Menu
 

Topic:

Meerdere gewonden door ontsporen trein b

Boterbloem  schreef op: 18-11-2016 15:04:06






Meerdere gewonden door ontsporen trein bij Winsum 





 



Bij een treinongeluk bij Winsum zijn vrijdag meerdere gewonden gevallen. Een trein van Arriva is gedeeltelijk ontspoord na een botsing met een tankwagen. Het gaat om het voorste treinstel.
 








De gewonden zaten in de trein, aldus de politie in Groningen. De chauffeur van de wagen bleef ongedeerd, net als de machinist.


Bij het ongeval zijn achttien mensen gewond geraakt, elf van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De overige gewonden worden op locatie behandeld, meldt Veiligheidsregio Groningen. 


Mensen met lichte verwondingen krijgen verzorging in de brandweerkazerne van Winsum. Ongeschonden passagiers worden in een naastgelegen boerderij opgevangen. Volgens vervoerder Arriva zaten er 50 tot 75 passagiers in de trein.


De tankwagen is in de sloot beland. De melkauto kwam van een boerenerf gereden en is vermoedelijk bij een onbewaakte spoorwegovergang in botsing gekomen met de naderende trein.


Tientallen hulpverleners zijn bij de plaats van het ongeluk aanwezig. Winsum ligt zo'n vijftien kilometer ten noorden van de stad Groningen. Het treinverkeer ligt voor onbepaalde tijd stil.


De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft onderzoekers op weg gestuurd naar de plek van het ongeval. De chauffeur is aangehouden en is voor verhoor naar het politiebureau gebracht.





 Meerdere gewonden door ontsporen trein bij Winsum





Trein ontspoord bij Winsum na botsing met tankwagen

 






Geschept


Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het om de onbewaakte spoorwegovergang bij de Voslaan. In 2014 kwam een 24-jarige man hier om het leven toen hij met zijn auto werd geschept door een trein tijdens het oversteken. Eerder dat jaar overkwam een 67-jarige man hetzelfde.


Hierna spande de Gerjon Kazemier Stichting, die zich sterk maakt voor veilige spoorwegovergangen, een kort geding aan tegen ProRail en de gemeente Wisum. Dat geding werd opgeschort nadat ProRail en Winsum vorig jaar waren overeengekomen dat er voor omwonenden een noodweg zou worden aangelegd naar een bewaakte overgang.





 Trein ontspoord in Winsum









 




1 / 12








Opgeheven


In juni van dit jaar werd bekend dat de onbewaakte spoorwegovergangen in Winsum in de komende jaren worden verbeterd of opgeheven. Dat zijn de gemeente en provincie Groningen overeengekomen met staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu. De overwegen moeten in 2020 veilig zijn, waarbij de Voslaan als eerste wordt aangepast.


In 1980 kwamen bij Winsum negen mensen om het leven toen twee passagierstreinen met hoge snelheid frontaal op elkaar botsten. Het traject was destijds slecht beveiligd en door de dichte mist zagen de treinen elkaar niet naderen.




 
Quote
Navigatie
RE: Meerdere gewonden door ontsporen trein b
Mie  schreef op: 18-11-2016 15:05:26
Ik had het gelezen idd

Is jouw man daar aan het assisteren? Of hebben ze genoeg aan brandweer en/of ambu?
 
Quote
RE: Meerdere gewonden door ontsporen trein b
Boterbloem  schreef op: 18-11-2016 15:06:22

Wilde net even kijken hoe laat ik zo met de trein moest vertrekken, zie ik gewoon dat er een dik ongeluk is gebeurd!


Gelukkig met een sisser afgelopen als je ziet hoe het er uit ziet, maar jongens, wat een schrik voor de mensen die in de trein zaten en de bestuurder van het voertuig zeg.

Ze mogen wel rap beginnen met die treinovergangen hier. Laatst deed die hier in het dorp het niet, heel onoverzichtelijk punt want aan beide kanten staan huizen, reed de trein zo over de overgang heen zonder dat de spoorbomen naar beneden gingen. Veel onbewaakte overgangen terwijl in deze tijd van het jaar het vaak mistig is.


 
Quote
RE: Meerdere gewonden door ontsporen trein b
Boterbloem  schreef op: 18-11-2016 15:07:42
Nee, man is in de stad momenteel. We hoorden wel veel toeters en bellen hier rijden in het dorp eerder vandaag dus ik denk dat er enorm veel hulpverlening bij is (geweest)
 
Quote
RE: Meerdere gewonden door ontsporen trein b
Bettie  schreef op: 18-11-2016 16:18:10
ziet er echt niet uit. Zat het net te lezen 'trein gedeeltelijk ontspoord '. Als ik de foto's ziet, kunnen ze volgens mij beter zeggen 'trein nagenoeg geheel ontspoord'.


 
Quote
Navigatie


Reageren op Meerdere gewonden door ontsporen trein b
Naam
Bericht