Menu
 

Topic:

slimme meter

El64  schreef op: 24-11-2016 21:32:14
Vorig jaar al een keer de aanbieding gehad voor gratis plaatsing van de slimme meter, niet gedaan zie het nut er niet van in. Nu weer een brief met plaatsingsdatum. Je kan het verzetten of helemaal afzeggen. Twijfel nu wel of niet doen? Wat zijn jullie ervaringen met de slimme meter?
 
Quote
Navigatie
RE: slimme meter
Minou  schreef op: 24-11-2016 21:52:39
Heb ze wel, maar geen slimme thermostaat, dus verschil is er niet
 
Quote
RE: slimme meter
Harleysmama  schreef op: 24-11-2016 23:09:54
Een slimme meter werkt alleen energiebesparend als je een monitor hebt waarmee je direct je verbruik ziet. 

Is pasgeleden nog in het nieuws geweest. De overheid dacht dat er nu al 3,5% aan besparing gerealiseerd is. Maar dat bleek dus maar 1% te zijn.

Wij hebben nog oude meters Maar hebben al wel Toon van Eneco. En daarmee zie je meteen wat je verbruikt. Dit is de beste manier om te besparen.  
 
Quote
RE: slimme meter
El64  schreef op: 25-11-2016 06:14:47
Ik heb ook slechte verhalen gehoord waarbij het verkeerd gereigistreerd werdt heel gedoe om geld terug te krijgen, weet niet of dat waar is maar daarom heb ik helemaal geen zin om het te laten instaleren. Ik let zelf altijd goed op ons verbruik. Zal het meerwaarde hebben als we ooit ons huis willen verkopen?
 
Quote
RE: slimme meter
Marjolein1976  schreef op: 25-11-2016 07:19:31
Wij hebben hem. Bevalt prima. Registratie gaat rechtstreeks naar mijn account bij de leverancier. We kunnen precies zien wat we verbruikt hebben en hoe we zitten qua kosten. We hebben geen Toon oid. 
 
Quote
RE: slimme meter
Mama Van Drie  schreef op: 25-11-2016 08:14:31
Wij hebben er een en via het slimme collectief op internet kunnen we precies zien wanneer er veel verbruikt wordt, welke uren, waaruit bleek dat de oudste toch wel heel lang onder de douche stond

We hebben nu ook sinds een paar weken zonnepanelen dan heb je sowieso een slimme meter nodig.

Als ze het gratis komen plaatsen dan zou ik dat doen, meerwaarde voor je huis.....weet ik niet.... zonnepanelen zijn wel erg in opkomst, mocht een koper dat van plan zijn dan is zo'n slimme meter een pluspunt.

 
Quote
RE: slimme meter
Mama Van Drie  schreef op: 25-11-2016 08:15:33
Die laatste smiley?....raar.
 
Quote
RE: slimme meter
Debby1977  schreef op: 25-11-2016 09:32:47
Volgens mij krijg je hem nu inderdaad gratis geplaatst, maar mocht je het niet doen en je over een tijdje bedenken dat je hem toch wilt dan moet je het zelf waarschijnlijk betalen. Je hebt er verder geen last van toch? Dan zou ik hem laten plaatsen.
 
Quote
RE: slimme meter
El64  schreef op: 25-11-2016 20:12:01
Heb van iemand gehoord waar de hele wijk problemen hadden met dat ding. Alles stond uit en de meter draaide toch. Heeft veel moeite gekost om hun geld terug te krijgen. Maar dat is wel al jaren geleden. Vandaar dat ik er niet om staat te springen
 
Quote
RE: slimme meter
Mv5  schreef op: 25-11-2016 20:59:37
Niks is gratis in deze maatschappij. Je betaalt met je privacy. Energiebedrijven kunnen ook precies zien wat jij wanneer verbruikt. Ze zeggen vaak wel dat ze de meters niet uitlezen maar dat doen ze toch. Ken je dat verhaal van die man die zo'n meter gratis had laten installeren maar dat ding had ingepakt met aluminiumfolie? Die meter kon dus niet uitgelezen worden en die kreeg telefoon van de energiemaatschappij dat ze dat ding niet uit konden lezen, terwijl ze hadden gezegd dat niet te zullen doen.
Dus nee, ik vertrouw dat allemaal voor geen meter en heb dus ook zo'n ding niet. Stel dat dat ding gehackt wordt, dan zien de hackers dus ook wanneer je op vakantie bent (laag verbruik) en kunnen zij of criminele partners inbreken of iets dergelijks. (misschien draaf ik een beetje door nu, maar oke, je snapt hopelijk wat ik bedoel). Snap ook het nut er niet van dat je op afstand je thermostaat kan bedienen, dat is echt een soort overbodige luxe die mensen wordt aangepraat dat dat nodig/handig is. Als het er niet was, had niemand het gemist.
 
Quote
RE: slimme meter
Mama Van Drie  schreef op: 25-11-2016 22:15:28
Zonder slimme meter kan je ook je thermostaat op afstand bedienen.
Zonder slimme meter geen zonnepanelen als je die al zou willen.

En serieus...het zal mij een worst wezen dat mijn energiemaatschappij precies weet wat ik verbruik en wanneer...is dat echt heel erg?
Ik weet het zelf ook en best handig om te kunnen zien waar er veel verbruikt wordt en door wie.

Inbreken door gehackte meters.....euh...ja...ik vind dat je doordraaft..een slimme meter geeft geen grotere kans op inbraken.

Daar komt bij dat als je denkt enige privacy te hebben zonder slimme meter.....weinig kans...ze weten veel meer van de NL als dat je denkt.
 
Quote
RE: slimme meter
Kaasje  schreef op: 26-11-2016 09:17:42

Quote mv5:
........ Ken je dat verhaal van die man die zo'n meter gratis had laten installeren maar dat ding had ingepakt met aluminiumfolie? Die meter kon dus niet uitgelezen worden en die kreeg telefoon van de energiemaatschappij dat ze dat ding niet uit konden lezen, terwijl ze hadden gezegd dat niet te zullen doen.
.......
Vind dit wel een hoog broodje aap verhaal gehalte hebben.......
 
Quote
RE: slimme meter
Kaasje  schreef op: 26-11-2016 09:21:13
Even gegoogled en independer zegt dat je op een slimme meter uit kunt zetten dat de energieleverancier je gegevens uitleest.

lees hier maar
 
Quote
RE: slimme meter
Mama Van Drie  schreef op: 26-11-2016 11:40:42
Maar wat is er heel erg aan het feit dat je leverancier kan zien wat je verbruikt en wanneer?
Even buiten het inbreek verhaal om want dat is erg doordraven vind ik persoonlijk.

Men weet doorgaans heel veel van je zonder dat je dat beseft.
 
Quote
RE: slimme meter
El64  schreef op: 26-11-2016 17:25:19
Het maakt mij ook niet uit of ze weten wat ik verbruik, hacken kan met alles maar vind ik in dit verhaal wel ver gezocht. Wil alleen geen hoge rekening  Maar behalve mijn eigen verhaal heeft hier niemand daar last van gehad zo te lezen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op slimme meter
Naam
Bericht