Menu
 

Topic:

Is dit normaal, verjaardag

Even Zo  schreef op: 11-02-2012 07:29:00
Mijn zoontje wordt binnenkort 5 jaar..

Hij gaat trakteren, een gevuld bekertje van de zeeman, gevuld met snoepjes en een gummetje, hij heeft 4 juffen die krijgen een bekertje met 3 likeur bonbons en thee met suiker en een roerstaafje. Dit kost voor 20 kinderen en de juffen 17,= euro.

wij wonen niet groot, hij mag 5 kindjes vragen,dus we gaan met 2 auto's naar een indoorspeeltuin, incl. brandstof taart en eten aldaar kost het een 85/90 euro. dan nemen we niet het duurste feestje, dit is het budget feestje (huh??) we moeten er wel een stuk voor rijden want we hebben het niet in de buurt. in huis is geen optie.

dan het feestje voor familie,taart kaas worst en meestal blijven er een paar eten ook weer een 50 euro.

Hij krijgt een wii spel (44,=) een doos lego met 40% korting nog steeds 30,= van zijn zusje een klein doosje lego van 7.50, die betalen wij ook.

zijn verjaardag komt dus al met al over de 225 euro!

Nu kunnen we het wel betalen maar ik schrik er wel van.. we doen het zelf maar ik heb nu niet zoiets van dat we het zo super overdrijven.... vinden jullie dit overdreven of is dit wel gebruikelijk in je omgeving??

Hier zijn de feestjes meestal gekker, met 10 kinderen naar het voetbalstadion, zelfs in de kleedkamers, voetballers ontmoeten en handtekeningen krijgen, dit kost moeders 130 euro! traktaties zijn zakken vol of kado's en soms ook een cupcake maar dan besteld en super mooi, dus ook weer prijzig.

Het kan altijd gekker maar dat wil ik niet.. ik merk wel dat ik ook wat leuks wil geven en doen maar dat zou ik ook willen als die andere ouders niet zo gek zouden doen. maar ik ben meer van origineel leuk dan van duur leuk!

op de traktaties van de kinderen komt een kaartje met de naam van ieder kindje en de bekers zijn in folie verpakt met gekleurd lint en we hebben een kartonnen doos verpakt in cars papier en een groot a4 erachter gemaakt met een foto van hem en zijn leeftijd erop.. gewoon leuk! dat kost ook niks extra;s..

ben benieuwd of dit de trend is kan ik alvast gaan sparen voor zijn kleine zusje en de komende verjaardagen.. hahaha
 
Quote
Navigatie
RE: Is dit normaal, verjaardag
Son  schreef op: 11-02-2012 07:50:16
Het kan echt wel goedkoper.
Uitdelen: cakejes met een chocolaatje en een vlaggetje of een zakje chips (die worden echt heel vaak uitgedeeld hoor)
Feestje: thuis geen optie ? Hoezo niet ?
Denk aan speurtocht, high tea of een lunch, disco of filmavond. Als thuis geen optie is, ja, dan wordt het een dure grap. Ik begin er niet aan hoor. Onzin. Ik vind zo'n indoorspeeltuin best wel een "luxe" en overbodig feestje, maar goed waar je voor kiest.

Ja, oke, taart/gebak/hapjes drankjes kost altijd wel wat, maar ook daar kan je voor kaasstengeltjes kiezen ipv dure nootjes.

Cadeautje is ook maar net wat je wilt. Maar ik denk dat je met 37,50 redelijk " goedkoop" uit bent
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
>monique  schreef op: 11-02-2012 07:53:30
ik ben van mening dat iedereen moet doen wat ie prettig vind en wat binnen de mogelijkheden ligt.
ik snap best dat als je er het geld voor hebt en je kind wil met 10 kinderen naar zijn favoriete voetbalclub dat je dat dan makkelijker doet.
en ja als je er het geld niet voor hebt dan doe je dat niet.

maar alles is id erg duur hoor, al maak je alles bij wijze van zelf, dan nog ben je uiteindelijk veel geld kwijt.


dus begin maar vast te sparen
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Mama Van Drie  schreef op: 11-02-2012 07:58:19
Hm...zo groot als met dat voetbalstadion etc wordt hier niet gedaan hoor.

Mijn jongste is 7 en heeft echt nog heel regelmatig feestjes thuis bij vriendinnen, vaak maken ze dan iets leuks zoals bv zeepkettingen/zeepjes maken, iets van gips maken en dan verven, een schilderijtje op een stukje hardbord maken....etc

Wijzelf zitten er nu ook aan te denken om iets thuis te doen een keer, dat vergt wel voorbereiding.......en ik houd niet zo van kinderfeestjes dus moet e rnog ff over na denken.

ook zijn er wel regelmatig feestjes dat ze weg gaan hoor maar dan heb je twee auto's nodig en die hebben we niet, moeten we altijd weer een beroep doen op iemand anders.

Dat het veel geld kost.....ja...klopt....is ook zo, maar dan heb je geen gedoe thuis en daar betaal je voor.
Wel ben ik het met je eens dat het wel steeds duurder lijkt te worden dit soort dingen.
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Jomi  schreef op: 11-02-2012 08:05:39
het leven is duurder dus kwa boodschappen ben je gewoon meer kwijt. Hier komen zo'n 40 a 50 man visite dus reken maar uit wat we aan boodschappen kwijt zijn.

Kinderfeestje moet je gewoon doen wat je leuk vind en wat binnen je budget past. Als je het kan betalen waarom niet??

Ik zie ook weleens traktaties die niet zoveel kosten, maar waar verschrkkelijk veel werk in zit. En andere zijn veel heel duur. Iedereen diet waar hij of zij zich fijn bij voelt.

Als je het kan betalen moet je het lekker doen, kan je het niet betalen dan doe je het anders en heeft je kind eve.goed een leuk feestje!
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Mafkees  schreef op: 11-02-2012 08:24:39
zo dat is erg herkenbaar wat je scrhrijft TO,

laatst had ik het er met een vriendin over, wat een verjaardag wel niet allemaal kost.
Feestje thuis ben ik meer voor kwijt...hapje, drankje, nieuwe kleding jarige job, etc.

Ik doe het graag, en kan het ook wel missen op zich. heb het er wel voro over.

met kinderfeestjes vind ik het ook uit de hand lopen. het lijkt allemaal groter en spectaculairder te moeten. daar doe ik niet aan mee, niet omdat het me zoveel geld kost maar dat is niet de bedoeling van een feestje.
het moet leuk zijn, en ik kan wel meer dingen verzinnen wat leuk is

i.i.g. veel plezier, het klinkt gezellig allemaal hoor
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Mamavonn  schreef op: 11-02-2012 09:02:52
De eerste paar feestjes zijn we thuis gebleven maar kan niet zeggen dat dat echt goedkoper is.

En ja het is duur. Daarom zet ik elke maand wat geld apart zodat je het niet zo merkt.
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Irma Mv T En B  schreef op: 11-02-2012 09:40:15
Traktatie's school ijsje of chips.
Juffen en meesters hetzelfde of iets in de pot voor een goed doel dit jaar is dat kika. 10 euro

Kinderfeestje thuis 1 fles siroop, kant en klare taartbodem, slagroom en versierseltjes(heb ik meestal in de kast staan)
broodjes met knakworst en later keken ze een film en had ik magnetron popcorn en ze kregen een ijsje met het naar huis gaan. 15 euro

Grote verjaardag plus kado 150 euro.
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Even Zo  schreef op: 11-02-2012 10:18:46
Bedankt voor de reacties...

Het kan inderdaad een stuk goedkoper maar ik ben nu eenmaal niet zo goed met kleine kindere te vermaken en ik vind het ook een probleem omdat wij vrij netjes leven en ik geen zin heb in totaal 6 losgeslagen jongens die niet buiten kunnen spelen, het is immers februari en de boel is behoorlijk nat en vies. mijn eigen 2 kan ik goed in de gaten houden maar 6 nee, dat lukt me niet, ik wil ook niet de hele tijd zeggen dat iets niet mag en wij zijn, naar verhouding, nogal streng.

Mijn zoontje wil het ook gewoon lekker simpel, het liefst thuis maar hij realiseert zich niet hoe het is natuurlijk. bij een indoor speeltuin kunnen ze rennen en vliegen en heb ik er weinig last van. kan ik lekker gek mee doen zonder me druk te maken of mijn wanden eraan gaan... mijn man neemt vrij en onze vaste oppas gaat ook mee... 3 begeleiders op 6 kindjes, zo houden we het goed in de gaten.

ik heb er zin in, wil graag iets leuks voor mijn kind maar goed het gaat dan ook gewoon wat kosten...
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Esther Mv Thomas  schreef op: 11-02-2012 10:33:28
Ik geef je groot gelijk hoor!! Mijn zoontje heeft pas zijn 6e verjaardag gevierd en in totaal (door een zieke) waren er maar 4 kindjes (6 en 7 jaar oud). Maar dat half uurtje thuis was al niet fijn voor ons.....Ik ben inderdaad ook heel zuinig op mijn spullen en ik moest constant waarschuwen (bijv. met drinken morsen, ze kunnen echt wel normaal drinken).
Wij zijn dus ook weg geweest en daar hebben zij zich helemaal mogen uitleven. Vorig jaar ook zo gedaan (toen een indoorspeeltuin) en volgend jaar gaan we het ook zo doen.
Ja, het kost wel wat, maar zelf vind ik bijv. kinderen een film laten kijken (thuis) weer geen idee van een verjaardag vieren. Daarbij kan ik mij niet voorstellen dat ze dat lang volhouden als je er een paar bij elkaar hebt........
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Nevada  schreef op: 11-02-2012 10:38:32
Wij kijken naar ons budget en wat wij willen besteden. Onze zoon is 9 en heeft zijn feestjes tot nu toe altijd thuis gevierd. Laatste 2 jaar mocht hij kiezen of een feestje thuis met meer kindjes of een feestje buiten de deur met 3 vriendjes (laatste aantal ivm budget en vervoer). Hij wilde het tot nu toe altijd thuis vieren.

Afgelopen keer heb ik een autocake gebakken die de kinderen mochten versieren, spelletjes gespeeld, film gekeken en hebben ze gegourmet (zelf een vleesschotel gemaakt, groenten gesneden, afbakstokbroodjes, friet erbij en een ijsje toe). Na afloop kregen ze nog een kleine traktatie mee. Ik was voor alles 18 euro kwijt.

De traktaties op school doe ik nooit te duur. Probeer altijd binnen de 7.50 te blijven voor de kinderen en meesters/juffen.

Voor zijn verjaardagscadeau hanteren wij een budget tot 70 euro.
Voor zijn feest thuis bak ik zelf de taarten en als avondeten is het meestal gado gado omdat iedereen dit lekker vindt en het voor ons betaalbaar is en makkelijk uit te breiden als er onverwachts meer mensen binnen komen waaien.

TO ik vind dat je het allemaal netjes hebt gedaan. En het belangrijkste is gewoon dat je er je goed bij voelt en het budget het toe laat. De 1 heeft meer te besteden dan een ander maar kinderen zijn zo flexibel die vinden snel iets leuk. Het zijn vaak de ouders die bang zijn te kort te schieten omdat een ander meer besteed of het groter aanpakt (wat niet altijd duurder hoeft te zijn). Heb je minder te besteden dan kom je met creativiteit ook heel ver.

Groetjes Nevada



 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Melissa  schreef op: 11-02-2012 10:38:33
Mijn zoontje is niet van de zoetigheid en wilde dus niet met snoep tracteren. Wij hebben samen een krokodil geknutseld van een komkommer en prikkertjes met kaas en knakworstjes, was een groot succes! Hij wil het dit jaar weer doen.

Voor het feestje mocht hij van mij 5 kindjes uitnodigen, ik had een cake gekocht, die in plakjes, ieder kind een plakje, en dan midden op tafel een bus slagroom en allerlei versiersels en mochten ze zelf hun cakje versieren (kosten totaal denk ik 5 euro inclusief drinken). Daarna vrij spelen , na een half uurtje even rustig zitten met wat chippies en ranja. Ik had de ouders van de kindjes ook uitgenodigt dus zo losgeslagen was het gelukkig niet omdat iedereen ook wel een beetje op zijn eigen kind let. Feestje duurde 2 uur wat ook lang zat is voor 5 jarigen. Was erg geslaagd en niet duur.

Feestje voor de volwassenen zijn we ook vaak niet duur uit. Mijn oudste wil graag zelf taart bakken, dus samen maken we een appeltaart en een kwarktaart, extra zak koffie in huis, thee hebben we sowieso zat, een zak chips, zakje pinda's schaal gevulde eieren, nou laat ik 20 euro extra aan boodschappen kwijt zijn.
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Saskiamv2boys  schreef op: 11-02-2012 10:39:14
tja het is wel weer wat qua kosten..
Hier een kind van 9 jaar die met het feestje naar de bios wil en daarna eten in het restaurant.
Maar er komen maar 3 kindjes dan...

Met de jongste van 5 jaar blijf ik denk ik gewoon thuis....
Maar misschien word het weer wel wat anders..

Ik let er niet zo op maar achter af ben je toch altijd wel weer wat kwijt
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Anonu  schreef op: 11-02-2012 11:23:51
Onze zoon werd 5 jaar
Ik was voor cupcakes + versieren er van nog geen 10euro kwijt . dan had ik er 30, ook voor de juffen en meesters . ik ga voor hun niks aparts doen, want ja als hun jarig zijn krijgt de rest van de school toch ook niks !?

Feestje is er NIET van gekomen, maar heb er wel na gekeken en voor 5 kindjes zouden wij +- 85euro kwijt zijn geweest .

Verjaardag voor familie + de taart erbij en ze zijn allemaal blijven eten waren we +- 75 euro- kwijt .

Kado 35euro bij elkaar
( kiddy watch V-tech & politie verkleed spullen )

met dat kinder feestje merk ik nu wel aan de andere kindjes, hij heeft dan geen feestje gehouden, en tot nu toe ook niet op feestjes uitgenodigd, die er wel zijn geweest ..
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Anonu  schreef op: 11-02-2012 11:25:03
O als wij een feestje hadden gegeven waren we naar ballorig geweest ..
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Even Zo  schreef op: 11-02-2012 11:53:20
Daar zeg je wat Anonu, onze zoon is tot nu toe 1 keer gevraagd en geweest en hij heeft allemaal oudere 2e groeperskinderen gevraagd (groep 1 en 2 zitten bij elkaar in de klas) en die zijn al jarig geweest.. hebben hem niet gevraagd maar daar ben ik heel makkelijk in, die kinderen mogen ook maar een paar kinderen vragen en dan val je makkelijk buiten de boot.. het is zo! mijn zoon wil het liefste iedereen vragen en als het kon mocht het ook van ons maar dat wordt even te gek hahaha hij speelt met iedereen leuk..

deze kinderen zijn dus dik 6 jaar. wij gaan inderdaad naar Ballorig!!
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Marjolein852  schreef op: 11-02-2012 11:55:15
Toen mijn dochter 8 werd is ze met 3 vriendinnen naar het dolfinarium gegaan. (paste in 1 auto); Kaartjes via de anwb, speciale aanbieding. Dit ipv 7 vriendinnen en ergens anders iets doen. Uitgelegd dat alles heel duur is dus dat er een keus gemaakt moest worden. Ze koos dolfinarium. Daar nog wat drinken en eten en klaar...

Mijn zoontje is net 6 geworden en is met 5 vriendjes naar een indoor speeltuin geweest. Bedrag voor beide feestjes bijna gelijk!

Thuis partijtjs heb ik wel gedaan; maar ik heb geen zin in meer in 'het werk' wat erin zit... Continu opletten of alles netjes blijft en goed gaat; pffff.. Jongentjes hebben teveel energie: lekker rennen enzo, maar niet in ons huis!

Met onze jongste dochter ga ik volgende maand voor het eerst een partijtje houden. Weer naar een indoor speeltuin met 3 vriendinnetjes..
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Ladyb  schreef op: 11-02-2012 13:05:19
Ik vind het ook allemaal erg duur. Mijn oudste had dit jaar zijn feestje in de Efteling MAAR we hebben een abbonement en hij nam 3 vriendjes mee naar binnen voor helft van de prijs.
Mijn dohter wil volgende maand naar de bios.... tikt behoorlijk aan. We eten thuis poffertjes ofzo maar na de bios gaan ze lekker naar huis.

Wij nodigen wel steeds minder kinderen uit omdat mijn oudste er bv 6 uitnodigde en het waren altijd dezelfde drie die hem terug uit nodigde. Daar ben ik nu wel klaar mee.
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Anne Mv 3  schreef op: 11-02-2012 13:18:22
Traktatie op school is iets van snoep, koek, chips of fruit, net wat de jarige wil. Ik doe er verder niets bij qua verpakking of 'kadootje'. De jongste heeft bijvoorbeeld 35 kindjes in de klas, al die leuke verpakkingen verdwijnen linea recta in de prullenbak. Soms komt er wat mee naar huis, maar na een halve dag in de schooltas kan het ook gelijk weggegooid worden. Dat vind ik echt zonde voor het milieu maar ook voor de moeite die ik er voor doe.
Voor de oudste hebben we wel eens kettingen gemaakt met dropveters en chips, dat vind ik dan wel weer grappig maar dat wordt ook allemaal opgegeten!
Voor de leerkrachten mag de jarige ook wat uitkiezen en vaak kiezen ze lekkere koeken of chocola. Prima toch?

Kleuterfeestjes vieren we thuis. Afwisselend activiteiten binnen en buiten, actieve en wat meer passieve activiteiten (genoeg te vinden op internet). Tijd vliegt dan om! Meestal willen de kinderen niet meer naar huis
We geven dan nog wel iets van speelgoed en een zakje chips mee naar huis.
Als ze groter worden dan is het idd een paar kinderen en dan buitenshuis of meer kinderen en thuis feesten.

Groet, Anne mv 3
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Miranda0909  schreef op: 11-02-2012 21:58:15
Hier valt het ook wel mee met de financiën (ook omdat het even niet anders kan).
Maar woensdag vieren we Mika zijn kinderfeestje gewoon thuis, ik wil zelf persoonlijk de verantwoordelijkheid nog niet om met andermans kinderen ergens naar toe te gaan.
We gaan gewoon leuke spelletjes doen, ezeltje prikje, koekhappen, snoephappen, spijkerpoepen en dat soort dingen.
Eerst inderdaad even een cakeje versieren, ik denk dat ik voor a.s. woensdag nog geen 30 euro kwijt ben.

Maar iedereen viert het op zijn eigen manier toch? Zolang de jarige het naar zijn zin heeft en je kunt het betalen dan gewoon doen hoor
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Nina1  schreef op: 12-02-2012 10:10:30
hier bij de oudste die werd 7: een beker (van de action per 4 1,25) gevuld met chips(frites chips de grotere) en dan een zakje erom met een lintje
voor de juffen en meesters: zakje cup a soup. (vonden ze erg lekker en leuk, eindelijk eens geen snoep wat ze toch weggeven)
feestje: 6 kinderen genodigd. kwamen er uiteindelijk 5 (1 kindje kwam niet, niets doorgegeven, gebeld, waren wat anders aan eht doen, dacht dat ze het gezegd hadden, niet dus!) maar goed. naar een binnenspeeltuin. 9,00 all in.
verjaardag zelf: kleine 20 man. maar simpel gehouden. blijf altijd met veel te veel zitten....
kado van ons: geld. wat hij nog nodig had voor zijn nintendo dxl te kopen. hij had aan iedereen geld gevraagd en al met al nog 50,00 nodig... viel nog mee dus,.

en een binnenspeeltuin met 6 jongens is goed te doen met zijn 2en hoor. laat ze lekker hun gang gaan. ze redden zich wel, beter dan wanneer er iemand de hele tijd 2 kindjes in de gaten moet houden.
vorig jaar konden we eindelijk lekker rustig zitten met 5 jaar was ik wat bezorgder, maar was helemaal niet nodig! alleen mijn man en ik waren mee met 8 kinderen naar een binnnespeeltuin. we zijn gaan zitten, kan ranja en bekers op tafel af en toe komt er iemand wat drinken of snoepen. patatjes op het eind (er blijft een heleboel over!!) en klaar......
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Nina1  schreef op: 12-02-2012 10:11:23
o ja taart eten met vriendjes laten we achterwege. hebben ze niet eens het geduld voor in een binnenspeeltuin... eten hebben ze al nauwelijks tijd vooor

maar veel plezier
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Mamavonn  schreef op: 12-02-2012 10:19:03
Wat mag er bij velen van jullie snoep ed getrakteerd worden! Dat mag hier op school niet. Bovendien mag hier alleen in groep 1 en 2 getrakteerd worden daarna niet meer.
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Son  schreef op: 12-02-2012 10:23:45

Quote MamaVonn:
Wat mag er bij velen van jullie snoep ed getrakteerd worden! Dat mag hier op school niet. Bovendien mag hier alleen in groep 1 en 2 getrakteerd worden daarna niet meer.



wat sneu voor de oudere kinderen zeg ! Als je 6 of 9 bent is trakteren toch ook nog steeds een feest !
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Mamavonn  schreef op: 12-02-2012 10:25:12
Ja ik weet het. De verjaardag wordt evengoed nog gevierd in de klas maar zonder traktatie.

Er mogen alleen gezonde dingen worden getrakteerd. Dus bv kaas en worst (hmm hoe gezond is dat). Geen cake, snoep, chips, popcorn of ijs.

dus ja wat hou je dan over? Action spul!
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Bianca  schreef op: 12-02-2012 10:28:12
Dat is dan wel een uitzonderlijke regel zeg. Bij ons wordt de traktatie opgegeten in plaats van het koek of fruit wat meegenomen wordt van thuis. Zou het wel sneu vinden als er niet getrakteerd mag worden.

Mijn ervaring is ook dat een verjaardag heel wat kost. Heb twee thuisfeestjes gehad, maar was niet goedkoper uit dan dat ik weg zou gaan. We hebben geknutseld en als je alles bij elkaar opteld ben je gewoon een hoop kwijt.
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
S@ssefr@s  schreef op: 12-02-2012 11:06:07
Ik ben ook niet dol op feestjes thuis, zeker met jongens niet, dus wij blijven ook niet thuis. De oudste 2 geven geen feestjes meer, hoewel dochter wel, maar die regelt alles zelf. Dat zijn meestal slaapfeesten of een feest s`avonds met veel frisdrank en zakken chips en een film, zij is 14. Dit kost ons dan ongeveer 25 euro omat zij het meestal samen met een ander meisje viert zodat de kosten gedeeld kunnen worden. Onze jongste mag 3 kinderen kiezen en we gaan dan zwemmen of naar de film. Trktaties maak ik ook niet te duur, gewoon een zakje chips of een zakje met koekjes er in. Thuis zijn we wel vaak rond de 50 euro kwijt voor het feest en dan komt het cadeau er nog bij, ook 50 euro. Maar dit is wel het maximum hoor.
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Mamavonn  schreef op: 12-02-2012 11:08:15
Geloof dat de meeste scholen hier in de buurt die regel hebben.

 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Happysinglemum  schreef op: 12-02-2012 11:14:36
Nou, ik vind het best veel hoor. Bij ons was dat absoluut niet zoveel haha.

Verjaardag zelf komen eigenlijk alleen m'n ouders en m'n zusje met zwager (nu geen zwager meer overigens, zijn uit elkaar).
2 flessen fris en een vruchtendrank, wat chips, koeken en klaar. Versiering heb ik in huis en ik had zelf nog een slinger en een verjaardagsschilderij gemaakt.

Trakteren op school, vond het lastiger omdat iemand een allergie heeft waar ik rekening mee wilde houden. Heb toen gekozen voor een stekelvarken, de bekende halve kool met sateprikkers met meloen, miniknakworstje en stukje kaas. Bij iemand die geen kaas mocht 2 x de knakworst en iemand die geen varkensvlees eet 2x de kaas. Aan de prikker had ik nog een vlaggetje gemaakt met Hoera, B.... 6 jr.
Voor de juffen/meesters een cake in plakjes gesneden.

Met het kinderfeestje hebben we cupcakes versierd en 's avonds pannenkoeken gegeten, 10 voor 0,88ct in een pak, misschien nu ietsje duurder,
En we hebben geknutseld, ik heb vlinders uit MDF gezaagd en die hebben ze beplakt, gekleurd, met glitters etc, was helemaal leuk en het kostte me voornamelijk tijd haha.

Verjaardagscadeau, pff, weet het eigenlijk niet meer precies, in ieder geval fietstassen (die wilde ze het allerliefst haha), fietsmandje van K3, fietsbel, dvd van Foeksia? denk ik weet het niet meer zeker, en een spel, weet ook niet meer welke, en wat kleinigheidjes, meer dan genoeg maar geen idee meer van de kosten eigenlijk, maar het viel best mee
 
Quote
RE: Is dit normaal, verjaardag
Isabelle  schreef op: 12-02-2012 11:28:45
Tja, ik vind het af en toe ook te gek worden.

Alleen vind ik het vreemd dat je je afvraagt waarom andere ouders allemaal zo gek doen en of dit de nieuwe trend wordt?
Terwijl jezelf ook kiest voor een feestje in een binnenspeeltuin omdat je dit gemakkelijker vind.

Waarom dan commentaar hebben op ouders die ook kiezen voor gemak en iets leuks uitzoeken voor hun kindjes. Het wordt inderdaad soms echt te gek. Maar je doet er zelf ook aan mee. En ieder is toch verantwoordelijk voor zijn eigen portemonnee en kindjes.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Is dit normaal, verjaardag
Naam
Bericht