Menu
 

Topic:

Concurrentiebeding

Radijsje  schreef op: 13-09-2016 10:53:42

Ik werk al bijna 20 jaar bij de zelfde baas, zonder klagen of problemen. Maar nu is mij dus bij de concurrent een andere baan aangeboden. Ben ook op gesprek geweest en daar kan ik dus veel meer gaan verdienen alleen nu zit ik dus met mijn concurrentiebeding. Ik mag niet in een straal van 25 kilometer bij een soortgelijk bedrijf/kantoor werken.  
Had al nagevraagd bij mijn rechtsbijstandsverzekering en dit concurrentiebeding blijft gewoon van kracht......
het enige wat ik kan doen (als ik de baan graag wil) in overleg te gaan met mijn huidige baas om te vragen om mijn concurrentiebeding te laten vervallen.... maar ik ben dus bang als ik dit doe ik mijn huidige baan op het spel zet.
Heeft er iemand hier misschien ervaringen mee en wat zouden jullie doen?

Even voor de duidelijk was/ben niet opzoek naar andere werk maar dit kwam gewoon op mijn pad!

 
Quote
Navigatie
RE: Concurrentiebeding
Xxx  schreef op: 13-09-2016 11:09:19
Maar dat is toch de bedoeling dan om je huidige baan op te zeggen en ergens anders beginnen. Of begrijp ik het verkeerd.
 
Quote
RE: Concurrentiebeding
Debbel79  schreef op: 13-09-2016 11:30:35
Ik heb het gehad. Heb uiteindelijk ook een brief gehad dat ik 4500 euro moest betalen en elke dag dat ik daar nog werkte kwam er 500 euro per dag bij. 

Ik heb toen ook geïnformeerd. En iedereen zei hetzelfde: het staat nu eenmaal in je contract waar je destijds voor getekend hebt dus je staat niet sterk. 

Maar in mijn branche wordt vaker overgestapt van de ene optiek keten naar de andere. Mijn nieuwe baas heeft toen de directeur gebeld van mijn oude bedrijf en gezegd dat als zij een vies spelletje wilde spelen dat hij dat ook kon. Er bleken namelijk 5 man van mijn nieuwe baas overgestapt te zijn naar mijn oude baas. Dus andersom zeg maar. 
Dus hij heeft gezegd dat hij binnen 5 minuten een mail wolde waarin stond dat mijn concurrentie beding opgeheven zou worden per direct. Gebeurde dat niet, dan gingen diezelfde dag nog 5 brieven (5 x 4500 euro) de deur uit richting mijn oude baas voor due werknemers die daar heen waren gegaan. 

Mijn oude baas heeft eieren voor zijn geld gekozen en heeft binnen 5 min een mail verstuurd 😂😂

maar ik heb echt geluk gehad. 
Ligt helemaal aan je werkgever. Sommige doen er niks mee. Maar als ze dwars willen liggen ben je de pisang. 
 
Quote
RE: Concurrentiebeding
Jessiemv3  schreef op: 13-09-2016 11:37:07
Mijn man heeft vorig jaar een langlopende kwestie gehad in verband met zijn concurrentiebeding, is ook nog tot een rechtszaak gekomen. Hij heeft in eerste instantie geprobeerd om er op een nette manier uit te komen met zijn oude werkgever maar die hield hem gewoon aan zijn concurrentiebeding. Hij heeft dit uiteindelijk aan gevochten maar dat is dus een langslepend verhaal geworden.
Uiteindelijk is het bij hem goed gekomen (door allerlei omstandigheden) maar kijk er mee uit. Het argument dat je meer kan gaan verdienen houdt geen stand t.o.v. een beding.
Ik weet niet hoe lang je beding is maar je kunt er nog voor kiezen om voor de duur van het beding tijdelijk elders te werken maar ik weet niet of je eventuele nieuwe werkgever daarmee akkoord gaat.
 
Quote
RE: Concurrentiebeding
Radijsje  schreef op: 13-09-2016 11:45:44
ja dat dacht ik al. Mijn beding heeft een duur van 6 maanden.  Ik twijfel echt om dit te gaan vragen mede met het oog als mijn baas nee zegt, ik dan bang ben dat ik de "pisang/zwarte schaap"ben.
Dat is mij het niet waard. Moeilijke dingen dit.
 
Quote
RE: Concurrentiebeding
Vera  schreef op: 13-09-2016 11:54:21
joh die is lastig.
Als je echt zeker bent van de baan en je deze wilt,dan kan je wellicht toch het gesprek aangaan.
Je kunt dan misschien ook eerlijk zijn en zeggen dat je liever bij hun blijft maar dat je daar wel meer kan verdienen en wellicht is je baas dan genegen zijn beurs te trekken om je binnen te houden....(zou ik ook even kijken welk bedrag conform is)
Een andere optie is dat je ontslag neemt, tijdelijk een andere baan (via uitzenbureau ofzo) zoekt en dan over een half jaar naar je nieuwe baas gaat. Maar dat is ook nogal een stap.
Ik wens je veel sterkte en wijsheid!
 
Quote
RE: Concurrentiebeding
Caithy  schreef op: 13-09-2016 20:35:18
Heeft degene nog meer vestigingen verder weg? Dan zou je ook 6 mnden een andere lokatie op je contract kunnen hebben.
 
Quote
RE: Concurrentiebeding
Suus  schreef op: 13-09-2016 21:10:31
Hangt het niet af van de branche? Als jij specifiek geschoold bent mag een cb je niet in de weg staan.

vaak heb je een relatiebeding zodat je geen klanten actief benadert
 
Quote
RE: Concurrentiebeding
Jen9  schreef op: 14-09-2016 08:16:53
Als jij daar al 20 jaar goed functioneert zullen ze je toch niet  de pisang laten zijn.. ook al willen ze je niet kwijt? Netjes juist... dat je t even vraagt...
 
Quote
Navigatie


Reageren op Concurrentiebeding
Naam
Bericht