Menu
 

Topic:

Wisc afnemen, Hengelo

Ma Dalton  schreef op: 14-11-2016 12:51:02
Onze oudste 2 kinderen lijken op school zeer ernstig onder te presteren. Bij de oudste gaat dit straks problemen opleveren met de uitstroom naar de middelbare en de 2e is denk ik bij tijden gewoon vervelend op school

Weet iemand een goed bureau rond Hengelo waar we een WISC of een NIO test af kunnen laten nemen? Wil dit NIET via school laten verlopen.


 
Quote
Navigatie
RE: Wisc afnemen, Hengelo
Krumelke  schreef op: 21-12-2016 12:17:18
als je hb vermoed ga dan voor de rakit ! de wisc wordt het meest gebruikt en kent voor hb kinderen nogal wat valkuilen. ik ken genoeg verhalen waarbij de rakit en de wisc 20 of meer punten scheelden !!! kies een bureau (vergoeding is nauwelijks mogelijk) die gespecialiseerd zijn in hb !!!.

we zitten in hetzelfde schuitje met een vastgedacht kind, faalangst, depressief....zien niets meer terug van het vrolijke mannetje dat we ooit vol vragen en wijsheden naar school stuurden. bij het andere kind begint de faalangst ook al terwijl die pas net begonnen is op school.

wij hoorden via onder hb kindercoach over roosendaal een hb onderzoek en begeleidingsbureau en edu en ik in houten hoor ik hele goede verhalen van.

wij wonen zelf ver van deze vandaan en toch zullen we warschijnlijk een van deze kiezen omdat het juist ZIEN van mijn kinderen mij meer waard is dan de hele vele kilomters en benzine die het gaat kosten.
 
Quote
RE: Wisc afnemen, Hengelo
Mrtj  schreef op: 21-12-2016 15:53:11
Krumelke, ik ken nog een goece HB tester in regio Nijmegen/Enschede (geen idee waar je woont). Je kan me PB-en voor meer info
 
Quote
RE: Wisc afnemen, Hengelo
Mrtj  schreef op: 21-12-2016 15:55:04
Cir, het klinkt als dat je hoognodig (iedere 4  6 weken) om tafel moet met school. Dan maar een 'zeik'ouder....
 
Quote
RE: Wisc afnemen, Hengelo
Ma Dalton  schreef op: 22-12-2016 11:13:17
Cir, Ik ben een jaar "zeik"ouder geweest. Hou in de gaten of het helpt. Bij ons hielp het niks.

Gisteren een gesprek gehad met de oude juf.. die alle resultaten gewoon aan de kant schuift.   Knettergek.
Tja, dat is wat jullie willen. Dat hij van jullie slim moet zijn
En me de les leest dat ik mijn kind naar de andere school heb laten gaan om daar uit te proberen en een dag heb laten missen voor de IQ test.  Dat had het kind over-belast.  
In haar hoofd komt zij voor het mannetje op.
Ik heb niks meer gezegd. Het heeft geen zin meer. Maar ik kwam echt met een rotgevoel thuis.


En dan ligt er in de avonduren van de nieuwe school nog een mailtje in de inbox. Dat ze voor de kerst nog even met de ib-er zullen overleggen om een voorlopig handelingsplan te maken zodat mijn zoontje in januari meteen goed van start kan gaan. Wat ben ik BLIJ dat we de stap genomen hebben weg te gaan. 


 
Quote
RE: Wisc afnemen, Hengelo
Sammy  schreef op: 22-12-2016 12:54:28
de reactie van de oude school bevestigd alleen maar extra dat je een juiste keuze genomen hebt en hem naar een andere school laat gaan!
Zijn nieuwe school pakt het duidelijk gelijk op. Dat hij zich snel daar thuis mag gaan voelen!
 
Quote
RE: Wisc afnemen, Hengelo
Krumelke  schreef op: 22-12-2016 13:30:56
goede keus geweest dus ma dalton!

mrtj ik stuur je even een pb over tester, bedankt.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wisc afnemen, Hengelo
Naam
Bericht