef op: 02-12-2016 10:39:49 |
Voor mij niks anders dan tefal. Onze oude is echt heel lang meegegaan. Daarna een Tristar en
princess gehad (heel even) maar werkte echt niet. Hij werd niet goed warm. Nu weer tefal en die
werkt zoals het moet. |
Quote |
Mie schreef op: 02-12-2016 14:26:31 |
Ze hebben er nu/binnenkort een bij Aldi zie ik net, die heeft half steenplaat en half anti-aanbak (
€ 25,-) |
Quote |
Moortje schreef op: 02-12-2016 23:30:09 |
die is ook mooi debbel,jolanda heb jij die van de action gehaald? |
Quote |
Nina1 schreef op: 03-12-2016 06:41:15 |
Wij hebben er 1 van de sigg. was destijds erg duur! 250 gulden! maar na 20 jaar en intensief
gebruik doet deze het nog steeds. er zit een gietijzeren bovenplaat op dus je kunt er gewoon met een
vork op. ideaal. geb al wel eens na een andere gekeken imdat de plaat niet meer echt warm werd, maar
kon niets vinden. wil graag weer met gietijzer. heb hem toen voorv5,00 laten repareren. ijzerframe
bijgebogen en hij deed het weer. Pannetje gebruiken we voor minipizzas en poffertjes en uien en champignons Verder alles los op de plaat. we eten alleen vlees. |
Quote |
Nina1 schreef op: 03-12-2016 06:45:21 |
Die van de tefal van toedeledokie lijkt me ook wel wat. heb ik afgelopen week nog bekrken. Mocht erviemand zijn die vus eet dan gast dat in het panbetje of op een minigourmetstel Vind vlees en vis bij elkaar op niet lekker |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 03-12-2016 08:44:38 |
nee nog niet, hij was even niet leverbaar bij onze action. |
Quote |
Moortje schreef op: 03-12-2016 08:51:03 |
oh jammer vanmiddag hier eens kijken bij de action,en bij de ah eens kijken! natuurlijk gaat dat hard met de feestdagen,veel mensen wat gezellig gaan gourmetten. |
Quote |
Jo schreef op: 03-12-2016 09:32:03 |
Ik heb er 1 van Marktplaats, 1 deel grillplaat en 1 deel steengrill en onderaan pannetjes, steen
duurt lang voor hij heet is maar als hij eenmaal heet is werkt het prima. Maandag willen we weer eens gourmetten. Vind de stank 2 dagen in huis alleen zo erg ![]() |
Quote |