Menu
 

Topic:

Kinderarts ivm maagklachten, ervaringen?

Kyla  schreef op: 02-08-2016 21:22:15
Hoi,

ik weet dat er een aantal andere moeders zijn die kinderen met voedselallergieen en/of reflux hebben, dus misschien dat iemand dit herkent of ervaring heeft?

Mijn jongste is in april 9 geworden en heeft altijd al maagklachten gehad. Als baby reflux, wat gelukkig flink verbeterde door aangepast borstvoedingsbeleid, veel dragen, bedje verhogen enz. Vervolgens was er een tijd lang niks aan de hand, leek het. Twee jaar geleden kreeg hij last van maagzuur, wel langs de huisarts gegaan. Hij zei ook waarschijnlijk maagzuur en we mochten rennies blijven gebruiken. Dat hielp een tijd lang goed. Langzaam kwamen de klachten weer terug, met name het opboeren van lucht, heeeel veel lucht en heel hard. Slechte eter is hij altijd geweest, maar nu is het echt dramatisch, in slaap komen is ook lastig. Twee maanden terug dus weer naar de huisarts gegaan. Hij heeft toen ranitidine voorgeschreven en we moesten bloed prikken en ontlasting inleveren. De ranitidine helpt wel, maar niet altijd. Uit bloed en ontlasting kwam dat hij in ieder geval geen bacterie heeft en ook geen gluten intolerantie. Wel kwam er een mogelijke voedselovergevoeligheid uit, maar dan niet een van de specifiek geteste.

Nu heb ik een doorverwijzing naar de kinderarts voor over 3 weken, iemand enig idee wat ons evt. te wachten staat? De huisarts had het al over een evt. slikfoto. Misschien dat iemand ook nog tips heeft om de klachten verder te verlichten?
 
Quote
Navigatie
RE: Kinderarts ivm maagklachten, ervaringen?
Kyla  schreef op: 02-08-2016 22:54:44
 
Quote
RE: Kinderarts ivm maagklachten, ervaringen?
Dropje  schreef op: 02-08-2016 23:26:34
Hier een zoon van 6 jaar die vorig jaar een maagverlamming heeft gehad.
gelukkig door een antibiotica te geven die als bijwerking heeft de maag samen te laten trekken is dit opgelost.
maar zijn maag zal altijd zijn zwakke plek blijven.

is met 4 weken geopereerd aan een phylorus en daarna zantac gekregen voor reflux

nu ook vaak last van maagzuur en krijgt dan ook rennies

hier heeft hij dit met bepaald eten. Wij zijn hem gaan observeren.
spinazie, gekookte eieren, appelsap, pasta, chocomelk en zo zijn er nog een aantal dingen.
ga opschrijven wat hij eet/ drinkt dan komt er vanzelf iets uit.
hier gaat alles in overleg met de kinderarts omdat een maagverlamming zelden voorkomt. En wij natuurlijk dit niet nog een keer willen
en wat we trouwens ook zien is dat als hij "stress" heeft zijn maagklachten ook erg worden 
 
Quote
RE: Kinderarts ivm maagklachten, ervaringen?
Monica Mv 2  schreef op: 03-08-2016 08:27:44
Onze oudste is met 9 jaar geopereerd aan reflux. Bij haar hielp niks. Ze zat/zit aan de sondevoeding omdat ze alles uitspuugde en haar maagje niks verdroeg.

Bij jullie verwacht ik nogmaals een ontlastings controle, bloedprikken, en een slikfoto. Wellicht besluit de kinderarts om over te gaan naar losec,.omeprazol of pantoprazol of iets in die richting.

Als dat niet helpt word meestal overgegaan op nog 2 onderzoeken. Een ph metrie en een ademtest. Meestal doet een kinder mdl arts dat. Als die onderzoeken uitwijzen dat medicatie niet helpt word er overgegaan naar opereren. Probeer dat laatste te vermijden. Een nissen of thal operatie is vanaf een jaar of 6 echt vreselijk. En hoe ouder hoe lastiger zei de chirurg tegen ons.

Succes
 
Quote
RE: Kinderarts ivm maagklachten, ervaringen?
Kyla  schreef op: 03-08-2016 16:45:47
Wat een heftige verhalen zeg. Hier merk ik ook dat stress de klachten verergeren. Daar werken we ook aan.

Bedankt voor de antwoorden zover.
 
Quote
RE: Kinderarts ivm maagklachten, ervaringen?
Saskiamv2boys  schreef op: 03-08-2016 17:44:53
heb met maag geen ervaringen maar wil je even een knuffel geven weet als geen ander dat je zo machteloos voelt als je kind pijn krijgt en je er nog niks mee kan doen. Beterschap en veel sterkte in de malle molen
 
Quote
RE: Kinderarts ivm maagklachten, ervaringen?
Kyla  schreef op: 03-08-2016 18:13:27
Dat is lief, dank je!
 
Quote
RE: Kinderarts ivm maagklachten, ervaringen?
Saskiamv2boys  schreef op: 10-09-2016 14:58:35
kyla hoe is het afgelopen bij de kinderarts
 
Quote
RE: Kinderarts ivm maagklachten, ervaringen?
Kyla  schreef op: 09-10-2016 19:51:36
We hebben de uitslagen van de kinderarts terug gekregen. Bloed was allemaal goed en ook op de slikfoto was niks te zien. Zelf merken we dat melkproducten de klachten lijken op te wekken. Hoewel uit bloed geen lactose allergie kwam. Nu we daarop letten zijn de klachten heel veel minder. Niet ceht duidelijkheid dus, maar wel veel verbetering.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kinderarts ivm maagklachten, ervaringen?
Naam
Bericht