Menu
 

Topic:

pietendiscussie...

Boterbloem  schreef op: 30-05-2016 18:31:01

Tjonge wat een ellende zeg, die pietendiscussie!

Zie er steeds meer over op facebook verschijnen en schrik alleen maar meer van een groot gedeelte van de reagerende voorstanders van piet...

Wat doen ze lelijk, asociaal, grof, discriminerend enzovoort...


Heel eerlijk?


Van mij hoefde piet niet te veranderen,
maar door hun gedrag (van die groep) ben ik er echt niet meer op tegen...

Dit soort mensen (die dus grof zijn bedoel ik dan ;-)) moet kinderen opvoeden,
eng idee...
Hoop maar niet dat al die kinderen zo leren praten als iets anders gaat dan zij willen...

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: pietendiscussie...
Mama Van Drie  schreef op: 01-06-2016 14:16:01
Stomme niet bedoelde Smiley.
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Baby2  schreef op: 01-06-2016 14:22:05
Voor mij blijft het gewoon zwarte piet en ik zeg ook nog gewoon negerzoenen, wat een ander daarvan vind boeit me niks. Gelukkig wonen we in een klein dorp en viert onze school sinterklaas gewoon met zwarte pieten zoals het hoort, bij ons leeft die discussie verder ook niet.
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Mama Van Drie  schreef op: 01-06-2016 14:39:55
Ik zou overigens met eens met mensen willen praten die fel tegenstander zijn, je hoort nu alleen berichten via de media....die brengen het al gekleurd.
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Judidu  schreef op: 01-06-2016 15:37:44
Ik heb niet alles gelezen.
Ik word echt moe van deze discussie. Iedereen die er ook maar iets over zegt op mijn facebook. Gooi ik er af.
Zijn alleen maar in mijn ogen racistische pagina's Nederland mijn vaderland en dat soort gewauwel. Daar wil ik helemaal niets mee te maken hebben.

Nederland is mijn vaderland. Ik ben blank en van mij mag het 'zwarte' wel weg bij piet. 
Ik vind het een feest. En als er een heel groot deel van Nederland zich gekwetst voelt door het 'zwarte' gedeelte. Waarom moeten wij dan zo volharden. Ik heb afgelopen jaar met heel erg veel plezier naar de oplossing van nickelodeon gekeken. Daar waren de pieten de kleur van de personen. Het hoeft niet in een keer allemaal wit. Dat wil ook helemaal niemand. Het sinterklaas journaal heeft het afgelopen jaar een domme fout gemaakt door dat van een jaar ervoor totaal weer te vergeten. Dat was een mooie opening geweest. Gewoon roetvegen. En daarna over naar een andere oplossing. Oke dat is mijn mening. Mijn ouders noemen mij al mijn hele leven. `judith de wereldverbeteraar`mijn ouders zijn vrij racistisch. Wat ik vreselijk raar vind want ze wonen in een dorp waar naar mijn idee alleen maar `blanke` mensen wonen. En ze zijn welgesteld. Het zal wel ongegronde angst zijn. Ik ben dan liever de wereldverbeteraar.

Mijn kinderen 7 en 9 weten al sinds ze kunnen praten dat pieten geschminkt zijn. Heel duidelijk. Sinterklaas loopt niet het hele jaar in een rode jurk. En hij kan echt niet allemaal pieten meenemen om bij elk kind langs te gaan. Dus dat schmink zit er op zodat je niet ziet wie het is. Dat is leuk. En spannend want het is een hele eer als je Piet mag zijn van Sinterklaas. 

Mijn dochter geloofde vanaf dag 1 niet. Ze herkende onmiddelijk mijn schoonzus. En door dit verhaal geniet ze er nog steeds van.

Toen 3 jaar geleden deze discussie losbarstte. Zat mijn zoontje tv te kijken. En zo felxibel zijn die van mij. Maar mam als er mensen verdrietig worden van dat zwart. Dan schilderen we ze toch gewoon roze. Ik kon hem wel opvreten. Wat een schatje

Kinderen zijn extreem flexibel en ze houden van de spanning. Ik geloof echt niet dat je het hele feest verpest door wat aanpassingen te doen. En daarbij wij Nederlanders zijn sinerklaas al jaren aan het laten verdwijnen. We willen allemaal zo graag Kerst vieren. Dus ookal veranderd er niets aan de sint en zijn piet. Over een paar jaar zou het evengoed wel verdwijnen. 

En sorry. Sinterklaasje kom maar binnen met je Piet. Want we zingen allemaal blij een lied. IS toch een veel leuker lied dan Sinterklaasje kom maar binnen met je KNECHT want we zitten allemaal even RECHT.

Ik vind het vooral zo jammer dat wij er met z´n allen zo onverdraagzaam van worden. Ik ben blij dat wij hier wonen. Maar soms an schaam ik mij kapot voor onze medelanders.


 
Quote
RE: pietendiscussie...
Joltje  schreef op: 01-06-2016 16:03:07
Ik denk dat het een stuk angst is.
De wereld waarin wij leven veranderd enorm. Veel culturen komen bij elkaar, leven kort bij elkaar.
We verdedigen allemaal onze eigen cultuur, onze eigen normen en waarden. Het is dan zwarte piet die al een paar jaar voor onrust zorgt, maar dat had ook iets anders kunnen zijn denk ik.  Ik denk niet dat sommige  mensen zo op de achterste benen gaan staan omdat zwarte piet misschien wel een kleurtje krijgt, maar vooral om het feit dat er mensen zijn, die iets willen veranderen aan een nederlandse traditie.
Het voelt voor sommige mensen alsof hun eigen cultuur wordt afgepakt. 
Mensen hebben denk ik het gevoel dat Nederland, Nederland niet meer is. 

Maar goed dat is puur wat ik denk dat er aan de hand is 
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Jo  schreef op: 01-06-2016 16:52:07
Ik denk ook zeker dat het voor de kinderen niks veranderd aan de spanning als de pieten niet meer zwart zijn.
De oudere kinderen gaan misschien twijfelen maar ach ooit moet de waarheid toch verteld worden en de echt jong kinderen zal het niet eens erg opvalllen dat Piet ineens gekleurd is of roetvegen heeft.
Het is best logisch dat het iedere zoveel jaar veranderd.
In mijn tijd (ben bijna 39) hadden de pieten nog een roe waar mee streng gezwaaid werd, in mijn moeders tijd was Piet een strenge man waarvoor je bang was.
Ook Sinterklaas was toen niet echt een vriendelijke man als ik verhalen hoor van de jaren 40 en 50.

Als je de pieten aanpast wil dit niet zeggen dat je een traditie kapot maakt maar er gewoon eens een keer kritisch naar kijkt, daar lijkt me niks mis mee.
Of je nu voor of tegen bent, elkaar afmaken omdat ze een andere mening hebben vind ik een totaal zinloze bezigheid.


 
Quote
RE: pietendiscussie...
Suus  schreef op: 01-06-2016 19:54:01
Onze cultuur is al eeuwen een mengelmoes van culturen, dat hoort er gewoon bij.
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Mama Van Drie  schreef op: 02-06-2016 08:53:04
Jodenkoeken en blanke vla zegt niks over Joden en blanken? De negerzoen zegt toch ook niks over negers?.... zit het woord neger in net als het woord Joden in de koek....en het woord Turk in de kalebas....

Blank is overigens helemaal geen kleur zoals ik eerder schreef maar betekentjuist zonder kleur.
Wij worden wel degelijk als blank omschreven.

Misschien zou het raadzaam zijn om een stuk geschiedenis door te nemen met mensen die zo fel tegen zwarte Piet zijn, dat zorgt er misschien voor dat een en ander genuanceerder ligt als dat ze denken.
En misschien dan beide partijen wat water bij de wijn doen.
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Jen9  schreef op: 02-06-2016 09:01:46
Ik heb me er uren in verdiept.. voor mijn werk.... Vroeger zongen ze zelfs een slavenliedje bij binnenkomst ;-)

Neger is van oudsher een scheldwoord.. jood niet en blank ook niet..  Ik vind negerzoen trouwens een leuk woord, ik houd van zoenen ;-)
Ik vind het prima dat mensen voor zijn, echt. Het gaat me alleen om de manier waarop de discussie wordt gevoerd.....  Dat hullie en zullie gepraat bewijst maar weer dat mensen intolerant zijn.
Het hele gebeuren stamt nu eenmaal van de slavernij af, daar kun je echt niet omheen en als er zoveel mensen door gekwetst worden, zie ik niet in waarom het niet aangepast kan worden. Alles wordt door de jaren heen aangepast. 
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Boterbloem  schreef op: 02-06-2016 09:05:25

Meest bijzondere aan de discussie vind ik dit:

Reacties als:

Belachelijk dat ze het associeren met discriminatie! Die stomme negers moeten hun kop eens houden...
Zwarte Piet zou aanzetten tot discriminerende gedachten? Terug naar hun eigen land, als je je niet kan aanpassen aan ons...


Dat soort dingen...

De groep tegenstanders wordt uitgescholden voor onaangepaste apen, zwarten, negers (maar dan in een negatieve setting gebruikt) en ga zo maar door...

 
Quote
RE: pietendiscussie...
Jen9  schreef op: 02-06-2016 09:07:48
Kijk Bloem en die mensen hebben gewoon een iq wat in t rood staat.... sorry hoor..   Daar vind ik verder niks van, ze kunnen t niet helpen denk ik dan maar.....  Als je zo praat over je medemens zit er ergens een draadje los. En dat is eigenlijk zielig.
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Boterbloem  schreef op: 02-06-2016 09:12:37

Dat is het ook, maar eerlijk? Noem mij maar naief, maar ik schrik van hoe ontzettend veel mensen zo praten...


Ik heb ook wel mensen in mijn lijst die het willen houden zoals het blijkt, maar die zijn wel redelijk. Ze hebben gewoon hun eigen mening en die begrijp ik ook (die hebben het niet gevierd als discriminatie, zien Piet juist als iets positiefs enzovoort).

Maar wat zijn er veel mensen enorm hard...

Niet alleen in deze discussie hoor, maar gister zag ik nog een bericht. Een moeder die voor 350 euro stopte met roken... Ze had ook een kind.
Dan snap ik best dat mensen denken: wat raar dat je voor je kind niet kan stoppen maar voor 350 euro wel. En dat mag je zelfs uitspreken naar mijn mening. MAAR je kunt iets redelijk uitspreken of je kunt iemand finaal de grond in trappen. En wat gebeurd er?
Iedereen doet er een schepje bij bovenop, vrouw wordt uitgekotst terwijl we ook trots op haar konden zijn dat het haar gelukt is...

 
Quote
RE: pietendiscussie...
Son  schreef op: 02-06-2016 09:27:43
Ik krijg nu al elke dag meldingen van gedeelde berichten over bepaalde bners die voorstander zijn of tegenstander of whatever...

En weet je....ik ben echt een MEGA voorstander en kan echt wel janken als t feest verkloot gaat worden door t af te schaffen..

Maar ik ben dat gezeik zoooo zat.....het wordt tijd dat we het negeren. Hoe meer er over gezeurd wordt hoe meer de discussie oplaait....laat t rusten...potver,de zomer is nog niet eens begonnen.

Ik word wel echt verdrietig vh feit dat zwarte piet als negatief wordt ervaren.
Ik ben al jaren lang zwarte piet en het is het leukste om te doen met kinderen. Kinderen zwaaien en lachen altijd als ze je zien.

Zelfs in de auto naar huis wordt er naar je gelachen, getoeterd en gezwaaid.
Zo zo jammer dat we niet begrepen willen worden.


Maar die klote discussie...ben echt zwarte piet moe gewoon....
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Jen9  schreef op: 02-06-2016 09:37:36
Son, je doet zelf nu ook aan die discussie mee.... ;-)

Ik begrijp je wel, maar begrijp de tegenstanders ook, en denk dat t feest niet minder leuk wordt met bijvoorbeeld zwarte vegen of meerdere kleuren. Voor sommige mensen zelfs leuker, prima toch>

Maar boven alles... laat elkaar, van beide kanten, in elkaars waarde...
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Son  schreef op: 02-06-2016 09:38:04

Quote judidu:

Ik vind het een feest. En als er een heel groot deel van Nederland zich gekwetst voelt door het 'zwarte' gedeelte. 

En sorry. Sinterklaasje kom maar binnen met je Piet. Want we zingen allemaal blij een lied. IS toch een veel leuker lied dan Sinterklaasje kom maar binnen met je KNECHT want we zitten allemaal even RECHT.



Hier wil ik even op reageren....

De pest is dat t juist maar een heelmklein deel is van nederland die moeite hebben....

Ik was vroeger (best lang geleden) ook kind en kan mij nog herinneren dat we dit liedje ook zongen.
En weet je ??? Ik heb nog NOOIT dus echt nog NOOIT iets achter de tekst gezocht..nog nooit over nagedacht  zelfs...

 
Quote
RE: pietendiscussie...
Son  schreef op: 02-06-2016 09:39:48

Quote Jen9:
Son, je doet zelf nu ook aan die discussie mee.... ;-)

Ik begrijp je wel, maar begrijp de tegenstanders ook, en denk dat t feest niet minder leuk wordt met bijvoorbeeld zwarte vegen of meerdere kleuren. Voor sommige mensen zelfs leuker, prima toch>

Maar boven alles... laat elkaar, van beide kanten, in elkaars waarde...



Klopt, wilde even weten wat ik er van vind. 

Maar als ik als roetpiet ga volgend jaar....dan gaan heel veel kinderen van thomas zn school en zo mij herkennen ... hoe gaanw e dat oplossen dan?

En verder ga ik me niet meer in de discussie mengen aangezien ik er echt klaat mee ben
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Judidu  schreef op: 02-06-2016 09:44:27
Dat ben ik helemaal met je eens. Ik heb ook nog nooit iets gedacht achter de tekst. Maar de nieuwe tekst is wel 1000x mooier. Slaat veel beter op de piet van nu. De piet als LEUKSTE onderdeel van de hele sinterklaas. En een liedje piet ging uit fietsen wordt echt niet minder grappig zonder zwarte. 


Ik ben fan van piet. Alleen de kleur maakt mij niet uit. En ik ben het helemaal met je eens dat we het nou gewoon allemaal zouden moeten negeren. Internet geeft te veel podium aan mensen die alleen maar lelijke dingen willen zeggen. En die staan dan voor eeuwig op het net. Zoveel haat en zoveel boosheid. Vooral hersenloosheid. 
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Son  schreef op: 02-06-2016 09:46:03

Quote judidu:
Dat ben ik helemaal met je eens. Ik heb ook nog nooit iets gedacht achter de tekst. Maar de nieuwe tekst is wel 1000x mooier. Slaat veel beter op de piet van nu. De piet als LEUKSTE onderdeel van de hele sinterklaas. En een liedje piet ging uit fietsen wordt echt niet minder grappig zonder zwarte. 


Ik ben fan van piet. Alleen de kleur maakt mij niet uit. En ik ben het helemaal met je eens dat we het nou gewoon allemaal zouden moeten negeren. Internet geeft te veel podium aan mensen die alleen maar lelijke dingen willen zeggen. En die staan dan voor eeuwig op het net. Zoveel haat en zoveel boosheid. Vooral hersenloosheid. 



Eens..
En nu ga ik wat anders doen..
Genieten van het feit dat t zomer is bijvoorbeeld

Ooh wacht....tis snertweer 😂


 
Quote
RE: pietendiscussie...
Judidu  schreef op: 02-06-2016 09:49:01
Ik ga met je mee doen.
Want voor iemand die iedereen van facebook gooit die er iets over zegt. Heb ik al veel zelf gezegt. Maar dit is een fijn gesprek. Met normale voors en tegens. 

Kom op zon. We hebben je nodig. (mijn kinderen zijn in korte broek en slippers naar school   
dus dat is beste zielig met het weer van vandaag

Een hele gezellige dag vandaag. Dan ga ik nu "lekker" sporten. 
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Jen9   schreef op: 02-06-2016 10:08:29
Hihi. .die van.mij heeft al 2 maanden non stop zijn korte broek aan..vindt hij fijn....Ik ga ook de hort op...
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Boterbloem  schreef op: 02-06-2016 10:38:51
Nou op internet meng ik mij amper in de discussie, maar wil toch graag mijn ongeloof even kwijt hahaha.
En hier kan het zonder lelijk naar elkaar te worden, praat prettiger.


 
Quote
RE: pietendiscussie...
Jo  schreef op: 02-06-2016 11:11:35
99% van de schreeuwers komen niet verder dan, rot op als het je niet aan staat en blijf met je poten van ons feest af.
Verder komen ze niet eens, je kan er geen normale discussie mee voeren.
Helaas heb ik in mijn familiekring mensen zitten die zo denken, en het liefst zou ik ze voor eeuwig mijden maar hoe doe je dat als het om je nabije (schoon) familie gaat? 
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Suus  schreef op: 02-06-2016 12:09:42
Oh ik heb mijn schoonfamilie onlangs verteld hoe dom ik hun uitlatingen vind. Niet voor mij maar voor mijn kinderen. Ik wil niet dat mijn kinderen dit siirt dingen horen en dat ik het dan niet afkeur.

ik zag en zie het feest niet met rascistische intentie maar door de discussie begrijp ik wel dat wij ongemerkt en onbedoeld dit signaal afgeven uit onwetendheid. Nu weten we het wel en kunnen we handelen.
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Jessiemv3  schreef op: 02-06-2016 12:12:19

Quote son:
[...]

Hier wil ik even op reageren....

De pest is dat t juist maar een heelmklein deel is van nederland die moeite hebben....

Ik was vroeger (best lang geleden) ook kind en kan mij nog herinneren dat we dit liedje ook zongen.
En weet je ??? Ik heb nog NOOIT dus echt nog NOOIT iets achter de tekst gezocht..nog nooit over nagedacht  zelfs...



Juist, het is maar een heel klein deel van Nederland die hier moeite mee heeft, en daar gaan wij een traditie voor op z'n kop zetten? Ik heb daarbij ook nog eens het gevoel dat het inmiddels meer een principe-kwestie is geworden.
Ik ben eerlijk gezegd een beetje klaar met die eindeloze verdraagzaamheid hier in Nederland, het is totaal eenrichtingsverkeer. 

 
Quote
RE: pietendiscussie...
Son  schreef op: 02-06-2016 12:14:49
Ik zou heel duidelijk zijn in wat ik daarvan vind, zonder dat ik hun er persoonlijk in betrek. Ze zullen zich dan wellicht aangesproken voelen...das dan jammer. 

Zo heeft mijn vader een vreselijke hekel aan rutte en is dan heel kortzichtig.
Maar als we dan in gesprek zijn over dat een ander de problemen ook niet allemaal kan oplossen, dan zie je wel dat hij soort van bijdraait in zn "extremisme"

En zo ook al met mensen over vluchtelingen gesproken en die dan uiteindelijk ook beetje bijdraaien. 
Vaak is t gewoon lompheid, ontwetendheid,dommigheid en schapen gedrag
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Jolanda1974  schreef op: 02-06-2016 12:19:49

Quote Jessiemv3:
[...]
Ik ben eerlijk gezegd een beetje klaar met die eindeloze verdraagzaamheid hier in Nederland, het is totaal eenrichtingsverkeer. 



Zo mee eens!!! "wij passen ons altijd maar aan iedereen, maar andersom kan het niet want dan hebben "wij" geen respect.
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Suus  schreef op: 02-06-2016 12:27:32
Als je in wij en zij denkt zal je nooit een eenheid zien. 
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Baby2  schreef op: 02-06-2016 12:36:28
Je hebt altijd meerdere meningen en daardoor zullen we ook nooit een eenheid zijn en dat hoeft volgens mij ook niet, de een viert sinterklaas, een ander het suikerfeest enz enz.
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Suus  schreef op: 02-06-2016 12:45:49
we delen een land, zijn allemaal Nederlanders. Je daar tegen verzetten en denken in kampen is zinloos
 
Quote
RE: pietendiscussie...
Jen9  schreef op: 02-06-2016 12:49:14
Wie is wij en wie is zij. ....Oha zijn het Nederlanders die tegen zijn .Hier gaat het dus mis..Ik hoor gelukkig niet bij wij en ook niet bij zij. ...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op pietendiscussie...
Naam
Bericht