Menu
 

Topic:

Loslaten

Myriam  schreef op: 27-10-2016 16:46:14
Met elke leeftijd krijg je te maken met loslaten. Ik vind het best moeilijk, moet er altijd zelf een goed/veilig gevoel over hebben voordat ik het kan. Joey mijn jongste van 12 gaat altijd op donderdag basketballen, en ik bracht hem dan weg. Vandaag was het, ik kan wel alleen op de fiets. Doe je voorzichtig? Rechts heeft voorrang he? Niet door het rode stoplicht? En kijk uit voor de tram? Jaaahaaaaa MAM al rollend met de ogen!!!! 

Ik vind het toch een dingetje hoor!!! Zucht


Hoe gaan jullie daarmee om?? 
 
Quote
Navigatie
RE: Loslaten
Jolanda1974  schreef op: 27-10-2016 16:52:34
Ligt aan de omgeving waar je woont en welke afstand er afgelegd moet worden. Maar het ligt ook erg aan je kind. Onze oudste van bijna 11 is veel zelfstandiger dan onze jongste van 9. 
 
Quote
RE: Loslaten
Myriam  schreef op: 27-10-2016 17:01:44
Ja dat is waar. Onze zoon fietst keurig hoor, maar ik woon in Den Haag en het is best druk met verkeer enzo. Het is denk ik 10 minuten fietsen. Omdat hij het zelf zo graag wil vind ik het goed, hij moet het toch een keer leren. Volgend jaar naar de middelbare en dan zal hij ook op de fiets moeten. 

Maar ik vind het niet makkelijk. Ga hem zo toch maar ff tegemoet 
 
Quote
RE: Loslaten
Esther  schreef op: 27-10-2016 18:10:09
Ik heb er een van 8 die net thuis komt van voetbal training. Hij fietst sinds de zomervakantie zelf heen en terug ook ongeveer 10 minuten fietsen. Ik vind 12 jaar vrij laat om pas voor het eerst zelf te gaan. Mijn oudste ging met elf al naar de middelbare school toen moest hij negen kilometer fietsen.

 
Quote
RE: Loslaten
Xxx  schreef op: 27-10-2016 18:33:05
Denk dat het in Den Haag fietsen wel "gevaarlijker" is.

Mijn zoon wordt bijna 9 en fietst sinds kort zelf heen.....
Het is maar 3 minuten fietsen en alleen een voorrangsweg waar bijna geen verkeer rijdt als fietsers. 
Maar mijn man is zijn trainer dus die fietst hem na.
Nu het donker wordt mag het het ook niet meer.


 
Quote
RE: Loslaten
Debbel79  schreef op: 27-10-2016 18:36:14
Mijn dochter fiets ook al vanaf 9 alleen naar de bieb, sporten, winkel etc. 
Ze is ook 11 als ze naar de middelbare gaat. 
Ik vind 12 ook vrij laat om te beginnen met alleen te gaan. 
Als jij ze het vertrouwen niet geeft, zullen ze ook nooit zelf vertrouwen krijgen. 
En ja, dat is soms moeilijk. Maar hij heeft er niks aan om aan moeders hand te blijven lopen. 

 
Quote
RE: Loslaten
Kees  schreef op: 27-10-2016 18:51:21
hier net zo'n trutmoeder...
oudste is 10 en doet alleen een boodschap, maar daar houdt het mee op.

breng en haal ze van school, naar sporten breng en haal ik ook.
voor de gezelligheid misschien maar ik ben ook een schijtbak.
een jaar is nog lang...elke x een klein stapje is ook kans geven om op eigen benen te staan.

ik moet er ook wat mee...maar ben zo voorzichtig...suf eigenlijk he
 
Quote
RE: Loslaten
Boterbloem  schreef op: 27-10-2016 19:21:07
Nou, ik snap je wel.
Heb zelf in Scheveningen gewoond en werkte in den Haag en zat soms gillend op de fiets 
Je kunt je kinderen de regels leren, alleen houdt menig mens zich daar niet aan, en met al dat verkeer en die trams daar...

Hier gaan ze vanaf groep 3 zelf naar school, vanaf januari in dat jaar.

In groep 1 en 2 legde ik elke keer van alles uit. De voorrang, hoe het zat met de straat waar ze moeten oversteken, het afstappen, zebrapad enzovoort. In groep 3 gingen we na de kerstvakantie steeds een stukje meer zelf doen. Eerst liep ik mee tot het zebrapad, toen tot de hoek van onze straat maar bleef ik kijken tot ze over het zebrapad waren (was 100 meter verderop ofzo), en daarna echt zelf.
Vanaf groep 5 op de fiets, eerst op de stoep, later op de straat.

Maar ik woon in een rustig dorpje...

Ik was laatst in de stad Groningen, en toen besefte ik mij ineens dat ik het komende jaar daar vaker naar toe moet met mijn zoon om het verkeer daar te leren... Want hij gaat daar naar school volgend jaar, en zal ook zelf dor het verkeer moeten...
Dit was voor hem heel overweldigend. Zelf komen we er eigenlijk nooit, maar nu is het wel noodzaak. Hij zal het moeten leren, hoeveel gevaarlijker het daar ook is...

Bij ons hebben we 1 verkeerslicht een dorp verderop die soms werkt, maar bijna altijd uit is... Dat kennen ze bijvoorbeeld al helemaal niet...
 
Quote
RE: Loslaten
Nelia  schreef op: 27-10-2016 21:50:24

Loslaten zie ik hier vanaf groep 5. Veel kinderen op de fiets naar school, amper nog moeders bij de poort. Het heet hier een stad doordat we ooit stadsrechten hebben gekregen, maar is erg klein, 3 wat grotere/drukkere straten. Helaas wonen wij aan één hiervan. Ze fietsen eerst ong. 100 meter over de stoep naar een overzichtelijk punt en steken daar over. Loslaten is wel moeilijk inderdaad...

 
Quote
RE: Loslaten
Jen9  schreef op: 27-10-2016 22:08:49
Vrienden van ons wonen in de stad..wij in een dorp.Wij vinden destad eng qua verkeer..Zij vinden t weer eng dat ons kind 10 km heen en weer terug fietst in t pikkedonker..wegen zijn onverlicht...

Grappig is dat..

Tja.. loslaten is moeilijk...... Het verschilt idd wel per kind..

Zit hij al op t vo? Hoe doet het dan met school?
 
Quote
RE: Loslaten
Jen9  schreef op: 27-10-2016 22:10:22
O.. Sorry.. overheen gelezen
 
Quote
RE: Loslaten
Toedeledoki  schreef op: 27-10-2016 22:18:46
Ik snap het ook wel hoor, in de stad is toch anders dan in een dorp. Maar ik denk wel dat het snel went ... 

Ik vond het ook wel even spannend dat zoon op de fiets naar school 10 km verderop ging. Daar waar ik ook niet bekend ben. 

En hij klaagde altijd al als ie naar (basis)school nog geen 2 km moest fietsen.

Maar het gaat super.... hij klaagt nooit. Ik ben een keer met hem gefietst om te kijken waar hij dan allemaal fietste.... maar inmiddels hebben ze al tig keer een andere route gevonden en heb ik geen idee hoe hij fietst

Loslaten idd.... succes
 
Quote
RE: Loslaten
Mamvan3  schreef op: 28-10-2016 07:41:20
Hier mocht de oudste met 6 jaar zelfstandig, de 2e met 8 jaar en de derde is niet zelfstandig naar de betreffende lagere school geweest. De derde had te maken met pestende ouders op school, jaja, dat kan dus ook helaas.
Nu zit hij op een andere basisschool en ik ga hooguit 2x per week 's ochtends lopend mee met de hond. 
Maar idd, loslaten is lastig. Toen ze naar voortgezet gingen, moest de 2e als eerste lange afstanden fietsen en heb ik afgesproken dat ze een appje stuurde wanneer ze op school was. Maar daar is ze na 3 weken mee gestopt (wel in overleg hoor).

 
Quote
RE: Loslaten
Maya  schreef op: 28-10-2016 08:15:08
Mijn zoon is 10 en hij mag wel zelfstandig in het dorp fietsen van mij (al vind ik dat best wel moeilijk dat loslaten), maar alleen naar de sportschool fietsen die vlakbij in een industrieterrein ligt, mag niet alleen. Niet omdat ik hem niet vertrouw, want hij fietst goed, kijkt goed uit enz. maar de andere weggebruikers, met name automobilisten willen daar in dat stuk nog al eens als idioten rondrijden, alsof ze op een circuit rondscheuren, zelfs bochten scheuren ze keihard doorheen, dus ik durf dat risico niet te nemen daar.
 
Quote
RE: Loslaten
Bepje  schreef op: 29-10-2016 15:53:22
Het enige wat we hier hebben is een zebra (tje) voor de school. Hier kan alles dus vroeg overal heen. De middelbare scholen zijn dan wel verder weg maar nog niet te vergelijken met het verkeer in Den Haag. Ik snap je angst. Aan de andere kant moet hij ergens beginnen, voor hij naar de middelbare gaat want dan heeft hij wat "vlieguren'" gemaakt vast. Je kunt niet meer doen dan je al gedaan hebt pua verkeer waarschijnlijk en je moet hem ook het vertrouwen een keer geven. Sterkte voor jou !
 
Quote
RE: Loslaten
Mama Van Drie  schreef op: 29-10-2016 16:27:23
Loslaten is lastig maar dat leer je stapje voor stapje te doen.
En als dan blijkt dat het goed gaat dan ontspan je weer als ouder...totdat ze willen gaan stappen voor het eerst....pakweg 15 jaar.....zit je weer met kromme tenen.....tot blijkt dat dat ook goed gaat.....ontspan je weer.....totdat zich weer aan ander iets aandient....alleen op vakantie willen... backpacken.....wat ever...
Zorgen blijf je toch wel houden, ook als ze gesetteld zijn, je zal altijd het welzijn van je kind in de gaten houden, ook als je 100 wordt.

 
Quote
RE: Loslaten
Mamami  schreef op: 29-10-2016 17:27:18
MIjn kids gaan vanaf groep 4 alleen naar school en naar huis (is aan het einde van de wijk zonder echt gevaarlijke oversteekpunten).
Zoon is nu 12 en gaat alleen op de fiets naar voortgezet onderwijs. Zoon en dochter (10) fietsen alleen naar de sportclub (10 minuten fietsen), ze mogen sinds dit jaar alleen naar het zwembad met vriendjes.

Als we kamperen mogen ze alleen naar het zwembad en over de camping struinen, heerlijk dat loslaten
 
Quote
Navigatie


Reageren op Loslaten
Naam
Bericht