Menu
 

Topic:

Scheiden en koopwoning.

Even Niet  schreef op: 18-06-2016 14:47:14
Ik heb de stekker uit mijn huwelijk getrokken en wil gaan scheiden. Het is al in gang gezet maar ik loop tegen een praktisch probleem op. Wij hebben een koopwoning, die op den duur verkocht gaat worden zodra er andere woonruimte is. Tot die tijd blijven de kinderen in dit huis. Het is niet mogelijk dat mijn man en ik nog hier samen wonen met de kinderen er bij, dus een van ons moet (tijdelijk) wat anders zoeken maar man werkt niet mee. 

Als het moet kan ik het wel afdwingen maar ik ben bang dat dan de hele scheiding uit de hand gaat lopen en de kinderen nog meer de dupe zijn.

Heeft iemand iets soortgelijks aan de hand gehad en wat goede ideeën dat ik mee kan nemen naar het gesprek die ik deze of volgende week heb met een mediator.
 
Quote
Navigatie
RE: Scheiden en koopwoning.
Sunshine  schreef op: 18-06-2016 15:26:58
Ik zal never nooit mijn kids in zo situatie achter laten en weggaan ,je zal niet de eerste zijn waarbij het uiteindelijk tegen je gebruikt word.

Sterkte
 
Quote
RE: Scheiden en koopwoning.
Smvn&d  schreef op: 18-06-2016 15:29:12
Kunnen jullie niet samen iets zoeken, een klein appartementje oid, en dan wisselend bij de kinderen zijn?
Dat lijkt mij het fijnste en beste voor de kinderen..

Maar heb er verder geen ervaring mee. Maar lijkt mij het meest practische.
 
Quote
RE: Scheiden en koopwoning.
Myself  schreef op: 18-06-2016 15:40:44
Niet weggaan zonder je kinderen hoor, al doe je dat natuurlijk dan wel juist om wille van de kinderen.
Dat kan inderdaad echt tegen je gebruikt worden waardoor je uiteindelijk je kinderen misschien veel minder toegewezen krijgt dan dat je zou willen.

Sterkte met alles!
 
Quote
RE: Scheiden en koopwoning.
Mrtj  schreef op: 18-06-2016 16:45:22
Eens met de suggestie van Sis. Mijn man heeft destijds ook om-en-om met zijn ex 'op kamers' gewoond. Dus halftime in het koophuis inclusief de kids, en halftime (als je de kids niet hebt) 'op kamers'.
 
Quote
RE: Scheiden en koopwoning.
Mama Van Drie  schreef op: 18-06-2016 18:29:43
Dat geldt ook voor de vader, die moet ook niet weggaan zonder de kinderen omdat dan de kans bestaat dat hij ze minder vaak krijgt toegewezen als dat hij misschien zou willen.

Het is een mooie oplossing om te,amelijk iets te huren zoals hierboven gezegd wordt , het moet alleen wel financieel op te brengen zijn en je komt meestal niet snel aan een huurwoning als je niet in geschreven staat.



 
Quote
RE: Scheiden en koopwoning.
Pacific  schreef op: 18-06-2016 18:32:49
Vrienden van ons hadden een caravan op een camping gehuurd. Om de week zaten ze daar en de andere thuis bij de kinderen. Dat ging eigenlijk altijd prima.
 
Quote
RE: Scheiden en koopwoning.
Ook Ff Zo  schreef op: 18-06-2016 21:06:13
Mijn collega heeft samen een twee kamer flatje in de wijk dichtbij gehuurd, particuliere huur. Bird nesting heet dat om ste beurt bij de kinderen wonen..dat hebben ze een half jaar volgehouden Na veel ruzie en gedoe om de boodschappen wie wat betaalde en gezeur om schoonmaak en afwas. Is zij nu voor altijd op het flatje en slapen de kids daar de halve week dat geeft meer rust ookal slapen de drie kids samen in 1 kamer en zij op de slaapbank. Nu is het huis onder voorbehoud verkocht en staat ze steeds hoger voor een woningbouwhuis en hopelijk snel naar een grotere flat. Particulier heb je vaak zo een flatje maar wel inkomen 4-5x de huur nodig. Haar man betaalde op papier veel alimentatie maar in de praktijk betaalde hij het huis en zij de flat.
 
Quote
RE: Scheiden en koopwoning.
Even Niet  schreef op: 24-06-2016 21:09:40
Dank jullie wel. Een flatje in de buurt en dan om en om ruilen, heeft ook mijn voorkeur, dan kunnen de kinderen gewoon in hun eigen huis blijven. Dan hadden we alleen een oplossing hoeven zoeken rondom etenstijd omdat hij een paar keer per week laat thuis is. Helaas wil mijn man daar niet aan mee werken, dinsdag heb ik een afspraak met de mediator, ik hoop dat ik daar wat verder mee kom.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Scheiden en koopwoning.
Naam
Bericht