Menu
 

Topic:

Bekkenbodemklachten

Ano  schreef op: 07-11-2016 12:24:34
Ik ben benieuwd of er hier meer moeders zijn met bekkenbodemklachten. Ik ben moeder van een zoon die ondertussen al bijna 8 is. Sinds mijn zwangerschap en bevalling heb ik eigenlijk niet veel problemen  hiermee gehad behalve stressincontinentie. Wanneer ik bijvoorbeeld vreselijk verkouden ben of hard moet hoesten verlies ik wel eens wat urine. Ook als ik bijvoorbeeld trampoline wil springen. Maar verder eigenlijk niet, al is dit natuurlijk al vervelend genoeg.

Nu doe ik sinds kort werk wat lichamelijk belastender is dan voorheen. En ik krijg last. Heb vaak in de middag en avond een zwaar gevoel van onderen. Ik kan het niet anders omschrijven als dat en een beetje drukkend.

Mijn moeder is laatst geopereerd, die had ook bekkenbodemproblemen maar ik ben nog heel jong.

Kan ik iets doen om dit te verminderen, behalve ander werk want dat is helaas geen optie. Daarbij komt nog dat ik graag nog eens zwanger wil worden en bang ben dat de klachten verergeren.

Iemand van jullie tips of ideeen? Of ervaring ermee hoe een volgende zwangerschap was?
 
Quote
Navigatie
RE: Bekkenbodemklachten
Chloe  schreef op: 07-11-2016 12:47:43
Bij mij werd het een stuk erger na de tweede zwangerschap. Ik zou je fysio aanraden, van een bekkenbodemtherapeut. Met oefeningen is het stukken verbeterd bij mij.
 
Quote
RE: Bekkenbodemklachten
Lonneke  schreef op: 07-11-2016 14:44:44
Ik herken het wel. Ik had toen een blaasverzakking. Dit is door oefeningen  bij bekkenfysiotherapie  te volgen  weer goed gekomen
 
Quote
RE: Bekkenbodemklachten
Meelezer  schreef op: 07-11-2016 15:28:14
Herkenbaar, helaas.
Bij de eerste duurde het best lang voordat het weer enigszins goed ging (een jaar of 5....)
Na mijn laatste zwangerschap is het blijvend.
Ondanks therapie....het is verzakt, zelfs met de "grote" boodschap gaat het lastig, ik druk teveel mee zeg maar (sorry....tis nu eenmaal zo)
Het is echt verzakt, ben een tenalady geworden.
Onverwachts in de lach schieten, springen, (trampoline is not done) rennen, niezen, flinke hoestbui.....lang leve de tenalady.
Ik zal geopereerd moeten worden om het te herstellen, maar de verhalen die ik daarover hoor zijn zo ontzettend verschillend dat ik nog even wacht.
Het is niet zo dat ik het niet kan ondervangen met een tenalady. (Ben echt blij met die dingen, nooit gedacht dat ik ze relatief zo jong al zou gebruiken, maar inlegkruisjes werken niet voldoende)
Dus geen succesverhaal hier. Hoop dat andere meer poistieve berichten hebben voor je.
Succes, leuk is anders...
 
Quote
RE: Bekkenbodemklachten
Joyce_1979niet Ingel
ogd
  schreef op: 07-11-2016 18:43:31
ik heb helaas ook een verzakking overgehouden aan mijn laatste zwangerschap. Springen is hier ook not done. Nu ben ik verkouden en moet ik veel hoesten, dat geeft ook veel ongemakken. 

Wanneer ik ongesteld moest worden werd het allemaal nog erger doordat door de hormonen alles "verslapt". Een tampon gaf dan wat tegendruk en dat hielp wel. Die heb ik ook een tijdje (in het begin) gebruikt als ik niet ongesteld was. Dan had ik dat zware drukkende gevoel niet van beneden.

nu heb ik een spiraal en dat werkt over het algemeen redelijk. Ik ben minder ongesteld en heb dus minder last van de verzakking. 


 
Quote
RE: Bekkenbodemklachten
Minou  schreef op: 07-11-2016 19:04:20
Hier voel ik niks qua verzakking maar springen, inspanning op sportgebied, niezen hoesten is geheid broekie vol.

overgeven...broekie overvol


oefeningen..niks helpt niets hier, helaas pindakaas
 
Quote
RE: Bekkenbodemklachten
Pup78  schreef op: 07-11-2016 20:16:06
Ja hoor, hier ook! 
Bij rennen, springen, niezen, hoesten, lachen... verlies ik druppeltjes.
Ben er voor naar de dokter geweest, die constateerde een matige verzakking van de blaas en heeft bekkenbodemtherapie voorgeschreven. Maar... ik durf niet en ben nog steeds niet geweest!
 
Quote
RE: Bekkenbodemklachten
Dicha  schreef op: 08-11-2016 06:17:53
Bekkenbodemfysiotherapie.

Waarom niet Pup er is niks engs aan hoor..
Mijn dochter is bekkenbodemfysiotherapeute en hoor nooit enge verhalen hoor...Het enige wat je misschien als "vervelend" kunt ervaren is als ze de spanning van de bekkenbodem willen meten, maar dat heeft meer te maken dat het even inwendig gaat, maar doet geen pijn
 
Quote
RE: Bekkenbodemklachten
Ano  schreef op: 08-11-2016 09:08:28
Wordt bekkenbodemtherapie vergoed als het voorgeschreven wordt door de huisarts?
 
Quote
RE: Bekkenbodemklachten
Dicha  schreef op: 08-11-2016 09:44:10
Als er op je verwijzing naar de bekkenfysio staat dat er sprake is van
urineverlies krijg je er 9 uit de basis verzekering.
Staat dat er niet dan wordt het alleen betaald als je aanvullend verzekerd bent
 
Quote
RE: Bekkenbodemklachten
Dicha  schreef op: 08-11-2016 09:46:07
Goed op de polis kijken van de zorgverzekeraar. Nogmaals voor de basis heb je echt verwijzing nodig waar duidelijk opstaat dat je urineverlies hebt.
Sommige verzekeraars vergoeden er 9 per jaar en anderen 9 per verzekeringsduur en je moet dan naar een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeute gaan..

 
Quote
RE: Bekkenbodemklachten
Zozo  schreef op: 08-11-2016 09:47:58
Ik zou beginnen met therapie. Daar kunnen ze wat onderzoekjes doen en daarop de oefeningen aanpassen. 

Hier wegens ernstige verzakking van baarmoeder blaas en darmen geopereerd maar heb daar spijt van als haren op mijn hoofd. Enige wat weg is dat is het zware gevoel wat jij ook al omschreef. Verdere klachten helaas alleen maar erger geworden. 

Zijn genoeg mensen waarbij zo'n operatie wel goed gaan hoor! Ken ze ook persoonlijk, maar wil alleen aangeven dat een operatie niet altijd de beste uitweg is.
 
Quote
RE: Bekkenbodemklachten
Ano  schreef op: 08-11-2016 10:59:10
Lastig. urineverlies is nog het minst erg bij mij. Ik heb vooral last van dat zware gevoel. Ik ga eens overleggen over die therapie met mijn huisarts.
 
Quote
RE: Bekkenbodemklachten
Ano  schreef op: 13-11-2016 15:19:41
Nou, ik was bij de huisarts geweest en die heeft een hele milde verzakking geconstateerd. Hij dacht niet dat mijn klachten daar vandaan kwamen. Dacht eerder aan een blaasontsteking, dus getest maar er zaten maar weinig eiwitten in de urine. Te weinig om het een blaasontsteking te noemen. Kort hierna verdwenen ook mijn klachten dus misschien een blaasontsteking gehad en weer overgegaan. Maar nu heb ik weer wat anders geks. Nu blijf ik de hele tijd aandrang voelen voor ontlasting en als ik na het toilet ga komt er niets. Ik heb dat gevoel nu al drie dagen continu en het gaat niet weg. Af en toe komt er wel wat ontlasting maar heel klein beetje en het is gewoon zacht. Maar dat gevoel van aandrang blijft continu, ook als ik gewoon op de bank zit. Het doet geen pijn maar voelt heel vervelend. Ik vraag me echt af wat ik nou heb. Ik snap er niets van.
 
Quote
RE: Bekkenbodemklachten
Ano  schreef op: 13-11-2016 20:45:52
Heeft iemand van jullie een idee wat er aan de hand kan zijn  met me? ik wordt er een beetje wanhopig van..
 
Quote
RE: Bekkenbodemklachten
Mrtj  schreef op: 13-11-2016 21:08:20
verstopping?
 
Quote
RE: Bekkenbodemklachten
Ano  schreef op: 13-11-2016 21:47:01
Het zou kunnen ik heb dat nooit gehad dus geen idee hoe dat voelt. 

Wel heb ik van alles geprobeerd.brinta en volkoren crackers voor verzels. heel veel gedronken. fruit en groente gegeten. koffie en noten. dan moet het toch helpen op een gegeven moment.
 
Quote
RE: Bekkenbodemklachten
Ano  schreef op: 13-11-2016 21:49:44
Zelfs al twee dagen aan de yakult. en mijn darmen begonnen dan wel wat te rommelen maar er gebeurde weinig tot niets.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Bekkenbodemklachten
Naam
Bericht