Menu
 

Topic:

Wel of niet; een hond...

Roze  schreef op: 28-11-2016 21:31:41

Mijn kids en ik willen erg graag een hond. Mijn man zit er echt niet op te wachten.
Nu hebben we een jaar geleden - toevallig- kennisgemaakt met mensen die nog een nestje kregen van precies de hond die ik graag wilde. Met een superlieve moederhond.
Vorige week is het nestje geboren.
De kinderen (4-14 jaar) willen nog steeds graag en ik ook.
Maar.... mijn man vindt het nog steeds niets.
Hij vindt het verder wel prima als wij het wel willen. Hij gaat er verder niets aan doen en wil ook niet mee kijken naar het nestje.
Hem kennende trekt hij wel bij, maar zouden jullie zoiets doen zonder dat je echt allebei helemaal gek van honden ben?

 
Quote
Navigatie
RE: Wel of niet; een hond...
Roze  schreef op: 28-11-2016 21:36:40
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Jo  schreef op: 28-11-2016 21:41:10
Mij lijkt dat als je een hond neemt je er wel allemaal achter moet staan.
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Son  schreef op: 28-11-2016 21:44:20
Alleen als iedereen er achter staat natuurlijk
Het wordt toch een gezinslid die uit gelaten moet worden, opgevoed moet worden, naar een oppas moet met vakanties..

Als je man al niet eens mee gaat naar het nestje...lijkt t alsof hij er echt niks van wil weten.....kan toch niet...
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Xxx  schreef op: 28-11-2016 21:47:12
Nee, allemaal of niet. 

 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Lisje  schreef op: 28-11-2016 22:01:27
Kinderen zeggen dat al gauw te willen, maar ga er maar vanuit dat jij degene bent die er het meest tijd aan kwijt bent 
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Mv5  schreef op: 28-11-2016 22:04:16

Ik vind een hond toch wat anders dan een kind. Daar moet je echt beide achterstaan. Als jij kan verzekeren dat je man er geen 'last' van heeft en er niet voor hoeft te zorgen, dan zou het wel kunnen.  Misschien trekt hij bij en vind hij het uiteindelijk wel heel leuk en wil hij de hond ook uitlaten enzo, maar daar zou ik niet zomaar vanuit gaan. Je moet er ook rekening mee houden dat hij het niks blijft vinden en dan moet er evengoed gezorgd worden voor de hond. Dat zou ik wel heel goed realiseren.
Is het anders geen idee om een keer een week ofzo op te passen op de hond van buren of familie of vrienden als die bijvoorbeeld op vakantie zijn?

 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Chloe  schreef op: 28-11-2016 22:05:06
Het heeft hier ook jaren gekost voordat man overtuigd was. Maar uiteindelijk is hij gezwicht en nu is hij weliswaar onwennig, maar echt ook gek op onze pup. Hij is gewoon mee gaan kijken en knuffelen met de hondjes elke keer dat we naar de pups mochten kijken. Toen we er eenmaal voor gingen stond hij er helemaal achter en was net zo enthousiast als wij. Anders was ik er niet aan begonnen. Zou dus zelf echt eerst nog goed de tijd nemen om het er samen echt over eens te worden. Anders gaat het niet werken vrees ik.
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Dano  schreef op: 28-11-2016 22:10:40
Ik zeg nee. Wij hebben een hond ( wij zijn van huis uit honden gewend) en het is ons met werk en kinderen en vooral andere hondenbezitters ( 90%is gewoon raar volk)gewoon bitter tegengevallen .......
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Jomi  schreef op: 29-11-2016 02:59:21
Jij moet er dus wel vanuit gaan dat jii de komrnde jaren verantwoordelijk bent voor iedere wandeling.
Een pup opvoeden is veel werk en daarna ben je gewoon veel tijd kwijt aan een hond en moet je er altijd rekening mee houden. Je man geeft nu al aan dat hij er niks mee te maken wilt hebben dus alles zal op jouw schouders terecht komen.
Vind je dat geen probleem, dan moet je ervoor gaan. Ik zou het alleen niet onderschatten.
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Mama Van Drie  schreef op: 29-11-2016 07:29:47
Er zijn een aantal dingen die mee zouden moeten wegen...met stip bovenaan is de hoeveelheid dat een hond alleen zit.
Werk je? Zoja hoeveel? Heb je zin om na je werk zin en tijd om een lange wandeling te maken?

Buren hebben drue boomers, die zitten de gele sag alleen vanwege werk, ze krijgen standaard een blokje om van hooguit 10 minuten.
Ik vind het doodzielig....een hond is een riedeldier en niet geschikt om structureel lang alleen te zitten.
Is het een groot ras of klein ras?

Ik zou er zoals hierboven al gezegd wordt ervan uutgaan dat je alles alleen moet doen 
Hoe oud zijn je kinderen? Een hond zal een kind tot 12 jaar niet als hogere zien....een kind kan ook de opvoeding niet handhaven buiten de deur, geeft geen overwicht.

Heb je al eerder honden gehad? Hoe ga je het aanpakken wat opvoeding betreft, cursus? Snap je hoe het denken can een hond in elkaar zit....m.a.w kan je detaal van een hond zien....begrijpen....

Er zijn veel dingen die je moet overwegen.
Als je gaat kijken Ven je verkocht....dat is op zeker....dus van te voren moet je al weten wat hè besluit is...
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Mama Van Drie  schreef op: 29-11-2016 07:37:39
Wat een tikfouten zeg sjucht:
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Mamvan3  schreef op: 29-11-2016 07:49:14
Hier dezelfde situatie gehad. Alleen toen zei man, dat wanneer ik bij huis zou komen te zitten, er dan pas een hond zou komen.
Deze kwam pas na 1,5 jaar nadat ik thuis kwam te zitten. Maar ik was, net als jij, er van te voren al mee bezig. Wat voor soort hond, hoe zien ze eruit, wat zijn ze nodig, nou ja, noem maar op!
1,5 jaar geleden kwam ik een nestje tegen wat mij wel aanstond, maar ook toen stond mijn man er niet echt achter. Jongste zoon heeft toen foto's gestuurd van dat nestje (man zat toen ergens anders in het land, ik was met de kids op vakantie) en hij vond 1 van de pups wel erg mooi. Maar we hebben toen wel afgesproken, dat we niet vanaf een foto een pup zouden uitzoeken. Ik ben zelf met de kids naar dat nestje gegaan en heb (heel toevallig) wel die ene pup gekozen, omdat ik geen klik had met de andere.
Maar het heeft nog zeker een maand of 3 geduurd voordat mijn man iets kon met de pup omdat ze alleen mij als leider accepteerde. Dat was voor hem best frustrerend, maar hij begreep het gelukkig wel. Nu is het helemaal goed gekomen, al ben ik wel voor onze hond nummer 1 in de leiderschap. Wanneer ik niet thuis ben, luistert ze netjes naar iedereen, maar ben ik thuis, moet ik soms ingrijpen dat ze ook luistert naar andere gezinsleden.

Wel heb ik vooral in het begin mijn jongste flink moeten corrigeren om hoe hij omging met de hond. Heb meerdere keren gezegd, dat wanneer hij door de hond gegrepen zou worden, dit zijn eigen schuld is en dat hij van mij ook nog op zijn kop zou krijgen. Ik moet eerlijk zeggen, dat is 1x gebeurd en het was zijn eigen schuld. Geen schade, alleen schrik en dat was voor zoonlief voldoende om te weten, dat onze hond het echt niet leuk vond.
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Mamvan3  schreef op: 29-11-2016 07:50:23
Hier is de hond trouwens maximaal een uur of 4 alleen per maand ofzo...
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Jen9  schreef op: 29-11-2016 08:04:07
Ik ben niet zo van de huisdieren.. ja een hond lijkt me leuk, maar daar ben ik allergisch voor.. hier 2 katten en een konijn.. Vind ze best leuk, maar ben er niet zo lyrisch over als de rest van t gezin.. En t gaat prima.  Dus wat dat betreft vind ik dat t moet kunnen.

Als jij je realiseert hoeveel werk t is, tja, dan zou ik ervoor gaan....
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Bakkenm  schreef op: 29-11-2016 08:10:19
Tja sorry, maar bij twijfel niet doen.
Want het kan een breekpunt in de relatie worden. Je man zegt zich er niet mee te bemoeien. 
Als de hond wat sloopt is het wel jouw hond die wat sloopt, en natuurlijk altijd iets van hem....
Als jullie weg willen en de  hond kan niet mee is het jouw probleem om op te lossen.
Hier komt in januari na jaaaaaaaren weer een pup. Eerder niet mogelijk ivm werk. Al die jaren afdankertjes opgevangen.  Maar hier staat de hele familie achter het besluit.
ik zou er nog eens goed over nadenken.
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Jessiemv3  schreef op: 29-11-2016 10:00:46
WIj hebben sinds juni dit jaar een pup en het is mij reuze meegevallen. Ze was erg snel zindelijk, is heel makkelijk en we nemen haar overal mee naar toe.
Onze grote twijfel was voornamelijk dat we alletwee werken dus onze hond zit drie dagen van 09.00 tot 14.30 alleen thuis. Maar ook dat gaat prima, ze slaapt veel in de tijd dat we niet thuis zijn.
Eenmaal thuis krijgt ze volop de aandacht. 
Wij hebben wel heel bewust voor een anti-allergische kleinere hond gekozen die niet heel lang en heel veel uitgelaten moet worden.

Ik weet niet wat ik zou hebben gedaan als mijn man er niet achter stond. Realiseer je wel dat als hij niet meehelpt alles op jou neerkomt. Natuurlijk kunnen de kinderen overdag de hond uitlaten maar 'savonds, 'sochtends (in de winter/donker)  en in het begin misschien 'snachts komt het echt op jouw bordje terecht. Ook vachtverzorging komt er afhankelijk van het ras nog bij.
Als je dit allemaal geen probleem vindt kun je er natuurlijk gewoon voor gaan en hopen dat je man ook net zo enthousiast wordt. Wordt hij dat niet, dan kan je hem niet achteraf dwingen om toch mee te helpen, hij is hier vrij duidelijk in.
Bedenk echter wel dat je een hond neemt voor ongeveer 10 jaar of zelfs meer, heb je zelf de energie, tijd etc om dit allemaal alleen te doen? Je oudste kind zal misschien als de hond er nog is al het huis uit zijn, dat is iets waar je ook rekening mee moet houden. 


 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Roze  schreef op: 29-11-2016 15:17:59
Bedankt voor jullie reacties

Eerlijk gezegd zou ik denk ik bij een ander zeggen: Niet doen als je het niet allebei ziet zitten. Dus...

Maar ik baal er zoooo van. Komt denk ik ook bij dat mijn man heel ( veel te) druk is met werk, studie etc.
Zelf werk ik weinig (2 ochtenden) en heb ik net mijn jongste op school. Moet erg wennen aan de stilte.
Mijn ouders willen oppassen als het nodig is. De oudste 3 kids zijn dan bijna 15, 13 en 11. Vooral onze oudste is heel trouw en het zijn allemaal echte dierenvrienden, maar natuurlijk ben ik verantwoordelijk.

Baal vooral omdat er nu in dit nestje eentje voor ons beschikbaar is. Moeilijk...


 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Xxx  schreef op: 29-11-2016 15:35:43
Lastig hè.  Ik snap je dilemma. 

Vorig jaar is ons geliefde hondje overleden. 
Ik zit (afgekeurd) thuis en Kids  op school. 
Ik zou graag nog een hondje willen.
Maar man niet meer.
Ten eerste is onze oudste allergisch en willen we het risico niet nemen om ergens aan te beginnen wat je niet kunt houden. 
Ten tweede is het huis nu opgeruimd.  Geen rotzooi van een hond, geen speelgoed, geen bench enz....
Ten derde gaan wij graag een dagje erop uit. 
Dan hoeven weer geren rekening te houden met een hond die thuis zit. 
Ten vierde hebben we vorig jaar een nieuwe "houten" vloer gelegd en willen we het risico niet lopen dat de vloer kapot gaat door plasjes.

Hele goede argumenten waar ik echt achter sta, dus voor ons geen hond meer voorlopig. 

Al zou ik wel graag willen 😉
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Bakkenm  schreef op: 29-11-2016 15:41:15
Her argment dat er nu eentje beschikbaar is vind ik persoonlijk geen goed argument. Met alle respect er komt vast nog wel een nestje is het niet bij deze fokker dan wel bij een andere fokker en ook dan zal er vast wel eentje voor jullie bij zitten.
De oudste kinderen hebben een dusdanige leeftijd dat zij straks echt neit meer met de hond aan de slag gaan. Ik spreek uit ervaring.
Ik zou op zoek gaan naar leuk vrijwilligerswerk onder schooltijd!
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Myself  schreef op: 29-11-2016 15:56:22
Mijn man wilde ook nooit een hond.
Totdat hij de zoveelste hobby begon die best wat geld kosten en ik op mijn strepen ging staan.
Waarom wel zoveel geld iedere keer in jouw hobby en niet in de mijne....een hond willen.
Oké zei hij , dan gaan we om een hond.
Heb hem er achteraan laten gaan zodat ik nooit vewijt kon krijgen, uitgekookt trektje van me .

De hond kwam en zoals verwacht zijn mijn man en hij de grootste vrienden, hij laat hem vaker uit dan dat ik het doe, vooral 's morgens en 's avonds.

Nadeel vind ik wel dat altijd aan uitlaten vastzitten, ook na een pittige avonddienst bv in mijn geval.
Maar ach, als je dan de wandeling start en je voelt die vertrouwde hondenneus weer even in je handpalm geduwd worden en die oogje je stralend aankijken zo van  'leuk hè vrouwtje', tja
dan smelt je toch weer helemaal
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Mv E.l.s  schreef op: 29-11-2016 18:58:49
Mijn man wilde ook nooit een hondje. Wel elke avond de hort op ivm werk, cursus en sport, maar ik een hondje, ho maar. Tot ik echt op mijn strepen ging staan, hondje is er gekomen en hij is er maar wat dol op. Zooooo gezellig en leuk! 

 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Jarofe  schreef op: 29-11-2016 19:25:30
haha hier andersom.

Mijn man die heel graag een hond wilt en ik niet.

Nu hoor ik hem er niet meer over en heeft hij zich er bij neergelegd.

Onze meiden zijn eindelijk groot, we werken beiden.
Ik heb geen zin in het uitlaten echt niet, weer of geen weer je moet eruit met zo'n beest.
De vakanties of lekker een dagje weg waar ik erg van houd, of de hond moet mee en dan worden onze vakanties nog wel heel anders of een oppas zoeken of pension.
De kosten vind ik ook erg veel.
O en hondenpoep vind ik zo vies, bah het idee dat je dat met een zakje moet opruimen.

Mijn man red het niet om voordat hij naar zijn werk gaat de hond lang uit te laten, de kinderen school klaarmaken en weg te brengen.
Hij is geen ochtend mens en ik ga echt niet mijn wekker om 5 uur zetten om dat op me  te nemen.

Mijn ouders hebben honden en als ik zie hoe erg je daaraan vast zit.
Hebben ze de kinderen allemaal de deur uit kunnen ze nou nooit eens een hele dag weg zonder honden.

Er komt alleen een hond als wij in een boerderij wonen in een buiten gebied met een grote lap grond erom heen, dan zou ik het nog wel zien zitten
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Jomi  schreef op: 29-11-2016 22:21:04
Mijn man is opgegroeid met een hond en ik heb vanaf mijn 16e een hond gehad, die hebben we in juni moeten laten inslapen, 16 jaar geworden.

Allebei missen we haar enorm en zijn we gek op honden, maar we vinden het nu wel een enorme vrijheid die we hebben.

Hoef niet meer 2x per dag te stofzuigen of dweilen, 4x per dag door weer en wind te wandelen, altijd met een dagje uit rekening te houden met de hond, alle vakanties plannen dat ze mee kon.

Ik had van te voren niet gedacht dat ik het zo relaxed zou vinden zonder hond. Gelukkig ervaren we het beide zo, want als mijn man nu wel een hond zou willen, zou dat wel een discussiepunt zijn.
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Jill  schreef op: 30-11-2016 08:39:24
Ik vind dat je er allebei echt achter moet staan. Een hond is best een ingreep in je dagelijks leven, ook financieel.
Wij hebben sinds 1,5 jaar en labrador en zijn allevier gek op hem. Hebben absoluut geen spijt, maar het is echt wel veel werk en geregel.
4 a 5x per dag naar buiten, waarvan 2x een half uur tot een uur, door weer en wind. Een dagje weg? museum of pretpark bijvoorbeeld; altijd iets regelen voor de hond. Als we op vakantie gaan naar het buitenland gaat de hond niet mee. Hondenopvang: 15 tot 20 euro per dag.
Al met al echt iets om goed over na te denken. Verkijk je ook niet op de kosten.
Maar ondanks het geregel en de kosten kunnen wij niet meer zonder. Het is echt ons maatje.
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Ik  schreef op: 30-11-2016 13:13:12

Nou al je man het verder prima vindt en jij met je (oudste) kinderen kan afspreken hem om de beurt uit te laten dan zou ik het gewoon doen.


Waarom niet? Je hebt er de tijd voor. En qua opvang heb je het al met je ouders geregeld dus wat is het probleem?

Het is wat anders als je man het absoluut niet ziet zitten en het dus niet wilt en je zou zomaar een hond in huis nemen, zo is de situatie niet dus ik zou zeggen ga ervoor!!


Denk idd wel na over alle kosten wat het met zich meebrengt en het ongemak als je een dagje/weekendje weg wilt. Laat het geen impuls aanschaf zijn waar je spijt van krijgt.

Ben benieuwd wat je uiteindelijk beslist


 

 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Mama Van Drie  schreef op: 30-11-2016 14:41:22
4/5 keer naar buiten per dag...het is maar net wat je de hond aanleert....wij hebben er twee....tibetaanse spaniels...klein ras.
Ze gaan drie keer per dag naar buiten, meestal ga ik 's ochtends iets langer als een uur wandelen met ze....dan gaan ze 's middags nog een half uurtje ongeveer...en voordat we naar bed gaan is het even plassen aan de overkant in het gras en direct weer naar binnen.


In het weekend zijn ze het zo gewend dat ze dan pas rond 11 uur uit gaan, soms eerder, maar zeker niet later als 11 uur.
Wij slapen namelijk graag uit als we vrij zijn en voor tien uur is hier niemand beneden.

Een grote hond heeft ook meer beweging nodig, ook iets waar je rekening mee moet houden.

Maar bovenal moet je je goed beseffen dat een hond gemiddeld tien jaar mee gaat, klein ras nog langer, je altijd vast zit aan de hond als je een hele dag weg wilt zoals hierboven al een paar keer gezegd wordt.

Wij hebben geluk dat onze zoons nog thuis wonen en niet meer mee gaan.
Zo zijn ze vorige jaar zomervakantie thuis gebleven bij de middelste zoon, volgend jaar gaan we naar Hongarije op vakantie en nemen we ze mee, voor het eerst.
Voorheen toen we nog met z'n allen gingen zaten ze in pension, verslik je niet in de kosten want die zijn duur.
Een consult bij de DA kost rond de 30/34 euro en dan ben je alleen nog maar binnen.
Wij hebben afgelopen zomer bij beide honden een tandtoilet laten doen omdat dat nodig was, 300 euro...dat zijn flinke bedragen, we hebben er twee dus alles dubbel ook.

als deze twee er niet meer zijn dan moet ik eerst nog eens zien of we nog weer een hond nemen, ik vind het fijn maar er zitten ook echt nadelen aan. tegen die tijd zijn onze kids de deur uit en dan zitten we echt met oppas als we ergens heen willen, een dag...of een weekend bv.
Maar zonder.....ook zo stil vind ik..gelukkig is dat nog niet aan de orde, ze zijn 3 en 7 jaar dus hebben nog even.

En echt he.....altijd als je thuis komt....een hond is altijd zo blij...of je nou drie keer of zes keer per dag thuiskomt...altijd blijblijblij begroeten.
Nooit chagrijnig.....zouden mensen nog een voorbeeld aan kunnen nemen soms

 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Jill  schreef op: 30-11-2016 16:06:32
Ik vind dat wel zielig; 3x naar buiten waarvan 1x alleen maar om te plassen. Daar zou onze labrador echt ongelukkig van worden. Maar misschien is dat bij een ander ras wel voldoende.
En in het weekend pas om 11 uur. Tja, vind ik ook zielig. Misschien kunnen ze het wel ophouden, maar of dat prettig is?
Maar ja, zo staat iedereen er anders in en dat is verder prima natuurlijk.

Hier gaat hij ook 2x per week met de uitlaatservice mee omdat hij anders van 8 tot 15 alleen zou zijn. En ja, dat zou natuurlijk kunnen, maar wij vinden dat zielig. Dus gaat hij heerlijk met zijn vriendjes in het bos spelen. Om half 10 opgehaald, om half 2 weer thuis. Omheind eigen terrein en geweldig dat hij dat vindt.
Kost ons voor 2x per week 80 euro per maand maar ik vind dat als je zo'n beestje hebt je ook moet zorgen dat hij een leuk leven heeft (en wat leuk is is natuurlijk voor iedere hond anders)
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Mama Van Drie  schreef op: 30-11-2016 18:14:45
Dit is een klein ras wat niet veel beweging nodig heeft, maar dat krijgen ze wel, ik loop overdag lang genoeg met ze, ze zijn dan los en rennen voldoende.
Je kan dit niet vergelijken met een groot ras.

Ongelukkig zijn ze niet in ieder geval.

Mensen bij ons in de straat hebben drie kleine hondjes, die zitten iedere dag alleen vanwege werk, brokken staan er de hele dag door klaar,  die krijgen alleen maar blokjes om het huizenblok van een dikke 5 minuten, dat vind ik dus wel zielig.

Als we beneden komen in het weekend dan is er geen hond die staat te piepen omdat hij nodig moet....ze zijn niet onrustig....je merkt het snel genoeg als ze zich niet prettig voelen omdat ze nodig moeten.
Het is ook nog niet eens gelijk poot omhoog als ik buiten ben.

Ik ben overigens gewoon thuis, vanmorgen gi gen we om kwart voor 9 lopen en waren om tien uur weer terug, dan hoeven ze echt niet om 12 of 1 uur weer.
Dat doe ik dan rond 3 uur...half vier. En dan voor we naar bed gaan.


 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Roze  schreef op: 02-12-2016 13:30:21

Quote ik:Ben benieuwd wat je uiteindelijk beslist


 
Ik ook
 
Quote
RE: Wel of niet; een hond...
Roze  schreef op: 02-12-2016 13:35:05
We zijn niet heel veel verder. Ik zie het nog steeds zitten
Mijn man vind het verder prima voor ons zegt hij. Hij vindt het jammer dat we dan dit jaar wat minder op vakantie gaan, maar op zich geen probleem.
Hij gaat alleen niet helpen met verzorgen etc.

En... hij gaat echt niet mee de hond kijken Dat blijft nu denk ik een beetje een dingetje
Hij heeft met collega's gepraat, die gingen ook niet mee , maar het is denk ik vooral een signaal naar ons toe, ík hoef niet zo nodig een hond.
En hoewel ik normaal echt een soepele, redelijk meegaande man heb, krijg ik het nu niet voor elkaar dat hij meegaat.

Ik vind het raar staan als ik alleen met de kids ging. Hij zegt dan: Moet ik daar voor mee...

We zijn er dus nog niet uit, maar moeten nu echt gaan beslissen...
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wel of niet; een hond...
Naam
Bericht