Menu
 

Topic:

Problemen oppaskindje

Ffzo  schreef op: 20-06-2016 09:21:07
Hoi,  ik heb meerdere oppaskindjes en dat vind ik heerlijk om te doen ! Nu heb ik al best lang een kindje, vanaf dat hij 3 maanden was en hij is nu bijna drie jaar. Vanaf 16 maanden werd dat best pittig aangezien hij erge driftbuien kreeg,  ...je denkt dan ach dat is de leeftijd hoort erbij...Maar waar het bij andere kinderen in golven gaat, ..moeilijkere periodes met veel drift waarna dan bijvoorbeeld een mijlpaal volgt en het gedrag ook weer verbetert, was dat bij hem niet zo. Eigenlijk zit hij vanaf 16 maanden tot aan nu in een lange driftbui en de mijlpalen blijven grotendeels uit. Zo praat hij helemaal niet, maakt ook geen klanken,..en wil niet deelnemen aan het plezier of spelen in ons groepje. Hij is de hele dag alleen maar bezig met deuren en sleutels. Als in, deuren openmaken, er door heen willen, sleutels uit deuren halen en deze vast willen houden. Als ik hem hierin onderbreek of stoor krijgt hij een mega driftbui waar hij amper uit te krijgen is. Ik heb meerdere gesprekken gehad met de ouders, die zien dit ook, hebben het ook zwaar, hebben ook wel stappen ondernomen,...gehoor getest...maar verder blijft het een beetje door modderen en echte hulp blijft uit.  Ik merk dat het een zware wissel begint te trekken op mijn andere oppaskindjes, mijn eigen Kids en mezelf. Ik sta op het punt mijn gastouderbureau in te schakelen, maar het voelt als verraad naar het kindje en de ouders die ik ook al zo lang goed ken.... maar tegelijkertijd, hij is hier een groot deel van de week en ik heb gewoon het gevoel,dat dit niet goed komt zonder hulp, ...voor hem niet maar voor mij / ons ook niet. Wat moet ik nou ? Tips zijn heel erg welkom !
 
Quote
Navigatie
RE: Problemen oppaskindje
Jo  schreef op: 20-06-2016 09:27:29
Als het voor jou te zwaar wordt dan zou ik dat met de ouders van dit kindje bespreken.
Als de andere kindjes en je eigen gezin er onder gaat lijden lijkt me dit niet goed.
Lastig he!?
 
Quote
RE: Problemen oppaskindje
Jolanda1974  schreef op: 20-06-2016 09:28:23
hoe moeilijk ook, eerlijk zijn tegen de ouders, hoe jij erin staat, wat voor effect het mannetje heeft op jullie gezin en je werk, en dat je graag advies wilt inwinnen bij het gastouder bureau over hoe je deze situatie het beste kan begeleiden.
Maar ook de ouders moeten stappen ondernemen.
 
Quote
RE: Problemen oppaskindje
Son  schreef op: 20-06-2016 09:48:22
Hoe vervelend het ook is, ik zou kiezen om er mee te stoppen.
Zeg de waarheid...

Ik heb ongeveer hetzelfde met een jongetje. Lapt alle regels aan zn laars, vraagt altijd negatieve aandacht, doet babygedrag na. Thomas vindt t een vervelende klier en het botst vreselijk.

Het is dat hij tijdelijk komt en hij bijna stopt, anders had ik de stekker er uit getrokken.

Het moet wel leuk blijven. Op een gegeven moment ga je er tegen op zien als hij komt en dat moet niet de bedoeling zijn.

 
Quote
RE: Problemen oppaskindje
Ffzo  schreef op: 20-06-2016 09:59:04
Ja ik weet ook dat zo is.
Ik voel me alleen zo slecht erover om het op,te geven en sneu voor het kind. En falen als gastouder.
ik denk dat het me het meeste stoort dat er niet goed genoeg wordt geprobeerd hulp voor hem te zoeken. Als dat wel zo was heb je ook het idee dat je iets voor hem kunt doen. Dan kan ik het ook wel opbrengen om me daar voor in te zetten. Maar er gebeurt niets,...en ik krijg dan het gevoel dat ik aan het lijntje wordt gehouden....

Ik ga er nog eens goed over nadenken. Bedankt voor de Reacties! 
 
Quote
RE: Problemen oppaskindje
Jolanda1974  schreef op: 20-06-2016 10:01:31
Maar zoeken de ouders wel voldoende hulp? of laten zij het ook op zijn beloop en vinden het wel prima zo?
 
Quote
RE: Problemen oppaskindje
Ffzo  schreef op: 20-06-2016 10:12:17
Op mijn aangeven hebben ze een keer eerder een afspraak gemaakt met het consultatiebureau,..waaruit de gehoortest is gekomen. Verder niet.  Nu heb ik opnieuw aangegeven dat de situatie onhoudbaar is en hebben ze toegezegd opnieuw hulp te gaan zoeken bij het bureau. Ze geven aan het ook allemaal te zien,...maar als er dan actie moet worden ondernomen doen ze het af met, hij is nu ook niet fit, heeft slecht geslapen, last van het terugzetten van het uur of vader geeft aan dat moeder niet c9sequent genoeg is...Ik snap het ook wel dat ze liever aan struisvogelpolitiek doen, je wilt ook niet dat er iets niet goed gaat met je kind en het wegschrijven is dan misschien eerst gemakkelijker. Maar ondertussen zit ik er wel mee.
 
Quote
RE: Problemen oppaskindje
Ffzo  schreef op: 20-06-2016 10:14:36
En met actie ondernemen bedoel ik ook echt eerlijk vertellen hoe de situatie is en het niet bagatelliseren zodat je snel weer buiten staat met een algemeen advies.
 
Quote
RE: Problemen oppaskindje
Jolanda1974  schreef op: 20-06-2016 10:32:56
Als de ouders er al niks aan willen doen waarom zou jij dan even heel hard gezegd je er druk om maken wat er met het mannetje gebeurd. De situatie is bij jouw thuis onwerkbaar gebleken, er hebben veel mensen last van het mannetje. Waar ligt jouw grens? wat als de ouders van andere kinderen hun kinderen niet meer bij jouw brengen vanwege het jongetje? De ouders van het jongetje gaan dat echt niet compenseren hoor.
 
Quote
RE: Problemen oppaskindje
Pacific  schreef op: 20-06-2016 10:33:19
Ik denk dat vooral het probleem is dat ouders niet voldoende doen om hulp te zoeken. Als je weet dat ze in bijv een onderzoekstraject zitten dan weet je dat ze er echt aan werken en mee bezig zijn en zou je het dnek ik langer zo volhouden omdat je weet dat ze er ook niks aan kunnen doen en het kind waarshcijnlijk al helemaal niet. Als je weet wat er met hem is dan kun je daar ook rekening mee houden.

Maar het is lastig hoor als ene kind al zo lang bij je komt. Want waarschijnlijk denk je, wat als jij stopt waar hij gaat hij dan heen, andere gastouder? Dan zal het waarschijnlijk alleen maar erger worden.

Ik zou toch nog een keer in gesprek gaan. Heb je die momenten wel eens gefilmd? En ze toch duidleijk maken dat je verwacht dat ze toch echt wel hulp gaan zoeken, doen ze dat niet dat je dan toch overweegt om te stoppen.
 
Quote
RE: Problemen oppaskindje
Jessiemv3  schreef op: 20-06-2016 10:36:01

Quote Jolanda1974:
hoe moeilijk ook, eerlijk zijn tegen de ouders, hoe jij erin staat, wat voor effect het mannetje heeft op jullie gezin en je werk, en dat je graag advies wilt inwinnen bij het gastouder bureau over hoe je deze situatie het beste kan begeleiden.
Maar ook de ouders moeten stappen ondernemen.



Mee eens, blijkbaar is er uit de gehoortest niets gekomen dus ik vind dat de ouders verder moeten gaan kijken. Wees eerlijk en bespreek het met ze.
De andere ouders hebben ook recht op goede opvang.
 
Quote
RE: Problemen oppaskindje
Ffzo  schreef op: 20-06-2016 10:45:55
Ja precies, ik zou het veel gemakkelijker vinden als ze bijvoorbeeld in een traject zitten, dan krijg je ook handvatten hoe ermee om te gaan zodat er vooruitgang geboekt kan worden. Nu is het alleen maar uitzichtloos.

De andere ouders hebben ook recht op goede opvang is een goede...en zeker een eye-opener voor mij,...Ik ga deze zeker meenemen in een volgend gesprek. Want die gaat er zeker komen,. ..
Dank jullie Wel! Ergens dacht ik, oh als ik dit aan mensen vertel vinden ze me een waardeloze oppas die een kind zo laat vallen. Maar dat wil ik juist helemaal niet. En ja de kans bestaat zeker dat de andere ouders op Den duur zeggen we vinden dit geen goede plek meer voor ons kind...daar ben ik me heel erg van bewust. 
 
Quote
RE: Problemen oppaskindje
Chloe  schreef op: 20-06-2016 10:45:59
Ik denk dat je in dit geval vooral moet gaan kiezen voor jezelf en de andere kinderen. Ook al kan ik uiteraard geen enkele conclusie trekken, ik lees toch wat dingen die op autistische trekjes lijken. Kan ik uiteraard helemaal mis hebben, maar dat kan en hoef jij niet voor de ouders op te lossen. Het lijkt me dat zij daar toch wel serieus begeleiding bij moeten zoeken.. Succes/sterkte
 
Quote
RE: Problemen oppaskindje
Anne Mv 3  schreef op: 20-06-2016 12:21:25
Overleg met het GObureau, ik ga er van uit dat ze je hierin kunnen begeleiden.

 
Quote
RE: Problemen oppaskindje
Maya  schreef op: 20-06-2016 16:26:06
Veel van het gedrag wat je omschrijft komt me heel bekend voor, mijn zoon was eigenlijk net zo, ging ook zijn eigen gang qua spelen, had vreselijke driftbuien en ging maar niet praten tot hij een jaar of 4 was. 
Hij bleek uiteindelijk autistisch te zijn, ik heb gelukkig de juiste hulp gevonden en sindsdien is het alleen maar bergopwaards gegaan.

 
Quote
RE: Problemen oppaskindje
Lilly  schreef op: 20-06-2016 19:05:43
Ook hier herken ik het gedrag heel duidelijk van mijn kinderen. Deze jongen , en eigenlijk iedereen die voor deze jongen zorgt heeft hulp en begeleiding nodig om het beste uit dit kind te kunnen halen.
Ook hier zijn mijn kinderen autistisch.
 
Quote
RE: Problemen oppaskindje
Mv5  schreef op: 20-06-2016 19:10:57

Hoe oud is het kindje nu? Dit lijkt me geen normaal gedrag. Al stel ik zelf niet graag diagnoses, het eerste wat in mij opkwam was autisme. Overleg met het gastouderbureau en stel ook bij de ouders je grens. Wellicht dat dit niet de beste plek is voor het jongetje. maar dan moeten de ouders wel meewerken. Snap dat het niet leuk is als je kind anders is of iets mankeert, maar als je het weet en er gericht mee aan de slag gaat, kan het uiteindelijk wel beter gaan.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Problemen oppaskindje
Naam
Bericht