Menu
 

Topic:

pesten tot bedreiging aan toe

Toch Maar Anoniem  schreef op: 28-11-2016 11:58:25

Help, ik weet het niet meer. Ik hoop dat er hier juffen zijn met ervaring of gewoon moeders met ervaring.
Alle tips en adviezen zijn heel erg welkom.

Het is een heel lang verhaal, maar ik zal hem in het kort proberen neer te zetten.

Mijn dochter was altijd dik bevriend met een meisje. Sinds groep 4 is dat meisje mijn dochter erg veel gaan pesten/slaan/schoppen/krabbben etc.
Er zijn vele gesprekken geweest met mijn dochter, dat meisje en de moeder van het meisje.

De maatregelen die wij hebben genomen is dat dochter eerst een dag niet met dat meisje mocht spelen, daarna een week, toen een maand en nu mag mijn dochter helemaal niet meer met het meisje spelen.

Ondertussen zit dochter in groep 6 samen met dat meisje. Het slaan etc. is zo heftig geworden dat ze dagelijks te grazen wordt genomen.
Ook zijn wij erachter gekomen dat dat meisje liegt. Zoveel liegt dat ze gaat liegen om de eerste leugen te verdoezelen.
Dat meisje komt dan ook met leugens thuis dat mijn dochter is begonnen met ruzie maken of slaan terwijl het juist omgekeerd is.
moeder daar op aangesproken, maar moeder zegt dat mijn dochter achterbaks is en dat haar dochter onschuldig is.
Wij hebben keiharde bewijzen op papier maar ook uit de verhalen van klasgenoten die continu het verhaal van mijn dochter bevestigen.

School is er ondertussen ook mee bezig, maar die schuilt een beetje achter dat het meisje gedragstherapie krijgt en dat het stapje voor stapje gaat.
maar alles leuk en aardig maar mijn dochter wordt nog dagelijks te grazen genomen (nu dus al 2,5 jaar lang). Dat meisje is ook druk bezig om de wederzijdse vriendinnetjes die ze in de klas hebben tegen mijn dochter op te zetten. Gelukkig vertellen die meiden dat aan mij dat dat meisje dat doet en gaan ze er ook niet mee in.

2 weken terug is de bom bijna tot ontploffing gekomen. mijn dochter liep met haar vriendinnetje naar huis om daar te spelen. De moeder van dat pest-meisje is erachter aan gegaan en heeft dat vriendinnetje van mijn dochter bij haar arm gepakt en meegesleurd en heeft staan roepen dat zij niet met mijn dochter mocht spelen omdat mijn dochter iedereen opzet tegen haar dochter (het pestkind). Ze zei ook dat mijn dochter alleen maar liegt en haar dochter kapot maakt. Maar mijn dochter zet niemand tegen dat pestkind op want dat meisje verzint dat gewoon en zegt dat tegen haar moeder en die gaat dan los.
Ik was nog op school op dat moment en mijn dochter kwam helemaal overstuur teruggerend naar school met haar vriendinnetje achter haar aan. Wij zijn direct naar de juf gegaan en daar het hele verhaal gedaan. De maandag daarna is de moeder op school op het matje geroepen.

Afgelopen vrijdag kwam ik op school en er kwamen gelijk 3 kinderen naar mij toe dat het pest-meisje had gezegd dat haar broer mijn, mijn dochter en iedereen die mij lief is het leven zuur gaan maken. 's-avond kreeg ik nog een appje van een moeder van een kindje uit de klas van mijn dochter dat haar dochter met hetzelfde verhaal thuiskwam en dat zij zich erge zorgen maakt om mij en mijn gezin gezien de bedreigingen.
De broers zijn geen kleine jongen. De jongste is 18 dan nog een van 20 en een van 21. oudste heeft al in de gevangenis gezeten wegens bedreiging en overal en alle 3 hebben ze enorme foute vrienden waarin lastig vallen, drug etc dagelijkse gang van zaken is.

ik ben jankend van woede naar de directie van school gestapt en ze gaan nu wat lijntjes uitzetten. Als het goed is krijg is vandaag terugkoppeling.


Ondertussen ben ik zo bang voor de veiligheid van mijn kinderen. mogen ze niet meer alleen over straat en al helemaal niet meer door de straat van het meisje.
De schoolprestaties van mijn dochter zijn eind groep 5 al aardig gekelderd door dit hele gezeik en ze begon net weer wat op te krabbelen. Dochter heeft een sovatraining gehad, maar ik merk dat ze nu een vorm van smetvrees aan het ontwikkelen is (ergens de controle op kunnen houden?)

ik begin er zelf ook aardig onderdoor aan het gaan. ik slik tabletten om te kunnen slapen, ligt uren in de nacht wakker, heb dagelijks zware migraineaanvallen en ik ben door alle stress al 13 kilo afgevallen (dat afvallen is het enige fijne aan de situatie).

Ik ben op zoek naar tips, adviezen weet ik veel wat allemaal.
Wie weet welke wegen ik kan gaan bewandelen.

Kortom: noodoproep





 
Quote
Navigatie
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Myself  schreef op: 28-11-2016 12:05:18
Geen ervaringen, maar is er al een wijkagent ingeschakeld?
Succes en sterkte ermee
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Chloe  schreef op: 28-11-2016 12:22:51
Inderdaad, denk dat wijkagent op de hoogte stellen een terechte stap is. Walgelijk, herken een klein stukje van getreiter en ouders die het omdraaien, zodat het slachtoffer nog de schuld krijgt. Maar jouw situatie is helemaal bizar. Sterkte!
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Meelezer  schreef op: 28-11-2016 12:52:10
Wat een dofe ellende zeg.
Dit gaat wel extreem ver, wat moet je dochter zich enorm angstig en naar voelen zeg, en jullie als gezin.
Fijn dat er wel sociale controle is van klasgenoten en ouders, geeft nog iets van veiligheid.
Mijn eerste gedachte was ook om de wijkagent erbij te betrekken en wel direct.
Als je dan een keer moet bellen (wat ik oprecht niet voor je hoop) dan zijn ze al wel op de hoogte en zullen ze eerder reageren dan wel langskomen.
Ook hoop ik dat school nu wel iets meer doet dan alleen lijntjes uitzetten, dit is niet meer pesten, dit is iemand willens en wetens angst aanjagen en stuk willen maken.
Ik heb verder geen tips, behalve de wijkagent.
Wel wil ik jullie veel sterkte wensen, dit is een onhoudbare situatie.


 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Sammy  schreef op: 28-11-2016 13:00:50
Ik zou hiervan een melding maken bij de politie, met alle bewijzen erbij!

Mijn zoon heeft bij zo'n manulapatief kreng in de klas gezeten. Is niet zo ver gekomen als in jou situatie. Maar zij loog en bedroog ook alles bij elkaar. Vaak zodat mijn zoon de schuld kreeg. En moeders geloofde haar... ook als anderen die erbij waren zeiden dat het verhaal toch heel anders in elkaar stak.
Gelukkig ging het kind verhuizen, de klas knapte er alleen maar van op.

Sterkte met deze hele situatie en een knuffel voor je dochter!
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Debbel79  schreef op: 28-11-2016 13:02:03
Wijkagent doet alleen wat als je ook daadwerkelijk aangifte van bedreiging doet. (Helaas ervaringsdeskundige) 
ik heb het gedaan. Heel weg getwijfeld uit angst voor represailles. 
In mijn situatie heeft het geholpen. En ik werd ook extreem bedreigd. En ook mijn familie. 
Ook dat was een losgeslagen gezin. Volwassen kerel,broer zit vast voor het verkrachteb en vermoorden van een vrouw. Vader was alcoholist. 
Hij was ontzettend agressief. 
Ik was ook ziek van de stress. Letterlijk. Trillen. Bang. Altijd achterom kijken. 
Had schijt aan alles en iedereen. Zelfs als mijn man hem benaderde flipte hij als een malle. 

Dus ik zou echt aangifte van bedreiging doen. 
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Ikke  schreef op: 28-11-2016 13:06:09
Ik herken dit helemaal! Gelukkig loste het bij ons  vanzelf op doordat het pestkind verhuisde naar een andere stad en dus ook van school was! Wat bloeide mijn dochter weer op
Dus helaas geen adviezen, behalve misschien jouw eigen kind(eren) naar een andere school te doen... 
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Mie  schreef op: 28-11-2016 13:14:49
Ik zou sowieso de polietie inschakelen en ik weet niet of de schoolinspectie iets hiermee kan.
Feit is wel dat school zelf dit veel te lang heeft laten aansudderen.
sterkte
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Debbel79  schreef op: 28-11-2016 13:33:42
Eens met mie. School had al veel eerder in moeten grijpen
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Toch Maar Anoniem  schreef op: 28-11-2016 13:36:27
Wij zijn inderdaad nu ook aan het overwegen om een melding te maken.
Aangifte lukt volgens mij niet omdat ze nog niks daadwerkelijk hebben gedaan.
Zelfs de directeur heeft ons op het hart gedrukt om direct aangifte te doen bij aanraking of vernieling vanuit hun kant naar onze kant toe.


Ik heb vorige week ook contact opgenomen met de GGD. mijn dochtertje zit in groep 2 en daar kwam pesten toevallig ter sprake. Ik zou door iemand worden teruggebeld binnen 7 werkdagen (ja daar heb je ook wat aan   )

Debbel het is wat jij ook zegt: angst voor represailles en daardoor niet goed weten of je er wel goed aan doet. En het geeft allemaal zoveel angst. Mijn 3 oudste kinderen mochten sinds kort op donderdagmiddag naar huis toe lopen om een broodje te eten als ik aan het werk ben. Dat durf ik nu dus ook niet meer. Ze moeten nu weer overblijven.

Ikke we hebben inderdaad overwogen om onze kinderen naar een andere school te doen. maar ik heb kinderen in groep 2, 5, 6 en 7 zitten. Degene in groep 7 heeft al extra begeleiding vanwege adhd en autisme. Hij gaat nu zo goed.
En dan zou ik mijn kinderen bij al hun vriendjes en vriendinnetjes weg moeten halen omdat 1 zo een meisje zo ver kan gaan met haar familie. Nee dat kan ik mijn kinderen niet aandoen.

En mijn meisje die nu dus het slachtoffer is lijdt er zo enorm erg onder. ik merk het heel erg aan haar gedrag. Ze is zo vreselijk onzeker en deze situatie maakt het er niet beter op.

Ik had echt nooit verwacht dat het zo uit de hand zou lopen. Het is echt bizar te bizar voor woorden.

het is ook een keer gebeurd dat ik langs de speeltuin liep waar dat meisje aan het spelen was (onder schooltijd). Keek dat kind niet aan negeerde haar volop en liep met mijn jongste en haar vriendinnetje naar huis (die 2 waren roostervrij). En ik had het met mijn dochtertje over het zwembad wat ik had klaargezet en dat ze er gelijk in konden.
Kom ik thuis ontvang ik binnen 20 minuten een appje van die moeder "waar ik mij mee bemoei en het is aan haar om te bepalen of zij haar kind laat spijbelen. Dat ik haar kind met rust moet laten want zij laat ook mijn kinderen met rust".
Echt ik had geen woord gewisseld met haar, niet eens aangekeken.
Ik vermoed nu dan ook dat dat kind gelijk naar binnen is gerend naar haar moeder en dat ze dus heeft lopen liegen dat ik gezegd zou hebben dat ze spijbeld.
Zulke dingen doet dat meisje dus.

Ik heb die moeder dus ook gelijk op de app geblokt.


 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Toch Maar Anoniem  schreef op: 28-11-2016 13:37:18
mie dat is inderdaad wel een idee om een navraag te doen bij de schoolinspectie!
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Xxx  schreef op: 28-11-2016 13:44:36
School had misschien eerder in moeten grijpen.
Maar vaak gaan dingen school ook te boven.
Dan moet je als ouders toch een andere weg kiezen of snel aan de bel trekken. 

 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Melanie  schreef op: 28-11-2016 13:53:06
Wij hebben hier ook te maken gehad met bedreiging. Ik heb toen melding gedaan bij de politie op aanraden van school. Gelukkig is het bij die bedreiging gebleven. Ik zou dus inderdaad melding doen en schoolinspectie inschakelen.
Kinderen van school halen zou ik persoonlijk niet doen hoe verleidelijk ook. Je leert ze dan om weg te lopen voor problemen. (Maar dat is mijn mening) 
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
-claudia-  schreef op: 28-11-2016 14:14:03
oei geen ervaring ermee..maar wil je wel sterkte wensen en hopelijk is dit heel snel voorbij!
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Bettie  schreef op: 28-11-2016 14:28:03
Misschien kan je nu nog geen aangifte doen omdat er niet rechtstreeks tegen jou gedreigd is cq. jullie bedreigd zijn geworden. Maar...er zeer zeker wel melding van maken bij de politie. Bij concrete (be)dreiging is dat lijntje dan sneller in beweging dan dat er nog van alles en nog wat administratief moet worden geregeld.

Daarnaast kun je nog de volgende dingen/stappen ondernemen:
* vertrouwenspersoon (extern) van school benaderen
* schoolinspectie op de hoogte stellen
* GGD (heb je al gedaan)
* contact opnemen met de huisarts

Juist de laatste kan voor jou een luisterend oor vormen, kan je tips én adviezen geven maar kan ook richting GGD of andere hulpverleningsinstanties rapporteren.
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 28-11-2016 14:47:32
jeetje, zeker melding doen!
Heel veel sterkte
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Mv5  schreef op: 28-11-2016 15:04:13
ik vind dit echt heel heftig en al helemaal voor een kind van groep 6 (9/10 jaar). Ik zou aangifte doen, dit is echt gewoon bedreiging.
Kids van school halen zou ook mijn keuze niet zijn, maar heftig is het zeker wel.
Ik vind dat school ook in het recht staat om het kind te schorsen of van school te verwijderen, ze vormt een probleem voor de sociale structuur in de klas. Alleen heeft school natuurlijk wel de plicht om een passende plek voor haar te vinden en de kans dat ze op een volgende school hier gewoon mee verder gaat is vrij groot.
Heel veel sterkte met deze situatie, lijkt me heel moeilijk.
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Xsara  schreef op: 28-11-2016 17:07:08
Onze zoon is ook behoorlijk gepest en fysiek mishandelt. het was een probleem op school. niet van 1 kind en wij hebben na een jaar vanalles te hebben gedaan. besloten.onze kinderen wel van school te halen. School erkende het probleem.maar kon er niets mee. Bedreigingen.van.ouders, onderlinge vechtpartijen tussen.ouders op het dchoolplein kwamen wekelijk voor. met ons zijn zeker 7 kinderen vertrokken. 

Omdat het zo heftig was was het binnen.ons gezin ook niet fijn meer, het werkte zo door en nu maanden later is het heerlijk. onze kinderen bloeien op. voelen zich veilig op school worden geaccepteerd en gerespecteerd. problemen.worden uitgesproken en zo hoort het ook. 

Soms heb je gedaan wat je kunt en.is het beter om een ander pad te kiezen. Je kunt een ander niet veranderen zeker niet als zovelen er al mee bezig zijn. en als niets helpt waarom zou je het gevecht dan aangaan.via je kind. om een ander de tijd te geven.om te veranderen?? heeft het tijd nodig?? ten.koste van wie gaat dat?? 

Ik vind het erg dat het al 2,5 jaar duurt. misschien.is het tijd om de druk op te voeren op school. dat je verwacht dat er meer gebeurt.. 

Ik weet alleen dat wij nu ,na nog maar 1 jaar, weer rust hebben en dat het voor ons allemaal de beste keuze was om wel weg te gaan. van leugenaars kun je namelijk nooit winnen.. 

Succes en sterkte... 
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Sapperdeflap  schreef op: 28-11-2016 17:35:27
Zo, wat een bizar en heftig verhaal.

hoe erg je ook in je recht staat, ik zou toch mijn kinderen van school halen. Natuurlijk wil je ze niet leren dat ze weg moeten lopen voor problemen, maar van dit soort tokkies ga je het gewoon niet winnen.

oom zou ik melding van bedreiging doen bij de politie. Verder helaas geen tips, alleen maar een luisterend oor.
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Mama Van Drie  schreef op: 28-11-2016 17:59:26
Zo dan.....never nooit niet dat ik mijn dochter daar nog op school had zitten....al 2.5 jaar fysiek te grazen genomen.....geen sprake van.

Ik snap dat je erdoor heen zit en duidelijk dat er iets moet veranderen.
Ik heb geen tips, ben ook serieus verbaasd door verhalen van vechtende ouders op het plein van Xsara.....
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Sunshine  schreef op: 28-11-2016 18:46:29
Ik snap je punt met je zoon.
Maar dit ga je toch geen 1,5 jaar meer volhouden.

Ik had melding gemaakt ,want zodra ze echt wat doen.
Komt de politie met spoed.

Daarbij had ik mijn kinderen van school gehaald en gezorgt dat ze nog na de kerstvakantie ergens anders konden starten.

En had de gene van groep 5/6/7 van je kids.
Op kickboxen gezet,het geeft ze veel zelfvertrouwen.
En mocht het erop aankomen,kunnen ze zichzelf verdedigen.
Mocht er wat in de wijk gebeuren

Slaan is niet de 1ste optie.
Maar je hoef je eigen niet alles te vertellen in deze wereld.

Hier heeft het toen veel baat gehad ,een half jaartje erop.
maakt al een enorm verschil.

En doe zelf een klein busje Deo in je jaszak.
Kan je je eigen nog altijd makelijk verdedigen.
Het is geen strafbaar iets ,maar mochten ze wat doen.
Kan je het makelijk in de ogen spuiten.





 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Jen9  schreef op: 28-11-2016 19:06:07
De enige tip die ik je nog kan geven is een logboek bijhouden Elk voorval opschrijven. Dit kan als bewijs dienen

Heel veel sterkte!


 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Mamvan3  schreef op: 28-11-2016 19:43:31
Je moet melding maken bij de wijkagent en zorgen de je vanwege de bedreigingen een 'melding op adres' wil. Wanneer je dan 112 belt, staan ze direct met meerdere auto's voor je deur. Je kunt aangeven waarom, hier zullen ze bij de politie niet moeilijk over doen.
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Toch Maar Anoniem  schreef op: 29-11-2016 08:48:57
Dank jullie voor alle tips en adviezen.

Jen9: ik hou ook al een dagboek bij sinds begin dit schooljaar. Sinds dat moment is alles extreem uit de hand aan het lopen. ieder akkefietje noteer ik erin. En dan is het eigenlijk schikbarend hoe erg de situatie is geworden.

Sunshine: we hebben dochter op karate gedaan aan het begin van het schooljaar. Ze heeft daardoor wat meer zelfvertrouwen gekregen, maar terugslaan heeft ze wel een paar keer gedaan maar dan werd ze vervolgens nog harder geslagen. We hebben ook op een gegeven moment gezegd: Gaat ze slaan, dan direct naar de juf. Al moet je 200 keer per dag naar de juf.
klein busje deo is wel een idee. Dank je.


We hebben ondertussen al zoveel gesprekken gehad op school. En ik moet echt zeggen dat de juffen in de klas echt hun uiterste best doen. Maar dat meisje is zo gemeen dat ze acties uithaalt op het moment dat juffen het niet zien en dan vervolgens hangt zij de zielige piet uit en begint ze te liegen dat mijn dochter is begonnen. gelukkig hebben de juffen het redelijk snel door. Maar het getreiter blijft wel gewoon doorgaan. En wij hebben gewoon sterk het idee dat er teveel gescholen word achter de gedragstherapie van het meisje (ja het gaat allemaal stapje voor stapje).

Maar sinds een paar weken zit er een nieuwe directeur op school. Daar heb ik vrijdag na de bedreiging dus ook een gesprek mee gehad. Ik ging gisteren de kinderen van school halen en hij kwam mij gelijk even ophalen. Hij heeft een externe partij gevonden die het gesprek wil gaan leiden tussen ons en die ouders en hij zal er ook bij aanwezig zijn. ik ben er gewoon helemaal beduusd van. Eindelijk iemand die gewoon daden doet in plaats van alleen maar woorden. De ouders van het pestkind staan ook "open" voor een gesprek.

ik zou op korte termijn gebeld gaan worden wanneer het gesprek zal gaan plaatsvinden.

Die nieuwe directeur heeft vrijdag ook geoberveerd in de klas en hij zei dat er wel een hele rustige sfeer in de klas hangt met dat pestmeisje. Dus ik aan mijn dochter gevraagd hoe dat meisje zich gedroeg in de klas en jawel.... braafheid zelve, maar zodra directie de klas uitgaat begint ze weer.
 
Quote
RE: pesten tot bedreiging aan toe
Xsara  schreef op: 29-11-2016 14:58:24
Dat achterbakse herken ik trouwens ook heel erg. Ze weten precies wanneer ze iets kunnen doen. Dat zei de juf toen ook. Ze durfde de klas niet eens uit omdat er dan weer wat zou gebeuren. ze durfde de ouders niet te confronteren omdat het kind er dan thuis de dupe van zou worden. Ik heb uiteindelijk gezegd dat zei het niet durft te zeggen maar dan ondertussen andere kinderen de dupe worden van haar falend optreden. er zijn immers meer wegen die naar rome leiden en als je zo bang bent dat een ouder een kind iets aan doet dan moet je daar toch zeker stappen op ondernemen.. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op pesten tot bedreiging aan toe
Naam
Bericht