Menu
 

Topic:

zoon doodongelukkig

Niethappy  schreef op: 01-09-2016 23:04:17
Zoon zit in groep 7, wat na jaren een moeilijke klas was iis het eindelijk een hechte groep geworden. Voor de vakantie kwam ineens de mededeling dat door inkrimping van de school,er een groep moest verdwijnen. Keuze was dus gevallen op groep 7, de helft ging naar 6, de andere helft naar 8 (dus 6/7 en 7/8 combi).

Er werd bij de verdeling zo veel mogelijk gekeken naar de kinderen (niet alle zorgenkindjes in 1 groep, vriendjes bij ekaar). Nu zit mijn zoon inmiddels 3 weken in de klas en is doodongelukkig. Hij mist de aansluiting met de kinderen uit groep 6, de meeste vriendjes zitten in de andere helft. School heeft al aangegeven niet meer te switchen. Probeer zo positief mogelijk te zijn naar zoon, dat het wennen is en tijd nodig heeft en je ook andere vrienden kunt maken. Maar hij vindt het echt helemaal niks en ziet iedere dag op tegen de nieuwe schooldag.

Vind dit zo lastig om mee om te gaan, probeer iedere dag op een positieve manier een huilend kind naar school te krijgen. Heb inmiddels een gesprek aangevraagd op school, dat komt nog maar er werd duidelijk gemaakt dat er weinig aan gedaan kon worden.

Kortom ik vind dit erg lastig om hier als ouder mee om te gaan. Kan zoon niks beloven, en het positiever maken werkt ook niet.
Vanavond heeft hij dus de hele avond liggen huilen in bed.
 
Quote
Navigatie
RE: zoon doodongelukkig
Annie  schreef op: 01-09-2016 23:10:31
Wat een vervelende situatie! Is het een idee om samen met je zoon met zijn leerkracht te gaan praten om te kijken wat de mogelijkheden in de huidige klas zijn. Het doel is dus niet switchen van klas, (dat kan hem dan ook nogmaals duidelijk gemaakt worden) maar plezier en aansluiting vinden in zijn huidige klas.
 
Quote
RE: zoon doodongelukkig
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 02-09-2016 06:25:34
Ik begrijp het standpunt van school. Echter hier zeggen ze altijd dat ze handelen in het belang  van het kind.. en in zo'n geval zal er echt geschoven worden...
Hoop dat hij lekker in zijn vel komt te zitten..
 
Quote
RE: zoon doodongelukkig
Pacific  schreef op: 02-09-2016 07:52:22
Als je zoon zich zo ongelukkig voelt op school gaat het een lang schooljaar worden. Mijn zoon heeft ooit in een andere klas gezeten. Iets ander verhaal, hij zat in een structuurgroep en op school vonden ze dat hij wel naar het regulier kon na de basisschool, om de overstap niet te groot te maken wilde ze eerste binnen de school hem in een reguliere groep laten wennen. Op zich een logische stap. Maar het gign echt totaal niet, hij was doodongelukkig. Heel vaak aan moeten geven, veel gesprekken geweest. werd gewoon doodleuk tegen hem gezegd, je kan niet terug naar de oude groep want die zit vol. Ja allemaal leuk, maar ze hebben iets geprobeerd maasr als het niet werkt moet er wel een oplossing zijn. Want nu leed mijn zoon er heel erg onder. Uiteindelijk is hij toch terug gegaan naar de sturctuur en als extra leerling geplaatst in de groep(met hulp van zijn oude juf).

Ik zou me er niet zomaar bij neerleggen hoor dat ze hem niet over kunnen zetten. Leuk als het niet willen om wat voor reden dan ook, maar je mag er hopelijk toch vanuit gaan dat ze toch echt wel naar het belang van het kind kijken
 
Quote
RE: zoon doodongelukkig
Anon  schreef op: 02-09-2016 09:54:02

Wij hebben een heel jaar gevochten om onze zoon over te laten plaatsen, tot het bestuur aan toe. Mijn zoon is overgeplaatst en we hebben vanaf dag 1 weer een gelukkig kind. Hij zit nu in groep 8 en heeft het soms nog steeds over dat jaar en zijn oude klas. Het zit echt heel diep. Ik zou zeggen: gesprek aanvragen!

(en dat terwijl ik normaal altijd zeg, eerst proberen...)

 
Quote
RE: zoon doodongelukkig
Lisje  schreef op: 02-09-2016 14:09:49
Maar die oude klas krijgt hij sowieso niet terug. Er zijn kinderen die wat langer moeten wennen. Ik zou niet gaan eisen maar een open gesprek aangaan, uiteindelijk krijgt hij het of wel weer naar zijn zin of hij gaat uiteindelijk naar die andere klas die misschien fijner zal zijn. Succes!
 
Quote
RE: zoon doodongelukkig
Niethappy  schreef op: 05-09-2016 22:40:32
Ik heb morgenmiddag het gesprek. Vandaag zei de juf tegen zoon dat ze mijn mail wel apart vond omdat ze niet de indruk had dat hij het niet naar zijn zin had, hij is vrolijk en betrokken in de klas. Daarbij gaf ze meteen aan dat er niet geswitcht gaat worden want dan willen alle kids dat en dat het vast een kwestie van wennen is. Aai over bol en klaar.

Kortom ik heb geen idee wat ik morgen nog op dat gesprek moet gaan doen.
 
Quote
RE: zoon doodongelukkig
Toedeledoki  schreef op: 05-09-2016 22:48:28
Mijn dochter heeft het ook een periode niet naar haar zin gehad. (Had meer met de leerstof te maken dan met de klas). Dat kwam er in de klas ook niet uit. En de juf was zeer verbaasd het te horen. Maar thuis des te meer. Op school hield ze de schijn op en thuis ontplofte de boel.


 
Quote
RE: zoon doodongelukkig
Pacific  schreef op: 06-09-2016 07:06:16
Ik kan me altijd boos maken om het feit dat er gezegd wordt, het is een kwestie van wennen. Met mijn zoon zei de juf ook, op school merk ik niks aan hem, hij doet zijn werk enz. Maar thusi was het drama, niet kunnen slapen, boos, verdrietig, echt dat was echt niet onze zoon. Gelukkig zag de oude juf ook dat hij echt niet zichzelf was en heeft aan de bel getrokken. Maar toen was het inmiddels al januari. Dus hoezo wennen als het na zoveel maanden nog niet gaat.


Niet kunnen switchen is echt onzin.  Hamer maar op het belang van het kind dat school daar toch altijd als eerste aan moet denken.



 
Quote
RE: zoon doodongelukkig
Jessiemv3  schreef op: 06-09-2016 10:15:10

Quote niethappy:
Ik heb morgenmiddag het gesprek. Vandaag zei de juf tegen zoon dat ze mijn mail wel apart vond omdat ze niet de indruk had dat hij het niet naar zijn zin had, hij is vrolijk en betrokken in de klas. Daarbij gaf ze meteen aan dat er niet geswitcht gaat worden want dan willen alle kids dat en dat het vast een kwestie van wennen is. Aai over bol en klaar.

Kortom ik heb geen idee wat ik morgen nog op dat gesprek moet gaan doen.



Gewoon je poot stijf houden! Natuurlijk houdt hij zich groot in de klas, hij wil niet buiten de boot vallen of opvallen.
Thuis is zijn veilige haven dus daar kan hij zijn emoties tonen.
Ik vind dat je er op moet hameren dat school in het belang van het kind moet handelen en dat het logisch is dat hij geen aansluiting heeft met de kinderen uit groep 6. Ik vind combi groepen op die leeftijd niet werken, het verschil in ontwikkeling is te groot.

 
Quote
RE: zoon doodongelukkig
Mv5  schreef op: 06-09-2016 22:18:08
lastig zeg. Ik snap de school ook wel, als jouw kind dat mag, gaan andere ouders dat ook vragen. En natuurlijk kan het even wennen zijn in een nieuwe klas, maar elke dag huilend naar school gaan is ook niet fijn. Heeft hij wel een paar vriendjes in de klas? En verwacht je dat hij het in de andere klas wel naar zijn zin zal hebben? Want die oude klas komt niet meer terug natuurlijk.
In dit soort situaties vind ik dat je moet handelen in het belang van een kind, maar dat moet wel aangetoond zijn omdat anders dus de halve school komt en ouders groepsindelingen gaan maken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. 
Niet aanvallend bedoeld, maar had je dit niet beter al voor de vakantie kunnen bespreken? 
Ik zou voor nu met school een afspraak proberen te maken, bijvoorbeeld tot aan de herfstvakantie proberen, mocht er dan nog steeds niks verbeterd zijn, dat hij dan naar de andere klas mag. Want op deze manier duurt een jaar heel erg lang. 
 
Quote
RE: zoon doodongelukkig
Pacific  schreef op: 07-09-2016 07:44:48
Hoe is het gesprek gegaan?
 
Quote
RE: zoon doodongelukkig
Niethappy  schreef op: 08-09-2016 22:43:30
Wij hebben dit pas 2 weken voor de zomervakantie gehoord, dus erg veel tijd om alles te bespreken was er niet. Bovendien vind ik op voorhand al in gesprek gaan een beetje voorbarig. Gesprek heeft zoon zelf geleid met de juf en hij kon heel duidelijk verwoorden waar het probleem zit. Juf had er echt geen idee van dat het zo erg was. Ze dacht juist goed te doen door hem bij bepaald vriendje in de klas te zetten. In deze klas en andere klas zitten vriendjes van hem. Het vriendje in deze klas trekt echter enorm naar de kinderen van groep 6 en de vriendschap is ernstig bekoeld zeg maar.

Voor nu heeft hij andere plek gekregen vlakbij de juf en in ander groepje, met deze oplossing was hij voor nu tevreden. Ben benieuwd voor hoe lang want overplaatsen naar andere groep gaat hem niet worden heeft school al duidelijk gemaakt. Volgend jaar wordt het wel weer 1 groep 8, dan wordt een andere klas opgesplitst. Dat is wat nu gezegd wordt, maar eigenlijk zou ik dit graag zwart op wit hebben zodat hij in ieder geval het vooruitzicht heeft weer in de oude klas te komen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op zoon doodongelukkig
Naam
Bericht