Menu
 

Topic:

Kinderarbeid. Geld ontvangen voor muziek

Even Niet  schreef op: 22-08-2016 21:43:01
Even anoniem omdat ik (of mijn zoon) nu niet via google gevonden wil worden. Mijn zoon is volgens kenners een groot talent in de muziek wereld. Harstikke leuk voor hem.

Nu het steeds beter met hem gaat komt steeds vaker de vraag. Kan hij komen optreden.

Nu hij gevraagd is voor een groot festival rijzen de twijfels. Het kost ons handen vol met geld. Dat hebben we er super graag voor over. Maar. Het levert onze zoon ook nog niets qua beloning op. Hij haalt er zijn voldoening uit en leert ieder optreden. Daarnaast kost iedere les ons 45 euro.

Toch zei afgelopen week een "collega" artiest. Pas op dat mensen niet gaan profiteren of geld verdienen over de rug van je zoon. Daarop stelden wij de vraag. Wanneer komt het punt dat we geld kunnen gaan vragen en mag dat wel??

Hij wist dat niet. Geen ervaring met zulke kleintjes in die business.

Weten jullie waar ik meer info hierover kan vinden.

En. Hoe zit het met de talentenklas op het voortgezet onderwijs. Wie en wanneer word bepaald of je kind daarin thuishoort. Wat zijn de criteria daarvoor
 
Quote
Navigatie
RE: Kinderarbeid. Geld ontvangen voor muziek
Jen9  schreef op: 22-08-2016 21:59:00
Hier ook een talentje.. Maar dit weer ik toch.... Vind mijn zoon echt nog te jong...hij is 13.   Talentenklasssen zijn hier niet..dus daar kan ik je geen antwoord op geven....  Het wordt na het volgen waarschijnlijk wel een.muzikale opleiding. 

Voor talenten in muziek en sport gelden volgens mij speciale regels. ik denk dat je kan beginnen bij Postbus 51...of anders de overheid bellen omdat t specifiek is..1400 geloof ik. :
 
Quote
RE: Kinderarbeid. Geld ontvangen voor muziek
Kaasje  schreef op: 22-08-2016 22:22:02
pfft lastig.... Hoe zijn die collega artiesten begonnnen? Via iemand of overal zelf aangeklopt en hoe is bepaald wat ze ervoor betaald kregen?

J.an S.mit verdiende ook geld toen hij als jongetje stond te zingen.... dus als het echt optreden is, lijkt mij wel dat je daar voor betaald moet /hoort te krijgen......
 
Quote
RE: Kinderarbeid. Geld ontvangen voor muziek
Ma Dalton  schreef op: 23-08-2016 09:18:43
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/jongeren-en-werk/vraag-en-antwoord/mogen-kinderen-tot-13-jaar-meewerken-aan-uitvoeringen

Je kunt hier ea vinden over het juridische. Let op dat als je geld gaat vragen je ook in een andere (commerciele) regeling valt.

Als het om het kind gaat waarvan ik denk ik dat het gaat.. dan zou ik ook proberen een nuchter te blijven. Laat hem genieten.  Mensen zeggen een hoop over de talenten van een kind als een kind ziek is. Dit kan de start zijn van iets en dan zul je snel genoeg in een commercieel traject rollen.
Maar NU,  als hij nu commerciele contracten af gaat sluiten MOET hij ook optreden he. Je weet helemaal niet hoe het gaat gaan met zijn gezondheid.  En je komt in een heel juridisch verhaal van ontheffingen etc. Dat geld verdienen komt wel op een later tijdstip.

Overigens betaal ik me ook scheel aan muzieklessen voor mijn boys en weet ik dat dat bij ons in de put verdwijnt. dat je kosten maakt op dat vlak is een keuze, je investeerd dat niet om het terugverdienen, maar omdat muziek goed is voor je kind en zijn ontwikkeling.

Wat betreft die talentenklas, dat zou je denk ik aan de middelbare school moeten vragen, als zij het aanbieden zal dat redelijk transparant zijn denk ik 
 
Quote
RE: Kinderarbeid. Geld ontvangen voor muziek
Jomi  schreef op: 23-08-2016 09:48:13
Het ligt er vooral aan waarom hij gevraagd wordt denk ik.

Word hij gevraagd omdat ze het hem gunnen, omdat ze het leuk vinden voor hem of omdat hij de grote trekpleister is voor publiek?
Dus mag hij meedoen en optreden of wordt hij ingezet als de grote act. (Geboekt of uitgenodigd)

Werkt hij via een bureau? Hij kan een gageverklaring invullen, je mag een x bedrag verdienen voordat het belast wordt. Ook kan je daarop kosten invullen die je gemaakt heb (reiskosten kapper ed)

Als je geld wilt gaan vragen dan moet je hem gaan inschrijven bij een evenemengenbureau ofzo denk ik. Maar of je dat moet willen? Dat hij officieel geboekt gaat worden: contracten, verplichtingen enz enz


 
Quote
RE: Kinderarbeid. Geld ontvangen voor muziek
Even Niet  schreef op: 23-08-2016 10:00:54
Het heeft niets met ziek zijn te maken. Het valt als ie staat te spelen geeneens op omdat ie ver weg van het publiek staat.

We hoorden met 6 jaar al dat het een uitzonderlijk talent is. En talent of er niks van bakken, dat maakt mij zelfs niks uit. Zolang hij het maar met plezier doet.

We hoeven geen geld eraan te verdienen en die lessen is een keuze. Dit is zijn passie en die mag ons best wel wat kosten. Maar ik wil geen gedonder. Hij is nu voor een heel groot festival gevraagd. Harstikke leuk, en hij hoeft er wat mij betreft niets aan te verdienen. Tis zijn maatje (een grote dj) die zei. Pas op dat er niet van hem geprofiteerd gaat worden.

En, ik wil graag weten hoe het zit met optredens. Qua tijden, hij is ook gevraagd om van 1 tot 2 in de nacht op te treden, dat leek mij geen strak plan . Maar ik weet nergens waar aan te kloppen. Ik wil gewoon geen gedonder en wil alleen maar dat ons mannetje plezier heeft in datgene wat hij doet.

Een voetbaltalent gaat tig keer in de week voetballen en speelt 1/2 wedstrijden. Maar hoe zit het met muziektalenten??
 
Quote
RE: Kinderarbeid. Geld ontvangen voor muziek
Bettie  schreef op: 23-08-2016 10:19:27
Ik heb er onvoldoende kennis van maar mijn eerste reactie is:

Vraag het eens na bij de belastingdienst óf juridisch loket van de rijksoverheid. Het lijkt me dat zij wel weten óf het mag én hoe de financiële afwikkeling gaat plaatsvinden.

Of kind ziek is, gunfactor, financële kosten of niet. Als er talent is, vind ik dat het gebruikt moet, kan en mag worden (op welk terrein dan ook). Als er dan gevraagd wordt om optreden e.d. zou ik als ouders het ook juridische en financieel uitgezocht willen hebben. Het moet niet zo zijn dat zoon met niets/schijntje naar huis gestuurd wordt terwijl het normaliter geld voor een optreden zou krijgen.
 
Quote
RE: Kinderarbeid. Geld ontvangen voor muziek
Bepje  schreef op: 23-08-2016 23:07:12
Vraag eens aan anderen in dat wereldje. En teken niks zomaar als het mooi lijkt, misschien eens informeren bij het management van bijv. Jan Smit hoe zij dat deden ? 
 
Quote
RE: Kinderarbeid. Geld ontvangen voor muziek
Debbel79  schreef op: 24-08-2016 07:17:39
Kan zijn maatje de dj niet iets voor jullie betekenen? Hij zit in dat wereldje, weet de prijzen en gezien zijn opmerking/waarschuwing lijkt het erop dat ie weet waar hij over praat. 

En ik zou de reden heel belangrijk vinden. Wordt ie gevraagd omdat ze denken dat ie het veld plat krijgt. Of als "attractie"? En dat bedoel ik niet verkeerd, maar zodra het om geld gaat is het een kei hard wereldje. En met attractie bedoel ik dan "het 10 jarige zieke jongetje dat kan draaien" dan wordt ie ingezet als trekpleister op en voor mij verkeerde manier, en dat zou sneu zijn. 
 
Quote
RE: Kinderarbeid. Geld ontvangen voor muziek
Annie  schreef op: 24-08-2016 07:34:30
Ik zou eens contact zoeken met een pop-opleiding (zoals Herman brood academy) in de buurt of een conservatorium ofzo, die kunnen je ook vast verder helpen met je vragen.

kinderen mogen zeker geld verdienen met dit soort activiteiten. Ik weet uit ervaring dat er voor kindmodellen strikte regels zijn over op welke tijden ze mogen werken en hoeveel ze geboekt mogen worden. Dat zal niet anders zijn voor kindermuzikanten. Er zijn ook veel controles dus zorg inderdasd maar dat je goed op de hoogte bent van alle regels enz.

Als hij deze kansen krijgt zeg ik doen (als dat mogelijk is). Laat je niet weerhouden door 'wat als' maar blijf realistisch en zakelijk want er lopen inderdasd heel wat haaien rond die alles doen voor de omzet. 

 
Quote
RE: Kinderarbeid. Geld ontvangen voor muziek
Jen9  schreef op: 24-08-2016 09:31:12
Er zijn ook vele muziek-mbo's.. muziekmavo's...en havo's...Die weten misschien ook wat... De rockacademie?
 
Quote
RE: Kinderarbeid. Geld ontvangen voor muziek
Suusmv3  schreef op: 24-08-2016 15:27:23
misschien de herman brood academie in amsterdam die je hier meer over kan vertellen? 
 
Quote
RE: Kinderarbeid. Geld ontvangen voor muziek
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 24-08-2016 15:51:58
Als het gaatt om wie ik denk dat het gaat....
Super gaaf dat ze je kind vragen, echter als je tekent  voor een event en je kunt niet,omdat je kind op dat moment een tegenslag heeft, kom je dat aan het betalen....
Ik zou dus hoe dan ook een clausule in het contract willen hebbeen dat het onder voorbehoud is. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kinderarbeid. Geld ontvangen voor muziek
Naam
Bericht